Her şeyini alıp gitmek

evet son önerisi de çıldırtacak cinsten inan bu adamdan hayır gelmez yani şöyle belli ki paracı biri hep parayla ilgili plan program yapcak hesap kitap içinde olacak katlanırsan o başka

bende hesap kitap yapan bir insanım ama bu kadarına katlanamam. en azından evlenmeden bana isteklerimi yapmak zorunda. bana diyor ki ben senin memleketinde düğün yapmak zorunda değilim. neymiş nikah yapacakmış, yetermiş. düğün benim isteğimmiş. gidicem burdan yaa ne b.k yerse yesin. otursun tomar tomar paralarını saysın. kim evlenir ki böyle bir adamla? benden izin almadan bir yere gitmeyeceksin derken "erkek" oluyor da, kendi düğününü kendin yap derken de "erkek" olmayı becerebilse ya...

fazla hesap kitap yapmak bi yerden sonra insanın psikoljisini bozar ne biliyim biriktirmek güzel akıllıca ama köle de olmamak lazım diye düşünürüm her zaman.

bi de erkekler artık kadınların paraları üzerinden hesap yapmaya başladı cidden kızıyorum.bence de tavrını koru ne b.k yerse yesin gerçekten çünkü çok hadsiz hem senin paranın hesabını yapıyor hem de memleketinde düğün yapmam diyor denecek çok şey var bu adama...

ben konuyu başından beri takip ediyorum. arabayı satıp o parayla düğün işlerini hallet, benim biriktirdiğim parayla arsa alalım dedin mi? nasıl yaklaştı eğer dediysen?

evet, her şey sınırında olmalı. önceleri ben evlenmeden senin parana karışmam diyordu. şimdiki hale bak, benden çok benim paramın hesabını yapıyor. demek ki her söylenene itibar etmemek gerekiyormuş. haklısın canım, söylenecek çok şey var

ben konuyu başından beri takip ediyorum. arabayı satıp o parayla düğün işlerini hallet, benim biriktirdiğim parayla arsa alalım dedin mi? nasıl yaklaştı eğer dediysen?

benim birikimim o arsayı almaya yetmiyor. o yüzden öle bişi demedim ama arabayı satıp daha uygun bir araba alalım borcumuz olmasın dedim. kabul etmedi. gerekçe şu: arabası neden boş işlere gidecekmiş? o kadar emek vermiş, neden para düğüne uçacakmış. peki dedim madem senin paran düğüne gitmiyor öleyse benim param neden gidiyor? benimkisi para olarak duruyormuş o yüzden harcanabilirmiş ama o araba almış, araba parası boşa gitmezmiş. saçmalardan seçmeler, anlamaya çalışma canım boşver.
daha önceleri benim paramı da harcamayacaktık öle anlaşmıştık, o da kredi çekecekti ama düşünceler değişti. işine gelmedi tabi.

şu son yazdığından sonra emin oldum, bu adamla olmaz. mümkünü yok ya. saçma sapan savunmalar bir de kendisi çok mantıklı olduğuna inandırıyordur söylediklerinin.

nasıl ayrılıcam demişsin ya, ben kendi yaptığımı söyleyeyim. kendimden 9 yaş büyük biriyle 2 seneye yakın birlikteliğim oldu. son 2-3 ay ben de senin gibi uyandım duruma. dedim bu adam kaç yaşında, işi yok henüz. erkek dediğin işi yoksa ve o yaştaysa internetten mi iş arar allahaşkına? benim ailemin durumu gayet iyidir, bana her ay yetecek parayı yolluyorlar(henüz öğrenciyim, okulumu uzattım.) dedim ki bu paradan ben ona da yediriyorum da, kimin parasını kime yediriyorum ya? çok seviyormuş, tabi güzel sözler vs gırla. ama şüphe bir kere girince beyne kemirip duruyor insanı. ben düşüne düşüne kendi kendime soğumaya başladım. babamın karşısına çıkardığımı düşündüm, babam adam yerine koymazdı ki. eğitimi benden çok düşük, aile yapısı benden düşük, kafa yapısı benden düşük, 32 yaşına gelmiş hayat kuramamış vs vs. böyle böyle derken bunların gururları çok öndedir ya. ben gururuna dokunacak bir kaç şey söyledim birgün. o gece aramadı ulaşamadım, ertesi sabah aradım beni bu ilişkide tutamazsın artık falan leş leş konuşmalar. içimden derin bi oh çektim kurtuldum diye. kapattım telefonu. bitti gitti işte. seviyor muydum, çok seviyordum her şeyi göze almıştım. ama mantığım devreye girince gözümdeki perde kalktı..

minnoş nişanlını iyi tanımışsındır ama anladığım kadarıyla evlenince parana karışmayacak bi tip değil aksine maaş kartını elinden alacak bi tarzı bile var sen taşın bence vazgeçme güzel bi karar almışsın taşınmayı gözünde büyütme şirketler var yada kendin toplarsın ben taşınmayla ilgili konu açmıştım arkadaşlar güzel öneriler yazdı yolundan dönme yani belki şu an üzülüyosundur ama bu adamla evlenirsen daha çok zarar görürsün ailene de danış karara bağla bu işi

Yonca Lodi'den en sevdiğim şarkı. Hislerimin tercümanı. Bir gün kesin yapacağım dediğim şarkı. Aklında varsa kesinlikle yapmalisin.... Sonra keşke demeden....

''Her kelime yalan
Her yürek vefasız
Can üzgün perişan can suskun kararsız
Çek git diyor şeytan git sessiz sedasız
Ve gittiğin zaman sanma ki ağlayıp sızlarlar ardından
Ben bu dünyadan dosttan düşmandan
Aldım payımı gidiyorum
Günahlarımla sevaplarımla
Aldım başımı gidiyorum
Git gide yüreğime ince bir sızı girse
Gizli bir ateş beni yaksa da gidiyorum
Ben bu hayattan aşktan sevdadan aldım payımı gidiyorum
Günahlarımla sevaplarımla aldım başımı gidiyorum
Her duygu yıpranmış her bakış anlamsız
Can bıkmış usanmış can çökmüş zamansız
Çek git diyor şeytan
Git sessiz sedasız
Ve gittiğin zaman
Sanma ki bir kal diyen çıkar ardından
Ben bu dünyadan dosttan düşmandan aldım payımı gidiyorum
Günahlarımla cevaplarımla aldım başımı gidiyorum
Git gide yüreğime ince bir sızı girse gizli bir ateş beni yaksa da gidiyorum
Ben bu hayattan aşktan sevdadan aldım payımı gidiyorum
Günahlarımla sevaplarımla aldım başımı gidiyorum''

Şaşırmadım biliyor musun böyle bir adım atacağına.Kendinin nasıl bir zihniyet oldugunu göstermiş sonunda.Yanılmamışız.Ama sevindiğim bunu görebilmene yoksa çok yazık olacaktı minnoş.Yavaş yavaş görüyordun aslında mantıklı birisin sonucta.Kararından vazgeçme.Ailen ne diyor ?Destekliyorlar değil mi ?

inş bende attığım adımın gerisini getiricem. yarın yeni ev sahibimle bi konuşucam. bir de nakliyeyi ayarlarsam gerisi kolay inş, bende kurtulucam.
iş yerimiz falan da aynı olunca, gitmekte buldum çareyi. gideceğim yerin şubesinde çalışıyor olucam. yine merkeze bağlı olsam da ayda 2 defa giderim sadece, o da sıkıntı olmaz. bu konular konuşulmayınca çok iyiyiz, hiç sıkıntımız yok. ama ne zaman bu konu konuşulsa yine patlıyoruz. hayır yok bu işte

sen niye taşınıyosun ki
bence hata ediyosun tüm çevren herşeyin ordaymış

bitti dersin kararlı bi şekilde biter
bi daha irtibat kurmazsın af dilemesine izin vermezsin dimdik durursun
biraz güçlü kararlı ol sen de

tabi ki alır maaş kartımı, hiç şüphen var mı diye sorsana :) teşekkür ederim canım, ailemin sorunlardan biraz haberi var, o zaman konuşmuştum. böyle bir kararda arkamda olacaklarını söylediler. esas onun ailesi düşünsün, benim gibisini bulabilecekler mi acaba.. öncelikle şu dönemi bi atlatayım sakinleştiğimde aileme de anlatırım.

minnoş sana yalvarıyorum rica ediyorum lütfen bu adama dönme bana kalırsa düzenini de bozma, adama karşı saygın bitmiş sevginin tamamen bitmesi de yakındır o kadar tatlı cici bi kızsın ki harcanıp gitmeni inan istemiyorum istemiyoruz bu yüzden konun o kadar rağbet gördü insanlar sana üzüldü ama takdir de ettiler para tutmayı biliyosun kafan zehir gibi çalışıyo kendine adam gibi bi adam bulup yıldırım aşkıyla evlenebilirsin hayat bu, lütfen yıllarımı verdim emek harcadım vs gibi saçmalıklara kapılıp gitme bu adam senin önce paranı sonra ömrünü yer bitirir kurban olurum nolur dönme çarpıntı geldi inan

evlilikle ilgili eminim ki bi takım hayallerin var belki seviyorsun da ama bu adamla hayal kırıklığı yaşanır ancak kimseye kati bi şekilde ayrıl,boşan demeyi sevmem ama senin bu adamla akıbetin belli hep maddi kavgalarınız olacak eğer devam edeceksen bunlara hazırlıklı ol boşa üzme kendini ya da kararının arkasında dur.bırak o düşünsün ne o ne de ailesi senin gibi fedakar birini bulamazlar bırak onlar üzülsün sen de beladan kurtuldum diye sevin.ailen de belli ki anlayışlılar inan bana karşına başkası çıkınca bu adamın normal olmadığını daha iyi anlayacaksın

canım çok sağol, ilk günden beri verdiğin destekler için de, şimdi de... dur hele çarpıntı gelmesin, dönmeyi düşünmüyorum zaten
çevremdekileri gördükçe öle üzülüyorum ki, insanlar sevdikleri için neler yapıyorlar? ben hiç mi haketmedim bunları diyorum. ya bi insan kendisine kına gecesi yapılmayı haketmez mi? özellikle de çok istiyorsa... sırf sevdiğinin hatrı için yapmaz mı insan? benim nişanlım diye ailemin karşısına götürdüğüm adam ise sadece kendi menfaatleri için yaşıyor. ben onun umrunda değilim, sadece maaşım umrunda.. sadece onun hesabını yapıyor. ona harcadığım yıllar, zerre kadar gözümde yok.

şu uğruna binlerce tl birikimlerini harcadığın nişanlın mı sana kına gecesini çok görüyor? demiştim demeyi sevmem ama ah be güzelim yüzlerce sayfa yazdık çizdik dinlemedin. sonuç malesef ortada

amin inş. karşıma hayırlı birisi çıkar da tam anlamıyla kurtulurum.

taşınınca iş yeriniz değişecek zaten taşınmadan şehirde başka bir yerde çalışsanız bilmiyorum mümkün mü ama daha mantıklı olmaz mı emin olun başka bir şehirde tek başınıza kalırsanız yalnız kalıp tekrardan en hassas anınızda yine kendinizi onu ararken bulabilirsiniz kendinizi... bu dönemde yalnız kalmak iyi gelmeyebilir..

aynı şehirde daha güzel bir eve çıkın yeni bir ev yeni bir iş ortamı sizi bir süre oyalar...

amin inş. karşıma hayırlı birisi çıkar da tam anlamıyla kurtulurum.
tabi ki çıkacak karşına birisi merak etme ama önce zehirli sarmaşığından kurtulman gerek emek vermiş olabilirsin ama en azından zararın neresinden dönersen kardır bu adam bi kaç güne yalvarma turlarına başlar sağlam dur inanma

şu uğruna binlerce tl birikimlerini harcadığın nişanlın mı sana kına gecesini çok görüyor? demiştim demeyi sevmem ama ah be güzelim yüzlerce sayfa yazdık çizdik dinlemedin. sonuç malesef ortada

ama ben bu sayfaya yazmadan önce söz masrafları için 3+ailesi için 3 bin gitmişti bile. gerçi ailesinin sözde taktıklarını vermiycem. evet, kına gecesini çok görüyor.
ayy bişey söyleyeyim mi.. ben tek taşımı ve alyansımı evin içinde kaybetmiştim. yok 1 haftadır. acaba buna mı işarettir, çok garip geldi birden yüzük çıkarmak hayırlı değil derler, ben tümden kaybettim. haydi hayırlsıı

o batıl bir inanç, takma kafana.. adamın gerçek yüzünü evlenmeden gördüğüne şükret bence. inşallah senin için en hayırlı olan kararı verirsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…