Herkesin morali neden bozuk

Bu sadece Türkiye'de yaşayan insanlar için geçerli değil şu son yıllarda dünyanın heryerinde mutsuz moralsiz insanlar görmek mümkün.
Gerek kişisel sorunlar gerekse dünya gündemi insanları gün gün geçtikçe mutsuzluğa itiyor.
Keske herşey daha güzel olacak diyebilseydik..

Nasil olsa hayat zor, hayati zorlastirmayin, kolaylastirin.. her ne kadar negatif olaylar olmus olsada, pozitif bakmaya calisin.. kendi moralinizi kendiniz duzeltin.. bence havalardan dolayida olabilir.. etkenler cok fazla.. bende bilmiyorum moralim duzgunmu degilmi.. sasirdim bende.. sukretmek lazim..

Mutluluklar, paylaştıkça artar...
Dertler, paylaştıkça azalır...

Siz de durum tam ters işlemiş galiba

Bir öğrenci nasıl mutlu olur ki bitirdi bu sınav stresi beni. Ülkenin hali.

Mutsuz olmak için bir çok sebebimiz var aslında.

Bugün Mars belgeseli izledim.gitmek istedim o bomboş henüz kimsenin olmadığı sıkıntının insan eli değmediği o gezegene..
Ülke maalesef yokuş aşağı yuvarlanıyor gibi,işsizlik ,pahalılık,hukuksuzluk,haksızlık ,tecavüzler...hepimize pay düşüyor buradan ..

Biri bana gelip neden mutsuzsun diye sorduğunda ona şu cevabi vermek istiyorum. "sen niye mutlusun? Asıl soru bu olmali, mutlu olacak ne var?"

Dünya kötü, ülkemiz ondan kötü. Haksızlık, hukuksuzluk, işsizlik, yoksulluk, geri kafalılık, "kadın kısmı..." ile başlayan çirkin cümleler, iğrenç zihniyetler...

Hastalıklar, bombalar... grip yüzünden evime aldığım mandalinanın bile içinde ne olduğunu düşünür duruma gelmem...

Dedemi kanserden kaybettim, simdi teyzemde kanser hücresi bulunmuş doktora gidiyor.

Bunun üzerine geçen okuduğum bi yazı: "kansere çözüm bulan bir doktoru daha öldürdüler ve çalışmalarını yok ettiler."

Neden? Nedeni cok basit. O kemoterapilere dünyanın parası gidiyor, kansere çare bulunursa o kemoterapilerden kim para kazanacak? Bu işin arkasinda kimler var kim bilir...
Düşünün kanserin çaresini yok edip insanları ölüme sürükleyecek kadar kötü insanların olduğu bi dünyada yaşıyoruz.

Dün 3.5 milyon kişinin girdiği sınava girdim, çokta iyi geçmedi. O kadar kişiden bana neyin sırası gelir ki...
Böyle bir sürü mutsuzluk nedeni işte, aslında daha da sayarım da ben genel olanları saydım.

Insanlar böyle bi dünyada nasıl mutlu olsunlar? Mutlu olanlara da "cehalet mutluluktur" diyorum. Ya da bazen ihtiyacimiz olduğu için biraz sıkıntıları düşünmemeye çalışıp mutlu olmaya çalışıyoruz hepsi bu.

Dolunaysız her şey şahaneymiş gibi şimdi birde Boğa Dolunayı-Koç Dolunayı-Yavru Dolunay diye avutuyorum kendimi. Kasım çıkana kadar depresifmişiz...Aralığın gelişi Kasım'dan belli... Ayyyy amannnn benide yazın listeye

Yaa ben şundan hoşlanmıyorum: "sadece aptallar mutlu olur. Ben çok akıllıyım. Ondan mutsuzum"

Tabii mutsuz olan herkes birer einstein. Herkes tesla. Herkes madam curie. Sorsan ortalama okullar bitirmişlerdir oysa.

Yahu zaten esas marifet yüksek bir eğitim ve bilinç düzeyi ile mutlu olmak. Mutlu etmek. Üretmek. Esas başarı bu.

Mutsuzum demek cok kolay ve tam tembel işi.

"Çocuklara tecavüz ediliyor. O nedenle mutsuzum" lafı da bana salakca geliyor. Çünkü mutsuzum diyip depresif olursan, kötü şeyleri değiştirmeye enerjin olmaz. Nokta.

Ülke zombiler ülkesine döndü. Her yer karanlık, soğuk. Sabah kalkıyoruz karanlık, akşam yatıyoruz karanlık. Bu fiili karanlık resmen halimizi anlatan bi metafor oldu.

Milletçe zaten kafayı yemiştik, şimdi üstüne bir de kitlesel majör depresyon, kaygı bozukluğu, travma sonrası stres bozukluğu eklendi.

Mutlu olabilen varsa şapka çıkarıyorum.

Tebrik ederim yine konuyu ortalama okullar bitirenlere getirmeyi başarmışssınız.

Tamam biliyoruz siz ortalamanın çok üstünde bir eğitim aldınız, harika bir kariyeriniz var ve biz "ortalama" okullar bitirenlerin karşınızda hiç söz hakkı yok.

Ayrıca cehalet mutluluktur sözünü de tamamen yanlış anlamışssınız. Cehalet kesinlikle mutluluktur bakınız : dolar 3.50 olmasına rağmen egonomi çoh iyi diyen ve sadece yandaş kanal izleyen amca, bakınız : kafasını evlilik programından kaldırmayan ve Ebru Gündeş boşanınca onu için üzülen teyze.

Bunun örnekleri çok ve kimse size mutlusunuz diye aptalsın demiyor. Ben de özel hayatımda çok mutluyum çok medeni şartlar altında yaşıyorum huzurlu bir hayatım var ama ülkeye bakınca mutsuz oluyorum. Çünkü size "salakça" gelse de ben tecavüze uğrayan çocuklar, şehit düşen askerler, ölen insanlar için üzülüyorum. Empati yeteneğiniz olsa eminim siz de üzülürdünüz.

Ayrıca size bakarak da gayet iyi örnekleyebiliriz ki sadece öğretim değil eğitim de şart. Karşılıklı diyalog kurabilmek için. Dev egolar olmadan. Karşındakini ezmeden.

Ben süper eğitim aldım oldum ben mükemmelim değil yani. İnsan biraz kendini bilecek. İlave olarak da yukarıda yazdığım gibi empati...

Bu empati lafını da iyi ki öğrendiniz. Bi de şey var; farkındalık. Çok moda ve çok zorlama.

Neyse. Anlamamissiniz. Üzülmek tek başına anlamsızdır. Bir şeyler yapmak lazım demek istemiştim..çok net yazmıştım oysa.

Ben çözüm bulma insaniyim. Bir sürü şey yapmak beni mutlu ediyor toplumsal konularda.

Mutsuzluk enerjiyi düşürür. Motivasyonu düşürür. Bana ihtiyacı olan bir toplum varken böyle bir hakkım yok.

Yoksa millet felaketler yaşarken göbek atacak halimiz yok. Psikiyatri der ki birini bir gölden kurtarirken bir ayağınız suyun içinde ama diğeri mutlaka dışında olmalı. İkisiyle birlikte girerseniz bogulursunuz. Bir ayaginiz hep mutlu motive gercekci ve saglam basmali. Benim yaptığım da budur.

Son olarak: "Ortadoğu insanı her şeye üzülen ama hiçbir şey yapmayan insandir" Ortadoğu kafasını sevmiyorum.

Eğitimden kastımız okul okumak ise, üniversite öğrencisiyim. Mutsuzum. Çünkü geleceğim konusunda endişeliyim. Gerek sosyal, gerek ekonomik nedenlerden dolayı endişeliyim.
Üzülmek yeterli değil denmiş de okulumun önünde bomba patladı. Yarın oradan nasıl geçeceğimi düşünüyorum. Tepkiyse veriliyor zaten herkes karşı tepkili ben de dahil. Ama çözüm diyorsanız, bilmiyorum nasıl?

Konuya da gelirsek, mutsuz olmamızın nedeni başlı başına inceleme konusudur. 4 sayfada bile bir sürü neden verilmiş. Benim çevremde de insanlar ya ağzını hiç açmıyor, açınca da ya benden bir şey istiyorlar ya da dert anlatıyorlar. Durum bu, evet.

"herkesin morali neden kötü? oysa ki benim sorunlarım yok, sadece fit olmaya çalışıyorum" diyen dünyadan bihaber insanlar yüzünden moralimiz kötü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…