Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bana da Çalıkuşu nu anımsattı

ZACHARIUS USTA - JULES VERNE

Zacharius kusursuz bir saat üreticisidir herkes onun saatlerini konuşur ünü ülkeyi(İsviçre) aşmış Almaya ve Fransa’ya ulaşmıştır. Saat maşasını icat eder ve bu icattan sonra kibir başını döndürür. Tanrı sonsuzluğu yarattıysa kendi de Tanrı gibi zamanı yaratmıştır.Bir gün yaptığı bütün saatler bozulur ve müşterileri kapıya dizilir. Zacharius Ölümsüzlük ve kibir uğruna ruhunu satacak mı sorusunun cevabı kitabın sonu
Kısa ve akıcı bir kitap süper mi değil ama araya sıkıştırılabilir diye düşünüyorum. Dönemine göre başarılı bir fantastik kitap. Jules Verne’in o zamalardaki hayal dünyası inanılmaz bence

çok çoook severek okuduğum bir kitaptı.
ahmet ümit inanılmaz severim ve bu da en iyi kitaplarından biri bence.
Bende bayılıyorum Ahmet Ümit kitaplarına. Bu kitabıda çok kısa sürede zevk alarak okudum
Yaa bu ince Memet bitirdi beni bugün bütün gün okudum 363 sayfadayım şuan
Ah o Çakır dikeni
Bana da Çalıkuşu nu anımsattı

Çok spoiler olur söyleyemem okudun mu sen

BOSNA HERSEK

Umut Tüneli

Saraybosna’nın belki de en etkileyici yerlerinden biri olan Umut (Hayat) Tüneli, savaşın izlerini en etkileyici şekilde görebileceğiniz yerlerin başında geliyor. Savaş sırasında ulaşım, ilaç, erzak ve iletişim gibi ihtiyaçlar için kullanılan tünel 960 metre uzunluğunda ve 1,5 metre yüksekliğinde bir insanın ancak geçebildiği bir genişlikte yapılmış.

Tünelin yapılması için bir aile evini hibe etmiş ve bu ev günümüzde müzeye giriş olarak kullanılıyor. İçerisinde savaş dönemlerine ait fotoğraflardan düzenlenen bir geçidinde bulunduğu müze, Bosna halkı açısından manevi olarak çok büyük bir öneme sahip.

Latin Bridge
Latin Köprüsü, tarih sayfalarında çok önemli bir yere sahiptir. AvusturyaMacaristan veliahdının bu köprü üzerinde öldürülmesinin I. Dünya Savaşı’nın çıkmasına neden olduğu belirtilmektedir.

Inat Kuca
Nehrin bir yakasındaki evleri yıkarak kamuya mal etmek isteyen Avusturya-Macaristan Devleti’ne direnen ev sahibi, evinin diğer yakaya taşınmasını ister. Başka çare kalmayınca hükümet ev sahibinin bu isteğini yerine getirir ve evi nehrin diğer yakasına birebir aynısını inşa eder.

Miljacka Nehri’nin diğer yakasına evin her tuğlası her santimi ölçülerek özenle birebir aynısı yapıldıktan sonra Boşnak ev sahibi evin yıkılması için izin verir

Kovaci Anıt Mezarı
Saraybosna’nın en yakın tarihinin bir kısmına şahit olabileceğiniz mezarlıkta, 1990’ların başında meydana gelen trajik ve kanlı iç savaşın izleri görülebiliyor. Saraybosna’da yaşanan savaşlar esnasında Sırp ve Boşnak güçleri arasında dört yıl süren uzun bir savaş dönemi yaşandı.

Kovači Anıt Mezarlığı’ysa bu kuşatma sırasında kendilerini Sırp saldırganlarından korurken kaybolan ve hayatını kaybeden Boşnaklar için yapılmıştır. Ayrıca mezarlığa gömülü olan önemli isimlerden biriyle, bağımsız Bosna’nın ilk cumhurbaşkanı olarak bilinen Alija Izetbegović’tir. Birçok devlet başkanının ziyaret ettiği bu anıt mezarlık, ülkenin yakın tarihindeki en önemli olaylardan birine saygı ve minnet için sıklıkla ziyaret ediliyor.

Benim de çok merak ettiğim ve mutlaka gitmek istediğim Saray Bosna'dan herkese günaydınlar

JES
Mehfam
H M
kk birinci noteri
Less-is-More
Nego
Life light
Bonus
WunderLost
Oriana
Margaret Hale
Levaiz
Eleadora
Stevya
Jawlensky
WOMAN
Kukrim
Nosking
C Capanin Gururu Teyom
beatitude
U UcanSupurge
K Kitapkontesi
Otrera
yet07
Natsume
D dgdln
Limonsuzzcay
nemesis
dayler dayler
Keira-
minik kalp0753
elektra
astrojurnal
Harpy
firdefs
Blue_Black
pacman
ummhnisa
Nikinik
@Seridina
Alp_BuRc
bir civciv annesi
yesilimtrak
G gereksizkontes
MelodiminEsi
X xnobodyx
Arrietty_
Boncobo
Irmak000
Ladycharms
cotard sendromu
mavitosbik07
K kahvesizasla91

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…