Hiç kimseden yardım almadan ikinci çocuğun doğum süreci atlatılabilir mi?

ikinci cocugum dogdugunda oglum 16 aylikti hastaneye bakacak kimsenim olmadigini soyledim ve esim cocuklarla birlikte 3 gun kaldik hastanede
eve gelince de ayaklandim mecburen Allahima sukurler olsun herseyi de yaptim heryere de gittim oglumla da ilgilendim
yapiliyor is basa dusunce yapiliyor
ki ilk oglum da da hicbisey yapmadan surekli beni aglatmislardi ikinci daha iyiydi diyebilirim :)

benim esim yanimda degildi,
annem refakatci olarak kaldi, babam da buyuk ogluma bakti, ayni yas civarindaydi sizinki ile.

esim olsaydi, esim cocuga bakar annem gene refakatcim olurdu hastanede.
Eve donunce annemi gonderebilirdim o zaman.

Benim oglan cok bizden ayri kalmaya alisik olmadigi icin bana boylesi daha uygun geliyor.

Hastane de hemşirelerde yardım eder zaten. İstemiyorsanız çağırmayın hiç birini birkaç hafta zorlanırsınız belki ama huzurunuzun kaçmasından iyidir

Bende şu an ikinciye hamileyim. Sezaryen olacağım ve bende yalnız kalmak istiyorum sadece eşim ve kızımla. Doğum zamanı kızım 20 aylık olacak. Ben nasıl başa çıkacağım bilmiyorum

olur mu nasıl olur a girerseniz olmaz.
neden olmasın ki. herkesin bünyesi bir değil elbet ama biraz dirayetli olun. sezeryan sonrası ah uh a bağlamayın. ne kadar hareket o kadar çabuk toparlanma.
ben bir gece kaldım hastanede eşimde büyük oğlanla evde kaldı. annem kaldı o gece sağolsun fosur fosur uyudu sabah 5 de de çekti gitti zaten. kendim kalktım emzirdim wc ye gittim. ertesi sabah çıkardılar eve geldim evi süpürdüm gelen giden olur diye.

Basarabilirsiniz elbette ama tabiki zorlanırsiniz bence eşiniz annenizle görmüşsün özür dilesin anneniz gelip yanınızda bir süre kalsın eşinizin annesi gelsin yatıya kalmadan gitsin torununu görüp neticede anneniz size bakacak ortam gerilmesin eşiniz annesiyle de görüşsün. Daha rahat gecirebileceginiz bi süreç olabilecekken kendinizi zorlamış olursunuz. Hem eşiniz ozurdilerse aralarda düzelir

Benim de kayınvalidem kaldı yanımda,çocuk kuvözde kısa süreliğine,brşey isteyeceğim kv uyuyor.Seslendim anne,annee,aaanneeeee,AANNEEEEEE,duyan yok:))
Yanımdaki havluyu topak yapıp üzerine attım,irkilir uyanır diye, biryandan sesleniyorum,karşı koridordan hemşire duydu geldi,kv rüyasını bölmedi

Diger sezeryaninizin uzerinden cok zaman gecmemis normal dogum olmasi zor geldi bana. Capa da bile 30 hafta uzeri eger sezeryanin uzerinden 4 yil gecmemisse yapmiyorlar.

yaparsınız ben de 3.5 yaşında bir çocuk ve bebekle tek kaldim. 10 gün falan yardım etti annem sonra yoruluyor diye gönderdim. Eşim de tüm gün çalışıyordu. 10 günlük bebek ve 3.5 yaşında çocuk yardimcisiz yaptım. Kolay mıydı değildi ama olur.

İs başa düstugu zaman insan herseyin ustesinden geliyor...
Hic kimseyi istemeyin.
Lohusanin yaninda ne kadar az insan o kadar huzur... Başinizin caresine bakin ....
Birtek siZ degilsiniz.

Ne buyuk çocuğumun bakimi icin,ne yenidogan bebeğim için.ne yemek için.ne de temizlik için eşim dahil hiç kimseden yardım almadım.ve Allahıma şükür sorunsuz hallettim herşeyi.sizde yaparsınız niye yapamayasınız ki kenjd

onun bari sıfatı kv
benim ki anne .. daha evde suyum boşalmış doğurmaya gidiyorum hazırlanmışız bende geleyim mi gerek var mı dediydi
bunlar böyle olmasa belki bizde ay nasıl olacak nasıl yapıcaz derdine düşerdik..

Annem ilk dogumumda kahvaltı yapmadan sokaga çıkmam ,ilaç kullanıyorum ...hastahanede tost yemekle olmaz demiş (sezeryan için benim yatisim bir gece önce olmuştu) kendisine kahvaltı hazırlatmis eşime ....hemsireler beni ameliyata hazırladılar sonda bile takıldı hala yanımda kimse yok!! Ustelik evimle hastahane karşılıklı ama annemin çayının bitmesini bekliyorum. Baktilar saat 9 a geliyor benim yerime başkasını aldılar sezeryan doğuma ben öğlen sonraya kadar sondayla bir gün önce yediğim akşam yemeği ,bir gün önce içtiğim su ile bekletildim. İnsanlar " annem gelicek yaşadık....şunu pişirir buzlugumu doldurur" filan diyorlar ya çok garipsiyorum

Haftada iki yarım gün yardımcı gelip buzluk yemekle dolu olup bi de eşiniz iki hafta izin alacak
Çok rahat idare edersiniz
Benim de 50 günlük bi kızım var bir de 5 yaşında
Doğum sonrası kimse olmadı yanımda eşimden başka ki annem 5 dk mesafemde olmasına rağmen
Birkaç gün hatta dışarıdan pideyle falan geçiştirdik yemeği çünkü dolabımda bi lokma yiyecek birşeyim yoktu kahvaltılık harici hazırlık yapmaya vaktim yoktu çünkü bi de 15 günde bir temizliğe gelen abla dışında da yardım edenim yoktu zorlandım mı evet hem de çok ama benim başka sebeplerim de vardı sadece ikinci çocuk zorluğu değildi yani
O yüzden yürekten söylüyorum eşin yanındaysa herşeyin üstesinden çok rahat gelirzin
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Şunu da yazmayı unuttum eşim yasal izni olan 3 gün sonunda işe başladı büyük kızım da kreşe gitmeyi reddetti iki çocukla lohusa halimle tek başıma idare ettim hala da ediyorum
Haaaa bazen sinirlerim tavan yapmıyor mu yapıyor ama o kadarı da olur galiba ya

Gerek var mı:) Yok ya bi koşu bakkaldan bebek alıp geleceğiz demek lazımmış:))
İşte ben de düşünmüştüm ki kendi kızı olsa uyku tutarmıydı acaba,sizinkinin tutmuş ama benim kv ayaküstü kalırdı,kızlarına çok düşkün.

İşte orada plana onsuz devam etmek gerekirdi bence.
Yetişemezse kendi üzülsün,ama insan bazı durumlarda daha duygusal oluyor tabii,gelsin istemişsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…