her sabah,her gece,bıktım

ayy ben bu lafları bı yerden hatırlıyorum :) kesın ve net ol bence ..küsme yüz cevırme bence.yaptıgın tatlı sevımlı hareketler benı yumusatmıyo yaptıgın söyledıgın her söz benı sınırlendırmıyo kızdırmıyo ama esımden duyuyo olmak benı cok uzuyo ıncııtıyor kırıyo dersen nasıl bı tepkı verır sence.

ahhh esracım yazılarını üzülerek okudum...şaşırdımmı desem ne yalan söyleyim pek değil

maalesef insan 7 sinde neyse 70 inde odur lafı çok doğru(istisnalar hariç)

nişanlılık dönemi gerçekten çiftlerin birbirini tanımaları için bi fırsat bence...biz senin nişanlıyken de bu tür sorunlar yaşadığına çok şahit olduk...

ne kadar üzmüştü seni,anlaşılan o ki değişen hiç bişey olmamış...:26:

tamam evliliğin ilk dönemlerinde her çiftte sorun olabilir,bizde yaşadık eşimle ama asla bana karşı ne kötü bi sözü nede hakareti olmuştur,biz hep 3.kişiler yüzünden tartıştık ve geçmişte kaldı...şimdi çok şükür herşey yolunda

burdaki çoğu kişi gibi bende kesinlikle eşinin aşağılık kompleksi olduğunu düşünüyorum,sana hakaret ederek bi şekilde egosunu tatmin ediyo...kimse sana çirkin diyemez,maşallahın var...kilonda orantılı olduğu için sırıtmıyo,ayrıca çok alımlısın...hani birisi demiş ya madem seni beğenmiyo niye diğer erkeklerden kıskanıyo işte burda kendisiyle çelişiyo volki..

bi süre onun laflarına kulağını tıka...öncelikle kendin için kg ver,hatta takıma tekrar gel,senin ne kadar azimli olduğunu biz biliyoruz...o kendi derdine yansın bence...bu sefer sen aynısını ona yap

mesaj tekrarı.......

Son düzenleme:
Eşinizin lügatında ne kadar kötü söz var ya,yelpazesi çok geniş nerden buluyor bu tabirleri acaba
Hiç mi iyi sözü yok bu adamın ne kadar gıcık lanet bir tip yahu
Kesinlikle özgüven eksikliğini sizi ezerek bastırıyor
Sırf ego yani...
Fotolardan gördüğüm kadarıyla ondan çok daha genç ve hoş duruyorsunuz
Tamam fiziğiniz heybetli ama asla kilolu durmuyorsunuz
Öyle bile olsa o odun kocanı haklı çıkarmaz.
Ayrıca kendi cüssesini görmüyor heralde o cüsseye senin gibi boylu poslu bir kız gider

Şimdi her yolu denediğin için bu akşam umursamaz davranmanı öneririm tepkisiz kal
Zayıfla hiç takma
sende onun orasından burasından şikayetçi ol

yok yok espri olsa bilirim bu gayet ciddi konuşuyo,yoksa espri yaptıgı zamanlarda gayet gülüp eğlenıyoruz esprı yaptıgını bıldıgım için
bazen bende kendı kılolarımla dalga geçerim takılmam ama o ciddi konuştugu için takıntı yaptım zaten.
kilo olayımı çözersem biraz kediye döner gibi düşünüyorum yada kaybetme korkusu artabılır,sen ne düşünüyosun?

saol canım tşk ederım ama malesef 96 kıloyum
göstermıyorum onu kendıde dıyo bazen hakkaten göstermıyosun diye
bazende işte oo maşallah kamyoncu göbegin olmuş diyo(özellıkle kabızsam ve karnım şişse yada adet dönemındeysem)

ya okadar söyledıklerınden sonrada gelıyo sarılıyo öpüyo sen olmazsan ben intahar ederım
sen olmasan ben kımle uğraşırım
ben senı okadar sevıyorum senı okadar düşünüyrumkı anlamıyosuın
senle ayrılmam ayrılsakta bıdaha evlenmem dıyo
sonrasında akla hayale sığmayacak kadar romantık duygusal sevgı dolu öpen koklayan
bagrına basan,gözünün içine bakan biri oluyo.
ama bi bakmışsınız ertesi gün yine aynı terane
diyorum ya ağza bir parmak bal çalıp sonra dünyamı burnumdan getiriyo.
dengem bozulursa bu ani duygu geçişleri yüzünden oalcak

İlk başlarda zayıflamakla ilgili bir konuymuş gibi okudum, uzmanlığım olduğu için yardımım olur diye düşündüm. Ama konunuzu okudukça olayın bambaşka bir boyutunun olduğunu anladım. Ayrıca okudukça ne kadar düzgün bir insan olduğunuzu ama zıvanadan nasıl çıktığınızı da gördüm. Biraz dobra olacak belki ama, eşiniz bir zorba. Size zorbalık yapıyor, psikolojik şiddet uyguluyor. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla, eşinizin tüm yaptıkları "ezici taciz"e giriyor.

Ortada fiziksel şiddet yok (değil mi?). Ancak psikolojik olarak taciz ediliyorsunuz ve illa fiziksel olması gerekmiyor.

Bence profesyonel yardım almalısınız. Eğer bu duruma şimdi dur demezseniz ileride çok büyük acılar yaşarsınız. Hele ki çocuğunuz olduğunda, aynı şeyleri çocuğa hem de fazlasıyla yaptığını görüp çıldıracaksınız. Ama elinizden hiçbir şey gelmeyecek. Ve büyük ihtimalle çocuğunuzu dövecek...

Neden böyle davrandığını biz asla bilemeyiz. Siz de bilemezsiniz. Kompleksi mi var, kalıtsal mı (çoğu psikiyatrik vaka kalıtsaldır), karakteri mi, aileden gördüğü bu mu??? Bir sürüüüü soru işareti. Sebebini bilip tedavisini de halletmek istiyorsanız mutlaka uzmana danışmalısınız. Şimdi eşinize hadi doktora gidelim deseniz hayatta gelmez, hayatı zindan eder size. Çünkü o böyle çok mutlu. Sorun yok onun için. O yüzden bence siz bir uzmanla tek başınıza görüşün. Maddi durumunuz uygun değilse, kadın derneklerini falan araştırmanızı tavsiye ederim. Belki resmi kurumlarda da danışmanlar vardır. Aile hekiminiz bile yönlendirebilir.

Şimdi günü kurtaran bir yaklaşım sergiliyorsunuz bence. Ama ileriyi düşünmelisiniz. Melek yüzlü şeytan derler ya, eşiniz gibi insanlar için üretilmiş bir tabir.

Ezici taciz çok ama çok ciddi bir durum. Hele ki etrafa melek gibi görünüp size şeytan olan biri tarafından yapılıyorsa. Çünkü kimse size inanmaz. Zamanla duruma o kadar alışırsınız ki, adam doğru yapıyor suç sizde gibi gelmeye başlar.

En önemli şey, bu adam nasıl biri olduğunun farkına varacak ve değişmek isteyecek mi?

Umarım bir an önce ciddi önlemler almaya başlarsınız. Size büyük sabır diliyorum.

ah canlarım benım siz nelere şahit oldunuz,benım nekadar iyi niyetle çıktıgım yola çaba sarfettiğimi gördünüz.
herşey güzel olsun mutlu huzurlu olalım diye çabaladım halada çabalıyorum..
iyi yönüde var elbet ama okadar kırgınım ki gözüm görmüyor şuan..
neslicim biraz kafamı toparlıyım yine takıma katılmayı düşünüyorum en azından bi yerden motive olayım..
o benı kılolu ama güzel buluyomuş yanı kılom varmıs ama güzelmişim oyuzden erkekler asılabilirmiş mantıga bak:)

sinemcimm zaten senle neler konustuk allah bılıyo:)
nerden nereye allah yazmış işte olmadı kopamadım bırakamadım
bigün iyi bigün kötü gidiyo bi şekılde ama nekadar mutluyum o tartışılır daha doğrusu olay mutluluk mutsuzluk degil
olay benım kırgınlıgım,bi insan en çok eşi tarafından begenılmek isterken en acımasız eleştirileri hatta hakaretleri ondan duyunca lanet olsun deyıp bişey yapası gelmıyor.

nekadar düzeltirim bilmiyorum ama ben bu yuvayı kolay kurmadım biraz daha çabayı hakedıyo,kafamda 1 yıl var ugraşmak için gerisi allaha kalmışş
bu süreçte çocuk istemıyorum sonra zaten allahh kurtulamam elınden sen defol git ama çocugum burda kalacak der her tartışmada:)
şuan bile bazen sen git evden eşyaların kalsın bana diyo
öff öyle sacma seylerki:)

arkadaşım benim eşimde çok takıntılıdır..
seninki kadar olmasada öyle...
1.60 boyum var 51 kiloyumm göbegin var diyor düşün oda olsun artık pantolan şeyimden düşecek herif diyorum...
sürekli bak kendine bak bak cinnete geldigimde oluyor ep eleştiri ama alıştımm napim...
sürekli kötü eleştiri...
bi gün çıldırdım ula hiç mi güzel tarafım yok körmüydün alırken dedim gülüyo gülüyo.....
yaşama sevincimi bitirdinn diyorum....
zaten sen söylemesen ben kendimi bilmiyorum dimii...
bende senin kötü özelliklerini sayacak dedim...
saydım..saydımm gitti boy aynasının önüne gercekten öylemiyimm olamaz falan yaptım bunu şimdi biraz daha rahatım...
ama kavgada etmedim....
meger bendeki sinir ifadesini seviyomuş..
sevdigi seye bagggggggg

ay valla çok tatlı yazmışsın gülümseyerek okudum

teşekkür ederim ciddiyetin farkındayım,çözüm yolları arıyorum ama dediginiz gibi bi yandanda günü kurtarmaya çalışıyorum.
bataklıkta gibi hissediyorum kendımı bazen,çırpındıkça dahada batıyorum.
güzel günler bukadar yakınken,bukadar uzakta olmama katlanamıyorum.
3.şahıslardan dolayı yada ailevi sebeplerden dolayı yıkılan bukadar evlilik varken ben bu konularda en ufak sıkıntı yaşamama ragmen
evlilik bitirmeyi düşünüyorum.
çünkü aynen dediğiniz gibi ki,ben bunu eşimede söyledim senın yaptıgım psıkolojık şiddet..
illa vurarak olmaz şiddet diye..
ama ona göre bunlar uyarı,bunlar motive sözleri,bunlar benım ıyılıgım için..
ayrıca bi cümlenız var benım zıvanadan çıkarılmamla ilgili.
evet ben zıvanadan çıkarılıyorum dinlenmıyorum umursanmıyorum hakaret yiyorum ve bazen o anki ruh halıyle saldırıyorum.
tırmalıyorum,vuruyorum,tokat atıyorum..bunları durup dururkenmı yapıyorum hayır,ama karşılıgında omzuna vuruyosam omzuma vuruyor,belini çimdikliyorsam belımı çimdikliyor.kadınla erkek gücünün kıyaslamasını yaparsak tabiki yine ben zarardayım..
bana nasıl vurursun dedigimde önce sen vurdun sen başlattın ,bende şiddet olmaz,sana durup dururlken bikere bile vurmadım ben diyor..
böyle uzar gider..
bugün çok kafa şişirdim hakkınızı helal edin..

bende simdi resımlerınız gordum

96 kılo fılan gorunmuyosun canım

masallah cok ıyı gorunuyosun

nıye boyle yapıyor kı esın

benımkıde cok takıntılıdır kılo konusunda bende cok dıkkat edıyorum ama goobegın cıkmıs bıraz dese sen kendıne bak dıyorum

boyle yaparak ancak benı uzersın dben zaten kendımı bılıyorum dıyorum bısey demıyor o zaman

tavrını kesın koy uzuldugunu bılerek tekrarlamamsı kotu

yahu bi de şu pencereden baksak...

evet eşiniz çok saçma sapan ve kırıcı konuştuğu oluyormuş ama...

bence eşiniz sizin karakterinize aşık
fiziksel anlamda da zayıf olmanızı istiyor. zayıf herhangi bi kadn değil derdi. SİZ i ZAYIF istiyor.

olamaz mı yani... tavrı iğrenç evet... ama tam destekmiş yemesem yemez koşsam benle koşar diyorsunz..

ne bileyim bizde sevgilimiz saçını kestirdiğinde ay böyle olmamış ya keşke şöyle kestirseydin... onu giyme siyah gömleğini giy fln demezmiyiz...

bence tavrı çok yanlış ama sizi çok seviyor. benim hissettiklerim bunlar açıkçası...

Resimdeki gibiyseniz abartılacak bir kilonuz yok. Maşallah boylu poslu kadınsınız. Yani bilemiyorum, eşiniz e öyle ufak tefek değil ki, anlamadım ben onu:44:

Belki kendini beğenmiyorsa, sizi de gaza getirip beraber diyete girmek, fit olmak falan istiyordur. Öyle bir psikolojide olabilir.

Aynı durum bizdede var. Ben oldum olası aşırı zayıfımdır son iki senedir bi düzelme oldu kilom normale döndü ama evlendikten sonra yani 3 ay içinde bende göbek çıktı. Bildiğin göbek. Eşim hergün göbekli, şişko diye dalga geçip duruyor. Şınav çekecekmişim falan İster istemez etkileniyorsun. Sabahtan akşama kadar gobağımı kontrol ediyorum. Sanki puff diye sönecekmiş gibi .. Bazı erkekler buna dikkat ediyor demek ki. Amaaann konuşsun dursunlar biz eritebilirsek eritiriz erimesede canımız sağolsun :)

işte tam da dediğim gibi...

ben de bu olayı farkettim baba evinde çok rahat olanlar koca evinde sıkıntı çekiyorkar baba evinde sıkıntı varsa koca evinde rahat ediyorlar mutlaka ters örnekleri vardır ama ben çevremde de kendimde de bunu gördüm...

demekki insanlar böyle imtihan oluyor zaten bu dünya rahat etme yeri değil sınav yeri zorluklarla nasıl başedeliyorsak ona göre sınavdan geçeceğiz bunun tek çözümü de sabır...

Yazıların tamamını okuyamadım ama senin yerinde olsaydım öncelikle doktora gittiğinizde eşinin doktora kendini mükemmel destek veren bir eş gibi göstermesini engellerdim.
Sana söylediği insanlıktan çıktın, kadınlıktan çıktın gibi aşağılayıcı sözlerinin seni ne kadar üzdüğünü, moralini bozduğunu, sana faydadan çok zararının dokunduğunu bir güzel anlatırdım. Bakarsın doktor da eşine 1-2 nasihat ederdi. Belki, eşin dinlemez yine yapacağını yapardı ama en azından doktor bile beni haklı buluyor diyebilirdin.

Bir de sen kiloda versen bu sefer eşin başka bir konuda yine seni üzmeye çok meyilli görünüyor. Çünkü huyu bu eşinin, konuşmaları asker arkadaşına konuşur gibi, sert bir uslubu var.
Öncelikle bu konuya yoğunlaş derim. Bunun da konuşmaktan, empati yapmasını sağlamaktan başka yolu yok sanırım. Her söylediğine moralini bozmamaya çalış zor da olsa umursama bakalım ne olacak. Onu bu tarz konuştuğunda umursamamak da bir yol olabilir.

Bu arada kilo verirsen eşin çevrenize ve sana ben kilo verdirdim diyebilir buna da hazırlıklı ol. Bir de beddua etme Allah a havale et. Allah zaten haklıyı haksızı görüyor, elbet eden bulur. Allah yardımcın olsun.

eşiniz problemli biri insan arkadaşını eve çağıramayacaksa öğlen bile dışarı çıkıp gezemeyecekse

kilosu yüzünden bu kadar hakarete uğrayacaksa evlenmenin o güzelliği nerede kaldı

eşin gerçekten iyi bir dersi hakediyor yoksa daha çok üzüleceksin

ve burada konu kesinlikle kilo değil eşinin dengesizliği ve saygısızlığı

ne bileyim bizde sevgilimiz saçını kestirdiğinde ay böyle olmamış ya keşke şöyle kestirseydin... onu giyme siyah gömleğini giy fln demezmiyiz...

Evet deriz ve bunu tatlılıkla deriz değil mi? Sorun da burada zaten. Konu sahibi arkadaşın eşi bu tür şeyleri hakaretle söylüyor. "Onu giyme siyah gömleğini giy" demiyor da, "o gömlek sana yakışmaz, çünkü şişmansın ve biçimsizsin, zaten ne giysen sana yakışmaz, en iyisi hiç giyme, dışarı çıkma, dışarı çıkamayacak kadar feci durumdasın" diye sayıyor.

Anlatabildim mi? Hakaret ve psikolojik taciz var.

Arkadaşın kilosuna takılanlara da bir şey söylemek istiyorum. Kilolu görünmüyorsun, iyi görünüyorsun falan demişsiniz. Diyelim ki arkadaş 100 küsur kilo ve de kötü görünüyor. Peki öyle olsaydı eşi haklı mı olurdu? Arkadaşımız bunca hakareti, o hastalıklı tavırları, afra tafrayı, azarları hak etmiş mi olurdu? Her gün binbir hakaret işiten kadınlar bunları hak ediyor mu sizce? "Ay canım hiç de kilolu değilsin bikerem" diyerek mi yaklaşacağız bu konuya?

Arkadaşın eşinin ciddi bir üslup problemi var. Daha da önemlisi hastalıklı bir durum var. Kesin eleştireceksiniz beni bu yazdıklarım için ama umrumda değil :)
En azından bütün konuyu, arkadaşın bütün yazdıklarını okudum. İlk baştaki zayıflama konusuna takılmadım...

Öküz gibi olduk aynaya basana haline...çok çirkin abes bi tabir...
Eşiniz sizi bulmuşta bunamış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…