- 16 Nisan 2020
- 2.464
- 5.227
- 78
- Konu Sahibi siyahibiri
-
O zaman bir zahmet kendileri yapıp getirsin aileniz.Yok onlar değil ailem yetmez cok yap diyorYanlış anlattım.
O zaman kendi yapsın.eşim desen her şey temiz düzenli olsun ister..
Ah canım ben de böyleydim. 10 aya kadar emeklemedi bile hep kanguruda yaptım her şeyi..benim esim de titizdir.Merhaba.. 8 aylık bi bebe annesiyim ilk çocuğum. Bebeğim bana çok düşkün benden başkasında durmuyor kendi kendine pek oyalanmıyor. Çevrem de devamlı sana gelemedik deyip gelmek isteklerini beyan ediyorlar.. eşim desen her şey temiz düzenli olsun ister.. bi düzen oluşturayım diyorum asla devamı gelmiyor. Çocuğu yedir et derken üstünü başını her tarafı batırıyor anca bunları temizliyorum. Onunla uğraş derken Bakıyorum akşam olmuş yemek yap ye topla bi de eşle ilgilen gün bitiyor. Erken de kalkıyorum ama hiçbir şeye yetişemiyorum çocuğumun uykusu yarım saat o sırada yarış atı gibi koşturuyorum ne yapacağım kalbim çarpıntı yapıyor artık kendime sıkıntı yapıyorum yetersiz hissediyorum
3 er defa
sormayın çocuğum 3 haftadır grip oldu mahvoldu çocukcağızm çağırmıştım iptal ettim şimdi bekliyorlar illa ki...
Sevmiyor yemek kalınca her güne az az yapıyormuşHer şeyi harika yapmak zorunda değilsin ki. Evdeki işler bir köşede birikip bekleyebilir aciliyetine göre sıraya koymaya çalış. Haftasonu eşinde yardımcı olsun. Mesela çok çok yemek yap 2 - 3 gün yersiniz. Her gün yemekle uğraşmazsın. Haftasonu eşinle evi temizlersiniz. Evinize de misafir kabul etmezsiniz
Sorun o ki oyalanmıyor sürünerek emekleyerek gitse de her şeyde beni istiyorne demek bekliyorlar illa ki..
ya benim canım ciğerim arkadaşlarım doğum yaptı, çocuklar 5-6 aylık oldu, başlarına bir şey gelir korkusuyla daha bebeleri canlı olarak görmeye gidemedim bile. pandemi diye bi gerçek var. kimseyi kabul etmeyin evinize lütfen.
ya da ille geleceğiz diyorlarsa tek tek kabul edin. öyle kalabalık gelmesin kimse..
bi de bebeğinizi her ağladığında kucağınıza alacaksınız, ilgileneceksiniz diye bir kaide yok. artık oturabiliyordur, yemek yaparken misal oturtun yanınızda yere, çevresine yastık vs koyup oyuncaklarını verin eline, en az yarım saat oyalanır, böyle böyle bu oyuncakla oyalanma/oynama süresi de artar.
Sorun o ki oyalanmıyor sürünerek emekleyerek gitse de her şeyde beni istiyor
Eve gelince o zaman yemeğe yardım etsin her gün ayrı ayrı yemek mı yapılır çok zorSevmiyor yemek kalınca her güne az az yapıyormuş
Yemeğe yardım etmek yerine bebekle ilgilenip onunla zaman geçirmeli zaten çocuk küçük erken uyuyordurEve gelince o zaman yemeğe yardım etsin her gün ayrı ayrı yemek mı yapılır çok zor
aileniz mi çok yap diyor?Yok onlar değil ailem yetmez cok yap diyorYanlış anlattım.
Ben yestisemedigim zaman temizliği geceye bırakıyorum vitrin içi silme mutfak dolap silme falan uykudan feragat ediyorum eşimde yetisemedigim yerleri temizler sağolsun biri geleceği zaman dip köşe yapardım pandemiden önce ama pandemi sürecinde kimseyi cagirmadim dip köşe temizlik işinde biraz gevsettim hem kendimi okadar yormama deymez kendime vakit ayirayimki enerjim olsunMerhaba.. 8 aylık bi bebe annesiyim ilk çocuğum. Bebeğim bana çok düşkün benden başkasında durmuyor kendi kendine pek oyalanmıyor. Çevrem de devamlı sana gelemedik deyip gelmek isteklerini beyan ediyorlar.. eşim desen her şey temiz düzenli olsun ister.. bi düzen oluşturayım diyorum asla devamı gelmiyor. Çocuğu yedir et derken üstünü başını her tarafı batırıyor anca bunları temizliyorum. Onunla uğraş derken Bakıyorum akşam olmuş yemek yap ye topla bi de eşle ilgilen gün bitiyor. Erken de kalkıyorum ama hiçbir şeye yetişemiyorum çocuğumun uykusu yarım saat o sırada yarış atı gibi koşturuyorum ne yapacağım kalbim çarpıntı yapıyor artık kendime sıkıntı yapıyorum yetersiz hissediyorum
benim bebekler kucukken misafir gelmisti, ikisi de bezliydi. cig kofte ve pogaca yaptim, cig kofte bulamac gibi oldu pogaca da tas gibi, bi daha da gelmediler :))Evet olabilir aslında yapıp atıyorum ama daha işe kalkışmadan gözümde buyuyor her güne bi iş yapayım diyorum bakıyorum yine anca topla süpür yemek yap olmuş üstüne ekleyemiyorum. Kalabalık gelecekler bi de ne kadar çeşit saysam yetmez yetmez deyip duruyorlar bu da gözümü korkutuyor bakıyorum herkes çocuğuyla sürekli misafir ağırlıyor ben hep yatılı kaldım okurken elim aşırı yatkın değil kuzenim bile bebeği 15 günlük ne zaman geleceğiz diyor darlandım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?