- Konu Sahibi ruyamelexgxim
-
Allah alalaha yeni ameliyat oluyrsun nasıl hemen hamile kal dedi şaşırdım. Zaten rahimden ameliyat oluyorsun için dışın yara o yüzden bekliyorsun ilginç hemen çocuk demesi. İlk kanamam benimde çok yoğun oldu. Ameliyatatn sonra ilk reglin böyle olması normal dedi. Sonrakiler eski haline geldi.
canim tam aksine ben adet göremiyordum hist sonrasi çok düzenli adet olmaya başladimhistereskopi sonrası adet göremeyen varmı aranızda
canim hangi operasyonun hamile kalmaya yardimci olacaği kişinin problemine bağlidir mesela benim rahim tamamen yapişikti ve açilmasaydi bana tüp bebekte yapilamazdi çok şükür açildi düşünsene bebeğin büyümesi gereken yer kapali nereye yerleşip oluşacak bu bebek ve kesinlikle 2 ay gebelik olmamasi gerekiyor bana 2ay spiral takilmişti dün çikarildi kismetse önümüzdeki ay transfer olacakbende ayni fikirdeyim.bende ofis histeroskopi yaptirdimben onu yaptirmanin hamileligi kolaylastiracagina kesinlikle inanmiyorum, bana dr.un birisi soyle demisti.bu islem bir odanin esigine kadar gelip ordan iceri girmeden oradan odaya bakmak gibi birseymis.hic agrisi sizisi olan birsey degil.narkozla oluyorsun zaten .ben laporoslopinin hamilelige ve tup bebek denemelerini olumluya donusturebilecegine inanmaya basladim.sizler ne diyorsunuz.ofis histeroskopi 250ytl ye laporoskopi 3000ytl ye yapiliyor
hist operasyonunda göbekte dikiş olmaz çünki rahimden girilir ben 3 kez geçirdim senin dediğin lap operasyonu yada sen iki operasyonuda geçirdin hakkinda hayirlisi olsun canimbende 9 gün önce rahimdeki perde(septum) den dolayı histeroskopi ameliyatı geçirdim. Hafif hafif kanamalarım oldu şimdi bu kanama daha da yoğunlaştı adet dönemi başlangıcı gibi doktor bana göbek deliğinden gireceğiz sadece demişti oysa göbek deliğinin altından ve kasıklarımın üzerinden 2 dikiş yeri var bunlar tabiki önemli değil sonucu güzel olsun bunlara razı oluyo insan .. Prof. Un bana önerisi 1 adet dönemi geçirdikten sonra hamile kalınabilir dedi ama ben yinede 2 ay bekleyeceğim... Daha önce de 2 düşük yaşamıştım umarım isteyen herkesin sağlıklı bebişleri olur geçmiş olsun hepinize...
histeroskopi sonucunda senelerce denemedikleri tedaviler kalmayıpda normal yolla çocuk sahibi olanları duydum arkadaşlar.bence tüpbebek vb.. Gibi tedavilere başlanılmadan önce bu histeroskopi işleminin yapılması daha mantıklı diye düşünüyorum.yurt dışında bu işlem tüpbebek hastalarında mecburi diye duymuştum.
olabilir canım yapışıklık falan varmıydı eger rahimde septum yapışıklık varsa işlem esnasında açıyorlar ve bunun tüp bebek tedavisinde başarılı olmak açısından çok büyük etkisi varrüyameleğim ben de histeroskopi işlemi yaptırmıştım 4. denemeden önce.Alakası var mı bilemiyorum...şimdi hamişim.
merhabaslm kizlar bana da pcos tanisi kondu ve hsg de rahmimde bi yamukluk cikti ve histeroskopi dediler.yarin operasyon gunu almaya gidecegim tip fakultesine.
Bu islem zor mu?korkuyorum coookkk..
Ve arnizda pcos olup hamis kalan var mi??
merhaba
canim sakin korkma çok kolay bir işlem ayni gün kalkiyorsun yatmana bile gerek olmuyor ben 3 kez oldum rahat ol hakkinda hayirlisini nasip etsin rabbim
hepimizin hakkinda hayirlisi canim,umarim en kisa zamanda anne oluruz,neden 3 kez oldun,tekrarlama sebebi ne???
ben anestezi kismindan korkuyorum aslinda.
benim rahimin ust duvari duz degil ice cokuk yani hsg filmlerine bakiorum netten ordakilerin ustu duz benim ki gayet cokuk ve yamuk.iste onu duzeltecekler.Ama karnimi kesmiolar ya sukurler olsun.insallah cektiklerimiz bize odul olur tatlim.
bi de pcos var bende o da insallah kisa zamanda hallolur...
hayırlısı olsun canım inşallah düzelecek önce inanmak lazım umudunu yitirmeden yola devam rabbim bizide elbet kavuşturacak meleklerimize
benim rahim içi ileri derecede yapışıktı 2 operasyonaçmak için 3 kontrol için yapıldı çok şükür artık problem yok açık rahim içi tekrar yapışmamış umarım sende iyi haberlerle gelirsin:1hug:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?