herkese kırıldım..

Muhtemelen gelip kalmaktan rahatsız yengeniz.
Ben de istemezdim ayda 1-2 defa kayınvalideye gidip 2-3 gün kalmayı.
Ama tepkiyi yanlış kişilere veriyor.

Veya başka bir şey oldu, ben konuşmanız taraftarıyım.

Ayrıca gönülsüz olduklarını anlayamadım anlaya gitmeniz iyi olmamış.
Sonra arkadaşlarıyla buluşma planları varmış, o bozulur diye pek ses etmemişler sanki.

Sana bir tavsiye...

Ben evlenmemiştim o zamanlar. Abimler bir yere gitse, beni davet ettiklerinde onlarla gitmezdim, kendi arabamla giderdim. Sıkılınca da kalkardım. Ama aramız o kadar iyiydi ki... Öyle olmasına rağmen, onlar artık bir aile!

Arkadaşlarıyla birlikte vakit geçirmek isteyebilirler, benden gizli birşeyler konuşmak isteyebilirler.

Ben yengemle herşeyi konuşurum ama hiç bir zaman içli dışlı olmam. Herşeyin sınırı olmalı.

Sen haklısın canım da yengen de haksız değil.
Belki annen cok müdahaleci ve bu yemeğe gitme konusunda da abine emrivaki yapmış ve yengen bozulmuş gibi.
Bence de yemeğe gitmemeliydin.
Biz de esimin memleketine gidince esim basbasa kalalım diye kaçırır başka yerlere götürür beni. Evlenince anlarsin insanın buna ihtiyacı oluyor. Emin ol seni eve bırakıp arkadasla bulusacaz demisler ya basbasa bi yere gitmislerdir.
Bence kapat konuyu trip yapma olabilir böyle şeyler

Bence yengeniz %100 haksiz degil. Siz bekarsiniz o ruh halini bilemeyebilirsiniz. Evet burdan belki hatali gozukuyor ama mesela hamile hamile gelip kalmak zor geliyor olabilir. Bakin aksam planlarida varmis, o yuzden sizin gelmenizi istememis olabilir ki kuzeninizin esi o zaman onlari ararken hacettepeliyide getirin deseymis. Size ayri soleyince sanki sizde zorla illa bende gelcem moduna dusmus olabilirsiniz. Sonucta evli ciftlerin sohbetleri vs baska olabilir ki abinizde gonulsuz isterse gelsim dedigi halde yapismissiniz peslerine. Annenize yapilana hakli diyemem cunku konunun ozunu bilmiyorum. Bence yapacaginiz en iyi sey yengenizle mesafeli olmak. O zaman bukadar uzulmezsiniz

Haklısın canım seni de çağırmışlar ama seninde kuzenin sonuçta yengeler bir olmuş gibi birşey..Fazla yüz verme demek kimse yokken seninle iyi oluyorlar..Ayıp yaptıkları.Annen gönderdi mi zannetti yengen o yüzden ona surat etmiştir.Seni yanlarında göderiyor diye..Sende aynısını yap görsün..Siz de kalıyorlarmış ee seninde kuzenin surat asacak ne varmış..Sadece abine selam söylemesi..Fazla yüz göz olma derim.Mutlaka suyu çıkıyor.
Haklısınız fazla yüz göz olunca böyle oluyor,ben çok sınır koyamıyorum da o yüzden hep böyle oldu.teşekkür ederim sağolun :)

Bence yengeniz %100 haksiz degil. Siz bekarsiniz o ruh halini bilemeyebilirsiniz. Evet burdan belki hatali gozukuyor ama mesela hamile hamile gelip kalmak zor geliyor olabilir. Bakin aksam planlarida varmis, o yuzden sizin gelmenizi istememis olabilir ki kuzeninizin esi o zaman onlari ararken hacettepeliyide getirin deseymis. Size ayri soleyince sanki sizde zorla illa bende gelcem moduna dusmus olabilirsiniz. Sonucta evli ciftlerin sohbetleri vs baska olabilir ki abinizde gonulsuz isterse gelsim dedigi halde yapismissiniz peslerine. Annenize yapilana hakli diyemem cunku konunun ozunu bilmiyorum. Bence yapacaginiz en iyi sey yengenizle mesafeli olmak. O zaman bukadar uzulmezsiniz
Yok hayır kalmak istemiyor olabilir bu çok normal fakat bunu her hali her hareketi her sözünde belli etmesi ve bunu başkalarının da yanında yapması çok yanlış bence.Ki artık geldiği zamanlar daha çok sıkılacak,ilgilenmeyeceğim çünkü.teşekkürler yorumunuz için

Anlatılmayan eksik bir olay var burada.
Sizin o yemeğe gitmeniz istenilmemiş siz de yengenizin suratının asıldığını gördüğünüz halde gitmişsiniz.Abiniz de istememiş sizi.
Sizi de davet etmişler tamam da yine de eksik bir parça var anlatılmayan.
Sizi %100 haklı göremedim ben burada.
Hayır eksik bi olay yok kısa kesmeye çalıştım o yüzden mi öyle görünüyor ki. Ama tam olarak böyle, geleceğimi duyunca suratını astı ve sanki bi daha onlarla bir yere gitmemem için elinden geleni yaptı. Ve gerçekten abim evlendiğinden beri yani şu 9 aydır ilk kez beraber bir yere gittik. Çok da değildi bence,bir kereliğine küçüğümüz diyip sabredebilirlerdi.

Son düzenleme:
Yok hayır kalmak istemiyor olabilir bu çok normal fakat bunu her hali her hareketi her sözünde belli etmesi ve bunu başkalarının da yanında yapması çok yanlış bence.Ki artık geldiği zamanlar daha çok sıkılacak,ilgilenmeyeceğim çünkü.teşekkürler yorumunuz için

Rica ederim zaten kalmak istememesi sizin probleminiz degil. Onu esiyle konusur, annenize yaptigi icin de haksiz olabilir bisey diyemem. Ama siz siz olun mesafe koyun kafaniz rahat olur, bu kadar uzulmezsiniz.

Canım bak mesajları da yeni okudum sakın sakınn konuşmaaa bu konuşma abine yansır vıttırıvızık bi muhabbet yüzünden abinden de olursun..Erkekler böyle malesef.Aman canım uzak dur mesafe koy..
Evet haklısınız abim çok çabuk etkilenir zaten laftan ben o yüzden bir şey demeden soğuk davranmayı düşünüyorum.sağolun :)

Rica ederim zaten kalmak istememesi sizin probleminiz degil. Onu esiyle konusur, annenize yaptigi icin de haksiz olabilir bisey diyemem. Ama siz siz olun mesafe koyun kafaniz rahat olur, bu kadar uzulmezsiniz.
Evet inşallah,bunu daha çok uygulamaya çalışacağım hayatımda. Genel olarak insanlara karşı sadece yengeme değil :)

Sana yapılan muameleyi geçiyorum anneye tepeden tersleyerek konuşana 'senin derdin ne karşında kim var?' diyebilmeli insan bence.
Kendine yapılanı bir şekilde sineye çekersin. Ki çekmesen daha iyi. Ama annene yapılırsa haddini bildir bence.
Konu senin anlattığın şekildeyse tabi. Gelin hanım neden tavır aldı bilmiyoruz.
Ben de anlayamadım gerçekten,tuttum kendimi ama tekrarı olursa anneme karşı,karşında kim olduğunu unutmaması gerektiğini söyleyeceğim

Anneniz ve siz çok ince düşünen insanlarsınız. Böyle kabalıklara gelemezsiniz. Bence yengenizle veya kuzeninizle hiçbir şey konuşmayın, sadece annenize gördüğünüz bu muameleyi anlatın ki bilgisi olsun. Ama bundan sonra sizi nereye çağırırlarsa çağırsınlar GİTMEYİN, çağrıldığınız yerde kıymet görmemişsiniz çünkü. Sadece ailenizle gidin oturmaya ve onlarla çok başbaşa kalıp muhabbet kurmayın. Ben olsam çok mesafeli davranırım bundan sonra, afedersiniz bu kadar değer verip abla saydığım kişi beni eşek yerine koymuş :KK20: Mesafeli olun, ailenizle gidin, ailenizle gelin. Ha bu arada, eğer bir daha annenizle sert bir şekilde konuşursa da haddini bildirin, o sesinin tonunu düzelt öyle konuş annemle deyin. Zaten büyüğe bile saygısı yok, size mi iyi davranacak baksanıza :sinirli:

Anneniz ve siz çok ince düşünen insanlarsınız. Böyle kabalıklara gelemezsiniz. Bence yengenizle veya kuzeninizle hiçbir şey konuşmayın, sadece annenize gördüğünüz bu muameleyi anlatın ki bilgisi olsun. Ama bundan sonra sizi nereye çağırırlarsa çağırsınlar GİTMEYİN, çağrıldığınız yerde kıymet görmemişsiniz çünkü. Sadece ailenizle gidin oturmaya ve onlarla çok başbaşa kalıp muhabbet kurmayın. Ben olsam çok mesafeli davranırım bundan sonra, afedersiniz bu kadar değer verip abla saydığım kişi beni eşek yerine koymuş :KK20: Mesafeli olun, ailenizle gidin, ailenizle gelin. Ha bu arada, eğer bir daha annenizle sert bir şekilde konuşursa da haddini bildirin, o sesinin tonunu düzelt öyle konuş annemle deyin. Zaten büyüğe bile saygısı yok, size mi iyi davranacak baksanıza :sinirli:
Çok teşekkür ederim gerçekten duygularıma tercüman oldunuz.. Aynen de dediğiniz gibi yapacağım merak etmeyin. Zaten gece geri gelmemişler eşyaları burda ama yengemin annesigile kalmaya gitmişler,eşyalarını almaya geldiklerinde bi Allahaısmarladık bile demeyi düşünmüyorum, gerçi onlar için pek de bi önemi olduğunu da zannetmiyorum ya :)

Çok teşekkür ederim gerçekten duygularıma tercüman oldunuz.. Aynen de dediğiniz gibi yapacağım merak etmeyin. Zaten gece geri gelmemişler eşyaları burda ama yengemin annesigile kalmaya gitmişler,eşyalarını almaya geldiklerinde bi Allahaısmarladık bile demeyi düşünmüyorum, gerçi onlar için pek de bi önemi olduğunu da zannetmiyorum ya :)
Bi Allahaısmarladık bile demezsen kötü sen olursun. Orta ayarın yok mu senin hacettepeli :KK59:

Ben olsam ikisinede eyvallah etmem.
Nasil onlar islerine geldigi gibi bende oyle. Yalnizken cagirdigindada, ne o oyalanacka kimsen yokmu banami kalfin derim.
Eskiden birsey demezdim ama artik dilimin ayari yok herkese hersey diyebilecek potansiyelde oldum.
Susmakla hic birsey olmuyor ancak kiriliyorsun

Ben olsam anneme sesini yükselten yengenin yanına gelir, bir sorun mu var diye ters ters bakardım. Ve asla onun arabasına binip annemi bırakıp gitmez, haksızsa da yenge abimin tadını kaçırırdım. Ne demek ses yükseltmek?

Yengemle aramda çok yaş var, beni sever sağolsun ama anneme arada bozulsa da bilir ki yanımda tek kelime edemez. Fena bozarım.

Son düzenleme:
Haklısınız fazla yüz göz olunca böyle oluyor,ben çok sınır koyamıyorum da o yüzden hep böyle oldu.teşekkür ederim sağolun :)
anlattıklarınızda eksik bşey olmasa da tavır almış olabilir..Benim babamın eşi babamla bir yere giderken bile küçükken ne bir yere götürmüşlerdir ne de sormuşlardır..Ki yengeyse yalnız gitmek istemiştir..Dedikodu yapacaktı iki gelin belki sen gidince planlar bozuldu..Bence tekrar geri onlara gitmiş bile olabilirler.Seni eve geri getirip...Ben babamlardan çok gördüm çünkü böyle..Eşi yanımda dedikodu yapamazdı..babam da saf gibi inanırdı hep..

Back
X