Huzuru anlatın bana

Öyle olmayı nasıl başarırız?
Benim de derdim halının modeli olsa da, halıdan kurtulunca dertten de kurtulmuş olsam keşke.

Var. Resim y/QUOTE]

Halıdan kurtulmaya çalışmayın, kabullenin varlığını ve umursamayın desenini, durduğu yeri.

Yaşınız kaç bilmiyorum. Ama kabaca 30 küsur yıldır yaptıklarınız size iyi gelmiyor anlaşılan. Farklı şeyler deneyin.
Ya da hiç bir şey denemeyin. Her olayın özüne inmeyin. Üstünkörü yaşayın biraz da. Nokta koyun günün sonunda başınızdan her ne geçtiyse, soru işareti yerine.
Herhangi bir dine inanıyor iseniz, gerekliliklerini yapmak sizi rahatlatabilir belki.

Sanki içimde bi gün bi delik açıldı ve o günden beri tüm huzurumu içine soğurup yok ediyor.
Saçma olacak ama o ne güzel bir dert tanımıdır.

Bazen çabalamak bıktırıyor insanı. Herkes mutlu olsun derken kendi ruhunu tekmeleye tekmeleye hal kalmıyor insanda. Kendini dinlemek, geçmişle yüzleşmek de ayrı bir bela. Neşeniz, enerjiniz tez elden geri gelsin umarım.

Yokuspokus anlatsan mı artık? "yok ya bunlar beni etkilememiştir" dediğin o olayları. "ben neleri atlattım bu mu beni yıkacak?" diye ötelediğin o acıları? Bence senin tek sorunun bu. Burada bir gün açıkça, gizlemeden neler yaşadıysan en ince ayrıntısına kadar anlatıp çıplak kaldığın gün rahatlayacaksın. Ama yapmıyorsun. Ben de yapmıyorum. Yaparsam bir daha bu siteye girmem çünkü :)

Yaklasik 3 yildir bu durumdayim. Eskiden ne kadar guleryuzluydum. Simdi bir espriye bir sakaya bile zorla guluyorum asik suratli oldum. Ne psikologa gitmek, ne cilt bakimi yaptirmak aklima bile gelmiyor. Gune baslayip gunu bitirmek.. hepsi bu.. alistim.. halimden rahatsiz degilim.. ha ne yapilir ne edilir onu da bulamadim. Sanirim kafaya cok takmamak, gamsiz olmak gerekiyor. O da bende yok.

Tatlim günümüz dünyasinda insanlarin bircogu huzursuz zaten.
Ani yasayan kimse yok benim gözümde, acelecilik ya da tembel bir hayat ya da cok ama verimsiz bilgi alisi cemberinde dönüyor hep hayatlar.
Bana su an huzur verebililecek tek madde ciplak ayaklarimlari kuma gömmek ve ilik bir denize dalmak olabilir. Mümkün mü dersek tabiki de degil. Sabah kizimi krese birakacagim sonra günle savasip onu da atlatacagim.
Simdilik böyle diyorum, daha iyi olacak herseeey.
Bak ben ilgilenirmisin bilmem ama spirütüel yasam kocundan seanslar almaya basladim. Dedim bu böyle olmaz.
Ben kenimi bulamiyorum, icim bosalmis gibi. Cocuklara bak, evi topla, gt bir iki yürü gel, alisveris mutfak temizlik. Bir dönüp bakiyorum ben yokum. Fazla fedakar bir yapim var, iyice kendimi kaybetmisim. Derdim ruhumu yeniden ortaya cikarmak. Kolay diyemem. Ugrasiyorum. Negatiflikten kurtulmaya calisiyorum.
Hangimizin hayati kolay ki hem?
Ne travmalar yasiyoruz, benim travmalarim dillere destandir söyliyim.
Kendimi bulacagim, savasmayi seviyorum. Savasacagim da, sadece bana lazim olan azicik zaman, iki kücük cocugum var yalniz bir anneyim eh iste tahmin edin zorlugu.
Kendime kaliteli vakit ayiramiyorum. Ama kazanacagim. Sen de öyle düsün, dipsiz kuyu yok, elbet hersey bir gün son bulur.

Çocukluktan gelen bir ruh hali bu ve artık işlemiş size.

Kabul edip bu şekilde yaşamaya calisacaksiniz ya da tıpta adı varsa tedavisini olacaksınız.

Yorucudur böyle yaşamak , kolay yaşlandırır.

Evladıniz kaç yaşında bilmiyorum ama ona da bulaşır. Farkında olmadan onu da yorarsiniz.

Çok iyi olmak zorunda değilsiniz, hep kolumuz kalkmak , enerjik olmak zorunda da değilsiniz, her şey hep tıkır tıkır işlemek zorunda da değil. Çok irdelemenin hiç bir getirisi yok.

Bu hali üzerinize yapıştırmak , sürekli düşünmekten kaynaklı.

Mesela neden cilt bakımı iyi gelecekken erteliyorsunuz . Yarın için bugünden randevu alıp gideceksiniz, hepsi bu.

Yürüyüş için çok iyi olmaya gerek yok. Zaten iyi olmak için çıkılıyor. Esofmanlar çekilip dışarıya çıktıktan sonra ış bitiyor.

Derin ruh halleri bu dünya için fazla yük .. Kilo gibi...

Ay ben senin o yazına aşık olsum. Ne kadar temiz , bedii, net anlaşılır . Süper .çok kitap okumuşsundur

Ayniyiz, her seyi denedim ama bir sure sonra pes ettim. Bu huzursuzlugumla, kendim gibi 1-2 arkadasimla yasamaya calisiyorum

Herkesin hayatta hataları , kayıpları ve mutsuzluğu var , sanırım siz mükemmeliyetçi bi insansınız yada aşırı hassas , hayatta bazen geçmişi geçmişte bırakmak lazım bunu yapabilen insan huzurludur , onun dışında meditasyon yapmayı deneyin , kadere inanın bazen ne yapsakta bişeyşrr değişmez emin olun ek olarak hayatın bomboşş olduğunu düşünüyorum bende fazla hırslı olmak yada bişeyi çok istemek (aşırı yeme isteği vs) bana çok komik geliyor bi yandan da acı verici ama şöyle düşünün sizin yazdıklarınız benim de bi yerlerime dokundu ve aynı şeyleri hissetmek bence güzel bişey insansal sorunlar demekki , yani dünyada bir biz acı çekmiyorsak bu bile mutlu etmeye yeterli bi sebep diye düşünüyorum

Ikinci uyelik alinip yapilabilir.. Ben de hep ikinci uyelik alip cok sey yazmayi düşünürüm ama o üyeliği almaya üşenir vazgecerim..

Cok begendim, farkindaligi yuksek insanlarin derin dusunceleri zamanla depresif bir hal aliyor. Uzun vade de agir bir depresyon dongusu.Surekli sorgulama hali bitiriyor insani. Bir de gorunurde guzel bir yasami olan insanlarin depresyona girmeye hakki yokmus gibi davraniliyor toplumumuzda tam bir linc sebebi. Halbuki bunun sükürsüzlükle ilgisi yok ki.Simariklik da degil. Ama gelde anlat bunu, yada zaten anlamayacaklar bosver anlatma!

Bu yazı da ne çok kendini gören varmış tabi onlardan biri de benim okuyunca yuh benim şuanki ruh halim diye geçirdim içimden bende gidiyorum psikoloğa ama gerçekten kişinin kendisinde bitiyor iş onun bana söylemiş olduğu mesleki terimleri katarak yorumladığı şeyler benim bir kulağımdan girip diğerinden çıkıyor.
Sayfayı baştan sana okudum acaba işime yarayan değişmemi sağlayan birşey olur mu diye ama yok ... çünkü Burda 100 lerce kişi farklı metodlar yazsa bile yine iş sizde ve bizde bizim gibilerde bitiyor zor bi dudum gerçekten anlıyorum ben sizi . Allah yardımcınız olsun

Ruhsuz yaşayıp bu sorularını kendine sormaktansa neden mutlu olmak için adımlar atmıyorsun? Bu hayata 1 kez geliyoruz ve bence bu düşüncelerle kendimizi yiyeceğimize mutlu olmaya, anın tadını çıkarmaya bakmalıyız. Herkesin kendine göre derdi var, önemli olan dert çözülsün diye oturmak değil, derman aramak.

Konularını inceledim, hep bir buhram içerisindesin. Kendine yaydığın enerji pozitif değil ki huzur bulasın...

Mutsuz olmak kolay, mutlu olabilmek için çabalamak zor.

Son düzenleme:
GangstaWalk senin yaziş tarzina hayranim. Gercekten kendini okadar güzel ifade ediyorsunki bir şair bile zorlanir bu hisleri yazmaya.
Sen çok iyi bir artissin ,resimlerinde büyük bir hayel gücü yaraticilik olduğunu göstertiyor.
Yeter bu kadar övdüğüm...

O yazdiklarin hepsi bana tanidik ve girdapin içinden kurtuldum desem yalan olur .Iki kere 20 seanslik terapi gördüm ama değişen birşey olmadi .Ben değişemedim çünkü hayatim ayni cevrem ayniydi ,ben bunlara bağliyordum.
Ben kendi düşündüklerimi yaşadiğimi yaziyorum ,durumun ayni olmaya bilir.
Belki bu yaşadiğin hayat yaşamak istemediğin hayat .Belki hapis edilmiş hisediyorsun .Prangalarini kirip cildirmak istiyorsun .
Ben şunu fark ettim ,sen kendine depresyonda olmayi izin vermiyorsun .
Herşeye mecbur gibi bakiyorsun buda insani daha çok yorar çünkü yapmak istediğinden değilde mecbur olduğundan yapiyorsun .
Mesela mecbursun evi temiz tutmak ,mecbursun bir dişariya cikmak mecbursun sergiye resimlerini bitirmek ,orda kenarda duruyorlar aklinin bir ucunda ve sen hep kendini sucluyorsun.
Birak,oluruna birak ,let go.
Bir süre için kendini dinle ...
Depresyondasin dipdesin,olsun ,insaniz olabilir ,şimdiki durumunu olduğu gibi kabul et.
Hoşgeldin karamsar düşüncelerim ,geldiğiniz gibi gidiyorsunuz.Siz benim beynimde bir rüzgarsiniz ,gecip gidersiniz.
Bu halini şimdiki halini kabul et ona karşi direnme ,savaş gösterme .
Tekrar intihar düşüncelerine kapilirim diye korkma,sen dersini almişsin .
Youtube da güzel olumlamalar var ,EFT de çok etkili oluyor .Bu positif olumlamalar ilk başta biraz sacma geliyor sanki kendimi kandiriyormuşsum gibi ama sürekli tekrarlanmasi gerek .Beyin ne duyarsa ona inanir, ayni google gibi çalişiyor .Sen arama motoruna depresyon intihar karamsar yazarsan bulduğun o olur .
Beynine mutluluk huzur sevgi ve keyif yaz.
Meditasyon felsefe yoga ve ağirlik çalişmak çok iyi gelir .
Haaa..diyeceksin ki şimdi ben bunlari yapacak güçüm olsa orda bekleyen çamaşirlari ütülerim veya resimimi bitirim.Ama fark, birini sirf kendi iyiliğin için yapacaksin ,birinide mecbur olduğun için .Hangisini secersin ...
Secersin deyince aklima birşey düştü,bir cavuş askerlerini motivasyon etmek için herzaman iki secenek sunarmiş,bir iyi biri kötü ve askerlere ne yapmak istiyorsaniz kendiniz secin dermiş.Tabiki askerler böylece sorumluklarini hic sikinti cekmeden yerine getirirlermiş.

Kendine iyi bak ,sen burda bize lazimsin!!

Gangsta,
yine ben :) çok bilmiş veya hayatın sırrına ermiş biri değilim de bazen sitede çok yazınca ukalalık gibi algılanacak, yine mi bu kadın denecek diye de içimden geçmiyor değil valla, ama seni böyle çökmüş görünce dayanamadım inan ki.

Gittiğin psikolog sorunların çözümü de anahtarı da sende derken yanlış birşey söylemiyor, sen kafanda çözmedikçe milyon tane psikolog gezsen işe yaramaz, grip oluruz veya tansiyonumuz, kolesterolümüz olur devası doktordadır, bize bir ilaç yazar düzeliriz ama ruhun hasta olmasının çaresi yalnızca doktorda değildir bizdedir de aynı zamanda.

Bildiğim kadarıyla sen mükemmeliyetçi birisin, bana kalırsa ruhunu hasta eden bu, herşey mükemmel olsun derken kendinle bile yarışır hale gelip mükemmel olmalıyım daha azıyla yetinemem diye düşünüyor olabilir misin? Satır aralarında kullandığın manasız yetersiz kelimeleri bana bunu düşündürdü.

Kendinle ilgili çıtayı yükseltip ulaşamayınca mutsuz oluyorsun gibi geliyor, aslında kendini salsan hayatın bizlerin mükemmel olamayacağını kabullensen çözülecek gibi.

Bilemiyorum tabii yani varsayım üzerinden gidiyorum ama kendi kendini hasta eden senmişsin hissine kapılıyorum, fazla ince eleyip sık dokuyorsun, fazla zorluyorsun sanki, klişe olacak ama sağlığın iyi, gül gibi bir evladın var, seven bir eşe sahipsin, meşguliyetlerin var, anne baban hayatta, diyeceksin ki mune bunlar olunca dahası beklenmemeli mi? Hayır öyle değil ama ne insanlar var, hayatları o kadar zor geçiyor ki, ne hastalıklar ne badireler atlatıyorlar da yine de ruhlarının hasta olmasına müsade etmiyorlar.

Ben ölümden gayri herşeyin bir çaresi olduğuna inanıyorum, düşünsene insanlar kanser oluyor ama kansere grip muamelesi yapıp yeniyorlar, yani şunu diyorum ruhunu sağlıklı tutarsan bedenin herşeye direniyor, ruhun hasta olursa bedenin de yatağa düşüyor, bazen hayatı olduğu gibi kabullenip beklentileri aza düşürerek, bazen bir kuş sesinden, bazen bir çiçeğin kokusundan bile mutlu olabilmeyi öğrenmek gerekiyor, herşeye karamsar bakınca hayatın aydınlık yanlarını güzelliklerini kaçırıyorsun.

Sen o kadar karamsar hale gelmişsin ki içtiğin su bile keyif vermez hale getirmiş, oysa o suyu canı çekip içeyemenler var, gökyüzünün rengini göremeyenler, kuşların sesini duyamayanlar, bilmiyorum belki ben çok tozpembe görüyorum herşeyi, fazla romantik bakıyor olabilirim hayata ama yaşadığın anın keyfini çıkarmadan geçirilen her saniyeyi kayıp olarak görüyorum.

İmkan varsa bence kendine bir zaman dilimi ayarlayıp doğayla iç içe olacağın bir geziye çıkmalısın, eşin çocuğun olmasın, trekking gruplarına katılabilirsin, seni bilmem ama doğa bana hep iyi gelmiştir, hiçbir şey düşünmüyorsun, huzur var, sessizlik var, kendini dinleme imkanın oluyor, kendini bulmana keşfetmene yardımı olur belki.

Son düzenleme:
Merhaba, gittiginiz psikolog 'klinik psikoloji' mezunu bir uzman ise -enerji uzmani, bilmemne kocu gibi unvanlardan bahsetmiyorum- ona terapiden kacma endisenizden bahsetmenizi tavsiye ederim. Terapi surecinde yuzleseceklerinizden korktugunuz icin seanslardan kacmak cok yaygindir. Danismaninizin mutlaka bir stratejisi olur bu konuda. Tekrar edeyim gercekten klinik psikolojisi uzmani ise... Degilse vakit kaybetmeyin zaten. Uzun yillardir terapi goruyorum, bircok sorunumu astim, hali hazirda var olanlarin da asilacagini biliyorum. Surekli huzursuzluk diye bir olay yok, ben boyleyim diyerek durumu normallestirip cozumden kacmayin. Olum harici her seyin bir cozumu var. Oldukca agir sorunlar yasayip hayatina devam eden biri olarak soyluyorum bunu. Su an hissettiginiz huzursuzluk hissi sizi bitirse de o sizin konfor alaninizda ve o yuzden o hissi birakmak istemiyorsunuz. Hatirlamaniz gereken bazen guzel gunler vazgectikten sonra gelir.

Mune harika anlatmışsın bn de aynı şeyleri düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…