Herşey annesinin isteğine göre oluyor

merhaba.. ben de bir genç kız olarak düğünümün olmasını çok isterim.. bu bizim en doğal hakkımız değil mi ki zaten. ayrıca düğün yapmak geleneklerimizde de var. sonuna kadar destekliyorum seni. ben ailesi mecbur değil diye düşünmüyorum. eğer ki imkanları varsa, yapmalılar. birikimimiz yok diyorsun. hazirana kadar ne kadar birikim yapabilirsiniz ki.. bence erkek arkadaşınla güzelce konuş canım. öyle olsa ne kadar mutlu olacağından bahset. seni mutlu olacağın birşey yapmak ister elbette ki o da. eğrisini doğrusunu olurunu olmazını iyice konuşursunuz. çok uçmadan mütevazi bir düğünde umarım karar kılabilirsiniz. bu senin Allah kısmet ederse bir kez yaşayacağın birşey.

çok saol bugun bu konuşmayı yapıcağım Allah nasip ederse :(

nereden başlasam bilemiyorum okadar daraldımki belki birileriniz bana yardımcı olur akıl verir erkek arkadaşımın ailesinin durumu bize göre gayet iyi fakat annesi kanser tedavisi görüyor aileler tanıştı gelip ve 2 hafta sonra istemeye gelicekler annesi isteme söz nişan aynı anda olsun ben kalabalığa giremiyorum dedi ailem kabul etti ki en büyük istekleri salon tutup nişan yapmaktı fakat erkek arkadaşımla konuşunca öğrendimki ailesi sadece bize salon takımını alıcakmış okadar yani düğün için hiç bir yardım yapılmayacak erkek arkadaşımla benim yapmam gerekiyor ama bizimde kenarda birikmişimiz yok ve hazirana evlenmek istiyoruz benimde 27 senedir tek hayalim düğün yapmak sevdiklerimle karşılıklı oynamaktı ama erkek arkadaşım altından nasıl kalkıcaz nasıl yapıcaz diyor pek yapma taraftarı değil anneside nikah yaparsınız sadece demiş ağlıcam herşey annesinin istedğine göre oluyor ve ben ne yapıcağımı nasıl davranıcağımı bilmiyorum ne olur ban akıl verin durumları o kadar iyiyken yardım etmemelerine anlam veremiyorum

Her zaman söylüyorum, aileler maddi yardımda bulunmak zorunda değil, gücü olmayan evlenmez ya da gücü kararınca evlenir. Hele de eş adayınızın annesi kanserken size alacakları koltuk takımı bile çok önemli bir destek olacaktır bence.

Gerçekten zor bı durum ben de nısanlıyım kendımı yerıne koyarak düşündümm ve arada kaldım... bir yanda kendi annen baban.. kızlarını gelınlık içerisinde görmek istemez mi hiç... yada sen.... bir kız olarak ki her genç kızın hayalidir- gelınlıkle olmayı arzularsın..... ama bır yandan da eşini önce Allah sonra sana bahşeden bır anne var... ve o hasta... maddi olarak düşünmek gerekırse durumları olmayabılır evet.. ama buda bir evlılık. kendıne güvenen yola çıksın değil mi? sanırım ben de çok ağlar üzülür arada kalırdım ama ne olursa olsun o düğünü isterdim... bu bir kere yapılıyor borçsa borç ödenir ama ewlılık bir kere oluyor...... ve sen bir kere evleniyorsun. ve annen seni bir daha doğurmayacak..... anlat sevgiline durumu ya, konuş bakalım güzelce.

Her zaman söylüyorum, aileler maddi yardımda bulunmak zorunda değil, gücü olmayan evlenmez ya da gücü kararınca evlenir. Hele de eş adayınızın annesi kanserken size alacakları koltuk takımı bile çok önemli bir destek olacaktır bence.

bana görede bulunmak zorundalar sonuçta benim ailemde ozaman ne haliniz varsa görünmü desin kenara çekilip misafir gibi evime düğünümemi gelsinler ailem hiç yardımda bulunmasa karşı taraf kalkıpta demezmi çocukalrına verdikleri desteğe bak diye

Gerçekten zor bı durum ben de nısanlıyım kendımı yerıne koyarak düşündümm ve arada kaldım... bir yanda kendi annen baban.. kızlarını gelınlık içerisinde görmek istemez mi hiç... yada sen.... bir kız olarak ki her genç kızın hayalidir- gelınlıkle olmayı arzularsın..... ama bır yandan da eşini önce Allah sonra sana bahşeden bır anne var... ve o hasta... maddi olarak düşünmek gerekırse durumları olmayabılır evet.. ama buda bir evlılık. kendıne güvenen yola çıksın değil mi? sanırım ben de çok ağlar üzülür arada kalırdım ama ne olursa olsun o düğünü isterdim... bu bir kere yapılıyor borçsa borç ödenir ama ewlılık bir kere oluyor...... ve sen bir kere evleniyorsun. ve annen seni bir daha doğurmayacak..... anlat sevgiline durumu ya, konuş bakalım güzelce.

ayy ne güzel anlatmışsın yaaa hepinize çok teşekkür ederim hak veren yada vermeyen herkeze en azından azda olsa haklı olduğunu ve diretmem gerektiğine karar verdim :( çünkü ben ailemide üzemem ki 63 yaşında insanlar ne kadar yaşıcakları belli değil belki kayınvalidem hayatta kalıp benim aileme birşey olabilir dünya hali bu ailemide düşünmek zorundayım

Son düzenleme:
bana görede bulunmak zorundalar sonuçta benim ailemde ozaman ne haliniz varsa görünmü desin kenara çekilip misafir gibi evime düğünümemi gelsinler ailem hiç yardımda bulunmasa karşı taraf kalkıpta demezmi çocukalrına verdikleri desteğe bak diye

Dememeli elbette. Eskiden aileler destek olur, düğünü evi döşermiş evet ama eskiden gelin bir yatak odasıyla k.validesinin evinin bir odasına gitmeye razı olurmuş. Şimdi bir çocuğu büyütüp okutup meslek sahibi etmek bile dünyanın masrafı zaten. Hele kanserle mücadelenin maddi masrafı da çok büyük. 10 bin lira bari verseler ya demişsiniz ama zaten 10 bin lira bile bence büyük bir para.

ben çay bahçesinede razıyım işin ilginç yanı o ama annesi herşeye bir bahane buluyor bazen beni istemediğini düşünüyordum ama tanışmaya gelince okadar tatlı konuştuki benimle kafam karıştı sanırım daha bilmediğim erkek arkadaşımın bana söylemediği daha çok şey var gibi geliyor :)

kaynananız tabiri caizse yumuşak dikenmiş :) sizi sessz bulmuşlar,yükleniyorlar

yok düğünü tamamen ben istiyorum sevdiklerimle karşılıklı oynamak istiyorum çünkü bizde söz nişan nişan bohçasi kına gecesi hiç biri yapılmayacak kayınvalidem istemiyor hiç birini

o zaman bütçenize göre arkadaşların da dediği gibi küçük bir düğün yap ve kendinden de en başta taviz verme bu senin hayal ettiğin bir şey ben düğün istiyorum de nişanlına

gerçekten arada kalmışlıkla yanlış cümleler kuruyor bencillik yapıyor olabilirim lütfen beni yanlış anlamayın o yüzden sizlerden fikir almak istedim evet 10 bin fazla para ama ben evlendiğim gün sevgilimin mesleği yüzünden zaten şarka gidicem memleketimi bırakıp evlenir evlenmez çoğu şeye göze alıyorum bu kadarcık şey istememde suç olmamalı diye düşünüyorum :(

cnm ilk msjını okudum diğer aradaki sayfaları okumadım bişey kaçırdıysam diye yazıyorum :)

öncelikle allah hakkında hayırlısını versin. ama düğün dernek istemek elbette ki senin en doğal hakkın. bunu da söylemekten sakın çekinme. çünkü sen sesini çıkarmadıkça herkes bildiğini okuyor. söylemediğinde düğünden sonra konu açılınca; e sen bize birşey söylemedin ki!!! deniyor, şahsen yaşadım ve gördüm.
aileler hiçbirşey yapmak zorunda değil diye birşey de yok! oldu o zaman madem birşey yapmayacaklar hiçbir şeye ama hiçbirşeye karışmasınlar! tıpkı misafirler gibi. gelsinler seyredip gitsinler. yok öyle bir şey, anne baba çocuğunun yetişemediği yerde ama az ama çok yardım edecek. bu yardım değil, evladı sonuçta. ben de eşim de ailelelrimize çok yük olmak istemedik. bir salon bir de yatak odası döşedik. salonları aileler tuttu, takısı filan da yapıldı. belki çok şahşalı düğünler yapamadık ama içimize sindi sonuçta. eğer hiç bir şeye yardım etmeselerdi, hiçbirşeye de karıştırtmazdım.
mesela nişan düğün kına kıyafetlerimde olduğu gibi.
ve bunlar insanın hayatında 1 kere olan şeyler. asla taviz verme. hastalık tamam, herkesin başına gelebilir. ama bu da senin mürvetin. benim de kayınpederin akciğer kanseri, allah şifa ve uzun ömürler versin. ben de bazı isteklerimden fedakarlık ettim 2 yıl geçti üzerinden ama hala içimde uktedirler!!! sen de benden örnek al ilerde pişman olma cnm

kaynananız tabiri caizse yumuşak dikenmiş :) sizi sessz bulmuşlar,yükleniyorlar

:) evet ben işte bunları kendime itiraf edemiyorum çünkü herşye kimse üzülmesin diye tabi olur deyip durdum belkide oyüzden ben kaşındım düşünsenizde tek taş bile istemedim masraf olmasın diye

ayy ne güzel anlatmışsın yaaa hepinize çok teşekkür ederim hak veren yada vermeyen herkeze en azından azda olsa haklı olduğunu ve diretmem gerektiğine karar verdim :( çünkü ben ailemide üzemem ki 63 yaşında insanlar ne kadar yaşıcakları belli değil belki kayınvalidem hayatta kalıp benim aileme birşey olabilir dünya hali bu ailemide düşünmek zorundayım

düşünmek zorundasın aileni... ben normalde çok uyumlu,alçak gönüllü bir insanımdır. uyum sağlar kayınvalıdem fikrini beyan ettiğinde çoğu zaman ''olur'' derim.. ama böyle bi durumda bana sorarsan hastalık kullanılıyor... napalım o hastalığı da veren Allah şifayı da.. ama sevdiğine sakın şikayetvari yada ne biliyim ''annen hasta olmus olabilir ama napayım yani istiyorum ben düğün'' tarzı konuşma.. de ki, sen de bir anne evladısın ben de.. istemez misin beni gelınlıkler içinde görmek ben seni öyle çok isterim ki seni o takımlar içinde görmek. beraber oynamak gülmek. hem anneme de (kayınvalide) moral olur... istemez mi ki annem hadi BİZi geçtim, oğlunun,senin düğününü görmek. annemin bir el çırpması benım için dünyalara değer canım, de. hem kendını yerıme koy bır anne babam var. ben onların kız çocuğuyum. biz öksüz yetim değiliz derdi veren Allah dermanı da verir dualarımızla daha iyi olur ınsallah ama benım annem babamda en mutlu gunumuzu görmek ister. bu onların şerefidir, de.

cnm ilk msjını okudum diğer aradaki sayfaları okumadım bişey kaçırdıysam diye yazıyorum :)

öncelikle allah hakkında hayırlısını versin. ama düğün dernek istemek elbette ki senin en doğal hakkın. bunu da söylemekten sakın çekinme. çünkü sen sesini çıkarmadıkça herkes bildiğini okuyor. söylemediğinde düğünden sonra konu açılınca; e sen bize birşey söylemedin ki!!! deniyor, şahsen yaşadım ve gördüm.
aileler hiçbirşey yapmak zorunda değil diye birşey de yok! oldu o zaman madem birşey yapmayacaklar hiçbir şeye ama hiçbirşeye karışmasınlar! tıpkı misafirler gibi. gelsinler seyredip gitsinler. yok öyle bir şey, anne baba çocuğunun yetişemediği yerde ama az ama çok yardım edecek. bu yardım değil, evladı sonuçta. ben de eşim de ailelelrimize çok yük olmak istemedik. bir salon bir de yatak odası döşedik. salonları aileler tuttu, takısı filan da yapıldı. belki çok şahşalı düğünler yapamadık ama içimize sindi sonuçta. eğer hiç bir şeye yardım etmeselerdi, hiçbirşeye de karıştırtmazdım.
mesela nişan düğün kına kıyafetlerimde olduğu gibi.
ve bunlar insanın hayatında 1 kere olan şeyler. asla taviz verme. hastalık tamam, herkesin başına gelebilir. ama bu da senin mürvetin. benim de kayınpederin akciğer kanseri, allah şifa ve uzun ömürler versin. ben de bazı isteklerimden fedakarlık ettim 2 yıl geçti üzerinden ama hala içimde uktedirler!!! sen de benden örnek al ilerde pişman olma cnm

evet arkadaşımda aynı şeyi yaşadığı için çok pişmanım sen yapma dedi ama ben iyi niyetle gene hereşyi yok istemem dedim ama düğünde istemek en doğal hakkım olduğunu düşündüm düşünsenize salona nikah memuru gelince daha fazla para alıyor die ondanda vazgeçtim gerek yok die ama düğündende şuan itibariyle kesinlikle vazgeçmieyi düşünmüyorum

Canım öncelikle Allah kayınvalidenize acil şifalar versin..Kolay bişey değildir yaşadıkları hem maddi hem manevi açıdan...
Ama şöyle birşey de var.Sonuçta siz yeni evleneceksiniz hiç bir şeyin gözünüzde kalmaması gerekiyor.
Erkek arkadaşınızın ailesinin biraz da bunları düşünmesi lazım...

Ama birikimsiz evlenmenizi tavsiye etmiyorum...Kendimden örnek vereyim.Birikmiş bir parayla borçsuz evlenmiştik:nazar:o yüzden hiç sıkıntı çekmedik..1 yıl daha çalışıp biriktirebilirsiniz aslında...Tabi bu sadece bir fikir...

düşünmek zorundasın aileni... ben normalde çok uyumlu,alçak gönüllü bir insanımdır. uyum sağlar kayınvalıdem fikrini beyan ettiğinde çoğu zaman ''olur'' derim.. ama böyle bi durumda bana sorarsan hastalık kullanılıyor... napalım o hastalığı da veren Allah şifayı da.. ama sevdiğine sakın şikayetvari yada ne biliyim ''annen hasta olmus olabilir ama napayım yani istiyorum ben düğün'' tarzı konuşma.. de ki, sen de bir anne evladısın ben de.. istemez misin beni gelınlıkler içinde görmek ben seni öyle çok isterim ki seni o takımlar içinde görmek. beraber oynamak gülmek. hem anneme de (kayınvalide) moral olur... istemez mi ki annem hadi BİZi geçtim, oğlunun,senin düğününü görmek. annemin bir el çırpması benım için dünyalara değer canım, de. hem kendını yerıme koy bır anne babam var. ben onların kız çocuğuyum. biz öksüz yetim değiliz derdi veren Allah dermanı da verir dualarımızla daha iyi olur ınsallah ama benım annem babamda en mutlu gunumuzu görmek ister. bu onların şerefidir, de.

vavvvv çok güzel olmuş bu cümleleri aynen kullanıyorum bugun bundan daha yumuşak bir konuşma olamaz

vavvvv çok güzel olmuş bu cümleleri aynen kullanıyorum bugun bundan daha yumuşak bir konuşma olamaz

emın ol işe yarar... ben de kayınvalıdemın tasvip etmediğim önerilerini cevap versemde anlamadığı için nısanlıma yumusak yumusak aksederim o da gider annesıne söyler kendi söylüyo gibi. ve o iş her ne ise benım lehıme döner... sen de öyle yap.:34:

Canım öncelikle Allah kayınvalidenize acil şifalar versin..Kolay bişey değildir yaşadıkları hem maddi hem manevi açıdan...
Ama şöyle birşey de var.Sonuçta siz yeni evleneceksiniz hiç bir şeyin gözünüzde kalmaması gerekiyor.
Erkek arkadaşınızın ailesinin biraz da bunları düşünmesi lazım...

Ama birikimsiz evlenmenizi tavsiye etmiyorum...Kendimden örnek vereyim.Birikmiş bir parayla borçsuz evlenmiştik:nazar:o yüzden hiç sıkıntı çekmedik..1 yıl daha çalışıp biriktirebilirsiniz aslında...Tabi bu sadece bir fikir...

evet sonradan pişman olmak istemiyorum aileme birşey diyemiyorumki kalkıp biz para biriktirmeye karar verdik ailesi yardım etmicekmiş diyemiyorum işte okadar arada kaldım bunu anlatamam anneme biraz çıtlattım çok üzüldü ben nişandan bile vazgeçtim bu bizim şerefimiz dedi içime oturdu :(

emın ol işe yarar... ben de kayınvalıdemın tasvip etmediğim önerilerini cevap versemde anlamadığı için nısanlıma yumusak yumusak aksederim o da gider annesıne söyler kendi söylüyo gibi. ve o iş her ne ise benım lehıme döner... sen de öyle yap.:34:

evet bunu kesinlikle denicem Allahım inşallah yardım eder

hepinize çoookkk teşekkür ederim bencil olduğumu sadece kendimi düşündüğümü düşünüyordum beni bu fikrimden vazgeçirttiniz nerdeyse ailemi üzüp vazgeçmeyi bile düşünmüştüm ama şimdi kesinlikle nişanlıma tatlı dille anlatıp düğünü istediğimi söylicem ne diyimki çok sağolun kalkıp yorum yapıp fikirlerinizi yazıp benimle paylaştınız:43::43::43:

güzelim ben sağlık sektöründe çalışıyorum ve masraflı bi hastalık müstakbel kayınvalidenin hastalığı, durumları o kadarda iyi olmayabilir, düğünü çok istiyosan herkes taşın altına elini koyar onun ailesi senin ailen sevgilin sen bi şekilde düğün yaparsınız, otelde falan düğün yapmayı düşünmüyosan altından kalkılabilir

Back
X