• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

içim şişti artık :(

mollyewa

Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2013
35
0
6
İzmir
Merhaba kızlar bir konuda fikrinizi almak istiyorum,daha doğrusu içimi dökmek.. Doğum yapmama az bir zaman kaldı ve annem doğumuma gelemeyecek maalesef. Bu yüzden kv gelecek doğumuma. Ancak gelmesini pek istemiyorum açıkçası,çünkü fazla anlaşamıyoruz kendisiyle. Müdahaleci,dediğim dedik ve biraz da patavatsız biri kendisi. Örnek verecek olursam kendisiyle konuşuyorduk kızım hakkında,ismi belli mi diye sordu bende o zamanlar daha kararlaştıramadığımızı söylemiştim. Sonra kv bana ismi hazal olacak çünkü ben öyle istiyorum dedi ve kan beynime sıçradı bir anda. Sanki çocuğu taşıyan kendisi de olacak diye tutturuyor. İsim elbette ki önerilir bu normaldir ancak bu şekilde yapması bence çok kabaca bir şey. Kızıma giysiler almış sağolsun göndermiş bize,telefonda ben bunlara 300 tl verdim diye laf söylüyor. 2 hafta önce eşimle beraber dışarı çıkıp kızıma dolapla,yatağını,arabasını aldık. Eşim bunu annesine söyleyince kadın kendisi olmadan alındı diye bozuldu niye beni beklemeden alıyorsunuz dedi ve tavır yaptı bize bayağı kendisinin istediğini almadık,onu beklemedik diye. Oysa ki benim doğumuma 1 hafta kala gelecek kendisi ve ben o halde dışarı çıkmam mümkün değil çünkü şimdiden bile ağrılarım çok fazla. Ha bir de kendisi gelmeden doğum çantamı da hazırlamamı ve bebişin eşyalarını da yıkamamı istemiyordu. Ama çoktan hazırladım ben oysa ki onu da,ona da bozuldu bu :) Bende eşime artık en son kızdım anneni bekleyemeyiz biz her şey için,senin evlendiğini artık kabullensin yarın bir gün doğum yapsam ortada kalacaz hiç düşünmüyor annen bunu dedim. Ha en kötüsü de kız erken doğar takıntısı var çok fena ve bu takıntısı yüzünden benim acile kaldırılmamı bile zafer olarak görüyor. Bugün 2. kez yine acile gittim çok şiddetli sancım olduğundan dolayı,çok şükür bir şeyim çıkmadı. Eşimde bunu annesine söyleyince kv kız çocuğu erken gelir tezi doğrulanacağı için keyifli bir şekilde konuşuyordu ve benim sinirlerimi iyice bozdu bu da. Kendisi sezeryanla doğum yaptığı için sende sezeryanla doğum yapacaksın,doğumun zor olur benimki gibi vs laflar ederek daha da kendinden soğutuyor kadın. Oysa ki ben normal doğum yapmak istiyorum en başından beri diyorum bunu kendine ama kadın takmış durumda.. Ve ayrıca başka bir sorunda eşimin kuzeni.. Doğumuma o da gelecek kv ile ama benden ziyade evimi merak ettiğinden ötürü.. Bu kızın sevgilisi var ama eşimle gereğinden fazla samimi davranıyor sanki eişim sevgilisiymiş gibi ve bu durum benim sinirimi de çok bozuyor doğal olarak.:47: Gelmemesini istiyorum ama ne yapıp edip gelecek maalesef. Çok karışık ve uzun yazdım ama kusura bakmayın lütfen ama çok doldum artık.

ay cnm bu kadını dinlersen işin zor, ne yediğine ne içtiğine de karışır bu hanım bir süre sonra,
bence doğum sürecinde duymayın, görmeyin dediklerini, yaptıklarını,
sonrasında da bildiğinizi okumaya devam edersiniz,

Samimi dusuncemi soylemem gerekirse, ben burda itici bir kayinvalide degil, torunu olacak diye heyecanlanan ve o heyecanin verdigi duyguyla da istedigi olmayinca gonlu kirilan, size nazlanan birini gordum. Bence biraz bakis acisiyla ilgili. Ne kayinvalideler var, birak doguma gelmeye torununu bile gormekten aciz. Bence onun da gonlunu kirmayarak tatli tatli idare edebilirsiniz. Sizin kizinizsa onun da oglunun cocugu..

Örnek verecek olursam kendisiyle konuşuyorduk kızım hakkında,ismi belli mi diye sordu bende o zamanlar daha kararlaştıramadığımızı söylemiştim. Sonra kv bana ismi hazal olacak çünkü ben öyle istiyorum dedi ve kan beynime sıçradı bir anda.

OLDUUU deseydinnn
ben dedim fena bozuluyorlar haberin olsun agzından kacır gıtsın lafları :27:

belki bu kadar abartılacak bi durum yok ortada ama seninde durumun düşünülünce böyle hissetmen gayet normal...
bu durumda yapılacak teş şey eşinle konuşmak kuzeninin gelmesiğni engelleyebilirsin en azından..
anne için bişey diyemem ama en azından eşin uyarabilir...

içini şişirecek kadar varmış gerçekten. eşin ne diyor bu durumlara? sen şikayet ettiğinde tepkisi soruna yaklaşımı ne oluyor?

benimkide tam tersi
ya öyle olsaydı??

şu olucak bu olucak diye karışıp
hiçç torununu görmeye gelmeyen bir kayınvalide

Samimi dusuncemi soylemem gerekirse, ben burda itici bir kayinvalide degil, torunu olacak diye heyecanlanan ve o heyecanin verdigi duyguyla da istedigi olmayinca gonlu kirilan, size nazlanan birini gordum. Bence biraz bakis acisiyla ilgili. Ne kayinvalideler var, birak doguma gelmeye torununu bile gormekten aciz. Bence onun da gonlunu kirmayarak tatli tatli idare edebilirsiniz. Sizin kizinizsa onun da oglunun cocugu..

Rumuz Polyanna...

Abartmayın bence bu kadar biz her gün burada neler okuyoruz bunlar devede kulak kalır. Kadın ben gelmeden yıkama hazırlama çantanı demiş ben bunda artniyet göremedim demek ki sana yardımcı olmak istiyor. Alışveriş konusunda da belki fikir veririm demiştir. Madem bir hafta kala gelecek o zaman siz de deseydiniz anne daha erken gelirsen yaparız ne zaman doğacağı belli olmaz hazır olmasını istiyorum deseydin bak kendi annen bile yanında olmayacakmış ama kaynanan geliyor keyfine gelmeecek ya sana bakacak ne olursa olsun Allah razı olsun demen gerekir ya o da gelmeseydi kendi annesi gelmiyor banane deseydi daha mı iyiydi öz anneniz değil sonuçta bence herşeye alınmayın yoka geldiğinde de huzurunuz kaçar idare edin.

ismi hazal olacak dediğinde eğer sevmiyorsan "anne ben o olsun istemiyorum" diyeceksin kibarca ama 1 kez
kuzende bakarsın yine abuk subuk davranırsa sende mesafeli olursun
k.validenin hiçbir dediğine cvp vermez bildiğini okursun
bunları böyle yaparsan problem olmaz
diğer yazdıklarında yardım amaçlı yapmak istiyor gibi canım..
hayırlı doğumlar

Kayınvalidelerin gözünde gelinler ağzıyla kuş tutsa yaranamıyor artık aynı şey kayınvalideler için de geçerli. Artık kayınvalideler de ağzıyla kuş tutsa gelinlerin gözünde değerleri olmuyor.

İdare etmeye çalış canım, sana yazık, bebeğine yazık. Ben de sevmiyorum kayınvalidemi evlenmeden önce yapmaya başladığı fenalıklar aynen devam ediyor çünkü. Arada yalandan iyi kayınvalideyi oynuyor o da kısa süreli çünkü içinden tekrar aslı çıkıyor.

Önemli olan sensin boşver onu cevap verme, sen kendine bak o da desin desin dursun.

arızalı kaynanaları kampa toplayacaksın
bir yıl zorunlu eğitimden geçireceksin
kendi yaptıklarını aynen onlara uygulayacaksın

vayy bee ne çok kaynana savunucusu var bu topicte maşallah diyelim..Ne münasebet cnm benim bebeğimin alışverişine kv. beklicem de onun zevkine göre oda hazırlicam:44: buna normal diyenler kendilerine yapılsa kıyamet kopar heralde?
Çantanı hazırlama beni bekle:44: madem çok biliyo yardımcı olsun şunu şunu unutma desin ne demek beni bekle?
Kızının adı bu olacak; bunu da normal karşılayanlar hadi bakalım kv. koysun bebenizin ismini de bunu da normal karşılayın.
Bırakın Allah aşkına bu polyannacılığı gerçeği görün azıcık konu sahibi gayette haklı ne münasebet istediğini yapamayacakmı bu kadın neymiş efendim kayınvalide beklicek neden kendi bişey beceremiyor mu? K.vnin niyeti yardım etmek olsa gerçekten herşey çok farklı olurdu..

Vallah hanimlar kendi kendinize dert yaratiyorsunuz vallah...ne bu annem kalcak dogumda kaynanam kalcak dogumda olaylari yaaa...kendinize güvenmiyorsaniz ne diye cocuk doguruyorsunuz...iki dogum bi düsük yaptim kimsede yanimda kalmadi,ikinci dogumda ilk oglum bigün anneannesinde kaldi okadar...evde biri oldumu bu kendi annemde olsa bana daha cok yük biniyor vallah...kimseyi istemeyin cagirmayin,ben yanliz halledicem deyin...inanin zor degil... Bu sorunlarida yasamassinizzz...benim kaynanamda cocuklarin sünnettinde mecbur yanlarinda olacakmis yani kesilirken öyle derdi,esime niyeki omu kescek dedim...vallah kücük mecburi oldu sesini cikartamadi büyügede randevu aldim onada olamiycam...dügünü mevlüdü olurken tamamda bu diretmeler ne yaaa...herkes kendi cocuguna baksin, tabiiki sevicekler fikir verecekler ama bu kadar benimsemek ne yaa kendi cocuklarimis gibi..,zaten onu göstermeye ugrasiYolar bunlar enim oglumun evlatlari yani bize aitler biz tarlakorkuluguyuz yaaaa...

Eşin annesine uyup sana onun dediklerini yaptırtmaya çalışmıyorsa umursama bence bildiğini yap. Yaşlı kadın ya aman boş ver he de geç. Kuzeni istemiyorsan bence bizimkiler gelecek kalabalık oluruz de kv geldiğinde de vazgeçmişler diyebilirsin ama ben yapamam bunu :1: yani çok rahatsızsan dene aklıma başka bişi gelmedi yada eşine direk söyle kalabalık istemiyorum diye ama arkanda durur mu bilmem :44:

kayınvalideyi anladım da kuzen neden geliyor?
hemşire falan mı? ya da ne bileyim hasta bakıcı? yardım etmeye mi geliyor?

Ah bu kayın valideler. hemen hemen aynı durum benimde başımda hatta daha ağırı ama napalım. kader sanırım.
ne kadar torun aşkıyla tutuşsalarda bizide incitiyorlar işte.

içini şişirecek kadar varmış gerçekten. eşin ne diyor bu durumlara? sen şikayet ettiğinde tepkisi soruna yaklaşımı ne oluyor?

her şeye bu kadar çok alınma,onlar senin iyiliğini düşünüyorlar falan diyor genelde ama hak verdiği zamanlarda oluyor.

Abartmayın bence bu kadar biz her gün burada neler okuyoruz bunlar devede kulak kalır. Kadın ben gelmeden yıkama hazırlama çantanı demiş ben bunda artniyet göremedim demek ki sana yardımcı olmak istiyor. Alışveriş konusunda da belki fikir veririm demiştir. Madem bir hafta kala gelecek o zaman siz de deseydiniz anne daha erken gelirsen yaparız ne zaman doğacağı belli olmaz hazır olmasını istiyorum deseydin bak kendi annen bile yanında olmayacakmış ama kaynanan geliyor keyfine gelmeecek ya sana bakacak ne olursa olsun Allah razı olsun demen gerekir ya o da gelmeseydi kendi annesi gelmiyor banane deseydi daha mı iyiydi öz anneniz değil sonuçta bence herşeye alınmayın yoka geldiğinde de huzurunuz kaçar idare edin.

Kv çalıştığı için daha erken gelebilme gibi bir durumu yok maalesef,izni en erken doğumuma 1 hafta kala oluyor..

Eşin annesine uyup sana onun dediklerini yaptırtmaya çalışmıyorsa umursama bence bildiğini yap. Yaşlı kadın ya aman boş ver he de geç. Kuzeni istemiyorsan bence bizimkiler gelecek kalabalık oluruz de kv geldiğinde de vazgeçmişler diyebilirsin ama ben yapamam bunu :1: yani çok rahatsızsan dene aklıma başka bişi gelmedi yada eşine direk söyle kalabalık istemiyorum diye ama arkanda durur mu bilmem :44:

Yok ya yaşlıda değil genç kadın :1: Kuzenin niye geliyor ki diye sordum,yardımcı olmak için diyor ama kız yardımcı olmaktan çok gezmek için geliyor buraya sanırım çünkü eşimle telefonda konuşmaları bunu gösteriyor.

kayınvalideyi anladım da kuzen neden geliyor?
hemşire falan mı? ya da ne bileyim hasta bakıcı? yardım etmeye mi geliyor?

Yok canım hiçbiri değil. Yardım etmeye geliyor sözde kız ama şura bura da varmış gezecek yerde diyor,şehrin ekonomisine yardım edecek sanırım :1:

Ah bu kayın valideler. hemen hemen aynı durum benimde başımda hatta daha ağırı ama napalım. kader sanırım.
ne kadar torun aşkıyla tutuşsalarda bizide incitiyorlar işte.

Sanırım zamanında kendileri yaşadıklarını yaşatmaya çalışıyorlar. Benim kv ağzından kaçırmıştı çünkü konuşurken ben neler çektim zamanında onun yaşadığı daha ne ki diye:44:

Vallah hanimlar kendi kendinize dert yaratiyorsunuz vallah...ne bu annem kalcak dogumda kaynanam kalcak dogumda olaylari yaaa...kendinize güvenmiyorsaniz ne diye cocuk doguruyorsunuz...iki dogum bi düsük yaptim kimsede yanimda kalmadi,ikinci dogumda ilk oglum bigün anneannesinde kaldi okadar...evde biri oldumu bu kendi annemde olsa bana daha cok yük biniyor vallah...kimseyi istemeyin cagirmayin,ben yanliz halledicem deyin...inanin zor degil... Bu sorunlarida yasamassinizzz...benim kaynanamda cocuklarin sünnettinde mecbur yanlarinda olacakmis yani kesilirken öyle derdi,esime niyeki omu kescek dedim...vallah kücük mecburi oldu sesini cikartamadi büyügede randevu aldim onada olamiycam...dügünü mevlüdü olurken tamamda bu diretmeler ne yaaa...herkes kendi cocuguna baksin, tabiiki sevicekler fikir verecekler ama bu kadar benimsemek ne yaa kendi cocuklarimis gibi..,zaten onu göstermeye ugrasiYolar bunlar enim oglumun evlatlari yani bize aitler biz tarlakorkuluguyuz yaaaa...

Bu benim ilk gebeliğim. Normalde bende istemedim kimseyi yanımda ancak kv sen cahilsin bilmezsin çocuk bakımını hem evini de göreyim bir kontrol edecem bakacam temiz mi değil mi deyip geliyor. Sanki oğlu çöplükte yaşıyor da..

Back
X