- 31 Ekim 2013
- 21.643
- 72.790
- 798
- 41
Ya benim annem ilk doğumumda eşim haber vermiş suyum gelince Doğuma giriyor diye sabah 6 falan akşam 8e doğru Doğum yaptımGerek var mı:) Yok ya bi koşu bakkaldan bebek alıp geleceğiz demek lazımmış:))
İşte ben de düşünmüştüm ki kendi kızı olsa uyku tutarmıydı acaba,sizinkinin tutmuş ama benim kv ayaküstü kalırdı,kızlarına çok düşkün.
Eş becerikliyse tabii.Haftada iki yarım gün yardımcı gelip buzluk yemekle dolu olup bi de eşiniz iki hafta izin alacak
Çok rahat idare edersiniz
Benim de 50 günlük bi kızım var bir de 5 yaşında
Doğum sonrası kimse olmadı yanımda eşimden başka ki annem 5 dk mesafemde olmasına rağmen
Birkaç gün hatta dışarıdan pideyle falan geçiştirdik yemeği çünkü dolabımda bi lokma yiyecek birşeyim yoktu kahvaltılık harici hazırlık yapmaya vaktim yoktu çünkü bi de 15 günde bir temizliğe gelen abla dışında da yardım edenim yoktu zorlandım mı evet hem de çok ama benim başka sebeplerim de vardı sadece ikinci çocuk zorluğu değildi yani
O yüzden yürekten söylüyorum eşin yanındaysa herşeyin üstesinden çok rahat gelirzin
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
Beceri değil de istek önemli benceEş becerikliyse tabii.
Gerçi KKyı erken keşfetseydim ben de beceriksizlik numaralarını yemezdim,kıra döke yaptırırdım da,işte
Aay bayılırım şimdiYa benim annem ilk doğumumda eşim haber vermiş suyum gelince Doğuma giriyor diye sabah 6 falan akşam 8e doğru Doğum yaptım
Doğumdan çıktım annem çok yoruldum ben bugün deyip eve yatmaya gitti
Yanımda görümcem kalmıştı
Şimdi aramız fena bozuk annemle o zaman çok takılmamıştım ama şimdi düşünüyorum da 14 saat sancı çekip zorlu bi Doğum geçiren ben mi sabah 6da uyandığı için annem mi daha yorgundu ve dinlenmeliydi
Bak o olabilirAay bayılırım şimdiYa annelere ne oluyor bu zamanlarda Benim annem de"Xlerin kızı doğumdan sonra hiç naz yapmamış,3ci gün lahana sarması sarmış"diye örnekler veriyordu Ki bende hiç nazlı değilimdir hele de anneme...
Bebeğimi zaten kendim bakıyordum,o uyudukça da uyuyordum,o lüx göründü herhalde:))
Yok canım bana göre gelmese de olurdu ama eşimin beynini yemiş...Sağolsun vardır öyle bir yönü ..gelir ve senin belinin altına konmuş yastiga kadar göz koyarİşte orada plana onsuz devam etmek gerekirdi bence.
Yetişemezse kendi üzülsün,ama insan bazı durumlarda daha duygusal oluyor tabii,gelsin istemişsiniz
Gerek var mı:) Yok ya bi koşu bakkaldan bebek alıp geleceğiz demek lazımmış:))
İşte ben de düşünmüştüm ki kendi kızı olsa uyku tutarmıydı acaba,sizinkinin tutmuş ama benim kv ayaküstü kalırdı,kızlarına çok düşkün.
Annem ilk dogumumda kahvaltı yapmadan sokaga çıkmam ,ilaç kullanıyorum ...hastahanede tost yemekle olmaz demiş (sezeryan için benim yatisim bir gece önce olmuştu) kendisine kahvaltı hazırlatmis eşime ....hemsireler beni ameliyata hazırladılar sonda bile takıldı hala yanımda kimse yok!! Ustelik evimle hastahane karşılıklı ama annemin çayının bitmesini bekliyorum. Baktilar saat 9 a geliyor benim yerime başkasını aldılar sezeryan doğumaben öğlen sonraya kadar sondayla bir gün önce yediğim akşam yemeği ,bir gün önce içtiğim su ile bekletildim. İnsanlar " annem gelicek yaşadık....şunu pişirir buzlugumu doldurur" filan diyorlar ya çok garipsiyorum
Peki hiç sordun mu,"ya o zaman sen de bırakıp gitmiştin,sahi neydi o acele işin"diyeayy nasıl kurulduysam o zaman hala aklıma geldikçe sinir oluyorum.
uyumakla kalmadı saati 5 e kurdu işim var diye kalktı gitti.
3. sezeryanimda sadece eşim vardı yanımda... hastanede 1 gece yanımda kaldı, çocukları da (7ve 10 yaşındalar)) gece yanımıza getirdi, bulunduğumuz şehirde kimsemiz olmadığı için...gayettte güzel atlattık...Merhabalar. İki buçuk yasinda bir kızım var. Doğumunda annem ve kayinvalidem deyim yerindeyse dünür kavgasına tutuştu. Evimde huzurum kalmadı. Kayinvalidem esimi anneme karşı kiskirtti (annem kendisine emir veriyormus) ve eşim de annemle tartıştı durduk yere. Annem evimden küs ayrıldı ve muhtemelen bir daha cağırsam da asla gelmez. Kayinvalidemi zaten gorecek gözüm yok. Bir ablam var ondan da çok fayda yok. Zaten şehir olarak ailemden uzaktayim.
Tekrar hamileyim nasipse ağustousta doğumum olacak. Bu sefer sadece huzur istiyorum bu konuda esimi de defalarca uyardım ve annesinin gelip çocukları gorebilecegini ama asla yatılı istemediğini ve işime karışıp beni huzursuz etmemesi için onu uyarmasını Rica ettim.
Sonuç olarak doğum ve lohusalık sürecini eşimle yalnız atlatabilir miyim sizce? bunu başarabilen var mı? Hastanede esimle yalnız olsam sıkıntı yasar miyiz? Eve haftada iki yarım gun temizliğe yardımcı gelse buzlugu da ağzına kadar yemek doldursam diyorum. Eşim iki hafta izin alsa kalan sureci üç yaşında bir cocuk ve yeni doğmuş bir bebekle atlatabilir miyim? Bunu başarabilen var mi? Ya da neler tavsiye edersiniz?
Sezeryan sonrası vajinal doğum (ssvd) var ve 10.5 ay ara ile ssvd yapanlar var...artık birçok doktor bunu ssvd'yi destekliyor.Yok canım bu mümkün ama benim iki doğum arası 7 yilken doktorum o topa girmek istemedi ...direk sezeryanla yapalım doğumu dedi ki normal doğumu destekleyen birisi aslında.Senin iki doğum arası da fazla degilmis .Sen şu an ki doktorunla bunu konuştun mu ? O yüzden sordum
Peki hiç sordun mu,"ya o zaman sen de bırakıp gitmiştin,sahi neydi o acele işin"diye
Hastane isini bilemiorum esinle sen ve kizinla yapmaniz sıkıntida dogundan sonra bakarsin ben 8 gunluk bebek ve 3.5 yasindaki oglumla bilmedigim yeni atandigimiz sehirde baktim ve tek basima esim goreve gidio sadece 2 gun bizimle 13 gunde bir gelio yani yaparsin 24 yasindayim sen kac yasindasin bilmiorum ama esinde yaninda olucak Allah kolaylik verio stres yapma dogun hastane halledersen gerisini yaparsin insallah canim... hayirli dogumlarr..Merhabalar. İki buçuk yasinda bir kızım var. Doğumunda annem ve kayinvalidem deyim yerindeyse dünür kavgasına tutuştu. Evimde huzurum kalmadı. Kayinvalidem esimi anneme karşı kiskirtti (annem kendisine emir veriyormus) ve eşim de annemle tartıştı durduk yere. Annem evimden küs ayrıldı ve muhtemelen bir daha cağırsam da asla gelmez. Kayinvalidemi zaten gorecek gözüm yok. Bir ablam var ondan da çok fayda yok. Zaten şehir olarak ailemden uzaktayim.
Tekrar hamileyim nasipse ağustousta doğumum olacak. Bu sefer sadece huzur istiyorum bu konuda esimi de defalarca uyardım ve annesinin gelip çocukları gorebilecegini ama asla yatılı istemediğini ve işime karışıp beni huzursuz etmemesi için onu uyarmasını Rica ettim.
Sonuç olarak doğum ve lohusalık sürecini eşimle yalnız atlatabilir miyim sizce? bunu başarabilen var mı? Hastanede esimle yalnız olsam sıkıntı yasar miyiz? Eve haftada iki yarım gun temizliğe yardımcı gelse buzlugu da ağzına kadar yemek doldursam diyorum. Eşim iki hafta izin alsa kalan sureci üç yaşında bir cocuk ve yeni doğmuş bir bebekle atlatabilir miyim? Bunu başarabilen var mi? Ya da neler tavsiye edersiniz?
Çok ilginç ya=/ Halbuki insana sorulsa en yakının kim,annem der.biliyordum zaten. ama gitmese olurdu.
ben gitme demem planı programını yapmış. gideyim mi idare edermisin yok sonuçta.
suyum geldiğinde de ben ağzımı açıp birşey demedim gerek var mı dediğinde. eşim anne doğuma gidiyoruz nasıl gerek var mı gel tabi dedi. adamın telaşe müdürü olarak zaten eli ayağın6a dolanmış şaşkınlıktan ağzı açık kaldı üstüne.. ee nevi şahsına münhasır annemi tam tanımıyordu o zamanlar. şimdi olsa garipsemez artık :))
Çok ilginç ya=/ Halbuki insana sorulsa en yakının kim,annem der.
O da bazen el oluyor.
Anneme öncesine dair kırgınlıklarım var ama hakkını da yiyemem öyle yerlerde atılır herkesten önce.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?