Hiç kimseden yardım almadan ikinci çocuğun doğum süreci atlatılabilir mi?

Ben..ikinci bebegim doğduğunda yalnızdım eşimden başka yardım eden kimse yoktu.Basa gelince öyle bir yapılıyor ki siz bile şaşırıyorsunuz.
Dediğiniz gibi buzluğa bol bol yemek atin,arada da dışardan söyleyin yada pratik yemejlerden yapın.esinizde yardımcı olursa ne güzel en azından huzurunuz olur.
Sağlıkla dünyaya gelsin bebeğiniz

İkinciyi normal doğum yapma olasılığın var mı? Doktorun mu bunu önerdi?

benım suankı aklım olsa dogurduktan 1 hafta sonra herkese ben dogurdum dıye haber eder kımseyı yanımda ıstemezdım
annem 3 gun kayınvalıdem 5 gun ılgılendı benle ama al bırıne vur otekıne onlar mı dogurdu ben mı onlar mı lohusa ben mı anlamadım ve sinir krızı gecırttıler bana

uzak olsunlar gercekten gerekırse gunde 1 saat ugrayıp yemek yapacak gunluk toz alıp yer supurecek sekılde yardımcı kadın ayarlarsınız burda saatlık ve yarım gun gelen temızlıge hanımlar var
anlasırsınız gerekırse
esınız zaten 3 gun ızın kullanacak
ben sezeryanlıydım ucuncu gunu yer supuruyordum bulasık makınası yerlestırıp camasır asıp topluyordum
cabuk ayaga kalkınca daha cabuk ıyılesıyorsunuz bılıyorsunuz

saglıklı sıhhatlı hayırlı dogumlar ınsallah

İkinciyi normal doğum yapma olasılığın var mı? Doktorun mu bunu önerdi?
Sezeryan sonrası vajinal doğum diye birşey var araştırabilirsiniz. Bu konuda tecrübeli bir hekim bulursanız mümkün. Ben de yakın zamana kadar imkansız olduğunu sanıyordum. İnşallah bana da nasip olur.

Valla ben sizin yerinizde olsam kimseyi bulaştırmam evime vs agirmayan başımı ağrıtmam eski usul laflari da dinlememis olurum hem
Bu sitede neler neler okudum
Sütü kesilen insanlar da var sinir stresten
Gelipte herseye burnunu sokmaya merakli olur bizim annelerimiz kayinvalidelerimiz benim anladigim bu yani
Eşiniz de 2 hafta izin alacakmış e yardımcı kadın da ayarlayacakmışsınız daha ne.
Yemek isini de abartmayin yemek dediginiz nedir ki salça ve sogan eklenen hersey yemek oluyor oyle buzluk stresine de girmeyin derim tamam bir iki biseler atin da kim ölmüş ki acından?

Temizlige zaten kadin gelecekmis siz 15 20 gune coktan ayaklanirsiniz bence ve islerinizi de halledersiniz zaten bebek bakımı konusunda tecrübelisiniz yani sadece buyuk olan cocuk daha küçükmüş dogum oldugunda hastanede kalamaz onu bir ayarlarsiniz tamamdir.

Sezeryan sonrası vajinal doğum diye birşey var araştırabilirsiniz. Bu konuda tecrübeli bir hekim bulursanız mümkün. Ben de yakın zamana kadar imkansız olduğunu sanıyordum. İnşallah bana da nasip olur.
Evet mümkün bu ama bazi doktorlar bu durumda,hastanin kendine macera aradığını söylüyorlarmış . Tabi doktor uygun görmüşse olur var o sekilde

İşte benden bahsediyorsunuz annem de kayinvalidem de huzursuz insanlar. Kayinvalidemin çenesi yuzunden onaltı tansiyonla doğuma girdim. Annem desen hep eşim ve kayinvalidemle bir laf yarıştırma derdinde. Yemin ediyorum fenalık bastı anneligimden lohusaligindan birşey anlamadım. Huzur olsun yeter ki köpek gibi yorulmaya raziyim.

Yok canım bu mümkün ama benim iki doğum arası 7 yilken doktorum o topa girmek istemedi ...direk sezeryanla yapalım doğumu dedi ki normal doğumu destekleyen birisi aslında.Senin iki doğum arası da fazla degilmis .Sen şu an ki doktorunla bunu konuştun mu ? O yüzden sordum

ben gıtsınler dıye resmen küslük cıkardım
ev alt ust oldu tum duzen bozuldu
onlar gıttı benım huzurum yerıne geldı sutum arttı
yurt dısında yasayıp kımsesız olup esı gorevde olup doguranlar var altından kalkarsınız hıc endıselenmeyın
bır arkadas da demıs buzluga yemek yapıp at dıye cok dogru ben oyle yapmıstım bırsuru yemek yapıp kaldırdım alısverıs yaptım 1 sene dısarı cıkmasam ıhtıyacım olmayacak kadar herseyı stokladım elımın altında hazır olunca kolay oldu
hıc endıselenmeyın yaparsınız

Tercümana gerek Yok , olacak sanacak gibi var sayımlarla olmuyor yaşayıp görecek ona göre düzenini oluşturacak konu sahibi ,şimdiden kendini darlamasının alemi Yok ...2 çocuk olunca dünyanın sonu falan olmuyor yahu

Biraz yorucu ama vaktini iyi kollarsan ve en önemilisi eşinin yardım edeceğinden gercekten eminsen olur niye olmasın 4 ve 2 yaşında çocuklarım varken 3.oldu ve gayet iyi atlattık uykusuzluk zor oluyor yaparsın yapar

İnan tek çocukken bu çok rahat oluyor ama daha üç yaşına yeni girmiş çocuk kardeşi de eve gelince tam manasıyla "çıldırıyor".Benim 7 yaşında ki kızım bile hastahanenin ertesi günü kahvaltıyı bana hazırlatmisti..."anne,anne,anne" diye diye geziniyordu pesimde

Doktorum mümkün olduğunu söylüyor ki çok daha kısa aralıklarla ssvd yapan anneler biliyorum. Buradan onerebiliyor muyuz bilmiyorum. Facebook ta ssvd grubu var oradan gerekli bilgilere, ssvd destekleyen hekimlere, ssvd yapan annelerin doğum hikayelerine ulaşabilirsiniz.

Tamam canım sen kendi doktorunla konustuysan bir sıkıntı yok.

Cevap vermek istedim.
Benim doktorum ssvd'ye tövbe etmiş biri olarak yakın zamanda 4 yıl ara vermiş bir yakınıma doğum yaptırdı.
Ve muhtemelen yine tövbe etti.

Bir sıkıntı mı yaşandı doğumda ? Kendim için sormuyorum ben de doğurmaya tövbe ettim
:)
Etkilemiyim diye çok açık yazmak istemedim de.
1 veya 2 tane kötü sonuçlanan doğum olmuş, o yakınımınki de onlarla benzer seyretmiş ve başında nöbet tutmuş nerdeyse doğuma kadar.
Zaten bıraktım diyordu, nedense yapmaya karar verdi, çok stresli geçmiş.

Anladım canım .Allah tüm hamilelere sağ salim bebeğini kucağına almayı nasip etsin

var canim var bwn varim. oglum dogdugunda kizim 1.5 yasinda bile degildi. annem 3 gun kaldi kusluk uydurup gitti. kv gunduzleri geldi yemek faan yapti ama esimin ve daha onceki dogumdaki hatalarini kapatmak icin geldi. cocuklarla ilgilenmedi ki zaten temizligini de begenmem. zaten ilk dogumumda da kimse yatili kalmadi. valla ikinci lohusaligim daha temiz ve dertsizdi. kv gelmese de olurdu da esim cok israr etti lohusasin falan diye sabah 11 gibi geleir aksam 5 gibi giderdi. zaten bir bebegin var onunla ilgilenirken lohusalik falan kalmiyor luks oluyor ki benim ikisi de sezeryandi.

Hic biseycikler olmaz zaten 3gun sanirim eslere izin veriyolar 3gunu birak 2gunde ayaklanirsin (sezeryanliyim 3.yu dogurdum ondan soyluyorum)ama normal dogumsa daha kolay zaten merak etme biseycikler olmaz kafan rahat olur en azindan ben sezeryandan sonra annemin butun israrlarina ragmen 1hafta anca evde durabildim sonrasinda cocuklarimi okula kendim goturup aldim dusun yurudum bol bol yani Allah yardim ediyo merak etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…