Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Sardes - Manisa​

Lidya Devleti’nin başkenti olan Sardes Antik Kenti’nin kalıntıları Salihli İlçesi, Sart beldesindedir. Sart ve yöresinin 5000 yılı aşkın bir süredir çeşitli yerleşimlere sahne olduğu, Roma ve Bizans dönemlerinde de önemli bir yerleşim merkezi olduğu kazı çalışmalarından anlaşılmaktadır.
Tarihte devlet güvencesinde paranın ilk basıldığı yer olarak bilinen Lidya döneminin Sardes Kenti, tarım, hayvancılık, ticaret ve Paktolos (Sart) Çayı’nda yapılan altın madenciliği sayesinde zengin bir kent olmuştu.
MÖ 7. yüzyıldan başlayarak MS 7. yüzyıl erken Bizans dönemine kadar süren 14 yüzyıl boyunca Sardes gerek ulaşım gerekse idari ve ticari bakımdan önemli bir kent olma özelliğini korumuştur.
İncil’in vahiy bölümünde, Hıristiyanlığın batıya yayılmasında önemli rol oynayan Batı Anadolu’daki yedi kiliseden biri olarak anılan Sardes, dini açıdan da ayrı bir öneme sahiptir.

Günümüze kadar koruna gelmiş olan dünyanın belki de en görkemli İon düzeni tapınaklarından birine ev sahipliği yapan antik kent, korunmuş Roma yapıları içerisinde anıtsal bir hamam-gymnasium kompleksi ve antik dünyanın en büyük havrasına sahiptir.

Gymnasion’un karşısında “Bronzlu Ev” olarak adlandırılan büyük bir yapı yer almaktadır. Bu yapı, Tmolos (Bozdağ) Dağı’nın sırtları ile eski Lidya merkezinin arasında olup antik çağın en göz alıcı yapılarından biridir.

Günaydınlar Kitap Kurtları
Perşembe saat 21'de Kadınlar Ülkesi'ni konuşalım diyorum

Jawlensky
kk birinci noteri
Life light
Eleadora
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
U UcanSupurge
Bonus
Kukrim
K Kitapkontesi
Natsume
Limonsuzzcay
nemesis
Keira-
mimesis
sudem34
Nikinik
Alp_BuRc
ummhnisa
Arrietty_
Irmak000
Mrsay
L LADY VEGA
HAbibte
fesang
Disipline Girmis BirKadin
Homer Simpson
berresuu
yet07
A Atalanteda
bir civciv annesi
O Orangegreysky
Look Up
Boncobo
M MrsDelfino
E Etkili Eleman
pylz
Gelincik78
A R Y A
Mavi Mucize
MelodiminEsi

Günaydın herkese
Ben de bugün başlayacaktım Kadınlar Ülkesi ne yetişirim inşallah yorumlamaya

Gunaydin

Başkanım ben uzatmayacagimi yazmıştım zaten ama benim ilk mesajima bakarsan bilmediğimi ve bu konuda hassas olduğumu belirterek normal bir soru sormuştum. Hiçbir imada bulunmadım, tepki gösterilecek bir şey de yazmadım. Bazı kelimeler farklı anlamlar içerecek şekilde kullanılabiliyor. Bunu anlamaya çalıştım sadece Açıklamadaki ilk paragraf amenna. Ama ikinci paragraf son derece alaycı bir dille yazılmış ve kimse kusura bakmasın buna tepkisiz kalamazdim. Ayrıca normal sorulmuş bir soruya gereksiz tepki göstererek alaycı bir cevap vermek de ergence bir tavır

Günaydın herkese
İngiltere Tarihi'ne başladım

Günaydın

Bu konuda tarafsız kalmam gerekiyor o yüzden yorum yapmayacağım o haklı bu haklı diyaloğuna da girmeyeceğim. Bu konuda aynı düşüncede değilsiniz belli ki. Topikte bu tarz konuşmaların olması beni rahatsız ediyor ki diğer arkadaşları da rahatsız ediyordur. O yüzden konu burada kapansın lütfen
yet07

Günaydınlar . Dörtlerin Yemini dün akşam bitti. Sofie’ye devam ama yanımda taşımıyorum, çok büyük. İncelerden iki kitap kestirdim gözüme, Şeker Portakalı ya da Erkeklerden Nefret Ediyorum (azıcık feminizm okumaya başladım, bunca zamandır kendimi feminist sayarım hiç okumadım azıcık bilgileneyim bu konuda istiyorum). İnce dediğim de biri 184, diğeri 104 sayfa .

Dün başladım. Yetiştirmeye çalışırım. Bitiremesem bile katılırım yalnız ne uzun bir önsözdü yahu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…