Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Santa Harabeleri - Gümüşhane​

Santa Harabeleri, Gümüşhane kent merkezine yaklaşık 82 kilometre uzaklıkta Yağmurdere Bucağı Dumanlı Köyü sınırlarında yer almaktadır. Santa Yanbolu Deresi'nin doğduğu vadilerle birbirinden ayrılmış üç ayrı yamaç üzerine kurulmuştur.

Santa Bölgesi, Fatih Sultan Mehmet Dönemi’nde - 1461-1476 yılları arasında - tüm Trabzon ve Doğu Karadeniz bölgesiyle beraber fethedilmiş ve Osmanlı İmparatorluğu topraklarına dahil edilmiştir. Santa havzadaki mevcut demir, kurşun ve kurşunla birlikte çıkarılan gümüş madenlerinin verimli bir şeklide işletilmesine bağlı olarak 16-18'nci yüzyıllar arası dönemde bölge önemli derecede gelişmiş ve ekonomik refaha erişmiştir.

Santa yerleşimlerinde, bölgede çıkan madenlerin etkisi ile demircilik ve gümüşçülük önemli bir sanat dalı olmuştur. Madenlerin işletildiği dönemde Osmanlı Devleti'nin maden çalışanlarına ve madencilerin ihtiyaçlarını temin eden meslek erbabı ve ticaret erbabına sağladığı vergi kolaylıkları ve pek çok sorumluluktan muafiyet, bölgeye çevre köy ve illerden, yoğun olarak Ortodox Hristiyan (Rum) Osmanlı vatandaşının göç etmesini sağlamıştır. Bu göç ve refah, madenlerin kapandığı ve sosyal ve idari sorunların yaşanmaya başlandığı 18 ve 19'uncu yüzyıla kadar sürmüştür.

1500-1800 döneminde önemli bir madenci yerleşimi olan bölge 1923 yılında nüfus mübadelesi ile boşaltılmıştır. Bu mübadelede Santa bölgesi toplanma yeri olarak kullanılmıştır. Mübadele sonrası boşaltılan bölgedeki atıl arazi ve binalara çevre köylerin sakinleri yerleşmiştir.

Dini, ticari ve kültürel önem taşıyan Santa bölgesi, günümüzde ‘Arkeolojik ve Doğal Sit Alanı’ olarak ilan edilmiştir.

Bölgenin önceleri 9 ayrı mahalleden oluştuğu tahmin edilirken günümüzde Piştoflu, Binatlı, İşhanlı, Terzili, Çakallı, Zurnacılı ve Sincanlı-Kozlu olmak üzere 7 mahalle ve 300’ü aşkın ev bulunmaktadır.

Yeni bir haftadan herkese günaydınlar

Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Kukrim
Irmak000
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
yet07
Keira-
Arrietty_
Jawlensky
O Orangegreysky
HAbibte
fesang
L LADY VEGA
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
M MrsDelfino
E Etkili Eleman
Homer Simpson
Istenmeyentuyy
kgokce
Less-is-More
X xnobodyx
hande_buse
koza16
Z zumruduanka_90

Günaydın

Günaydınnn kitap okumaya yeniden başladım dün. Şuan Genetik Komplo okuyorum. Metro markette gördüm 49 TL 'ydi fiyatı. Koşarak aldım. Ucuz kitaba bayılırım. Ama kalitesi de güzel çıktı yani heyecanlı bi kitap

Bir ateş haberi de benden gelsin inatçı bir ateş var oğlumun. Ateş düşürücüler bile doğru düzgün etki etmiyor.
Aynısını yaşadık. En son farklı bir ateş düşürücü verdi doktor bir tek o düşürdü. O dönemde kullandığı antibiyotik yüzünden 3 hafta sonra ishal oldu. bir hafta da onunla uğraştık. Bu süreçte 2 kilo zayıfladı Çok geçmiş olsun

Hastalara çok geçmiş olsun

Günaydıın kızlar

Neler oluyor böyle çocuklar hastalanmış hep çocuklar hastalanmasın. Rabbim en hızlı şekilde şifalar versin inşallah hepsine

Şu an bir salgın var ve gitmiyor kullanılan ilaçların yan etkisinden dolayı çocuklar bir daha hasta oluyor

Bir ateş haberi de benden gelsin inatçı bir ateş var oğlumun. Ateş düşürücüler bile doğru düzgün etki etmiyor.

aynısını yaşadık ve aynı calcinin oğlu gibi antibiyotik ishal yaptı. peşine istifra da başlamıştı. önce parolla başlamıştım calpole dönünce biraz fayda etmişti ateşine. yükselmeye başlayacağını anladığım an önce şurup verip sonra duş aldırmıştım. gece acil doktoru da ki şansımıza çok ama çok iyi bir doktordu, yaptıklarımın aynılarını söyledi. çok zor geçiyormuş. allahım şifa versin hepsine acil ateşi düşmeyen öksüren bebeklerle doluydu

Doğduğundan beri oğlum ilk kez bu kadar hasta olup zayıfladı. İki kilo verdi bu süreçte

İshal çok fena ya hem oğlumdan hem kendimden biliyorum. Vücuttan giden sıvıdan kaynaklı çok çabuk zayıflıyorlar.
Yaklaşık 1,5 ayda 5 şişe antibiyotik kullandı oğlum sık enfeksiyondan dolayı kreşten bile aldım. Şimdi de antibiyotik kullanmamak için kortizon içirecem
Çok geçmiş olsun tekrar size de

Oğluma en etkili olan dolven grubu ama onu da doktoru kullanmayın diyor.
Antibiyotikler hep probiyotik kullandığı için ishal yapmadı çok şükür. Siz kullanmış mıydınız?

Evet ya nasıl bı ateş bu düşmüyor hiç bı şekilde. Duş aldirayim diyorum ayaklarimiz ağrıyor duramıyoruz diyorlar sürekli el yüz yıkıyorum ilaç veriyorum ama yok dusmedi ateş.
Bizde ateşle beraber ishalde başladı. Oğlum sabaha kadar karnım diyerek ağladı. Acile götürdüm kaç kere yok fayda etmiyor
Benimki de bı dolven grubu düşürüyor doktor niye kullanmayin diyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…