• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçimde Kaldı...

Sakin ol kuzum, daha yolun başındasınız. Eşin sinirli anne babasına karşı ama sen bişey söylersen onlarla ilgili sana kırılır, sizin ilişkiniz incinir. Eğer düğünde altınları vermezlerse eşin koysun tepkisini, sen karışma. Eşine de haklısın ben de çok üzüldüm, kırıldım, pek çok şey içimde kaldı ama benim için sen önemlisin, sen iyi ol, bizi huzurlu, sağlıklı, mutlu olalım önemli olan bu de, eşinin anne babasına karşı da seviyeli ol, resmi ol. Annenin söylediği doğru, tayincisiniz, maddi durumunuz müsait olunca değiştirirsin eşyanı, sizin canınızdan kıymetli değil ya. Sakin ol sen, huzursuz etme kendini düşünüp de

inan ki yaklaşımım hep böyle oldu eşime. ilk başta çok sorun yaptım baktım eşim zarar görüyor ilişkimiz zarar görüyor her şeyi kabullendim. eşim artık çok dolmuş ailesine karşı. Gerçekten önemli olan bizim huzurumuz eşimle çok iyiyiz Allah bozmasın

Dugunde kendi tarafinizdan yakininiz alsin takilari koysun keseye emirvaki yapilsinn..ayarlayin bence simdidenn.

Kesem hazır eşimde takı merasimi bitince odaya geçeriz takıları keseye koyarız kardeşine veririz diyor:1: bir hinlik yapacağız artık:1:

beyaz eşyaları iade edip istediklerinizi alsaydınız bence, çünkü onların bi sipariş ve eve taşınma süreci var o sürede iptal edilebiliyor aldığın gün getirip evine kurmuyorlar ki.ayrıca borç olayı çok can sıkıcı olmuş.
kaynanam nasıl yaptıysa herşey aldığı gün eve gelmiş ve kurulmuş. yapamadım canım çok düşündüm çok kurdum kafamda. dedim eşimin yanına gidince ilk iş bütün eşyaları geri gönderceğim... ama olmadı ocakta çıktı tayinim aradan çok zaman geçti

bunca sikisiklik icinde birde 2 dugun?
Bukadar yuksekten ucmayin. Dugun dedigin bos is.
Kizdiginiz kisiye kizdiginizi belli edin
esinize niye patliyorsunuz?
Kv nin haberi yok siz kudurmussken
e daha cok sey yapar boyle susarsan
kolay gelsin
yüksekten uçmak değil ki 2 düğün yapmaya mecburuz herkesin kendine göre misafiri olacak ben manisalıyım eşim ankaralı nasıl tek düğün yapalım. Ayrıca biz ankarada ki düğünü yapıyoruz sadece. Düğün boş iş bana kalsa hiç yapmam inan ona bile hevesim kalmadı ama ailem her eyim tam olsun istiyor. Farkındayım sustukça böle devam edecek eşimin hatırına sustum ama bundan sonraki en küçük olayda patlama hazırım çünkü resmen kendimden ödün verdim. çok zoruma gitti.

Bende kendi parasıyla aldı sandım bi an :26: Şaka gibi inanamıyorum böyle insanlara gerçekten :53:
Ne demeli bilemedim, bu durumda yapılacak pek bir şey yok zaten
sabrınız karşısında alkışlamak lazım sizi
Çok mu kötü eşyalar peki :26:

yüksekten uçmak değil ki 2 düğün yapmaya mecburuz herkesin kendine göre misafiri olacak ben manisalıyım eşim ankaralı nasıl tek düğün yapalım. Ayrıca biz ankarada ki düğünü yapıyoruz sadece. Düğün boş iş bana kalsa hiç yapmam inan ona bile hevesim kalmadı ama ailem her eyim tam olsun istiyor. Farkındayım sustukça böle devam edecek eşimin hatırına sustum ama bundan sonraki en küçük olayda patlama hazırım çünkü resmen kendimden ödün verdim. çok zoruma gitti.

susma,pat pat soyle
senin basin agricana birak o kudursun
ezdirme kendini ,nasil baslarsa oyle gider. ve inan boyle yapanlar daha degerli oluyor. neden bilmiyom

Sinirim bozuldu okurken valla.Ay çok gıcık!!!

aynen ya... bende k.validesine gidip kızasım geldi...

hangi psikolojiyle böle birşey yaptı ki....

sende ailende sabırlıymışsınız maşallah...

benim başıma öle bişiy gelseydi (Allah korusun, kimsenin başına gelmesin) başta babam bir sürü tantana çıkartmıştı...

Çok sinir bozucu gerçekten

ben sizin yerinizde olsaydım susamazdım sanırım en azından ailemin ben istediğimi alayım diye verdiği paranın borca gidip bi de üstüne kafalarına göre benim evimi döşemeleri feci zoruma giderdi siz iyi sabretmişsiniz düğünde hinlik yapıcaz demişsiniz yapın bence de çoktan haketmişler:23: ama çok dikkatli olun onlarda karşı bi hinlik yapıp altınlara konarsa ki yaparlar gibi görünüyor el elde baş başta kalırsınız

eşinin de ailesini silmesine çok inanma anne baba bu atsan atılmaz satsan satılmaz sinirlerinin bozulduğuyla kalırsın

ben olsam telefon açar söylerdim. Evime kendi eşyalarımı ben beğenmek isterdim siz zahmet etmişsiniz gelince bakarım eşyalar hoşuma gidecek mi değişim yapıyorlarmıymış diye söylerdim. Bence tavrınızı yansıtın o kadar borç varken bencede altınları bir zahmet vermesin eşin hemde kambur yapmasın kendine onları . Herkes kendine göre harcamalarda bulunsun . Eşin ben arkanızı toplayamam artık benimde sorumluluklarım var desin. çok mesafeli ol bence hiç düşünmemişler oğullarını:19:
çok geç kaldım tepkimi o zaman koymam gerekirdi. Eşim artık kesinlikle para göndermiyor. En son 2 kere para istedi babası eşim birazda sinirlenerek olmadığını söyledi ki gerçekten yoktu

Kayınvalideniz kayınpederiniz ceplerinden birşey harcamıyor ki sizin düğününüz için, takları hangi akla hizmet isteyecekler??? Gerçi yüzsüz insan onu da yapar haklısınız:1::1:
Ben sizin yerinizde olsam sizin akrabalardan ağızı laf yapan birini yanıma alırdım, takıları onala annenize verdirirdim yoksa bu gidişle bir dahaki konunuz eyvah kayınvalidem takılarıma kondu olur...

eşinin ailesinin yaptığı gerçekten çok terbiyesizce bir davranış.sana tavsiyem eşya olayına bozulduğunu kesinlikle belirt,haberi olsun yani.yoksa baştan sesini çıkarmadın mı yarın öbür gün başka şeylerde aynı tutumu gösterirler yine,üzülen sen olursun.düğünde de annen takı merasiminde hep yanında olsun,bittiğinde koy hepsini kesene annene teslim et.takı konusunu açacak olurlarsa zaten takılar yeni evli çiftindir,eşine çok iş düşüyor burada eşin konuşsun borçlarımızı ödeyeceğiz desin.ince fikirli düşünmeyen insanlara,ince fikirli düşünüp davranmamak gerek,sakın kendini ezdirme,eşin de seninle aynı fikirdeymiş bu da güzel birşey o kadar çok okuyorum ki burada eşler ailelerinin yaptığı abuklukları haklıymış gibi savunmalarını:47:

evet o konuda şanslıyım eşim benim yanımda. Dediğiniz gibi yapacağım anneme emanet edeceğim takılarımı. Aslında ilk günler hiç aramadım tekimi anlasın diye anlamış sanırım annemi aramış sormuş akasya bana kırıldı mı diye. Annem de kıyamam yumuşak kalpli kızım ara boş ver dedi aradım ben de

Son düzenleme:
Ay çok sinir bozucu bir durum ya. Kesinlikle eşya olayına bozulduğunu belli et. Buna sessiz kalırsan yarın başka bir konuda yine aynı cesareti gösterirler. Ailelerin borçları olabilir, para evde bir yerde toplanıp borca gidebilir. Bizim ailede de öyledir. Ama o kadar parayı alıp, düğün zamanı destek olmamak ne yaa. Hiç hoş değil. Birde para istemek ne kadar düşüncesiz bir hareket. Düğünde altınları sakın sakın sakın vermeyin. Annemin altınlarını düğünün ertesi günü babannem amcamı yollatarak borç ödenecek bahanesiyle almış. Tabi gidiş o gidiş. Duyunca bile sinirlerim çıkıyor. Sakın ola vermeyin. Gerekirse yüzlerine söyleyin çekinmeyin. Birde bir arkadaş 2 ayrı düğün için yüksekten uçma demiş. Ne alaka? Farklı şehirlerde olunca aileler bu şekilde yapılabilir. Normal birşey bu. Zengin işi değil yani.

hep aynı model erkekler.. sanki analık babalık görevlerini yerine getirmiş insanlara evlatlık görevini yapacak.. göremiyolar ki bilmiyolar işte.. ne bencil insanlar ..

sen boşver içinde tutma madem , altınların hesabınıda şimdiden yap ailene yaptır yada her şekilde al altınlarını
okadar borçla evlenilirse nerde kalır huzur ya..

bazen şakayla karışık söylüyorum ama açık açık ta söylenmiyor ailen seni kullanıyor diye. eşime hiç kıyamıyorum çok zor bir mesleği var ve o aileden melek sahibi olarak çıkması bile büyük başarı ikizi var hep eşimin küçüğü gibi görüyorum ana kuzusu askerlik bile yapamadı mesleği yok doğru düzgün işi yok allah onunla evlenecek olan kıza sabır versin.

Ayrıca eşinizde sizde düğün takılarını alamazsak gibi bir şeyi aklınızdan bile geçirmeyin, ne hakla el koyacaklar? düğünü yapsalar bi nebze anlarım, asla müsade etmeyin sizin hakkınızdır onlar..

Bende kendi parasıyla aldı sandım bi an :26: Şaka gibi inanamıyorum böyle insanlara gerçekten :53:
Ne demeli bilemedim, bu durumda yapılacak pek bir şey yok zaten
sabrınız karşısında alkışlamak lazım sizi
Çok mu kötü eşyalar peki :26:

teşekkür ederim. Allahtan zevkli kadındır eşyalarım kötü değil model olarak güzeller ama renklerini sevmedim ben daha renkli eşyalar beğenmiştim. evi resmen eşya ile doldurmuş hem yemek masam hem akıllı sehpam var öyle ağır öyle hantal ki o sehpa bir gün kıracağım o olacak:1:

konuyu okuyunca içim dağlandı arkadaşım bizde tüm ev eşyalarından tut düğünden nişandan altından tut herşeyimizi kendimiz yapmaya çalıştık üstüne üstlük nişanda takılanları kaynana almış benim haberim yok eşimde söylemedi sonra düğünde de alacaklarmış bunu duydum ya ben gelin kesesi aldım takı takıldı çıktık gelin odasına bir kıyamet koptu sorma yengem aldı takıları koydu ellerinden kopararak gelin keseme sonra kayananam bayıldı kayınpeder koşarak merdivenleri yıkarak indi gitti eşim ağladı düğünüm berbat oldu berbat ve düğüne kimseyi çağırmamışlar 20 tane altın takıldı bizee değmezdi yani o kadar gürültüyee şimdi ayda bir rüya görürüm tekrar düğünüm olur mutlu olurmuşum herşey tammış gibi çok kötü günlerr geçti çok bu sadece düğün kısmıı....

mutluluğunu bozmalarına izin verme canım düğünden önce mutlaka eşin konuşsun altınları vermeyiz diye benim eşime o kadar ısrarıma rağmen bişey olmaz onlar bizim dedi düğünüm bu hale geldi allah kourusun :((

sinirim bozuldu okurken valla.ay çok gıcık!!!

benim aklımdan hiç çıkmıyor severdim aslında çok iyiydi bana karşı. Nasıl böyle yaptı anlamadım. Kaynanamın bir huyu daha var ona da çok sinir oluyorum kayınpederim çok sorumsuz borçları var.ne zaman sıkılsa eşimi arayıp ağlıyor duygu sömürüsü yapıyor kaynanam. Eşimde çok üzülüyor ben de kızıyorum herkesin kendine göre sorunları var bu çocukta yeni evli düğün yapmamış insanda biraz düşünce olur.

teşekkür ederim. Allahtan zevkli kadındır eşyalarım kötü değil model olarak güzeller ama renklerini sevmedim ben daha renkli eşyalar beğenmiştim. evi resmen eşya ile doldurmuş hem yemek masam hem akıllı sehpam var öyle ağır öyle hantal ki o sehpa bir gün kıracağım o olacak:1:

Dediğim gibi yapacak bir şey yok şuan, en baştan yapabilseydiniz olurdu bir şeyler.
Şimdi üzülmek bir şey kazandırmaz, inşallah sonra ufak ufak değiştirirsiniz.
Benim kayınvalidem de oturma odamda ki koltuklarıma muhalefet olmuştu, yanlış seçim yapmıştım, 1.5 yıl oldu evleneli, değiştirdim, onları da kendisine verdim tepe tepe kullansın:)
Ama tepkisiz kalmayın, yani kavga edin demiyorum tabi ki de, bilsin veya anlasın rahatsızlıklarınızı..

aynen ya... bende k.validesine gidip kızasım geldi...

hangi psikolojiyle böle birşey yaptı ki....

sende ailende sabırlıymışsınız maşallah...

benim başıma öle bişiy gelseydi (Allah korusun, kimsenin başına gelmesin) başta babam bir sürü tantana çıkartmıştı...

Evet ailemde bende sabırlı davrandık. Ben her şeyi anlatmadım aileme yoksa babam da ters adamdır:1: eşim için sabrettim

Back
X