Herkes kadina yuklenmis de
2500 maasla bu kadin istese de luks yasayamaz zaten arkadaslar. Saka mi yapiyorsunuz,paralel evrende mi yasiyorsunuz allah askina cok guldurdunuz beni ya. Bu paralarla aile gecinmiyor,anca ölmemek icin direniyor,siz kadina diyorsunuz ki hava mi atiyorsun? Hava atsa 2500 lira maasim der mi 20 bin der
Sigara içiyorum 300 tl benzine 600 tl pilatese 100 tl. 1500 kalıyor oda yetmiyor. Çok tutumsuzum ay sonuna hiç param kalmıyor
Pilatese 100 lira yazmış yanlızALLAH askina platese 600 tl verilirmi youtube acin yapin platesi . O parayi biriktirseydiniz simdi bu konuyu acmazdiniz.,
He öylemi yanlis okumusumPilatese 100 lira yazmış yanlız
Yerine gore yapilacak seyler bunlar. Toplu tasima benim bulundugum sehirde cok pahali mesela. Oglumun okuluna otobusle gitsem 5.4 lira harcayacagim. Ama aracim dizel ve o kadar yakmiyor. Deli miyim otobuse bineyim simdi ben? 65 yas kartim varsa eyvallahben de hayret ettim 2500lira ile neyin havası.
Tamam sigara gibi fuzuli harcamaları olabilir ama yok arabayı kullanma denmiş şaşırdım. Herkes kendi hayatına göre yorum yapmış belki ama birazda düşünürek yazılsa keşke. Kendimden örnek verecek olursam evimle ofisimin arası araba ile 15 dk. Toplu taşıma ile gitmek istesem. Önce 15 dk durağa kadar yürürüyüp sonrada iki vesait değişmem gerekir. 1 saatden önce gitme şansım olmaz. Bana biri arabayı bırakda toplu taşımayla git dese çok gülerim gerçekten.
2500 maasla bu kadin istese de luks yasayamaz zaten arkadaslar. Saka mi yapiyorsunuz,paralel evrende mi yasiyorsunuz allah askina cok guldurdunuz beni ya. Bu paralarla aile gecinmiyor,anca ölmemek icin direniyor,siz kadina diyorsunuz ki hava mi atiyorsun? Hava atsa 2500 lira maasim der mi 20 bin der
Asgari ücretle ev gecındırenler minimum seviyede yiyip içip giyiniyor. Aldıgı 2 kazakla kısı gecırıp pasta yerıne ekmek yiyor. Boyle yasamayı deneyın paranız birikir elbetArkadaslar en büyük sıkıntı maddiyat. Nasıl tutumlu olunur bilmiyorum. Eşim çok çalışıyor. Bende çalışıyorum ama aldıgım para bana yetmiyor. Her şey öyle pahalı ki. Cebimde hiç para kalmıyor sürekli eşimden alıyorum. 2.500 tl maasım ay sonunu görmüyorum. İnsanlar asgari ücretle ev gecindiriyor. Birikim yapmak istiyorum ama ay sonunu görmüyorum nasıl yapabilirim bu arada evin masrafları eşimde fatura ve yiyecek içecek. Aldıgım maas sadece kıyafet kozmetik gezme tozmaya gidiyor. Ay sonuna kalmadan bitiyor eşimden istiyorum. Sizce nasıl tutumlu olurum. Nasıl birikim yapabilirim
Tabii hiç yoktan iyidirHe öylemi yanlis okumusumolsun yinede 100 tlde biriktirmek icin iyi degilmi?
Konu sahibi de hali hazırda ev gecindirmiyor....bahsettiği tutar "makyajına ,kıyafetine ve arabasının yakitina "ayırdığı bütçesi.Yoksa kardesimizin eşi aileden zengin,işi gücü olan birisiydi
Konu sahibi de hali hazırda ev gecindirmiyor....bahsettiği tutar "makyajına ,kıyafetine ve arabasının yakitina "ayırdığı bütçesi.Yoksa kardesimizin eşi aileden zengin,işi gücü olan birisiydi
Zaten yetmez ki canim. Bir kere sokaga cikmak 150-200 liralardan baslar. Gezen insana yetecek bir para degil 2500 lira. Kocasindan para istiyorsa bu kocasinin sorunu zaten, adam memnunsa bizim icin sakincasi yok. Hic hava atiyor olarak gormedim ben. Cunku ayni sorunlari yasiyorum. Maasim yok calismiyorum. Oglum bugun muz istedi markete girdik.57 lira odedim bir kilo yerli muz,ekmek,su,biraz bitter cikolata aldim sadece. Luks bir sey yok. Ben de ev gecindirmiyorum,musriflik asla yapmam ama butun bunlar hayatin cok pahali oldugu gercegini degistirmiyor kiKonu sahibi de hali hazırda ev gecindirmiyor....bahsettiği tutar "makyajına ,kıyafetine ve arabasının yakitina "ayırdığı bütçesi.Yoksa kardesimizin eşi aileden zengin,işi gücü olan birisiydi
Ahahah neyse iyi ki ölmemisiz kalitesizlikten. Valla ben de 4 senedir calismiyorum ama bir sinema bileti almak,ayda bir kiz kiza gece eglencesine cikmak,asgari duzeyde disarida yemek yeme,cafeye gitmek icin 2500 lira yetmez. Hayat pahali. Bu bir gercek. Ben sanmiyorum konu sahibinin her ay 1900 liralik kiyafet aldigini. Luks kiyafetlerden zaten o paraya tek parca anca alirsin ki 2500 maasi olan birisinin zaten o markalardan alisveris etme imkani asla yoktur2.500 lirayla aile gecindirmiyor zaten konu sahibi sadece kiyafet kozmetik, cafe masrafi...
Kiyafetin, kozmetigin alternatifi çok var. Yok ben şu markadan aşagisini almam diyorsa kalkip birikim sormamali o zaman. Hersey pahali demekle fiyatlar düsmüyor sonucta birikim yapmak isteyen ona gore harcar.
Nebileyim benim montlarim 1000 lira degil de 400-700 bandinda, rujum 200 lira degil 120 lira iyi ki ölmemişim kalitesizlikten
Gecen sene indirimden 900 liraya aldigim cantanin bir yilda fermuar tutacaginin hafif rengi solmuş mesela. Çokta abartmamak lazim...
Ki benim saydiklarim bile pahali sayilir daha uyguna bulunur illaki.
Tabii hiç yoktan iyidir
Ama belki tek başına evde yapamiyor pilatesi. Ben hoşlanmam mesela, veya sağlık sorunları nedeni ile hocayla çalılması gerekiyordur. Bilemeyiz.
Aynen yani kadinin yasantisi bu,buna gore degerlendirmek lazim. Benim esim hep bana uyuzluk yapar 4 bin maas alsam gecinir miyiz diye. Ben gecinirim de sen gecinemezsin der gulerim. İckisi var sigarasi var,4 bine ben nasil gecineyim bu sartlarda yani. Herkesin kosullari farkli. Bana da cok garip gelmedi acikcasi konu sahibinin yasadigi durum. Cok luks yasayamaz bu 2500le.Sekerim cunku konu sahibinin sordugu soru sacma
Yoksa bende toplu tasima kullanmam , sigara icerim , hele 2.500 lirayi bodrumda haftada bir balik raki yapinca bir ayda bitiririm
Ama bunlari yapip kalkip buraya da bunu yazmam ve nasil tasarruf yaparim diye sormam
Bir de konuda gezme tozma , spor , benzin , sigaradan bahsedilmiyor
Bende yorumumu "ayda 2500 kozmetik ve giyime harciyorum" demesine gore yaptim
Sonradan anlasildi benzini , pilatesi , sigarasi vs vs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?