- 30 Mart 2016
- 1.373
- 1.456
- 48
Yav insanlar ne ilginç, biz aman yük olmayalım diye canımızın ciğerimizin evine gittik mi 3. gün kalmayız, millet kendini yamama derdinde.Keske küsüp gelmese. Daha once yine böyle yerlesmeye çalıştı esim o zamanda math sana bakamaz hamile haliyle bide o kadar kötülüğün ustune dedi gönderdi simdi bunu fırsat biliyor. 40i çıkmamış kadin yanliz birakilmaz diye. 40i ciktiktan Sonra oda farkinda istesede kalamicaginin. Esimin bu 2haftada 3.kez git demesi, anlasa zaten gider.
sekerli su birde valla cocuk konusunda icime sinen neyse onu yaparim babasini bile dinlemem anneyim ben..Bunlar unutulmuyo oğlum doğduğunda sütüm yoktu(tabi hep stresten )3 gün şekerli su verdi kaynana mama yemesin diye,açtı ağlıyordu hala kulağimda sesi hala aklımda olanlar.2 yaşına girdi yine unutamadım
Canım net ol zaten esinde destek sana anladığım kadarıyla anne sağol ben hallederim gerisini sen evine git zaten lohusayim tartışmak istemiyorum bu kadarı kafii de çok ciddiyim b.kunu çıkarmış zaten gereksiz kalması bir aylık olmuş bebek kendinde bakarsin
Ben zaten bakarım ki onun yaptığı hic bise yok daha cok sinirlerimi bozuyor ama o inadıyla kaliyir resmenkesinlikle katılıyorum bu yoruma tebrikler. Bebek senin canın ciğerin saygı duyacak bi durum yok resmen canına sağlığına kast ediliyor göster dişlerini
Esime dedim sen demezsen ben konuscam. Esimde diyo ben daha kac kere gelme dedim daha ne diyeyim diyor.e canım madem eşin gelme demiş o da gelcem diyor. sen ara telefonu şimdi söyle "anne eşim aramış şimdi de ben arıyorum, çocuğa sadece ben bakmak istiyorum. yarın gelme "de kapat. ayy valla sinirlendim terbiyesiz kadın
Az kaldi zaten cinnete. O zaman yanında esimde gitcek.Bir cinnet her şeyi çözer
Bagirip komsulara rezil eder ondan korkuyorum bende.o zaman eve gelince kapıyı açmayın. eşinizi arayın şimdi, gelince kapıyı açmayacağınızı söyleyin. o da annesini arasın gelme desin. gelirse de cidden kapıyı açmayın.
cidden karışmasından öte cana kast var burda. göze limon damlatmak nasıl bi piskopatlıktır ya.
Ben zaten tek yapıyorum korkumda yok cok şükür ama o inadıyla kalıyor dun dedim bu gidisle sutum kesilecek diye. Bende farkindayim gittigi zaman herseyim daha rahat olacak diye, en azindan o zaman cocugum uyurken kendime vakit ayircam boyle onuda yapamiyorum.Bakın öncelikle sakin olmaya çalışın siz lohusasınız.. Şuan duygularınız o kadar hassas ve yoğun ki. Lütfen sizi anlamayan insanlar da etrafınızda olmasın, bu tarz insanların faydasından çok zararı olur çünkü... Benim de kv. ilk hafta burnumdan getirdi doğumumu lohusalığımı üstelik 1-2 saatliğine bakmaya geliyordu düşünün.. Bana bakmaya değil bu arada bebeği görmeye geliyordu, hiç bir faydası yoktu laf sokmaktan başka... 20 gün sonra yapayalnız kaldım, eşime de annesiini istemediğimi söyledim. Kendim baktım büyüttüm bu kadar zor bir şey değil, yapabilirsiniz kendinize güvenin... Arkadaşınız, kardeşiniz, komşunuz bile olabilir size yardım edecek kişi.. Ama sizi strese sokan insanlar olmasın. Ayrıca bebeğin sık sık kaka yapması iyi bir şeydir, kv. sakın bakmayın... Allah yardımcınız olsun..
Esim hep diyor gelme diye, ama kadın zorla geliyor. Geldikten sonra da kapiyi acmama gibi bi durumumuz olmaz çünkü komsulara rezil eder bizi,göze limon sıkmayı da ilk defa duydum..
benim kv de tuzlayalım kokmasın demişti
bebek elinde kalacak kadının eşini ara arasın annesini gelmene gerek yok sağol desin.. bu kadar kısa ve net.. hazır evde değilken daha almayın içeriye..
Amin canim. Esim destek ama kadin anlamamakta israr ediyor. Bi giderse oda farkında torunu bi daha eline gecmez, simdi yapabildigimi yapayim diyor,8 çocuk büyütmüşte nasıl büyütmüşkim bilir.. o limonu alıp onun gözüne sıkaydınn... eşin destekse iyii buna sevindim.. allah kolaylık versin destek değil köstek oluyor
Valla ben duzelttirdim esimle arasini. Vicdanim rahat etmedi keske oyle kalaymis. Keske koparsa tekrar rahat ederdik hic yoktan.Susmak asalettendir, buyugune saygili ol, ne olursa olsun esinin annesi soylemlerini bir yere koy tatlim.lohusasin sen.cirkef ol gerekirse.sutun kesilecek Allah korusun.sokma eve gerekirse.ipler zaten daha once kopmus, tekrar kopsun.
Annem geldi 15gun kaldi,.izni bitmeden geri dondu, bakti ben isimi yapabiliyorum. Siz de basbasa kalip tadini cikarin dedi, bu kadın gelcegini bilseydim gondermezdim annemi.Yav insanlar ne ilginç, biz aman yük olmayalım diye canımızın ciğerimizin evine gittik mi 3. gün kalmayız, millet kendini yamama derdinde.
40'nın çıkmasına daha 2 hafta falan var değil mi?
Ay ne zor işler ya. Püfff
Annem farkli bi sehirde gidemicegimi bilir, ama annemi cagirasim var, belki annem gelirse gider diyeara şimdi kv yi. ben kırkım çıkana kadar annemdeyim. evde yokum de. eşini de haberdar et bu yalandan. böylece gelmesini engellersin.
laftan anlamıyor madem, tek çözüm bu kalıyor gibi.
Bunlar unutulmuyo oğlum doğduğunda sütüm yoktu(tabi hep stresten )3 gün şekerli su verdi kaynana mama yemesin diye,açtı ağlıyordu hala kulağimda sesi hala aklımda olanlar.2 yaşına girdi yine unutamadım
bebegi ziplatmak ne ya Allah korusun kalcasina zarar verir..simdiki anneler eski kadinlardan daha iyi bakiyor cekemiyo bazilari..
sekerli su birde valla cocuk konusunda icime sinen neyse onu yaparim babasini bile dinlemem anneyim ben..
insan 1 aylık bebeği nasıl tutacagını şaşırıyo bi yerine bişey olur diye. nasıl zıplatabiliyo beli kafası tutmayan çocuğu.o limonu kendi gözüne sıksın dangalaak. bu cahillikle büyüttüğü 8 çocuk sağlıklımı sağlammı. zaten küsmüşsünüz eşinde senden yana göster tepkini defolsun gitsin. anneliğinin bebeğinin jkeyfini çıkar
["Hayatinanlamisensin, post: 46287962, member: 746429"]sekerli su birde valla cocuk konusunda icime sinen neyse onu yaparim babasini bile dinlemem anneyim ben..
Limon sıksın bide tuza yatırsın deli gibi sallasın hoppala yaptırsın bu nedir ya..
Sen de biraz kararlı ol ve anne bundan sonra bebeğime ben bakmak istiyorum sen artık git! diyebilirsin.
Merhaba hanimlar. Bu saatte aglayarak yaziyorum 29gunluk cicegi burnunda bi anneyim. Dogumdan sonra 2hafta annem kaldi yanimda 2haftadır da kayinvalidem var, kv ile zaten anlaşamıyoruz daha dogrusu konusmuyordum. Esimde konuşmuyordu ama 2ay önce baristilar. Bende gerek olmadığı surece hala konusmuyorum.Simdi de bana yardim etme düşüncesiyle gelmis, ama hala ona hizmet eden benim.
Konum oglumla ilgili davranislari. Ilk geldiginde gözüne limon damlatmak istedi neymis daha iyi gorurmus karşı ciktim. Gizlice yapmaya çalıştı oglumu elimden geldigi surece yanliz birakmadim. Ve evdeki tum limonlari yok ettim. Sonra başladı psikolajik olarak bu cocuk zaten zayif surekli kaka yapiyor. Bu cocuk gelismez diye. Zaten dogdugunda da kötüydü o yüzden kuvezde kaldi sorumlusu sensin diyip durdu. Sustum cevap vermedim. Yine basladi bu cocuk niye uyumuyor uyumayan cocuk gelismez diye. Yine sustum. Bu arada her buldugu firsatta ayaginda salliyordu. Sallama dedim hala devam ediyordu 3gundur yanimdayken bile kucagina vermiyordum. Sallamasin diye dun 2dakika mutfaga gittim geldim bi baktım ayaginda salliyor. Ustelik ne bi minder ne bi yastik hic bise yok cocugun altinda. Hemen aldim. Yapma dedikce yapiyorsun dedim. Herseyi sen biliyorsun ben 8cocuk buyuttum dedi. Bende sen 8tane buyutmusun birakta bunu ben buyuteyim dedim. En son aksam sallamayi birakmis. Cocugu almış bi eliyle gogsunden tutmus bi eliyle poposundan kucaginda zipattirmaya calisiyordu cocuk daha belini tutamıyor ben tam kizcaktim ki cocuk kendini geri attı zor yakaladim yavrumu. Oturdum ağladım aksam esime dedim dayanamiyorum artik gitsin dedim. Sabah diger ogluna gitti ogle sonu gelecekmiş yine oturdum ağlıyorum nasil katlanacam o kadina diye. Ne yapayim daha nasil davranayim daha ne kadar sert olabilirim kizlar ?
Bagirip komsulara rezil eder ondan korkuyorum bende.
Al bebeğini gerekirse kilitle kendini bir odaya! Çocuğu havaya zıplatmak çok tehlikeli. Hem yeni doğanların günde 6-7 kere kaka yapması normal ne derse desin etkilenme sakın bol bol emzirMerhaba hanimlar. Bu saatte aglayarak yaziyorum 29gunluk cicegi burnunda bi anneyim. Dogumdan sonra 2hafta annem kaldi yanimda 2haftadır da kayinvalidem var, kv ile zaten anlaşamıyoruz daha dogrusu konusmuyordum. Esimde konuşmuyordu ama 2ay önce baristilar. Bende gerek olmadığı surece hala konusmuyorum.Simdi de bana yardim etme düşüncesiyle gelmis, ama hala ona hizmet eden benim.
Konum oglumla ilgili davranislari. Ilk geldiginde gözüne limon damlatmak istedi neymis daha iyi gorurmus karşı ciktim. Gizlice yapmaya çalıştı oglumu elimden geldigi surece yanliz birakmadim. Ve evdeki tum limonlari yok ettim. Sonra başladı psikolajik olarak bu cocuk zaten zayif surekli kaka yapiyor. Bu cocuk gelismez diye. Zaten dogdugunda da kötüydü o yüzden kuvezde kaldi sorumlusu sensin diyip durdu. Sustum cevap vermedim. Yine basladi bu cocuk niye uyumuyor uyumayan cocuk gelismez diye. Yine sustum. Bu arada her buldugu firsatta ayaginda salliyordu. Sallama dedim hala devam ediyordu 3gundur yanimdayken bile kucagina vermiyordum. Sallamasin diye dun 2dakika mutfaga gittim geldim bi baktım ayaginda salliyor. Ustelik ne bi minder ne bi yastik hic bise yok cocugun altinda. Hemen aldim. Yapma dedikce yapiyorsun dedim. Herseyi sen biliyorsun ben 8cocuk buyuttum dedi. Bende sen 8tane buyutmusun birakta bunu ben buyuteyim dedim. En son aksam sallamayi birakmis. Cocugu almış bi eliyle gogsunden tutmus bi eliyle poposundan kucaginda zipattirmaya calisiyordu cocuk daha belini tutamıyor ben tam kizcaktim ki cocuk kendini geri attı zor yakaladim yavrumu. Oturdum ağladım aksam esime dedim dayanamiyorum artik gitsin dedim. Sabah diger ogluna gitti ogle sonu gelecekmiş yine oturdum ağlıyorum nasil katlanacam o kadina diye. Ne yapayim daha nasil davranayim daha ne kadar sert olabilirim kizlar ?
tamam o zaman. annem yolda de, bir şey uydur yani. yoksa bebeğine yazık olacak.Esim hep diyor gelme diye, ama kadın zorla geliyor. Geldikten sonra da kapiyi acmama gibi bi durumumuz olmaz çünkü komsulara rezil eder bizi,
Amin canim. Esim destek ama kadin anlamamakta israr ediyor. Bi giderse oda farkında torunu bi daha eline gecmez, simdi yapabildigimi yapayim diyor,
Valla ben duzelttirdim esimle arasini. Vicdanim rahat etmedi keske oyle kalaymis. Keske koparsa tekrar rahat ederdik hic yoktan.
Annem geldi 15gun kaldi,.izni bitmeden geri dondu, bakti ben isimi yapabiliyorum. Siz de basbasa kalip tadini cikarin dedi, bu kadın gelcegini bilseydim gondermezdim annemi.
Annem farkli bi sehirde gidemicegimi bilir, ama annemi cagirasim var, belki annem gelirse gider diye
Babasi da gidip almadı bende lohusayim cikamadim ailemde daha gelememislerdi uzaktaydilar.yani anlicagin muhtaç kaldım ellerine oynattilar istedikleri gibi
Bir cinnet çözer her şeyi. Ben oğlum 20 günlükken Kızılderili kabilesi gibi ayinler yapan elti, kaynana ve gorumcelere sundum o cinneti. Hoş benimki planlanmis bir şey değildi. Lohusa depresyonunu 6 ayda ancak atlattım. Bu depresyonun başlangıcıydı o cinnet. Bir ara "yemin ederim hepinizi picahlarim" dedigimi hatırlıyorum ahshshs.
Edit: benim beyin fukarasi gorumce de çocuğun boynunu çekecekti uzun olsun diye. Bebeğin organ gelişimine dışarıdan müdahalede bulunma manyakligi var tüm gorumce ve kaynanalarda. Picah picah!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?