Histeroskopi Sonucu Gebe Kalan Varmi Aranizda..

arkadaşlar öncelikle infertilite tedavisinde ümitsizliğin,mutsuzluğun ve stresin kesinlikle yeri yok. öncelikle her an bebeğinizin olabileceğine inanacaksınız. ve olamayacağına da inanacaksınız. bu karanlık bir yol... her şey normalken çocuk sahibi olamayanlarla birlikte polikistik overli olmasına rağmen gebe kalıp erkek gibi tüylenme yaşayanlara da şahit oldum.

infertil tanısının konulabilmesi için 1 yıllık evlilik ve düzenli ve doğru cinsel ilişki olması gerekiyor.

ardından hormon,ultrasound,rahim filmi(HSG),laparoskopi(karın içinden rahim-yumurtalık ve tüplerin görüntülenmesi),histereskopi(rahim içinin kamera ile görüntülenmesi) ve sperm analizi ile ilk aşamalar tamamlanıyor.

bu aşamalarda bulunan anormallikler düzeltilebilirse düzeltiliyor,düzeltilemezse duruma göre aşılama ya da direkt tüp bebeğe geçiliyor.

hormon-usg-hsg-sperm analizinde bir problem olmayan çifte 3 ay yumurtlama tetiklemesi yapılıyor. bu 3 ayda gebe kalınmazsa laparoskopi,anormallik varsa aynı seensta düzeltilir,yoksa histeroskopiye geçilir. rahim içinde ufak bir polip-myom olabilir,varsa aynı işlem esnasında çıkarılır,problem yoksa aşılama evresine geçilir.

3-6 adet döneminde aşılamadan sonuç alınamayan çiftte tüp bebek tedavisine geçilir.

çoğu hastanede sistem böyle olmakla birlikte farklı da olabilir.

ve bu bebek olayı öyle bir mucize ki yumurtlama indüksiyonundan,aşılamadan,tüp bebkten sonuç alamayan ümidini yitirmiş çift 1 yıl sonra kucağında bebekle gelebiliyor.

hiç bir problem olmadan da çocuk sahibi olunamayabiliyor.

ya da rahimde myom,polip varken ya da polikistik overliyken bile hamile kalınabiliyor.

bazı arkadaşlar sormuş infertilitenin kalıtsal olup olmayacağını,evet infertilite geçiş gösterebilir. çoğunlukla da erkekte görülür.

toplumda infertilite

%40 kadın
%40 erkek
%10 her ikisi
%10 tanımlanamayan(primer infertilitedir)

Merhaba arkadaşlar hepinize geçmiş olsun ben 11 gün önce yapışıklıklarım sebebiyle histeroskopi ameliyatı oldum ameliyat sonrası spiral takıldı ve ilk bir kaç gün pembe akıntı oldu 21 gün hormon ilacı kullanıcam ve antibiyotik kullandım ama 2 gündür adet sancısı gibi ağrım var ve kan geliyor çok yoğun değil ama geliyor .Bu durum normalmidir sizlerdede ilk ay böyle kanamalar oldumu

kuzi merhaba sana birşey sormak istiyorum sanırım histeroskopi olmuşsun...bende de 1.5 cm lik myon var....doktorlar çocuk düşündüğüm için aldırmalısın dediler ama ben operasyondan çok korkuyorum....bana anlatırmısıın gerçekten korkulacak kadar kötümü? daha önce bi operasyon geçirmediğim için cesaretim yok....acı duyuyormusun?

kızlar histereskopi ameliyat mı yoksa sadece tanısal bi işlem mi? laproskopi ile birlikte olanlar ameliyat diye bahsediyorlar sanırım, yanılıyor muyum? benim de 2 denemem başarısız oldu, bi histereskopi yaparız dedi doktorum. bir de maliyeti ne kadar acaba bilgi verebilirmisiniz?

meraba ,ben rahim tuberkulozu gecrdm adetm kesilmesiyle anlasldi hystereskopi,laparoskopi yapildi ama hala hamile kalamiorum turkiyeye gelip tup bebek denemeyi istiorum bakalim ama arastirdigim veya duydugum kadariyla umut yok tasiyici anne bakiodum bi ara ondanda vazgectm ama esim hala istio.YANI aslinda bide rahim icinin ne kadar hasar gördugu cok önemli.

canım öncelile geçmiş olsun ben mart ayında ofis histeroskopi oldum bana yapışıklık açılmadı ameliyat olcan dediler bana ameliyat tarihi verdiler mayısın 4 .ne adet olmadıgım için bana kantesti yaptılar hamilesin dediler yapılan histeroskopi işe yaramış yapışıklıklar açılmadan hamile kaldım darısı senin başına

arkadaşlar bu operasyonu 5 kere falan olanlar bedava mı yaptırıyorlar? bir operasyon en az 2000 liradan toplamda ufak bir servet harcanıyor.
ben de bir kez oldum. doktor girip çıkmış sadece hiçbir işlem yapmamış. ikincide de başka doktor ilkinin yapmadığını yaptı, yapışıklıkları aldı. 1-2 ay sonra kontrol falan dedi. şimdi ben birkaç kere daha mı olacağım bu operasyonu? kafam karıştı.

valla ben ilk olduğumda ofis histereskopisi değil operasyoneldi hastanede de yatmam gerekti onda doktora 1500 tl verdim artı hastane masrafları.. diğer yaptığı ofis histereskopilerinde doktorum bana açıkça bunları yapmak zorunda değiliz ama benim içime ancak böyle sinecek dedi ve sadece bir kez ücret aldı ondan da 500 tl aldı kendi istediği için yaptığından diğerlerinden ücret de almadı.. önemli olan paragöz olmayan bir doktora denk gelebilmek.

merhabalar, Öncelikle ehil ellerde yapılması gereken bir işlem zira sonuçları önemli. Zaten uyuttukları için bişey hissdilmiyor, sonrasında da hafif ağrım ve hafif lekelenme tarzı kanamam oldu. Yani kolaydı bence. Ve mutlu son ; Histereskopi sırasında çok da fazla işlem yapılmamasına rağmen bende işe yaradı. hemen hafta kadar sonra tüp bebeğe başladık ve hamileyim.. Darıs tümmm isteyenlerin başına hayır ve sağlıkla inşallah

Histeroskopi sonrasi ilk denememdi hamile kalamadim Ameliyatin ise yarayacagini dusunmustum moralman cok coktum

Histeroskopi sonrasi ilk denememdi hamile kalamadim Ameliyatin ise yarayacagini dusunmustum moralman cok coktum

merhaba canım öncelikle geçmiş olsun üzgün olmanı anlayabiliyorum... banada histereskopi yapılcak ardından tup bebeğe geçicez. moralinin bozulması normal canım ama lütfen yılma bi müddet dinlen ve yeniden dene ...

selam bikaç gündür yoktum kızlar... Cuma günü Histereskopi olucam korkmaya başlaım valla ilk kez böyle bi işlem yapılcak ( umarım tüm polipler alınırda bi daha gerek kalmaz böyle ameliyata ( lütfen bana dua edin ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…