- 1 Şubat 2016
- 9.242
- 34.188
- 548
Ben..ikinci bebegim doğduğunda yalnızdım eşimden başka yardım eden kimse yoktu.Basa gelince öyle bir yapılıyor ki siz bile şaşırıyorsunuz.Merhabalar. İki buçuk yasinda bir kızım var. Doğumunda annem ve kayinvalidem deyim yerindeyse dünür kavgasına tutuştu. Evimde huzurum kalmadı. Kayinvalidem esimi anneme karşı kiskirtti (annem kendisine emir veriyormus) ve eşim de annemle tartıştı durduk yere. Annem evimden küs ayrıldı ve muhtemelen bir daha cağırsam da asla gelmez. Kayinvalidemi zaten gorecek gözüm yok. Bir ablam var ondan da çok fayda yok. Zaten şehir olarak ailemden uzaktayim.
Tekrar hamileyim nasipse ağustousta doğumum olacak. Bu sefer sadece huzur istiyorum bu konuda esimi de defalarca uyardım ve annesinin gelip çocukları gorebilecegini ama asla yatılı istemediğini ve işime karışıp beni huzursuz etmemesi için onu uyarmasını Rica ettim.
Sonuç olarak doğum ve lohusalık sürecini eşimle yalnız atlatabilir miyim sizce? bunu başarabilen var mı? Hastanede esimle yalnız olsam sıkıntı yasar miyiz? Eve haftada iki yarım gun temizliğe yardımcı gelse buzlugu da ağzına kadar yemek doldursam diyorum. Eşim iki hafta izin alsa kalan sureci üç yaşında bir cocuk ve yeni doğmuş bir bebekle atlatabilir miyim? Bunu başarabilen var mi? Ya da neler tavsiye edersiniz?
İkinciyi normal doğum yapma olasılığın var mı? Doktorun mu bunu önerdi?İlk doğumum sezeryan oldu ve beş gün kadar yardımsız wcye gidemedim. Eşim hem benimle hem çocuklarla ilgilenebilir mi kararsizim. İnşallah ikincide normal doğum nasip olur da rahatça ayağa kalkarim ve kimseye ihtiyacım kalmaz.
Sezeryan sonrası vajinal doğum diye birşey var araştırabilirsiniz. Bu konuda tecrübeli bir hekim bulursanız mümkün. Ben de yakın zamana kadar imkansız olduğunu sanıyordum. İnşallah bana da nasip olur.İkinciyi normal doğum yapma olasılığın var mı? Doktorun mu bunu önerdi?
Evet mümkün bu ama bazi doktorlar bu durumda,hastanin kendine macera aradığını söylüyorlarmış . Tabi doktor uygun görmüşse olur var o sekildeSezeryan sonrası vajinal doğum diye birşey var araştırabilirsiniz. Bu konuda tecrübeli bir hekim bulursanız mümkün. Ben de yakın zamana kadar imkansız olduğunu sanıyordum. İnşallah bana da nasip olur.
İşte benden bahsediyorsunuz annem de kayinvalidem de huzursuz insanlar. Kayinvalidemin çenesi yuzunden onaltı tansiyonla doğuma girdim. Annem desen hep eşim ve kayinvalidemle bir laf yarıştırma derdinde. Yemin ediyorum fenalık bastı anneligimden lohusaligindan birşey anlamadım. Huzur olsun yeter ki köpek gibi yorulmaya raziyim.benım suankı aklım olsa dogurduktan 1 hafta sonra herkese ben dogurdum dıye haber eder kımseyı yanımda ıstemezdım
annem 3 gun kayınvalıdem 5 gun ılgılendı benle ama al bırıne vur otekıne onlar mı dogurdu ben mı onlar mı lohusa ben mı anlamadım ve sinir krızı gecırttıler bana
uzak olsunlar gercekten gerekırse gunde 1 saat ugrayıp yemek yapacak gunluk toz alıp yer supurecek sekılde yardımcı kadın ayarlarsınız burda saatlık ve yarım gun gelen temızlıge hanımlar var
anlasırsınız gerekırse
esınız zaten 3 gun ızın kullanacak
ben sezeryanlıydım ucuncu gunu yer supuruyordum bulasık makınası yerlestırıp camasır asıp topluyordum
cabuk ayaga kalkınca daha cabuk ıyılesıyorsunuz bılıyorsunuz
saglıklı sıhhatlı hayırlı dogumlar ınsallah
Yok canım bu mümkün ama benim iki doğum arası 7 yilken doktorum o topa girmek istemedi ...direk sezeryanla yapalım doğumu dedi ki normal doğumu destekleyen birisi aslında.Senin iki doğum arası da fazla degilmis .Sen şu an ki doktorunla bunu konuştun mu ? O yüzden sordumSezeryan sonrası vajinal doğum diye birşey var araştırabilirsiniz. Bu konuda tecrübeli bir hekim bulursanız mümkün. Ben de yakın zamana kadar imkansız olduğunu sanıyordum. İnşallah bana da nasip olur.
İşte benden bahsediyorsunuz annem de kayinvalidem de huzursuz insanlar. Kayinvalidemin çenesi yuzunden onaltı tansiyonla doğuma girdim. Annem desen hep eşim ve kayinvalidemle bir laf yarıştırma derdinde. Yemin ediyorum fenalık bastı anneligimden lohusaligindan birşey anlamadım. Huzur olsun yeter ki köpek gibi yorulmaya raziyim.
Tercümana gerek Yok , olacak sanacak gibi var sayımlarla olmuyor yaşayıp görecek ona göre düzenini oluşturacak konu sahibi ,şimdiden kendini darlamasının alemi Yok ...2 çocuk olunca dünyanın sonu falan olmuyor yahu7 çocuk büyüt
Yaş aralıkları neydi?
Hareketli çocuk, hareket etmeye teşvik etmeli anne baba, saatlerce koridor turlanır
Önüne yemek koyulup saatlerce bulaştırarak yeme çabası, oyunla sabırla beklenir
Uyku düzeni hassas olan çocuk, gündüz bile kapı, musluk, sesine uyanır.
Ee artık 3 yaş wc eğitimi için uygun vakit yaz.
Ayrıca konuşması ve mental gelişimi için, en az 2 saat özel ilgilenilmeli.
Yeni doğanla bunlar mümkün mü?
O özel ilgi vaktinde Bebek ağlasa kasıtlı yaptı sanacak çocuk. Agresif olacak.
Sabırsız anne nasıl ses yükseltmesin
Ee ev işi?
Ev dağınık olsun, ama çocuk için gerekirse üni öğrencileri tatile memlekete gidiyor
Bir oyun ablası gelebilir gündüz için
Tercümanı göndereyim mi
Ne karışık yazdım
Biraz yorucu ama vaktini iyi kollarsan ve en önemilisi eşinin yardım edeceğinden gercekten eminsen olur niye olmasın 4 ve 2 yaşında çocuklarım varken 3.oldu ve gayet iyi atlattık uykusuzluk zor oluyor yaparsın yaparMerhabalar. İki buçuk yasinda bir kızım var. Doğumunda annem ve kayinvalidem deyim yerindeyse dünür kavgasına tutuştu. Evimde huzurum kalmadı. Kayinvalidem esimi anneme karşı kiskirtti (annem kendisine emir veriyormus) ve eşim de annemle tartıştı durduk yere. Annem evimden küs ayrıldı ve muhtemelen bir daha cağırsam da asla gelmez. Kayinvalidemi zaten gorecek gözüm yok. Bir ablam var ondan da çok fayda yok. Zaten şehir olarak ailemden uzaktayim.
Tekrar hamileyim nasipse ağustousta doğumum olacak. Bu sefer sadece huzur istiyorum bu konuda esimi de defalarca uyardım ve annesinin gelip çocukları gorebilecegini ama asla yatılı istemediğini ve işime karışıp beni huzursuz etmemesi için onu uyarmasını Rica ettim.
Sonuç olarak doğum ve lohusalık sürecini eşimle yalnız atlatabilir miyim sizce? bunu başarabilen var mı? Hastanede esimle yalnız olsam sıkıntı yasar miyiz? Eve haftada iki yarım gun temizliğe yardımcı gelse buzlugu da ağzına kadar yemek doldursam diyorum. Eşim iki hafta izin alsa kalan sureci üç yaşında bir cocuk ve yeni doğmuş bir bebekle atlatabilir miyim? Bunu başarabilen var mi? Ya da neler tavsiye edersiniz?
İnan tek çocukken bu çok rahat oluyor ama daha üç yaşına yeni girmiş çocuk kardeşi de eve gelince tam manasıyla "çıldırıyor".Benim 7 yaşında ki kızım bile hastahanenin ertesi günü kahvaltıyı bana hazırlatmisti..."anne,anne,anne" diye diye geziniyordu pesimdeben gıtsınler dıye resmen küslük cıkardım
ev alt ust oldu tum duzen bozuldu
onlar gıttı benım huzurum yerıne geldı sutum arttı
yurt dısında yasayıp kımsesız olup esı gorevde olup doguranlar var altından kalkarsınız hıc endıselenmeyın
bır arkadas da demıs buzluga yemek yapıp at dıye cok dogru ben oyle yapmıstım bırsuru yemek yapıp kaldırdım alısverıs yaptım 1 sene dısarı cıkmasam ıhtıyacım olmayacak kadar herseyı stokladım elımın altında hazır olunca kolay oldu
hıc endıselenmeyın yaparsınız
Doktorum mümkün olduğunu söylüyor ki çok daha kısa aralıklarla ssvd yapan anneler biliyorum. Buradan onerebiliyor muyuz bilmiyorum. Facebook ta ssvd grubu var oradan gerekli bilgilere, ssvd destekleyen hekimlere, ssvd yapan annelerin doğum hikayelerine ulaşabilirsiniz.Yok canım bu mümkün ama benim iki doğum arası 7 yilken doktorum o topa girmek istemedi ...direk sezeryanla yapalım doğumu dedi ki normal doğumu destekleyen birisi aslında.Senin iki doğum arası da fazla degilmis .Sen şu an ki doktorunla bunu konuştun mu ? O yüzden sordum
Tamam canım sen kendi doktorunla konustuysan bir sıkıntı yok.Doktorum mümkün olduğunu söylüyor ki çok daha kısa aralıklarla ssvd yapan anneler biliyorum. Buradan onerebiliyor muyuz bilmiyorum. Facebook ta ssvd grubu var oradan gerekli bilgilere, ssvd destekleyen hekimlere, ssvd yapan annelerin doğum hikayelerine ulaşabilirsiniz.
Cevap vermek istedim.Yok canım bu mümkün ama benim iki doğum arası 7 yilken doktorum o topa girmek istemedi ...direk sezeryanla yapalım doğumu dedi ki normal doğumu destekleyen birisi aslında.Senin iki doğum arası da fazla degilmis .Sen şu an ki doktorunla bunu konuştun mu ? O yüzden sordum
Bir sıkıntı mı yaşandı doğumda ? Kendim için sormuyorum ben de doğurmaya tövbe ettimCevap vermek istedim.
Benim doktorum ssvd'ye tövbe etmiş biri olarak yakın zamanda 4 yıl ara vermiş bir yakınıma doğum yaptırdı.
Ve muhtemelen yine tövbe etti.
:)Bir sıkıntı mı yaşandı doğumda ? Kendim için sormuyorum ben de doğurmaya tövbe ettim
Anladım canım .Allah tüm hamilelere sağ salim bebeğini kucağına almayı nasip etsin:)
Etkilemiyim diye çok açık yazmak istemedim de.
1 veya 2 tane kötü sonuçlanan doğum olmuş, o yakınımınki de onlarla benzer seyretmiş ve başında nöbet tutmuş nerdeyse doğuma kadar.
Zaten bıraktım diyordu, nedense yapmaya karar verdi, çok stresli geçmiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?