- 23 Haziran 2018
- 2.059
- 631
- 123
- Konu Sahibi limonbanyosu
-
ablacim ben o derste ilk kez konusmustum hep konussam istedigini yapsinOff offf bir öğretmen olarak neler çekiyoruz bir bilseniz. Öğrenci ayrı kapris, veli ayrı kapris . Sanıyorlar ki öğretmen taştan. Sabrından, sinirinden, duygularından söz edilemez bile . Bazen sınıfta tırnaklarım ellerimi yumruk yapmaktan kendi etime geçmiş oluyor. Dersin başından beri konuşuyor. Gözüne bakıyorum, ses tonumu değiştirerek ders anlatıyorum tık yok. Bir de anlamdım sanıyor konuştuğunu . En sonunda uyarıyorum.Bir daha konuşursanız yerinizi değiştiririm..içinde şiddet yok, taciz yok, kaba kuvvet yok. Dersin akışı diğer öğrencilerin hakkı için en kibar uyarı..Öğrenci hemen savunmaya geçiyor biz konuşmadık ki.Görüyorum konuştuğunuzu çocuklar neden yalan söylüyorsun . Konuşmadık hocam, sadece birşey sordum. İşte o an Allahım ya sabır diyorum . Sonumuz hayır olsun diyorum . Ha bir de ertesi gün müdür çağırıyor . Veli şikayete gelmiş. Neden? Yerinizi değiştiririm diye tehdit etmişim . İşte o an içimden eğitim sistemine de, öğretmenleri el kadar bebelerin elinde oyuncak haline getirenlere de diye başlayan güzel özdeyişler sıralıyorum.
Size gelince sayın öğrenci kardeşim. Haklısın. Ne haddine çocuğu yaşında birine yerini değiştiririm demek. Hele bağırmak . Hemen şikayet edin. Zaten biz bütün öğretmenler aslında öğrencilerin iyi birer insan olması ileride iyi bir meslek sahibi olması için uğraşmıyoruz. Hele kız öğrenciler özellikle meslek sahibi olmasın ki evlenince nasılsa kocaları onlara hayatlarında işitmedikleri hakaretleri edip, bağırmak nasıl olur gösterecekleri için önceden prova yapıyoruz.
ben burdaki ablalarima daha laf anlatmayacagim gercekten yoksa ben sinirleniyorum hepinize yine de tesekkur ederimYa benim sizin gibi bir stajyerim vardi vicdanima tukureyim staji yanmasin die disimi sika sika disim kirildi sonunda ben sinir sahibi oldum Hocaniza Allahtan sabir diliyorum onu cok iyi anliyorum.
simarik degilim sizlere daha kendimi anlatmayacagim sinirleniyorum cunku yinede tesekkurler ama bunun simariklikla alakasi yok haksiz yere azarladiMatematik derside konusma ozaman git tenefuste konus hocan uyarmis zaten bu ne simariklik. 28 yasindayim lise yillarimizda hoca karsisinda titrerdik bi konussak dovmekten beter laf yerdik susup otururduk. Karsindaki kisi sanabirsey ogretmeye hayatta bir yerlere getirmeye calisiyor. Senin vasfin ne ki o haddini aşti diyorsyn şikayet edicekmissin...hocalarimiz bizi sikayet ederdi şimdiki nesli okadar şimarik yetistirmisler ki içleri bos bir ozguvenleri var...bombos simarik nesil gumbur gumbur geliyor
ben o adamla daha asla konusmamYavrum evladim
Sen bir konus açmıssin, yorum bekliyorsun ve yorumlarin da cogunlugu haksiz oldugunu belirtiyor. Neden herkese acimasizsin diyerek cevap veriyorsun? Acaba bu ablalarim annelerim bana dogrusunu diyor olabilir mi diyor musun hic? O anda guluyordu diyorsun ya, ogretmenin aslinda sana insancil yaklasmis. sen de o anda tamam hocam kusura bakmayin deseydin, ben konusmuyorum ki dememis olsaydin ki bence soyleme tarzin da önemli orada, sinirlenmiş dogal olarak.
Ben de cok uyaririm, kizarim yeri gelince ama hocam kusura bakmayin dediklerinde gecer kizginligim. Ama karsimda kustah bir tavirla yaa hocam konusmuyoruz, bir biz mi konusuyoruz derseler de sinirlenirim.
Benden sana tavsiye, yarin hocana git ve hocam dun yanlis anlasilma oldu, eger saygisizlik yaptimsa ozur dilerim sizin de su tutumunuzdan dolayi uzuldum dersen hem ogretmeninle aran acilmaz, hem de kendini iyi hiss3dersin
Farklı goruslere acık degılsen konu acma miniğim.simarik degilim sizlere daha kendimi anlatmayacagim sinirleniyorum cunku yinede tesekkurler ama bunun simariklikla alakasi yok haksiz yere azarladi
Adam gozuyle gormusderste konusulmaz evet ama obur ogrencinin lafiyla da baska ogrenci azarlanmaz.
Belli belli ne kadar hasta oldugunona mustehak onun bana yaptiklarini duysaniz agziniz acik kalir gercekten ya bana garezi var ya da bilerek yapiyor o adami bogup olduresim varr bu arada depresyon hastasi oldugum icin bu kadar icerlenip uzuldum ek olarak sinir hastasiyim
Bizim öğretmenimizden dayak yediğimiz oldu ve ne hissettiğimizi kimse sormadı. Bir önemi yoktu çünkü.sizi biri oyle azarlasa ne hissedersiniz
Yaşınızdan dolayı sen diye hitap etmek istiyorum.Kimseye sinirlenme rahat ol biraz hayat böyle geçmez sakin sakin sakin ol lütfen.Mutlu olmaya bak yaşın daha çok küçük her olaydan kendine gülümseyecek bir taraf bul.Lütfen bu kadar hassas olmaben burdaki ablalarima daha laf anlatmayacagim gercekten yoksa ben sinirleniyorum hepinize yine de tesekkur ederim
Ogretmen ogrenciye disipline yollardi simdi ogrenci ogretmeni yollayacakHala haksiz diyosun konusmasaydin cok mu zor ha bir kere ha üç kere gülmek nedir...haa bende cok yapardik yerdim azari otururdum yerime git sikayet et ozaman...ne gunlere kaldik
Valla senin ogretmenin hakkindaki cumlelerinden nasil bir ogrenci oldugun aşikar zaten.ablacim ben o derste ilk kez konusmustum hep konussam istedigini yapsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?