herkes benim kizimi sevmeye mi hayran !

Yazdığınız şeyleri okuyunca zaten otomotikman sizin görüşmeyi istmemeniz gerekiyor ama tabi ne olursa olsun insan ailesinden vazgeçemiyor. siz mesafeyi koyamamışsınız ailenizle yaşadığınız her şey sizi etkilemiş evinizi eşinizi en çok kendinizi yıpratmışsınız. bence siz olayları fazla sallamayıp kapnızı kapatmayı bilseydiniz eşiniz böyle tutum sergilemezdi.

Yazdığınız şeyleri okuyunca zaten otomotikman sizin görüşmeyi istmemeniz gerekiyor ama tabi ne olursa olsun insan ailesinden vazgeçemiyor. siz mesafeyi koyamamışsınız ailenizle yaşadığınız her şey sizi etkilemiş evinizi eşinizi en çok kendinizi yıpratmışsınız. bence siz olayları fazla sallamayıp kapnızı kapatmayı bilseydiniz eşiniz böyle tutum sergilemezdi.
haklisin sorunun basi bende. kararli olamadim bi kere evden kovduklarinda bidaha gitmemeliydim ama dayanamadim akrabalar kus kalmak olmaz sen kucuksun alltan al deyince aradan zaman gecince yumusadim sonra gene ayni seyler yaşandı ne benim.ne esimin ne cocugumun gururu onuru kaldi istedigim sadece sevgiydi ilgiydi merhametti para borc hicbisey beklemedik zaten de yapmadilar

• Beğen
Reactions: GCA
Benzer durumda sayılırız. Evlendikten sonra ailem birden benle konuşmamaya başladı, zaten çok zor ve sıkıntılı bir süreçti evlilik öncesi. İki sene sonra annem babamı evden kovup da ben destek amaçlı yanına gittiğimde benle konuşmaya başladılar, ne olduğunu da o zaman öğrendim. Annem bize eve gidin demiş (düğünün ertesi günü hava çok soğuktu, biz de sıcak yerden gelmiştik), biz de kendi evimize gitmişiz, neymiş biz ne zamandır evliymişiz de evimiz varmış, o kendi evini kastedmiş. Sebep bu :) neyse uzatttım, evlendikten sonra hamile kaldım ve düşük yaptım. Ne annem ne babam aradı beni, hatta tatile gittiler o ara. Eşim de sırf bu sebepten oğlumuzu doğduğunda görsünler istemiyor. Aslında ben de aynı düşüncedeyim. Sadece aynı şeyleri yaşamaktan korktuğum (başıma gelirse diye) ve annem tek başına kaldığı için vicdan yaptığımdan bir şey diyemiyorum. Ha anneme söyledim, çok bozuldu üzüldü ama yapabileceğim bir şey yok... çünkü özrü de kabahatinden büyük...

Ben artık beni ne Mutlu ediyorsa ona odaklanmaya çalışıyorum. Hayata bir kere geliyoruz sonuçta, kalp kırmamak önemli ama kalbimin kırılmaması da önemli.
ayni seyleri yasamisiz ben cogunlukla ne oldugunun farkina bile varmadan onlar kiziyo küsüyo herkese farkli farkli sey anlatiyolar.
Ablama gel bizde kal niye hic gelmiyosun diye cok israr ettim rahat edemem kalamam dedi bi hafta sonu da esimle plan yaptik parasini odedik tatile gidecektik bunu bildigi halde size gelicm dedi abla donelim oyle gel dedim o gunden beri bana küs ben onu kovmusum herkese oyle anlatiyomus hala konusmuyo benimle

Sinir krizi nedir nasil gecirilir bilmiyorum,hayatta hic bir seyi o kadar buyutmedim
Esiniz sizi ailenizden men etme hakkina sahip degil,ona bu izni kendiniz vererek tepenize cikariyorsunuz,ileride indiremezsiniz.
Son olarak ne olursa olsun ,en kotu aile bile en iyi esten daha iyidir. Asla anami babami birakip da koca demem yani.
Evli misiniz merak ettim. Cumleniz çok iddiali ve assssssla doğru değil. Ne demek en kötü aile bile en iyi eşten daha iyidir?

Sinir krizi nedir nasil gecirilir bilmiyorum,hayatta hic bir seyi o kadar buyutmedim
Esiniz sizi ailenizden men etme hakkina sahip degil,ona bu izni kendiniz vererek tepenize cikariyorsunuz,ileride indiremezsiniz.
Son olarak ne olursa olsun ,en kotu aile bile en iyi esten daha iyidir. Asla anami babami birakip da koca demem yani.
Evli misiniz merak ettim. Cumleniz çok iddiali ve assssssla doğru değil. Ne demek en kötü aile bile en iyi eşten daha iyidir?

esim bana daha bir kere bile bagirmadi kotu soz soylemedi gorusmemi de bagira cagira degil onlar sana da cocuklarimiza da zarar veriyor yıllarca ugrastik olmadi artk tercih yap bizim.huzurumuzu bozma benim de gucum kalmadi dedi annemin babamin oksamadigi saclarimi esim kokladi hep el ustunde tuttu ben sevgiyi aski merhameti onunla ogrendim
Esinizle huzuru saglamak icin ailenizi silmeniz gerekmez. Siz ruh sagliginizi saglam tutun,kiminle ne kadar goruseceginizi ayarlayin. Esinizin size tercih yap deme hakki yok. Dengeyi kuramamak sizin sorununuz. Esiniz bugun iyiyse hep iyi olacak diye bir sey yok. En ufak sorunda ailenle de aran kotuydu zaten diye basa kakarlar. Demedi demeyin. Iki sac oksama oluyor diye aileyi silmek gerekmez

Evet evliyim. En kotu aile en iyi esten daha iyidir evet. Koca deyip deger verdiklerimiz bugun iyi ,yarin dunya uzerindeki en buyuk dusmanimiz haline gelebilirler. Ama aile oyle degil. Anne ve baba ne olursa olsun her zaman destegimiz olarak kaliyorlar. Kotu bir kocayi cekmektense kotu bir aileye katlanirim misal. Umarim anlatabilmisimdir. Ayrica bu benim fikrim;) kimse benimle ayni fikirde olmak zorunda degil;)

Bence eşiniz haklı. Baya da bir dayanmış dediğinize göre. Aileye çok fazla şans tanıyor insan bu normal ama bu kadar sorun çıkarmaya meraklı, merhametsiz davranan insanlara karşı nasıl bir denge sağlanır gerçekten bilemiyorum... Ben de çok takar ve üzülürdüm.
Ben de olsam sürekli ailemin huzurunu, sağlığını etkiliyorsa sürekli eşimi üzgün, sinirli, morali bozuk görüyorsam mutlu olan evliliğim riske giriyorsa bir noktada eeh yeter artık havasına girer çok zorlanırdım sanırım ama yine eşimin bileceği iş olurdu tabii. Evlenmeden önce de mutsuzmuşsunuz zaten, mutlu olduğunuz yerin devamlılığını sağlamaya çalışın bence. Ama yine de çok sert olmadan bayramda vs. arayabilirsiniz sanırım...

Evet evliyim. En kotu aile en iyi esten daha iyidir evet. Koca deyip deger verdiklerimiz bugun iyi ,yarin dunya uzerindeki en buyuk dusmanimiz haline gelebilirler. Ama aile oyle degil. Anne ve baba ne olursa olsun her zaman destegimiz olarak kaliyorlar. Kotu bir kocayi cekmektense kotu bir aileye katlanirim misal. Umarim anlatabilmisimdir. Ayrica bu benim fikrim:KK66: kimse benimle ayni fikirde olmak zorunda degil:KK66:
Sizin bizim ailelerimiz öyle olabilir. Ama çocuğunun yuvasini yıkan, parasını çalan bir sürü anne baba var. Kendi oz kızına tecavuz edenleri falan söylemiyorum bile.
Eşin de, ailenin de kötüsü çekilmez. Eş bi yerde senden vazgecer ama aile vazgecmez diye düşünmem. Çok yanlış olur böyle bi genelleme. Hatta çok çok yanlış yani.
4 yıllık evliyim, hala annem babam gözümün içine bakar, hamileyim, babam her gun arar canın ne çekiyor diye. Ama eşim de bütün dünyamdir. Asla ailem için esimden vazgecmem. Eşim için ailemi cignemem. Hepsinin yeri farkli ve çok özel.

esim bana daha bir kere bile bagirmadi kotu soz soylemedi gorusmemi de bagira cagira degil onlar sana da cocuklarimiza da zarar veriyor yıllarca ugrastik olmadi artk tercih yap bizim.huzurumuzu bozma benim de gucum kalmadi dedi annemin babamin oksamadigi saclarimi esim kokladi hep el ustunde tuttu ben sevgiyi aski merhameti onunla ogrendim

Eşinizin cidden maşallahı var. Cevaplardan da anladığım kadarıyla
ayni seyleri yasamisiz ben cogunlukla ne oldugunun farkina bile varmadan onlar kiziyo küsüyo herkese farkli farkli sey anlatiyolar.
Ablama gel bizde kal niye hic gelmiyosun diye cok israr ettim rahat edemem kalamam dedi bi hafta sonu da esimle plan yaptik parasini odedik tatile gidecektik bunu bildigi halde size gelicm dedi abla donelim oyle gel dedim o gunden beri bana küs ben onu kovmusum herkese oyle anlatiyomus hala konusmuyo benimle

Benim annem gibi :) annem kınayı düğünden bir gün önce istedi (düğün başka şehirde kişisel arabayla min 7 saat sürüyor), düğünümde öğlendi (öyle istemişlerdi). Kınayı bir gün önceden yaparsak düğüne yetişemeyeceğimi söylememe rağmen kabul etmedi. En sonunda da baktı dediği olmuyor, ya kınayı benim istediğim zaman yaparsın ya da kınanı yapmam da gelmem de dedi. Ben de anne ben evleniyorum, sen istersen gel istersen gelme demişim cevap olarak. Hala önüme sürüyor sen bana böyle dedin diye ki her seferinde de sen başta bana böyle dedin, ne deseydim ya dememe rağmen.

Amaaan böyle şeyler çok yoruyor cidden adamı. Ablan da bi garipmiş, kimse kusura bakmasın da ablan da olsa planını bozmak zorunda değilsin. Gelmek istiyorsa önceden haber versin. Sanki para kolay kazanılıyor da keyfi olarak çöpe atabileceksin. Ben şöyle düşünüyorum artık, 'konuşmayınca bir şey kaybediyor muyum? Hayır.' O zaman konuşmaya ya da onun için kendimi üzmeye gerek yok.

ailenizden sıkıntı görmediniz hiç değil mi?
öyle anlıyorum çünkü bu yazınızdan çok farklı bir his
atsan atılmıyor can ciğer diyorsun ama o can ciğer seni hep mutsuz ediyor

Sizin bizim ailelerimiz öyle olabilir. Ama çocuğunun yuvasini yıkan, parasını çalan bir sürü anne baba var. Kendi oz kızına tecavuz edenleri falan söylemiyorum bile.
Eşin de, ailenin de kötüsü çekilmez. Eş bi yerde senden vazgecer ama aile vazgecmez diye düşünmem. Çok yanlış olur böyle bi genelleme. Hatta çok çok yanlış yani.
4 yıllık evliyim, hala annem babam gözümün içine bakar, hamileyim, babam her gun arar canın ne çekiyor diye. Ama eşim de bütün dünyamdir. Asla ailem için esimden vazgecmem. Eşim için ailemi cignemem. Hepsinin yeri farkli ve çok özel.
Ona bakarsaniz herkese de ailesi tecavuz etmiyor,herkesin ailesi evladinin parasini da calmiyor. Hepsinin yeri elbette farkli ama ailem mi kocam mi tabii ki ikisi de kotuyse kendi ailemdir benim icin. Ikisi de iyiyse zaten tercihe hacet yok,dengeyi kurar gecersin. Koca elin adami,onu cekecegime anami babami cekerim. Bu yuzden genc kizlara ailelerinden sikayet edip de kocaya kacmayin diyoruz.
Esim bana ailem ne kadar kotu olursa olsun onlarla gorusme diyemez,kapinin onune koyarim adami. Herkesin bir ailesi var,ben de ona yasak koymam o da bana koyamaz.

ailenizden sıkıntı görmediniz hiç değil mi?
öyle anlıyorum çünkü bu yazınızdan çok farklı bir his
atsan atılmıyor can ciğer diyorsun ama o can ciğer seni hep mutsuz ediyor
Yoo cok gordum,annemle babamin gecimsizliklerini gordum,babamin sorunlu kisiliginin en buyuk ceremesini ben cektim hatta. Ama ailemin uzerine basip gecmem,kimseye de cignetmem. Herkes yerini bilsin. Esimin uzerine vazife degil ki benim ailemi elestirmek?

Ben ailemle görüşmüyorum 3 senedir.sadece kardeşlerimle dısarıda bulusuyoruz.babamı aldatan bir üvey anne ve ona inanıp beni torununu 3 senedir aramayan bir baba bahsettigim aile.zor zamanımda yanımda olmayan beni hep tek bırakan babamı da sadece bayramlarda arıyorum.o zaman bile kızım gelsene torunumu getirsene bskim neyin dargınlıgıymış bu demiyor.dese gönlümü alsa koşa koşa giderim ama yok.o cadı karısına güveniyor.ne deyim.O kadını da anne yerine koyduk 15 16 sene.anne dedim ben ona.kimse inanmazdı üvey oldugumuza.O da allahından bulsun.

Hi görüsmeme sebebi de tamamen benim.ben kendimi cektim.elimi etegimi cektim bu aldatma olayından sonra midem bulandı artık.yoksa önce de kavgalarımız küslüklerimiz oldu ama hep ben kücügüm babamdır üvey de olsa annedir emegi geçti diyerek hep gözardı etmiştim.ama bu kadarını da kaldıramadım artık.

ben eşiniz olsam aynen onun gibi davranırım.
siz elbette ailenizle bağınızı koparmak istemeyebilirsiniz.
Ama karısı mutsuzken adam mutlu olacak hali yok.
çocuğunuza hamileyken bile sinir krizi geçirdiğinize göre size takmayın üstünkörü görüşün desek onu da yapamayacaksınız.
Eşiniz kendi açısından en mantıklı olanı yapıyor, mutlu olmanız için tek seçeneği kullanıyor, tabi ki ailecek.
Ama siz ailemle ille de görüşeceğim diyebilirsiniz. Bu durumda ben sizin eşiniz olsam sizinle ilişkimi bitiririm, mutsuz olacak diye çırpınan biriyle nereye kadar derim. Çocuklarımı da ailenizden koruyabildiğimde korumaya çalışırım elbette.
Bu nasil bi kafadir

Yoo cok gordum,annemle babamin gecimsizliklerini gordum,babamin sorunlu kisiliginin en buyuk ceremesini ben cektim hatta. Ama ailemin uzerine basip gecmem,kimseye de cignetmem. Herkes yerini bilsin. Esimin uzerine vazife degil ki benim ailemi elestirmek?

aslında en kötü aile en iyi eşten iyidir sözünüze katılmıyorum anlamında yazdım
ama evet dediğniz apayrı bir konu eş müdahil olmamalı haklısınız

Ona bakarsaniz herkese de ailesi tecavuz etmiyor,herkesin ailesi evladinin parasini da calmiyor. Hepsinin yeri elbette farkli ama ailem mi kocam mi tabii ki ikisi de kotuyse kendi ailemdir benim icin. Ikisi de iyiyse zaten tercihe hacet yok,dengeyi kurar gecersin. Koca elin adami,onu cekecegime anami babami cekerim. Bu yuzden genc kizlara ailelerinden sikayet edip de kocaya kacmayin diyoruz.
Esim bana ailem ne kadar kotu olursa olsun onlarla gorusme diyemez,kapinin onune koyarim adami. Herkesin bir ailesi var,ben de ona yasak koymam o da bana koyamaz.
Evet herkesin bir ailesi var. Benim ailem de eşim ve karnimdaki bebeğim. Şimdi benim annem babam hamile halimle bana eziyet etse, hakaret kufur etse, psikolojimi bozsa, sinir krizleri gecirmeme sebep olsa.. Eşim hop demez mi? Bu kadın da benim karim, karnindaki benim çocuğum, kimsenin uzmeye hakkı yok deyip beni korumaz mi? Eger bunlari demezse şüphe ederim.
Senin ailen, kendi dengeni kendin kur derse bir anormallik vardır

Herkese hayirli cumalar .
Konumdaki cumle oz anneme ait. Sevgisiz soguk surekli dayak yedigim ailemden ogretmen olarak ayrildim atandim, evlendim ve 2.cocugumu dogurcam bikac gun sonra insallah. Esimden yana cok memnunum mutlu bi yuvamiz var.
Ailemle iyi olmayi cok istedim denedim annem kardeslerim yuzunden defalarca hamileyken sinir krizi gecirdim cok zor gunler atlattim esim de cok ugrasti ama artık psikolojimin bozuldugunu gordukce hicbisey degismiyor daha fazla zarar gormeni istemiyorum diyip onlarla konusmami yasakladi
sorunum su ki esim cocuklari aileme göstermek istemiyor Allah biliyor ya ben de artik uzulmek istemiyorum oz ailesiyle gorusmeyen var mi nasil yapiyorsunuz cevrenizdekilere ne dediniz nasil kararli durdunuz ?
Bizde eşimin ailesiyle fazla görüşmüyoruz ama insan ne olursa olsun görüşmekte istiyor özlüyor da ya da ben böyle düşünüyorum hiç görüşmemek diye bişey olamaz herkesin yeri farklı , haklı olabilirsiniz ama eşinizin ailenizle aranıza girmesine izin vermeyin , benim eşimim hayatını ailesi mahvetti ama eşim bi kere olsun ailesiyle olan olaylarına beni karıştirmadı .

şimdi ailenizle görüşmenizde sıkıntı olabilir vs vs

ama bence fazla beklentiniz var

onu yapmadı bunu yapmadı

doğumda aramadı sormadı hasta oldu gelmedi dediğim bir aileyi haftada iki eve gelin de bana yardımcı olun diye asla aramam

hem arıyor hem üzülüyorsunuz

eşinizin yasak tavrı hoş değil ama sanki siz kendiniz hem arayıp hem üzüldüğünüz için sizin aramanızı engellemeye çalışmış

beklentiyi düşürün

aileniz eşiniz ve çocuklarınız

öbürleri anne baba ve kardeş

anneniz de ne dediğini bilmeyen garip bit tip sanki dediği ile düşündüğü aynı olmayabilir

bu arada eşiniz de alttan almasın otu b.ku

evde bekar kız var neden kapri giydin deyince

sen bana ne dedin, kızına ne dedin

yani kızın senin evinde, senin yanında, eniştesi bana mı yanaşacak da demeli idi

Back
X