- 29 Eylül 2017
- 785
- 1.520
- 43
2.500 lirayla aile gecindirmiyor zaten konu sahibi sadece kiyafet kozmetik, cafe masrafi...
Kiyafetin, kozmetigin alternatifi çok var. Yok ben şu markadan aşagisini almam diyorsa kalkip birikim sormamali o zaman. Hersey pahali demekle fiyatlar düsmüyor sonucta birikim yapmak isteyen ona gore harcar.
Nebileyim benim montlarim 1000 lira degil de 400-700 bandinda, rujum 200 lira degil 120 lira iyi ki ölmemişim kalitesizlikten
Gecen sene indirimden 900 liraya aldigim cantanin bir yilda fermuar tutacaginin hafif rengi solmuş mesela. Çokta abartmamak lazim...
Ki benim saydiklarim bile pahali sayilir daha uyguna bulunur illaki.
Aynen yani kadinin yasantisi bu,buna gore degerlendirmek lazim. Benim esim hep bana uyuzluk yapar 4 bin maas alsam gecinir miyiz diye. Ben gecinirim de sen gecinemezsin der gulerim. İckisi var sigarasi var,4 bine ben nasil gecineyim bu sartlarda yani. Herkesin kosullari farkli. Bana da cok garip gelmedi acikcasi konu sahibinin yasadigi durum. Cok luks yasayamaz bu 2500le.
Ahahah neyse iyi ki ölmemisiz kalitesizlikten. Valla ben de 4 senedir calismiyorum ama bir sinema bileti almak,ayda bir kiz kiza gece eglencesine cikmak,asgari duzeyde disarida yemek yeme,cafeye gitmek icin 2500 lira yetmez. Hayat pahali. Bu bir gercek. Ben sanmiyorum konu sahibinin her ay 1900 liralik kiyafet aldigini. Luks kiyafetlerden zaten o paraya tek parca anca alirsin ki 2500 maasi olan birisinin zaten o markalardan alisveris etme imkani asla yoktur
Afiyet bal şeker olsun kuzunaZaten yetmez ki canim. Bir kere sokaga cikmak 150-200 liralardan baslar. Gezen insana yetecek bir para degil 2500 lira. Kocasindan para istiyorsa bu kocasinin sorunu zaten, adam memnunsa bizim icin sakincasi yok. Hic hava atiyor olarak gormedim ben. Cunku ayni sorunlari yasiyorum. Maasim yok calismiyorum. Oglum bugun muz istedi markete girdik.57 lira odedim bir kilo yerli muz,ekmek,su,biraz bitter cikolata aldim sadece. Luks bir sey yok. Ben de ev gecindirmiyorum,musriflik asla yapmam ama butun bunlar hayatin cok pahali oldugu gercegini degistirmiyor ki
Neyin lüks olup neyin lüks olmadigi gelire gore degisir. Maasi +10 bin olsaydi 2.500 lira lüks olmazdi ama maas 2.500 lirayken 2.500 liralik kozmetik, kiyafetten bahsedip luks degil demek komik.
Beyse yine bu lüks tartismasini cekemicem.
Hele de kozmetik ve kıyafete her ay para harcıyorsa konu sahibi. Biraz eli yüzü düzgün bir hırka Kazak 150-200 "den başlıyor zaten. Ayda iki kere sinemaya gitsen tutacak para belli. Bence de bu parayla lüks yaşanmaz ama buraya dert diye açılacak bir konu değil.Aynen yani kadinin yasantisi bu,buna gore degerlendirmek lazim. Benim esim hep bana uyuzluk yapar 4 bin maas alsam gecinir miyiz diye. Ben gecinirim de sen gecinemezsin der gulerim. İckisi var sigarasi var,4 bine ben nasil gecineyim bu sartlarda yani. Herkesin kosullari farkli. Bana da cok garip gelmedi acikcasi konu sahibinin yasadigi durum. Cok luks yasayamaz bu 2500le.
Yok canim,neden sana ne desinler. Hepimiz de gorus paylasiyoruz neticede.Herkesin lüks anlayışı da farklı zaten. Ben her ay 2500 lirayı kıyafete, makyaj malzemesine yatırmayı lüks yaşam olarak görmem mesela.
Ben hava attığını düşünmüyorum ama komik yani. Hayat zaten pahalı, insanlar değil kıyafet almak, evi geçindirmekte zorlanıyor.
Evi geçindiren zaten eşi, kendi elinde de asgari ücretten biraz fazla bir maaş var, bunu kendi isteğiyle kıyafete, makyaj malzemesine, spora yatırıyor. Yani zoraki bir durum yok, bir zorunluluk yok. Basit bir hesap, ayda 200 lira atmak istiyorsa kenara o ay alacağı bir fondötenden vazgeçecek alt tarafı. Eve ekmek mi alsam yoksa süt mü alsam diye düşünmüyor en nihayetinde. Bu insanlarla dalga geçmek oluyor bana göre.
Şimdi taşlayanlar, sanane diyenler olacaktır ama benim düşüncem bu. Dert diye konu açıyorsa bunun için cevaplara da katlanacak.
Sigara içiyorum 300 tl benzine 600 tl pilatese 100 tl. 1500 kalıyor oda yetmiyor. Çok tutumsuzum ay sonuna hiç param kalmıyor
Harcama demekte sıkıntı yok zaten. Ben de madem birikim lazim o zaman harcama derim. Ama hava atilacak bir yasanti degil bana gore de. Evet hayat pahali,evet gezersen o para asla yetmez. Bu kadar basitZaten bikac ayda bir hayat pahali konusu aciliyor. Gercekci cozum sunmak yerine " hayat pahali" diye diye fiyatlari dusurebildiniz mi? Yook.
O zaman luks veya degil butceyi asiyorsa ona gore yasayacak ya da açikta kalacak bu budur.
Ben de tek parcasi 2.500 lira olan kiyafeti sanki 500 liraymiş gibi rahatca almak isterdim ama almiyorum neden? Zora girerim o şekilde giyinsem devamli. Biyerde elimize gecen paraya gore hareket etmek durumundayiz.
İsterse tum maasini tek parca kiyafete versin "neden verdin" demem ama hem para harcayip hem yetmiyor, birikim cart curt derse, ee harcama ozamann denir yani.
Neyin lüks olup neyin lüks olmadigi gelire gore degisir. Maasi +10 bin olsaydi 2.500 lira lüks olmazdi ama maas 2.500 lirayken 2.500 liralik kozmetik, kiyafetten bahsedip luks degil demek komik.
Beyse yine bu lüks tartismasini cekemicem.
Tabii,paran yetmiyorsa alma diyecegiz,baska ne diyelimHele de kozmetik ve kıyafete her ay para harcıyorsa konu sahibi. Biraz eli yüzü düzgün bir hırka Kazak 150-200 "den başlıyor zaten. Ayda iki kere sinemaya gitsen tutacak para belli. Bence de bu parayla lüks yaşanmaz ama buraya dert diye açılacak bir konu değil.
Bu bahsettikleriniz olmazsa olmaz girmiyor çünkü paran yetmiyorsa yapma o zaman demek geliyor insanın içinden.
Harcama demekte sıkıntı yok zaten. Ben de madem birikim lazim o zaman harcama derim. Ama hava atilacak bir yasanti degil bana gore de. Evet hayat pahali,evet gezersen o para asla yetmez. Bu kadar basit
Afiyet bal şeker olsun kuzunavallaha çocuklarımın elini attığını alabiliyorum Allah'a çok şükür ...ama kıyafet ve kozmetikte vitrine bile bakmıyorum artık
Oyle tabii. Ama hayat pahali da demiyor nedense o 3000 maasli grup. O ilginc geliyor banaHava atiyorsun denmesini ben yadirgamadim. Mesela Üye gelmiş diyor ki 3.000 maasla geciniyoruz. Şimdi coluk cocuk bu devirde 3000 maasla gecinen biri için bu konu hava atmak gibi gelir dogal olarak. Senin hava atma sinirin 20.000 maas, onunki de 2.500 lirayi harcamak. Boyle
Oyle tabii. Ama hayat pahali da demiyor nedense o 3000 maasli grup. O ilginc geliyor bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?