Hiç kimseden yardım almadan ikinci çocuğun doğum süreci atlatılabilir mi?

Ya benim annem ilk doğumumda eşim haber vermiş suyum gelince Doğuma giriyor diye sabah 6 falan akşam 8e doğru Doğum yaptım
Doğumdan çıktım annem çok yoruldum ben bugün deyip eve yatmaya gitti
Yanımda görümcem kalmıştı
Şimdi aramız fena bozuk annemle o zaman çok takılmamıştım o yüzden ama şimdi düşünüyorum da 14 saat sancı çekip zorlu bi Doğum geçiren ben mi sabah 6da uyandığı için annem mi daha yorgundu ve dinlenmeliydi

Son düzenleme:
Eş becerikliyse tabii.
Gerçi KKyı erken keşfetseydim ben de beceriksizlik numaralarını yemezdim,kıra döke yaptırırdım da,işte

Eş becerikliyse tabii.
Gerçi KKyı erken keşfetseydim ben de beceriksizlik numaralarını yemezdim,kıra döke yaptırırdım da,işte
Beceri değil de istek önemli bence
Benim eşim de evlenmeden önce bi yumurta kırıp yememiş ama işte yanımda yardım edenim olmayıp iş başa düşünce yeri geldi bütün günü kahvaltılıkla geçiştirdik
Bi de şu var eşim 3 gün yanımdaydı sonrasında yine yalnızdım iki kızımla o yüzden yapılabilir diye düşünüyorum

Aay bayılırım şimdiYa annelere ne oluyor bu zamanlardaBenim annem de"Xlerin kızı doğumdan sonra hiç naz yapmamış,3ci gün lahana sarması sarmış"diye örnekler veriyorduKi bende hiç nazlı değilimdir hele de anneme...
Bebeğimi zaten kendim bakıyordum,o uyudukça da uyuyordum,o lüx göründü herhalde:))

Bende aynı durumdayım benim ki gelse burnumdan getirir sadece bebeği uyutur oda ben temizleyip besleyince ki yeni doğan bebekler zaten uyku halinde oluyor eve yemeğe asla yardım etmez benden bekler sezeryanlı olduğum halde bebeği yıkadığımda kovayı benim dökmemi istiyordu bu yüzden ben direk ona gitmeyi düşünüyorum birkaç gün baktım huzur vermiyor 2 gece kalır gelirim evime Allah yardım eder diye düşünüyorum sağlıkla doğsunlar üstesinden gelinir

Lihusaligi ben yanliz esimle atlattim ... :) ama huzursuzlugu cikaran esinmis :) onuda mi istemiyorsun ? :)))

Bak o olabilir
Bebek uyurken senin ev işlerini yapıyor olman gerekirdi aslında
Benimki de öyle aramız hiç iyi değil bu ara torunlarını görmeye geliyor arada başka ağzını açmaz konuşmaz benimle ama evden çıkarken dediği kız uyurken sen de şu çamaşırlarını topla oluyo
Yahu tepemden aşağı iki kızla o çamaşırları yıkayıp asabilmiş olduğum için dua ederken toplamasam ne olur sanki
Lohusa halimle yeterince işin üstesinden geliyorum ben çok biliyormuş gibi halimi bi de dinlenmem aklına bile gelmiyor
Eşim de bana diyor ki annen geldiğinde kızı ona ver de sen bi saat uyu heeeee oldu anneme böyle desem sittin sene adım atmaz evime heralde

İşte orada plana onsuz devam etmek gerekirdi bence.
Yetişemezse kendi üzülsün,ama insan bazı durumlarda daha duygusal oluyor tabii,gelsin istemişsiniz
Yok canım bana göre gelmese de olurdu ama eşimin beynini yemiş...Sağolsun vardır öyle bir yönü ..gelir ve senin belinin altına konmuş yastiga kadar göz koyar

ayy nasıl kurulduysam o zaman hala aklıma geldikçe sinir oluyorum.
uyumakla kalmadı saati 5 e kurdu işim var diye kalktı gitti.

ahaha kızın konusunu ağlama duvarına çevirdik
buzluk doldurmak? ha kurban kesince et veriyor onu mu diyon

Cidden zor degil.Bunu basaran bircok insan var esinizde yaninizda olacak.basiniz agrimaz hem stresten uzak durursunuz daha iyi olur

3. sezeryanimda sadece eşim vardı yanımda... hastanede 1 gece yanımda kaldı, çocukları da (7ve 10 yaşındalar)) gece yanımıza getirdi, bulunduğumuz şehirde kimsemiz olmadığı için...gayettte güzel atlattık...

Doğumun ve yeni bebeğin güzelliğini eş ile birlikte yaşamak, lohusalık depresyonunu eş ile birlikte atlatmak bence çok güzeldi...

Sezeryan sonrası vajinal doğum (ssvd) var ve 10.5 ay ara ile ssvd yapanlar var...artık birçok doktor bunu ssvd'yi destekliyor.

Peki hiç sordun mu,"ya o zaman sen de bırakıp gitmiştin,sahi neydi o acele işin"diye

biliyordum zaten. ama gitmese olurdu.
ben gitme demem planı programını yapmış. gideyim mi idare edermisin yok sonuçta.
suyum geldiğinde de ben ağzımı açıp birşey demedim gerek var mı dediğinde. eşim anne doğuma gidiyoruz nasıl gerek var mı gel tabi dedi. adamın telaşe müdürü olarak zaten eli ayağına dolanmış şaşkınlıktan ağzı açık kaldı üstüne.. ee nevi şahsına münhasır annemi tam tanımıyordu o zamanlar. şimdi olsa garipsemez artık :))

Hastane isini bilemiorum esinle sen ve kizinla yapmaniz sıkıntida dogundan sonra bakarsin ben 8 gunluk bebek ve 3.5 yasindaki oglumla bilmedigim yeni atandigimiz sehirde baktim ve tek basima esim goreve gidio sadece 2 gun bizimle 13 gunde bir gelio yani yaparsin 24 yasindayim sen kac yasindasin bilmiorum ama esinde yaninda olucak Allah kolaylik verio stres yapma dogun hastane halledersen gerisini yaparsin insallah canim... hayirli dogumlarr..

ben yeni doğum yaptım sizin kizla yaşıt oğlum var biri kalmadan çok zor eşiniz çocuğa bakacak biri size yardım edecek en azından hastaneden çıkana kadar sonrasını eşinizle halledersiniz

Çok ilginç ya=/ Halbuki insana sorulsa en yakının kim,annem der.
O da bazen el oluyor.
Anneme öncesine dair kırgınlıklarım var ama hakkını da yiyemem öyle yerlerde atılır herkesten önce.

Çok ilginç ya=/ Halbuki insana sorulsa en yakının kim,annem der.
O da bazen el oluyor.
Anneme öncesine dair kırgınlıklarım var ama hakkını da yiyemem öyle yerlerde atılır herkesten önce.

ben onu anlıyorum aslında ama bu kırılmamı engellemiyor.
kendi içimde hallettim onunla sorunlarımı ha yüzleştim de zamanında ama kadın bu. bu kadar.
geçinip gidiyoruz işte tıngır mıngır:)

Canım herkesin bünyesi farklı. Kaç tane yorum var tek başıma yanımda bir gece kalan olmadan baktım diye yorum yapan.. Hepsiyle gurur duydum. Ben cin çarpmışa dönmüştüm doğum sonrası. Nazlanacak yerin varsa nazlaniyorsun yoksa el mahkum altından kalkıyorsun. Biraz seninle ilgili..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…