İçime korku düştü..

bendiss12

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2013
558
181
123
Herkese merhabalar sonunda eşimle bebek yapmaya karar verdik.. Bu bnm ilk günden beri deli gibi istediğim bi şeydi.. Eşim de hep maddi imkanlarımızın oturmasını bekledi.. Çok zor zamanlardan geçtik maddi olarak.. Sonunda hersey yoluna girdi şükür ki.. Daha geçen hafta bile bir sene sonra işler iyice oturunca diye Konuşurken .. Eşimin isteğiyle ( ben Zaten hep HAZIRDIM ) Korunmasız olarak birlikte olduk.. Yıllardır hayalini kurup istediğim şey gerçekleşince. Bi An panikledim.. Daha önce hiç aklıma gelmeyen Şeyler den Endişe etmeye başladım.. Mesela şuan yoğun bi çalışma Hayatım var gerçi kendi işyerimiz ama epey yoğun.. Allah kısmet ederde bebek olursa nası bakarım işten Tümüyle kopmak zorunda mı kalırım.. Bnm yerime işyerine eleman alsak bnm gibi bakamaz.. Acaba daha vakti mi vardı diye düşünmeye başladım.. Diğer yandan romatoid artrit ve haşimato hastasıyım.. Ilerleyen yaslarda bebek bakmak daha zor olur.. Evet ama şimdi de iyi bakabilir miyim..bebeğim sağlıklı olur mu diye korkmaya başladım.. 27 yaşındayım ve Nisan da üç sene olucak evliliğimiz.. Vücudum çok mu bozulur diye bile düşündüm :) anne olmadan önce benzer korkular yaşayanlar bana tavsiyeleriniz nelerdir.. Zamanla geçer mi .. Gerçi bn evlenmeyi de çok istediğim halde evlilik arifesinde de bana korku basmıştı.. Sonra keşke daha bile önce evleneymişim Demiştim.. Bu da onun gibi bişi midir ki.. Şuan o kadar değişik duygular içindeyim ki karar verdiğimizde hep mutlu olacağımı hayal etmiştim.. Elbette mutluyum ama en yoğun duygum korku ve Endişe.. Benim gibi hissedenler bana bi akıl verin..

ben 2. bebeğimde bile aynı korkularla hamilelik çalışmaları yapmıştım ama kuzuşum içimde büyürken sadece ve sadece onun minik minik elleri ayaklarını hayal ediyordum hiiç korku falan kalmıyor

keşke evlenir evlenmez yapsaydım bu tattan bunca sene boşa mahrum kalmışım diyeceksiniz :) umarım çok beklemezsiniz hamile kalmak için :)

Bunları bebek yapmadan önce düşünseydin daha mı iyi olurdu acaba ? :) Madem bu büyük adımı attın, bu saatten sonra iç karartmanın bir manası yok herşey olacağına varır, gerisi ip söküğü gibi gelir, sıkma canını. Ha birde vücudun baya bir bozulacak o konuda emin olabilirsin Allah sağlıklı sıhhatlisini versin..

korkmanız normalde bu korktuğunuz şeyler bekleseniz de başınıza gelmeyecek mi yaşınız da uygunmuş şuan.

birde belki hemen olmayabilir.

Ya işte yapmadan önce sadece eşimi ikna etmeye odaklıydım hiçbiri aklıma bile gelmemişti

İ
ben 2. bebeğimde bile aynı korkularla hamilelik çalışmaları yapmıştım ama kuzuşum içimde büyürken sadece ve sadece onun minik minik elleri ayaklarını hayal ediyordum hiiç korku falan kalmıyor
inşallah bana da öyle olur canım :)

keşke evlenir evlenmez yapsaydım bu tattan bunca sene boşa mahrum kalmışım diyeceksiniz :) umarım çok beklemezsiniz hamile kalmak için :)
Muhtemelen öyle dicem ama.. Yıne de elimde değil.. Bn evlenmeden önce de vazgeçtim bn deyip gitçek gibi olmuştum korkmuştum ki aşk Evliliği yaparak isteyerek evlendim.. Hayatım sonsuza kadar değişecek korkusu basıyor ama bi yandan da istiyorum :) inşallah hayırlı sağlıklı olur ve evet inş çok beklemem.. Haşimato olduğumu yeni öğrendim internette okudukça korktum ama doktorum ciddi bişey yok dedi..

sana birsey soyleyeyim mi? anne olmayi ciddi ciddi endiseye kapilman normal hem kendi adina hem bebek adina.Bebek olunca o endiseler hiiic bitmeyecek..Ve ilk bebegin tecrubesizligini de katinca daha da cogalacak..

Bu endiseler ama hep onun iyiligi icin olacak..Ayy emdi gazini cikarmadi? Ayy yemiyor neden acaba? Ayy yeni yeni yurumeye basladi dusecek? ayy okula baslayacak hangi okul olacak? orada neler yasayacak? ayy ayyy ayyy diye omrunu ona adayacaksin endise, mutluluk, huzur hepsini onda yasayacaksin!

Ama en iyi tarafida ne biliyor musun? onu daha dogumun arkasina kucagina verdiklerinde o acilari bile gozun gormeyecek..uykusuzluktan kivrandigin zaman belki kendi kendine kizacaksin ve o sanki anliyor gibi dudagini buzdugunde bile icinin yaglari eriyecek vs..vs..

Annelik cok zor ve bir o kadar muhresem bir duygudur.Onemli olan karar verirken iyi dusunmek.ve siz de 3 sene sonra karar verdiginize gore iyi dusunmus olmalisiniz maddi ve manevi..o yüzden hissettiklerin cok NORMAL..Yani sen kotu biri degilsin, sakin boyle dusunmeye kalkma tamam mi?Rabbim her gonulden isteyene hayirli evlatlar nasip etsin.Amin..

Canımm o kadar güzel yazmışsın ve beni ı kadar güzel anlamışsın ki.. Enine boyuna düşünüyorum çünkü annem bakamaz rahatsız bi ablam var.. Eşimin ailesi yok.. Yani Herşeyin Sorumluluğu bizde olacak tamamen.. Desteğimiz annemden yana olur ama o da kısıtlı zaten onu da yormaya hakkım yok ablama bakıyor.. Kalabalık bi aile olsak daha az Endişe ederdim belki.. Çok büyük bi karar insanın hayatı tümden Değişiyor.. Ve acaba altından kalkabilecek miyim duygusu oluşuyor.. Yorumun için sağol :) ama işin ilginç tarafı bunları bu an gelene kadar hiç düşünmemiş olmam.. Yani hiç böyle endişelerim olacağını düşünmezdim.. Yeter ki olsun ben bakarım derdim..

şöyleki bukadar fazla geleği düşünmek iyi deildir..kendini hatta çevrendekilere bile zarar verebilirsin.doğan büyür.iş konusuda kısmet de geç..bende 27 yaşındayım çok güzel bir işim var 3 aydır bebek deniyoruz ama ne işi nede bebek nasıl büyücek diye endişe etmiyorum..yeterki anne olayım sende öyle düşün...

Aslında şöyle anlatayım büyük bi aşkla severek maddi ve manevi çok seylere katlanarak evlendim ama hiçbiri eşimle ilgili değildi.. Evlilik arifesinde 45 kilolara düştüğüm için Bağışıklık sistemim aşırı zayıfladı ve şuan da ki bütün hastalıklarım Bağışıklık sisteminden dolayı çıktı.. Heranlamda yeni yeni toparlanıyoruz.. Romatoid hakkında bi fikriniz var mı pencereyi açamayacak kadar şiddetli ağrılarım olduğu oluyor.. Hem yasım geçtikçe daha zor olur diye düşünüyorum.. Ama yıne de basit işleri bile yapamazken bi bebeğe bakabilir miyim diye Endişe ediyorum.. Kalabalık bi aile de değiliz.. Destek olabilecek fazla kimsem yok.. Sadece korkuyorum tabi ki hayırlısıyla nasip olursa çok istiyorum.. Ister istemez bunları da düşünüyorum..

Allah hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin o zaman ikimize de isteyen herkese de.. Maddi manevi o kadar zorluklar yaşadık ki ister istemez korkuyorum elimde değil.. Ama çok da istiyorum.. Senin kadar rahat olabilmeyi çok isterdim ...

biz nasl büyüdük??inşallah Allah nasip medrse bizimde çocuğumuz öyle büyür merak etme.yeterki Rabbim nasip etsin..

Çünkü o zaman sadece istiyordun şimdi iş ciddiye bindi:)

Ama sana birsey söyleyeyim mi? Yalnız kalmaktan korkma! Biraz daha zor olacak haliyle ama istediğin gibi buyuteceksin.yanila yakıla doğruları da öğreneceksiniz. .Çünkü yanında destek biri oldu mu artışı da var ama eksisi de var.yani karisiyorlar inan ki..yani daha kötü de olabilirdi.cunku kuşak farkı bebek bakımında bazen sorun olabiliyor..

Bak ben oğlumutek bbaşıma büyüttüm. Hem de eşim çok geç saatlere kadar çalışıyordu. Yardımcım bir tek doktordan aldığım bilgilerdi. Tabii ki söyle yanında gerçekten faydasi olan biri olsa çok iyi olurdu ama olmayınca yapacak birsey yok ki.Allah yardimcin olsun tatlım. .

olması olmamasından iyidir hayatım keske benimdde bir cocugum olsaydıda vücudum bozulsaydı borclarım olsaydı hergece uykusuz kalsaydım keşke olsaydı ama olmadı işte

olması olmamasından iyidir hayatım keske benimdde bir cocugum olsaydıda vücudum bozulsaydı borclarım olsaydı hergece uykusuz kalsaydım keşke olsaydı ama olmadı işte
Cnm niye olmadı kaç yaşındasın.. Benimde rahatsızlığım var inş Rabbim nasip ederde olur.. Haklısın tabi ki olması çok çok daha iyi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…