herkese kırıldım..

anlattıklarınızda eksik bşey olmasa da tavır almış olabilir..Benim babamın eşi babamla bir yere giderken bile küçükken ne bir yere götürmüşlerdir ne de sormuşlardır..Ki yengeyse yalnız gitmek istemiştir..Dedikodu yapacaktı iki gelin belki sen gidince planlar bozuldu..Bence tekrar geri onlara gitmiş bile olabilirler.Seni eve geri getirip...Ben babamlardan çok gördüm çünkü böyle..Eşi yanımda dedikodu yapamazdı..babam da saf gibi inanırdı hep..
Evet sanırım dediğiniz gibi çünkü bir ara yanlarından ayrıldım ve geldiğimde fısır fısır konuşuyorlardı. Ben girince yengem,öyle yani falan diyip sustu. Bundan sonra istedikleri kadar yapsınlar,ikisi de birbirlerinin arkasından konuşan insanlar,yüz yüze gelince başkalarının dedikodusunu yapmaları..tuhaf.

Ben olsam anneme sesini yükselten yengenin yanına gelir, bir sorun mu var diye ters ters bakardım. Ve asla onun arabasına binip annemi bırakıp gitmez, haksızsa da yenge abimin tadını kaçırırdım. Ne demek ses yükseltmek?

Yengemle aramda çok yaş var, beni sever sağolsun ama anneme arada bozulsa da bilir ki yanımda tek kelime edemez. Fena bozarım.
Evet şimdiye kadar annem de ben de sesimizi çıkartmadık ona karşı ama anneme de dedim. Sana karşı saygısızlık yaparsa sen bişey demezsen,ben müdahale ederim dedim.sen kötü olma diyo,hayatta hep birilerine yaranmaya birileriyle iyi olmaya çalışmaktan bıktım.herkesi aynı anda memnun edemem.biraz da onlar uğraşsın benim iyiliğim için

Evet sanırım dediğiniz gibi çünkü bir ara yanlarından ayrıldım ve geldiğimde fısır fısır konuşuyorlardı. Ben girince yengem,öyle yani falan diyip sustu. Bundan sonra istedikleri kadar yapsınlar,ikisi de birbirlerinin arkasından konuşan insanlar,yüz yüze gelince başkalarının dedikodusunu yapmaları..tuhaf.
Ondandır canım ondan üvey annem de bir beni istemezdi kardeşleri olsun hepsini toplayıp tatile giderlerdi..Babam bana haber bile vermezdi tatile gittiginden noldu şimdi konuşmuyorum artık.Madem bensiz iyiler..Ne zaman kıymetli olursun biliyor musun evlenirsin.İşin gücün iyi olur.Tatil yerinde görev yaparsın hah o zaman kızım kızım veya kardeşim Kardeşim olursun..Salla gitsin densizleri.Yüz verme...

Abinde iki arada kalacak bir pozisyon gormedim acikcasi. Onun sana diyecegi abartmissin yok oyle birsey. Baksana annen senide goturmesini soylediginde surat asmis.
Ben abime bir şey demedim bugün annemi aradı abim. Gece gittikleri arkadaşında sabahlamışlar,yengem beni şikayet etmiş abime. Ne olduğunu söylemedi abim ama sanırım kuzenimin eşiyle aramız iyi olduğu için ilk baştaki samimiyete bozuldu anlayamıyorum gerçekten bir şey yapmadım. Çocuk gibi sürekli onunla mı ilgilenicem ben. Abim de demiş ki eşine, seni bir daha götürmeyeceğim bizim eve,Ankaraya gelince annenlere bırakıcam. Annem de dedi iyi yapmışsın bi süre böyle olsun.

Ondandır canım ondan üvey annem de bir beni istemezdi kardeşleri olsun hepsini toplayıp tatile giderlerdi..Babam bana haber bile vermezdi tatile gittiginden noldu şimdi konuşmuyorum artık.Madem bensiz iyiler..Ne zaman kıymetli olursun biliyor musun evlenirsin.İşin gücün iyi olur.Tatil yerinde görev yaparsın hah o zaman kızım kızım veya kardeşim Kardeşim olursun..Salla gitsin densizleri.Yüz verme...
Çok üzüldüm size de.. :( istenmeyen olmak gerçekten kötü. Ama dediğiniz gibi, kendimizi saydırırsak ancak o zaman anlarlar. İnşallah yani :))

Sen haklısın canım da yengen de haksız değil.
Belki annen cok müdahaleci ve bu yemeğe gitme konusunda da abine emrivaki yapmış ve yengen bozulmuş gibi.
Bence de yemeğe gitmemeliydin.
Biz de esimin memleketine gidince esim basbasa kalalım diye kaçırır başka yerlere götürür beni. Evlenince anlarsin insanın buna ihtiyacı oluyor. Emin ol seni eve bırakıp arkadasla bulusacaz demisler ya basbasa bi yere gitmislerdir.
Bence kapat konuyu trip yapma olabilir böyle şeyler
Aksine annem hiç müdahaleci değildir ya inanın,bu yüzden de tepesine çıktı yengem annemi beğenmemeye saymamaya başladı artık. Ama haddini de bilmesi gerek anneme karşı özellikle, ben zaten ileride saydıracağım kendimi hepsine. Evet yemeğe gitmemeliydim ama en azından yengemin de kuzenimin eşinin de gerçek yüzünü görmüş oldum. Ve gerçekten,yapışıp kuyruk olacak biri de değilim,kuzenimin evi olduğu ve çağrıldığımdan gitmek istedim. Yoksa abimle yengem hep gezerler,çağırmazlar ve ben de gitmek de istemem zaten

Çok üzüldüm size de.. :KK43: istenmeyen olmak gerçekten kötü. Ama dediğiniz gibi, kendimizi saydırırsak ancak o zaman anlarlar. İnşallah yani :))
O gece orda kalmamak için sanırım nerden ne cıkartacagını şaşırmış..Ben bir görümce değilim ama bu konuda seni haklı gördüm.Ve onlar eminimki o kuzeninizde kaldılar seni bırakalım geri dönelim diyecek halleri yok..Dedikodu yapamadılar çünkü...Yazık valla..Akraba mı akrep soksun...

Sana bir tavsiye...

Ben evlenmemiştim o zamanlar. Abimler bir yere gitse, beni davet ettiklerinde onlarla gitmezdim, kendi arabamla giderdim. Sıkılınca da kalkardım. Ama aramız o kadar iyiydi ki... Öyle olmasına rağmen, onlar artık bir aile!

Arkadaşlarıyla birlikte vakit geçirmek isteyebilirler, benden gizli birşeyler konuşmak isteyebilirler.

Ben yengemle herşeyi konuşurum ama hiç bir zaman içli dışlı olmam. Herşeyin sınırı olmalı.
Haklısınız insanın sınırları olması gerekiyor herkese karşı. Yoksa onlar duracağı yeri bilmiyorlar. teşekkür ederim sağolun :)

Muhtemelen gelip kalmaktan rahatsız yengeniz.
Ben de istemezdim ayda 1-2 defa kayınvalideye gidip 2-3 gün kalmayı.
Ama tepkiyi yanlış kişilere veriyor.

Veya başka bir şey oldu, ben konuşmanız taraftarıyım.

Ayrıca gönülsüz olduklarını anlayamadım anlaya gitmeniz iyi olmamış.
Sonra arkadaşlarıyla buluşma planları varmış, o bozulur diye pek ses etmemişler sanki.
Geldiklerinde evde durmuyorlar ki pek,biz de artık çok gelmelerini istemiyoruz yengemin tavırları yüzünden. Benim dengemi bozdu yengem bi iyiyse üç kötü oluyo. Şimdi de naparsa yapsın pek kaale almayı düşünmüyorum onu

Ben abime bir şey demedim bugün annemi aradı abim. Gece gittikleri arkadaşında sabahlamışlar,yengem beni şikayet etmiş abime. Ne olduğunu söylemedi abim ama sanırım kuzenimin eşiyle aramız iyi olduğu için ilk baştaki samimiyete bozuldu anlayamıyorum gerçekten bir şey yapmadım. Çocuk gibi sürekli onunla mı ilgilenicem ben. Abim de demiş ki eşine, seni bir daha götürmeyeceğim bizim eve,Ankaraya gelince annenlere bırakıcam. Annem de dedi iyi yapmışsın bi süre böyle olsun.
En iyisi. Onunda canina minnet zaten. Belkide oyle yapmasini o demistir abine.
Hem yapip hem edip birde senimi sikayet etmis pes dogrusu. Nasil beceriyor insanlar böyle fena olmayi hayret ediyorum.
Zaten annene karsi mirildandiginda birseymi var diye cikissaydin keske.

Benim anneme babam bile birsey diyemez bizim yanimizda degilki baskasi diyecek.
Her turlu pisligi yaparim.

O gece orda kalmamak için sanırım nerden ne cıkartacagını şaşırmış..Ben bir görümce değilim ama bu konuda seni haklı gördüm.Ve onlar eminimki o kuzeninizde kaldılar seni bırakalım geri dönelim diyecek halleri yok..Dedikodu yapamadılar çünkü...Yazık valla..Akraba mı akrep soksun...
Sosyal medyadan yer bildirimi yapmışlar abimin arkadaşları onların nişanlıları eşleri falan. Yarım kalan dedikodusunu onlarla tamamlamıştır muhtemelen ya :)

En iyisi. Onunda canina minnet zaten. Belkide oyle yapmasini o demistir abine.
Hem yapip hem edip birde senimi sikayet etmis pes dogrusu. Nasil beceriyor insanlar böyle fena olmayi hayret ediyorum.
Zaten annene karsi mirildandiginda birseymi var diye cikissaydin keske.

Benim anneme babam bile birsey diyemez bizim yanimizda degilki baskasi diyecek.
Her turlu pisligi yaparim.
Ya beni de annem tutuyor işte hep ama artık durmam. Zamanında babannemden neler çekmiş hep ezilmiş,şimdi de gelini ezmeye çalışıyor. Ağzını açsa kadın,lafı ağzına tıkıyor hadsiz. Şimdi kendi annesiyle kalsın da bi süre geldiklerinde,annemi mumla arasın bi. Ağzı var dili yok ya kadının,sanki kaynana yengemmiş gibi

Sosyal medyadan yer bildirimi yapmışlar abimin arkadaşları onların nişanlıları eşleri falan. Yarım kalan dedikodusunu onlarla tamamlamıştır muhtemelen ya :)
Olabilir neyse 1 musibet bin nasihatten iyidir derler ya.Ona göre muamele edersin artık..Ailecek gezmek ister eşiyle gezmek ister tamam normal ama bunları yaptıgına göre sizden pek hazetmiyor abisini size karşı dolduruyor..Annene tepeden bakıyor.Özel konuşacak şeyi varsa muhtelemelen senin duymaman gereken şeylerdir..E boşuna değer verdigin çıkıyor işte seninde..

Olabilir neyse 1 musibet bin nasihatten iyidir derler ya.Ona göre muamele edersin artık..Ailecek gezmek ister eşiyle gezmek ister tamam normal ama bunları yaptıgına göre sizden pek hazetmiyor abisini size karşı dolduruyor..Annene tepeden bakıyor.Özel konuşacak şeyi varsa muhtelemelen senin duymaman gereken şeylerdir..E boşuna değer verdigin çıkıyor işte seninde..
Evet ben de bundan sonra onu hak ettiği yere koydum, abimin eşi diye saygıda kusur etmiyordum ama daha fazla taviz veremem kendimden. Bana çok iyi bir ders oldu bu :))

Bence kimseye birşey söyleme anlayacak adam yapmazdı zaten..
Tek başlarınayken benle iyilermiş dedin ya, Yengene de kuzenine de tek başınızayken benimde işim vardı de uzaklaş kendileri ne halt ediyorsa etsinler

Ben burada yengeni haklı buldum şöyle ki; onlar artık evli ayda iki kere gelip üç gün kalmak nedir? Onlar artık bir aile. Bende istemem kv nin evinde üç gün. Yalnız gitmek istemişler sen peslerine takılmışsin zaten abinin de yüzü asilmis. E kuzenin evi başka gün git. Annen konusuna gelince anlattigindan annen haklı duruyor ama yengenle başbaşa kaldıklarında durumu biliyor musun? Belki bir şeyler ima ediyor ikisi yalnizken? Annen senin annen abinin annesi tabii ki size on numara olacak ama yengen için tamamen yabancı. Birde yengen hamileymis hormonlar tavan zaten. Olmayacak şeye üzülüp kirilabilir normal yani.
Benimde kuzenim var. Eşiyle bir yere çağırırlar ama gitmem. Onlar artık karı koca. Ne zaman giderim biliyor musun? Yengem çağırırsa. Ben de ileride evleneceğim eşimin arabalarını sürekli istemem. Bence en güzeli abinin bulduğu çözüm o kendi annesinde kalsin abin sizde kalsın. Mesela abin yengenin ailesinde ayda iki üç gün kalıyor mu? Bunu da düşünmek lazım.

Ya beni de annem tutuyor işte hep ama artık durmam. Zamanında babannemden neler çekmiş hep ezilmiş,şimdi de gelini ezmeye çalışıyor. Ağzını açsa kadın,lafı ağzına tıkıyor hadsiz. Şimdi kendi annesiyle kalsın da bi süre geldiklerinde,annemi mumla arasın bi. Ağzı var dili yok ya kadının,sanki kaynana yengemmiş gibi
Haklisin. Beni annem bile tutamaz.
Bence bundan sojra tavrin sert olsun. Cani istiyosa gelsin istemiyosa kapi orada.

Back
X