Huzur

Çok da iyi yapmışsın. O seni almaz, bu seni almaz diyenlere hiç kulak asma. Domates misin ki sen biri seni alsin. Daha çok gençsin. Dimdik dur.

Ahahahah, kocalarda kıtlık var duymadın mı? Şimdi konu sahibinin etrafındaki evli kadınlar da telaşa düşmüştür, kel kocalarını kapar diye.

Umarim bu net duruşun tavrin degismez.
Yolun acik olsun. Konusanlara kulak asma. Bana da zamininda cok konustular. O konusanlarla birlikte hepsini cikardim hayatimdan.
Ben de bir daha evlenmem diyordum ilk basta ama evlendim.
Bu kotu gitse bunu da bosarim. Kahir cekmeye gelmedik dunyaya. Hayat zaten yeteri kadar zor daha da zorlastirmanin manasi yok.

Size boş anın bosanmayin demem. Fakat cidden kötü insanla evlilik berbat birşey. Ve 2. Evlilikle ilgili size söylenen hiç birseye inanmayın. Gayette iyi olabiliyor.

Çok da iyi yapmışsın. O seni almaz, bu seni almaz diyenlere hiç kulak asma. Domates misin ki sen biri seni alsin. Daha çok gençsin. Dimdik dur.

Kötü insanla evlilik berbat üzerine bir de cahil ailesi eklenince iyice içinden çıkılmaz bir hal alıyor.
Bakın biz yeni evliyken bile kavgalarımız şiddetli tartışmalarımız oluyordu aileler devreye giriyordu ve kendi ailem dahi ilk zamanlar beni suçluyordu.
İşin içinden çıkmasını çok iyi biliyorlar sürekli karşı tarafı suçluyorlar .
Zamanla annem de gördü ki sorun sadece bende değil.
Yine de karakter olarak hep kendimi sorgulayan, kendimde hata arayan bir insanımdır.
Bu yüzden kendimi törpülemeyi öğrendim zamanla ağzımı tutmayı hakaret etmemeyi öğrendim.
Fakat ben alttan aldıkça iyice tepeme binildi.
Yeri geldi evi terketti, günlerce gelmedi, bu yüzden babasıyla kavga ettiler bi yere gitmedim bekledim.
Ben boşanacağım, defolsun gitsin o evden dedi ailesi dur kızım evinde dediği için gitmedim .
Aramız düzelince 2 gün sonra görseniz hiç o adam değil, sanki onca şey yaşanmadı, aşk böceği oluveriyor.
Bişeye sinirlenince tekrar aynı adama dönüşüyor.
Madem boşanmaya bu kadar meraklıydın niye kapımda yattın 5 sene ..
Kına günü bu işten vazgeçiyordum ben onca dil döktü.
Artık en ufak lafına sözüne itibar edemiyorum, güvenemiyorum ve adam yerine koyamıyorum.
Diken üstündeydim son 3 aydır. Benim gözüm kapıda, onun bi ayağı dışarda . Her an gözden çıkarılmaya müsaitim adam için. Böyle evlilik olmaz . Annemler , teyzemler, amcamlar onu o kadar çok sever değer verirdi ki herkesin gözünden düştü huyuyla hareketleriyle. Zamanla gösterdi gerçek yüzünü. İş sıkıntısı maddiyat onu bunalttı evin sorumluluğunu kaldıramadı iyice psikolojisi bozuldu.
Evlenmeseydi o zaman.. Bırak iş kurmayı maaşlı bir işe gir dediğim zaman ben emir altında çalışmam dedi. Böyle de evlilik yürümüyor işte ekmek parasına muhtaç bi halde..
Ben evlenmeden önce çalışıyordum, kendi paramı kendim kazanıyordum, istediğim gibi harcıyordum bu adam için herşeyden vazgeçip bulunduğu şehire taşındım . Hiç pişman değilim demeyi dilerdim ama malesef bunu dedirtmeyecek kadar zindan etti hayatı bana. Çok sıkıldım artık.
Susarsan bu hayata razı olursan ailesi için mükemmel gelinsin.
Yeri geldi sustum 4-5 ay hiç tartışmadık. Tek eğlence anlayışımız haftanın 2-3 günü annesine babasına gitmemizdi.
O zaman pandemiyi bahane ediyordu.
Yaz geldi benim bundan olmaz dediğim adamlar dört dörtlük koca olmuşlar herkes eşiyle çocuğuyla tatilde benim yaşadıklarıma bakın.
Ben mutsuzluğumu, memnuniyetsizliğimi, adamın evine barkına ayıracak vakti olmadığını, ilgisizliğini dile getirdikçe o kaynanam bu senin kaderin oturup çekeceksin dedi.
Beni alıp bir kere kahvaltıya , yemeğe götürmedi ya.
Kendi ama oğlunun özel arabasıyla şehir dışına kızının yanına gezmelere gitti.
Otobüse atlar giderim oğlum sen şu vaktini karına ayır demedi.
Hakaretler diz boyu en ufak tartışmada Allah belamı verir, afedersiniz siktir gitler havada uçuşur bunlara sinirlenip bi an boş bulunup ‘piç’ diye bağırdım gitti hemen ailesine yetiştirdi bu laf yüzünden bana düşman oldular.
Karşıma alıp oturdum konuştuğum halde o anne babasından özür dilediğim onlarla bi alakası olmadığını belirttiğim halde bakın 2 aydır bir kere arayıp sormadılar ki benim acım var babam gitmiş.Vicdansızlar.
Sinir hastası ettiler beni kendilerini mükemmel gören insanlar fakat dışardan hiç öyle görünmüyorlar. Evet ben sütten çıkma ak kaşık değildim benim de hatalarım vardı fakat çok mutlu olsaydım bu hataları yapmazdım bende. Çok şükür bi namussuzluğum olmadı alnım ak.
Sadece bunalıma girdim artık ağzımı zorla bozdurdular sıkıntıdan stresten 20 kilo aldım o derece.
Umutlarımı hep boşa çıkardılar.
Söylediğiniz gibi başından beri “annesi uzakta babasıyla zaten görüşmüyor bu kimsesiz tamam elime düştü artık” gözüyle görüldüm heralde.
Artık babam da yok ..
Yaşasaydı benim üzülmemi, mutsuz olmamı asla istemezdi. Evliliğimle ilgili pek birşey bilmiyordu bütün bunları bilse çok üzülür çok kırılırdı .. Mutsuz bi hayata katlanmamı istemezdi..
Onu üzecek hiçbişey yapmayacağım bundan sonra..
Evet belki hayatım boyunca yapayalnız kalacağım ama ömrümü çürütmüş olmayacağım en azından. Çoluğum çocuğum yok. Annemin babamın berbat giden evliliğinden nasibimi aldım yıllarca. Çocukluğum hep travmalarla geçti hiç düzgün bi aile yapım olmadı annemi babami yan yana gülerken, mutlu, birbirlerini severken çok nadir gördüm ben.
En azından aynı şeyleri yaşatacağım bir çocuk getirmedim getirmeyeceğim dünyaya .

Gözde bu öküz ilerde sana yalvarır , sürünürde bize yazmazsan içimiz kalır kız.

Gözde bu öküz ilerde sana yalvarır , sürünürde bize yazmazsan içimiz kalır kız.

Allahın izniyle bebeğimi kucağıma alıp gerçekten hayata tutundugumda isterse yerleri yalasın umrumda olmaz. Hoş şu saatten sonra zaten umrumda değil hayat, yaşamak öyle guzelki.. ama kendin için yaşıyorsan

bol bol Candan Erçetin'in Elbette şarkısını dinle...
Çok güzel ve gerçekten de doğru...
Elbette bazen çiçek açıp,bazen solacağım..
Elebtte bugün ağlıyorsam yarın güleceğim..
Türk insanı olaya hep kötü taraftan yaklaşır. Yabancılar biri öldüğü zaman bile " o şimdi cennette bizi görüyor, huzurla uyuyor" diye yaklaşır ki ölen insan belki de uyuşturucudan gitti.. Biz de "şimdi nasıl alevler içindedir cehennemde" gibi tonlarca hurafe..,insanları dinleme kolay değil ama hemen başla kaldığın yerden.

Çevrendeki insanlarin yorumlarıni dikkate alma faydasız iğrenç yorumlar. İki insanın kapılar ardında neler yaşadığını bilmeden konusuyorlar. Bir insan evlendikten sonra daha mutlu huzurlu bir hayat sürmeyecekse neden evlensin ki? Daha önce hiç tanımadığımız adamların evlilik adı altında kahrını mi çekmeye geldik dünyaya? Ülkemizde evlilik müessesesi çok değişik algılanmış berbat bir şekilde sürüyorsa bile yeter ki sürsün zihniyetinde çoğu kişi. O yüzden boşanma kararı alanları da hadsizce yargılama cesaretini gösterebiliyorlar.
Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim hakkınızda en hayırlısı ve iyisi olsun.

o kötü kalpli insanların karanlık yorumları sizi korkutmasın , insan kendine biçtiği değerle yaşar.
inanın 2. evliliği olup hiç evlenmeyen erkekle evlenen o kadar çok bayan tanıyorum hepsi de çok mutlu.
bir o kadar da boşanmaktan aciz kendini değersizleştiren mutsuz kadın var etrafımda bu kötü yorumları da o korkak kısım yapıyor. kimse mutlu bir evliliği bitirmek istemez . mutsuzsanız çözüm sizde.

Hakkinizda hayirlisi. Ben bosanip tekrardan hic evlenmemis biri ile evlenen kadinlari da tanıyorum. Insanlar bosanmis kadinlari böyle söylemlerle degerlestirsizmeye calisiyor, kadinlarin gözü korkup tekrar bosanmaya yanasmasin diye..ama herkesin tek bir hayati var ve kimse icin cürütmemeli. Siz kararinizin arkasinda olun. Bugün akil verenler yarin siz o evde dayak yeseniz bile evlerinin kapisini örtüp misil misil uyuyacak insanlar cünkü

Kesinlikle kilit cümle “kimse mutlu evliliğini bitirmek istemez”
Bu noktaya geldiysem illaki var bir sebebi , çok sebebi var.
Devam ettikçe kendime olan saygımı kaybedeceğim.
Karşı tarafın düzelmeye adam olmaya hiç niyeti yok zaten.
Hiç umudum yok.
Ne kadar mutsuz olabilirim ki?
Şuan olduğum kadar mutsuz olmam eminim.
Mutluluğumu götürdü çünkü benden.. O bakmalara doyamadığım adamın yüzünü dahi görmek istemiyorum artık.
Beni mutlu etmiyor artık. Bakın en acılı zamanımda bile yalnızım ona sığınamıyorum.
Bana yetemiyor artık..

Bu akıl verenler de en az 10 yıllık evli.
Hani bi söz var ya “ya bu deveyi güdeceksin, ya da bu diyardan gideceksin”
Muhtemelen o deveyi güdüyorlar.
Eltim mesela 8 senedir evli boşanmayın diyip duruyor .
İyi de kendi de aynı sorunları, sıkıntıları yaşamış, yaşamaya da devam ediyor sonuç olarak hastalık sahibi olmuş.
Anksiyete vs ilaçları kullanıyor.
Sabretmiş belki evliliği oturmuş , maddi manevi sorunlar düzelmiş ama ömürden de gitmiş.
Bilmiyorum artık herkesin sevgisi mi çok büyük, dayanma gücü mü çok fazla ya da fazla mı iyiler ben mi çok bencilim, ben mi bu işi beceremedim, evliliği yürütemedim inanın bilmiyorum.

Var bencil ol, var beceriksiz ol. Bizim burda bir laf var, '' Hakı mokunu karşılamadı. '' diye. Gençlik, ömür, sağlık gidince verilen razılığın, bilinen kadir kıymetin hiç bir faydası yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…