herkese kırıldım..

Ben senin yerinde olsam asla laf sokmaz, dert yanmaz, hafif mesafeli olur ve keyfime bakardim. Sakın kavga çıkarma.

Belli ki yengenle kuzen eşi senin hakkında önceden konuşmuşlar. Ve negatif bir muhabbet olmuş.

Normal davran. Al kitabını odana cekil. Arada yanlarına git. Arada arkadaşlarinla buluş. Kuaföre git. Yengeni merkeze alma yani.

Onlari hanimliginla döv.

Aradan birkaç hafta geçince de ona.soylerdim..o akşam tavirlariniz beni çok üzdü, oysa ben seni abla bilmistim derdim. Sakin kafayla eminim o da hatasını anlar.

kuzenimin eşinin ve yaptığı 1-2 ikiyüzlülüğü görünce onlar geldiği zaman evden çıkardım. akşam onlar gidene kadar da eve gelmezdim. son bikaç senedir böyle. sonra "derin neden yok ortalıkta.." olmaz tabi.
Bende bu taktigi mi uygulasam artik

Ben burada yengeni haklı buldum şöyle ki; onlar artık evli ayda iki kere gelip üç gün kalmak nedir? Onlar artık bir aile. Bende istemem kv nin evinde üç gün. Yalnız gitmek istemişler sen peslerine takılmışsin zaten abinin de yüzü asilmis. E kuzenin evi başka gün git. Annen konusuna gelince anlattigindan annen haklı duruyor ama yengenle başbaşa kaldıklarında durumu biliyor musun? Belki bir şeyler ima ediyor ikisi yalnizken? Annen senin annen abinin annesi tabii ki size on numara olacak ama yengen için tamamen yabancı. Birde yengen hamileymis hormonlar tavan zaten. Olmayacak şeye üzülüp kirilabilir normal yani.
Benimde kuzenim var. Eşiyle bir yere çağırırlar ama gitmem. Onlar artık karı koca. Ne zaman giderim biliyor musun? Yengem çağırırsa. Ben de ileride evleneceğim eşimin arabalarını sürekli istemem. Bence en güzeli abinin bulduğu çözüm o kendi annesinde kalsin abin sizde kalsın. Mesela abin yengenin ailesinde ayda iki üç gün kalıyor mu? Bunu da düşünmek lazım.
Geldikleri iki üç günün çoğunu onun annesigilde geçiriyorlar zaten,şimdi hiç gelmesin şayet yüzünü dahi görmek istemiyorum. Bu da sizin bakış açınız tabii saygı duyarım ama insan arada kardeşinin de gönlünü yapmalı ona da vakit ayırmalı diye düşünüyorum ben. Herkes ince fikirli olamıyor tabi

Haklısınız insanın sınırları olması gerekiyor herkese karşı. Yoksa onlar duracağı yeri bilmiyorlar. teşekkür ederim sağolun :)

Sen sağol Canım. Bahsettigim mesafe ciddi bir sınır degil. Konuş, anlat, dinle hatta rahatsız olduğun hareketlerini de uygun bir dille anlatabilirsin.

Ama artık onların bir aile ve yalnız kalmak isteyebilecekleri fikrini kabul etmen gerek.

Sen de evlenince anlayacaksın bunu ;)

Ben senin yerinde olsam asla laf sokmaz, dert yanmaz, hafif mesafeli olur ve keyfime bakardim. Sakın kavga çıkarma.

Belli ki yengenle kuzen eşi senin hakkında önceden konuşmuşlar. Ve negatif bir muhabbet olmuş.

Normal davran. Al kitabını odana cekil. Arada yanlarına git. Arada arkadaşlarinla buluş. Kuaföre git. Yengeni merkeze alma yani.

Onlari hanimliginla döv.

Aradan birkaç hafta geçince de ona.soylerdim..o akşam tavirlariniz beni çok üzdü, oysa ben seni abla bilmistim derdim. Sakin kafayla eminim o da hatasını anlar.
Aynen de öyle yapacağım, meraba meraba artık. Aklım başıma geldi,evlilerin yanında ne yapıyorum ben diye düşünmeye başladım. Elimden geldiği kadar ikisiyle de aynı ortamda bulunmamaya özen göstereceğim

Geldikleri iki üç günün çoğunu onun annesigilde geçiriyorlar zaten,şimdi hiç gelmesin şayet yüzünü dahi görmek istemiyorum. Bu da sizin bakış açınız tabii saygı duyarım ama insan arada kardeşinin de gönlünü yapmalı ona da vakit ayırmalı diye düşünüyorum ben. Herkes ince fikirli olamıyor tabi
Bence de gelmesin. Abinizle evlense bile o size yabancı siz ona. Abin sizinle kalsin o kendi ailesiyle. Hem siz hem o doya doya vakit geçirmiş olur. Birçok evli arkadaşım o şekilde yapıyor ve iliskiler daha iyi ilerliyor. Hem siz abinizle daha sağlıklı vakit gecirirsiniz.

Sen sağol Canım. Bahsettigim mesafe ciddi bir sınır degil. Konuş, anlat, dinle hatta rahatsız olduğun hareketlerini de uygun bir dille anlatabilirsin.

Ama artık onların bir aile ve yalnız kalmak isteyebilecekleri fikrini kabul etmen gerek.

Sen de evlenince anlayacaksın bunu :KK66:
Hep uzaktalar zaten hep yalnızlar, buraya geldiklerinde de ya yengemin ailesiyle bir şeyler yapıyorlar ya bizde kös kös oturuyorlar ya da abimin arkadaşlarıyla çıkıyorlar. Yani dertleri yalnız kalmak değil gerçekten. Öyle olsa sürekli başkalarıyla organizasyon yapmazlar heralde. Ama dertleri benmişsem eğer,o da çözüldü sayılır

Bence de gelmesin. Abinizle evlense bile o size yabancı siz ona. Abin sizinle kalsin o kendi ailesiyle. Hem siz hem o doya doya vakit geçirmiş olur. Birçok evli arkadaşım o şekilde yapıyor ve iliskiler daha iyi ilerliyor. Hem siz abinizle daha sağlıklı vakit gecirirsiniz.
Evet kesinlikle öyle, biz de o şekilde karar aldık.. Herkes nerde mutluysa orda dursun,herkes yerinde sağ olsun

Aynen de öyle yapacağım, meraba meraba artık. Aklım başıma geldi,evlilerin yanında ne yapıyorum ben diye düşünmeye başladım. Elimden geldiği kadar ikisiyle de aynı ortamda bulunmamaya özen göstereceğim

Bence su anki ruh haliyle fevri dusunuyorsun seninde onlarla zaman gecirmek istemen hakkin onlarinda arada yasitlariyla akranlariyla vakit gecirmek istemeye haklari var her iki yonlu dusun bence emoati kur ama nolursa olsun sana surat asip seni gormezden gelmelerinin hakli hosgorulebilecek bi tarafi yok

Hep uzaktalar zaten hep yalnızlar, buraya geldiklerinde de ya yengemin ailesiyle bir şeyler yapıyorlar ya bizde kös kös oturuyorlar ya da abimin arkadaşlarıyla çıkıyorlar. Yani dertleri yalnız kalmak değil gerçekten. Öyle olsa sürekli başkalarıyla organizasyon yapmazlar heralde. Ama dertleri benmişsem eğer,o da çözüldü sayılır

Yengene sorsana bunu. Yengecim ben seninle vakit geçirmek istiyorum, seni abimi cok seviyorum. Ama sen bana karşı sanki mesafelisin, bilmeden seni kırdım mı? Farkında olmadan bir hareketim seni rahatsız mı etti diye sor.

Tabii yengen, olgun anlayışlı bir kadınsa sana tutumu iyi yönde değişecektir. Aksi takdirde işe yaramaz bir yengen oldugunu söyleyeceğim.

Bence su anki ruh haliyle fevri dusunuyorsun seninde onlarla zaman gecirmek istemen hakkin onlarinda arada yasitlariyla akranlariyla vakit gecirmek istemeye haklari var her iki yonlu dusun bence emoati kur ama nolursa olsun sana surat asip seni gormezden gelmelerinin hakli hosgorulebilecek bi tarafi yok
Empati kurmaya çalışıyorum, tabiki hakları arkadaşlarıyla gezmek tozmak. Fakat insan hiç mi demez bir kere de kardeşlerimle çıkıp bir şeyler yapalım falan. Demeseler bile annem de ben de onlar gelince çok rahat ettiririz. Hakkı yok ki sürekli oflayıp poflamaya, evime gitmek istiyorum diyip surat asmaya.Ama ne bileyim,ben hep abimin hanımı diye saygılı oldum da o hiç kocamın kız kardeşi diye saymadı beni. Ben de ne görürsem o kadarını gösteririm artık

Yengene sorsana bunu. Yengecim ben seninle vakit geçirmek istiyorum, seni abimi cok seviyorum. Ama sen bana karşı sanki mesafelisin, bilmeden seni kırdım mı? Farkında olmadan bir hareketim seni rahatsız mı etti diye sor.

Tabii yengen, olgun anlayışlı bir kadınsa sana tutumu iyi yönde değişecektir. Aksi takdirde işe yaramaz bir yengen oldugunu söyleyeceğim.
Size o kadar içtenlikle söyleyebilirim ki yengemin 5 yaşındaki çocuktan farkı yok. İnsanı konuşturmuyor bile hiçbir şey anlatamıyorum, sürekli sözümü kesiyo sürekli başka şeyler anlatıyo. Ona laf anlatmak kadar zor bir şey daha yoktur annem de denedi daha önce ama malesef

Empati kurmaya çalışıyorum, tabiki hakları arkadaşlarıyla gezmek tozmak. Fakat insan hiç mi demez bir kere de kardeşlerimle çıkıp bir şeyler yapalım falan. Demeseler bile annem de ben de onlar gelince çok rahat ettiririz. Hakı yok ki sürekli oflayıp poflamaya, evime gitmek istiyorum diyip surat asmaya.Ama ne bileyim,ben hep abimin hanımı diye saygılı oldum da o hiç kocamın kız kardeşi diye saymadı beni. Ben de ne görürsem o kadarını gösteririm artık

Sende eskisi kadar ozen gostermezsin dedigin gibi ne gorursen onunla karsilik verirsin misal onlar geldi diye evde kalma sende cik arkadaslarinla gez dolas illa onun sevdigi yemekleri yapmak icin ugrasma misafir gibi davranma belki anlar

Bence kimseye birşey söyleme anlayacak adam yapmazdı zaten..
Tek başlarınayken benle iyilermiş dedin ya, Yengene de kuzenine de tek başınızayken benimde işim vardı de uzaklaş kendileri ne halt ediyorsa etsinler
Aynen öyle ya okulum bi açılsın zaten o zaman hiç takmam sanırım şuan boşluktan biraz da kafama takışım:))

Sende eskisi kadar ozen gostermezsin dedigin gibi ne gorursen onunla karsilik verirsin misal onlar geldi diye evde kalma sende cik arkadaslarinla gez dolas illa onun sevdigi yemekleri yapmak icin ugrasma misafir gibi davranma belki anlar
Eskiden onlar geldiğinde okulu bile asardım o gün. Düşündüm de..ne çok yanlış yapmışım

Size o kadar içtenlikle söyleyebilirim ki yengemin 5 yaşındaki çocuktan farkı yok. İnsanı konuşturmuyor bile hiçbir şey anlatamıyorum, sürekli sözümü kesiyo sürekli başka şeyler anlatıyo. Ona laf anlatmak kadar zor bir şey daha yoktur annem de denedi daha önce ama malesef

O zaman onu kendi haline bırakıcaksın. Çok fazla muhabbete girmeye çalışmayacaksın.

Kendi işinr gücüne keyfine kendi arkadaşlarına bak.

Boşveeeeer!

Eskiden onlar geldiğinde okulu bile asardım o gün. Düşündüm de..ne çok yanlış yapmışım
Bak yanlis anlama deger verme demiyirum ama onlari mutlu etmek icin kendinden feragat etme okulu asmak vs gibi ogun okula gidesin varsa okuluna git onceligin kendin olsun sonra onlar gelsin

Back
X