Hiç kimseden yardım almadan ikinci çocuğun doğum süreci atlatılabilir mi?

Bu biraZ doğumunun nasıl geçtiğiyle ilgili.
Planlı sezaryen oldum ikinci doğumda ama malesef zor bir doğum geçirdim. Birincide 3.gün dimdik yürüyebilirken ikincide 15.gün hala yardımsız yataktan kalkamıyordum. Annem yanımda olmasaydı tek başıma asla atlatamazdım.
Ama tabiki bu kötü ihtimal, umarım siz olumsuz hiçbir şey yaşamazsınız.

ben onu anlıyorum aslında ama bu kırılmamı engellemiyor.
kendi içimde hallettim onunla sorunlarımı ha yüzleştim de zamanında ama kadın bu. bu kadar.
geçinip gidiyoruz işte tıngır mıngır:)
Öyle,büsbütün kazanamıyorsak,elimizdekini de kaybedemeyiz.Bu biraz da annelik hakkındaki yüceltici önyargıdan sanırım.
İnsan her durumda fedakar olur anneler sanıyor,belki ından hayalkırıklığı oluşuyor.
Fakat bir arkadaşın teyzesi diyormuş ki "ben çocuğumu sırf doğurdum diye sevip benimsemek zorunda değilim,o bana kendini sevdirecek,iyi özellikleri olup gözüme girerse sevebilirim ancak:"
Bunu duyalı anneme daha ılımlıyım,kötüyü görünce ortalamaya şükrettim:))

Ben ikinci dogumumda kızım 3 yasindaydi onu kv ye bıraktık ( ailem yanımda değil çalıştığı için annemde gelemedi zaten başkada kimsem yok bu arada benimki normal dogum) eşim 4 gün izin aldı yanımda o vardı eve gelincede hazır yemek aldık iki gün işimi kendim kalktim yaptım esimde yardım etti kızıma eşim baktı ben bebeğim le ilgilendim zaten ikinci doğum normalse zor olmuyor ben hemen kalktım isimide kendim yaptım cocuklarimada baktım kv de kalmak istedi gerek yok ben hallederim dedim başkalarına gerek yok bence

Ben de kimse oksun istemem. Az insan cok huzur sözüne sonuna kadar katiliyorum
kendi kabugumda halletmeyi tercih ederim. Sezaryen bile olsa esinizle halledebilirsiniz. Zor olabikir ama imkansiz degil. Esinizle cocugunuza 2 3 gun yetecek yemek yapin buzluga koyun gerekirse pasta borek tarzi ilave edilebilir. Bolca corba yapin sizi de rahatlatir. Sonra her sey tastamam hastaneye yatar dogumunuzu gerceklestirirsiniz. Eşiniz cocugunuz yemek saatlerini evde gecirebilir. Onun disinda refakatci de kalabilirler. Duruma gore düşünün ama karamsar olmayin.

Sorun hastanede kalmak degil , iki dogum yaptim ikisinde de esim kaldi zaten neden baskasi kalir onu anlamam mumkun degil ama sizin sorununuz evde bir bebeginiz daha olmasi , onunla ilgilenecek biri lazim
Ben ilk dogumumda esimle ciktim hastaneden ,evimde de kimsenin kalmasina muasade etmedim gayet guzel baktik cocugumuza
Ama ikincide annemden evde kalmasini rica ettim buyuk olana bakmasi icin , cunku ben ona bakacak durumda degildim
Sizin yeni dogacak icin degil buyuk olan icin destege ihtiyaciniz var cunku o da bebek sayilir
Onunla daha cok ilgilenilmesi lazim ki kebdini dislanmis hissetmesin ve kardesini kiskanmasin daha ilk gunden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…