Hiç kimseden yardım almadan ikinci çocuğun doğum süreci atlatılabilir mi?

Dildev

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2015
582
1.460
113
40
Merhabalar. İki buçuk yasinda bir kızım var. Doğumunda annem ve kayinvalidem deyim yerindeyse dünür kavgasına tutuştu. Evimde huzurum kalmadı. Kayinvalidem esimi anneme karşı kiskirtti (annem kendisine emir veriyormus) ve eşim de annemle tartıştı durduk yere. Annem evimden küs ayrıldı ve muhtemelen bir daha cağırsam da asla gelmez. Kayinvalidemi zaten gorecek gözüm yok. Bir ablam var ondan da çok fayda yok. Zaten şehir olarak ailemden uzaktayim.
Tekrar hamileyim nasipse ağustousta doğumum olacak. Bu sefer sadece huzur istiyorum bu konuda esimi de defalarca uyardım ve annesinin gelip çocukları gorebilecegini ama asla yatılı istemediğini ve işime karışıp beni huzursuz etmemesi için onu uyarmasını Rica ettim.
Sonuç olarak doğum ve lohusalık sürecini eşimle yalnız atlatabilir miyim sizce? bunu başarabilen var mı? Hastanede esimle yalnız olsam sıkıntı yasar miyiz? Eve haftada iki yarım gun temizliğe yardımcı gelse buzlugu da ağzına kadar yemek doldursam diyorum. Eşim iki hafta izin alsa kalan sureci üç yaşında bir cocuk ve yeni doğmuş bir bebekle atlatabilir miyim? Bunu başarabilen var mi? Ya da neler tavsiye edersiniz?

Benim eşim kaldı hastane yanımda zaten bir gece kaldık.
Eve gelince de ayaklanmış oluyordum zaten herşeyi kendim yaptım.

Doğuma gittiğin gün çocuğunu emanet edebilecek birini bulsanız yeter ilk doğumumda kimse kalmadı eşim vardı ikinci doğumumda hastanede tek başımaydım evde de iki gün annem kaldı sadece eşimle idare ettik az insan çok huzur

Yemeklik sebzeleri, et ve tavuk sularını, hazır yufkadan börekleri, haşlanmış bakliyatları vs her hafta kendinizi yormadan biraz biraz yapıp buzluğa atarsınız hem yorulmamış olursunuz hem de sürekli dışarıdan yemek zorunda kalmazsınız. Bebek hazırlığında da hastane çantasında da her şeyi paket yapıp üzerine yazarsanız eşiniz zorlanmadan size yardımcı olur bence. Özel bir hastanede olacaksa doğum, eşinizin yanınızda kızınızla kalması rahat olur fakat devlet hastanesinde durum nasıl olur bilemiyorum. Allah kolaylık versin.

İmkansız değil, paraşütsüz uçmayı denemeyeceksiniz sonuçta.

Fakat zor olacağı kesin. Ben bu durumda, büyük çocuğunuza eşit alaka gösteremezsiniz diye endişe ederim.
Ergenliği agresif olur.
Kendi başına oyun kuran, yemek yiyen, tuvalete giden çocuk olsa ablacılık oyunu oynardınız belki.

Sizin yaz sıcağında yorgunluğunuz ayrı bir dert.

Allah’ın izniyle atlatırsın Canım huzursuz olmaktansa yorulmak daha iyi

Ben hastahane sürecine küçük kizinizin tamamen sokulmamasindan yanayım.Orada sizin acı çekişinizi ,kanamanizi görmesin kardeşine ve doğum sürecine yönelik olumsuz duygular ve korku geliştirir.Anneniz ,kayinvalideniz kalacaksa bu süreçte çocuğun yanında kalabilir.Diger taraftan hastahaneden çıkınca eşiniz iki hafta yanınızda kalacak ,eve de yardımcı alacaksaniz gayet güzel idare edersiniz.Allah bebeğinizi sağlıkla kucağa almayı nasip etsin

ayni yas araliginda dogum yaptim inan cok zorlanirsin ne yap et annenle esini baristir cunku ikisine yetmek cok zor eger olmadi barismazlarsa buyuk kizini cise alismadiysa alistir krese gitmiyorsa gonder annenle evin yakin falansa haftasonlari yada haftada 2 gece annende kalmaya alistir kayinvalidenden yemek yardimi al gelmesini istemiyorsan hicbir yardimi geri cevirme bebege yetersin basarirsin asil sorun buyuk kizin olur kaynanan ve annenden onun icin yardim al.Daha bugun dusundum suan biri 4 digeri 1.5 yasinda keske kucuk simdi dogmus olsaydi dedim cunku buyuk artik her isini gorebiliyor krese gidiyor daha kolay olacakti ben zorlandim bayagi ins sen daha rahat atlatirsin

Hamileliğim yanlız geçti Doğuma gece yarısı yanlız gittim bebeğim prematüre doğduğu için yoğun bakım sonrası sadece benim ilgilenmem söylendi kendim baktım 2 ay sonra yaşına girecek yine ben bakıyorum sonuçta eşiniz yanınızda diğer arkadaşların dediği gibi buzluğunuza hazır yemeklerden yapmaya başlayın fırsat buldukça bunda abartacak dert edecek birşey görmedim ben sanki NASA ile uzaya gideceksiniz bizim Türk insanı kadar abartıyı çok seven bir toplum yoktur

Kesinlikle aynı düşüncedeyim

Hastane sürecinde kızım kayinvalidemde olacak inşallah. Bu sürece ben de onu dahil etmek istemiyorum.

İlk doğumum sezeryan oldu ve beş gün kadar yardımsız wcye gidemedim. Eşim hem benimle hem çocuklarla ilgilenebilir mi kararsizim. İnşallah ikincide normal doğum nasip olur da rahatça ayağa kalkarim ve kimseye ihtiyacım kalmaz.

Siz herkesin annesi kv si yanında kalıyormu sanıyorsunuz...evet 2 çocuğum var kimse kalmadı tek bir gece bile
7 çocuk büyüt
Yaş aralıkları neydi?
Hareketli çocuk, hareket etmeye teşvik etmeli anne baba, saatlerce koridor turlanır
Önüne yemek koyulup saatlerce bulaştırarak yeme çabası, oyunla sabırla beklenir
Uyku düzeni hassas olan çocuk, gündüz bile kapı, musluk, sesine uyanır.
Ee artık 3 yaş wc eğitimi için uygun vakit yaz.
Ayrıca konuşması ve mental gelişimi için, en az 2 saat özel ilgilenilmeli.

Yeni doğanla bunlar mümkün mü?
O özel ilgi vaktinde Bebek ağlasa kasıtlı yaptı sanacak çocuk. Agresif olacak.
Sabırsız anne nasıl ses yükseltmesin
Ee ev işi?
Ev dağınık olsun, ama çocuk için gerekirse üni öğrencileri tatile memlekete gidiyor
Bir oyun ablası gelebilir gündüz için

Tercümanı göndereyim mi
Ne karışık yazdım

Size anlattıklarım gerçek ve ben Doğum sonrası diğer Doğum yapanlar gibi kafama kurdele bağlayıp yatmadım sezeryan Doğum yaptım hergün hastaneye gittim bebeğimi görmeye ve süt vermeye büyük çocuğunuzla bir zahmet eşiniz ilgilensin şimdiden hazırlık yapın yemeklik için insan yanlız kalınca herşeyi yapıyor buna emin olun şimdiden stres yaparsanız olmaz

Eşini anasının evine gönder anneni çağır. Onun patavatsızlığı yüzünden neden tek başına atlatmak zorunda kalıyorsun?
En azından bir hafta kalsın, sonra eş denen şahıs gelsin ilgilensin işlerle. Yemeğini de temizliği de kendisi yapsın bir zahmet.
Böyle erkeklere çocuk doğurmamak lazım

Hastane sürecinde kızım kayinvalidemde olacak inşallah. Bu sürece ben de onu dahil etmek istemiyorum.
Kiziniza kaç gün hastahanede kalacaginizi anlatın.(iki kere gece olacak sonra eve döneceğiz yanımızda kardeşin de olacak vb) benim kızım 2. sınıfa gidiyordu eşim onu alıp güzel bir elbise giydirip getirmişti yanıma ...bol bol fotoğrafini cekmistik ikisinin.Sonra geri götürmüştü.Hatta ödevini akşam görüntülü aramayla yaptırmıştık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…