• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçimi dökmek istiyorum çok doldum

Merve233435

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2025
32
4
1
26
Merhaba arkadaşlar. Ben eşimden iki yıl önce ayrıldım hala devam eden bir mahkememiz var. Bebeğim bir buçuk yaşında ben annem ve babamın evinde yaşıyorum. Canımı sıkan bir konu var acaba alınganlık mi yapıyorum ama gerçekten çok moralim bozuluyor. Kızım yaramaz ve hareketli bir çocuk. Annem bu yüzden salonunu odalarını vs kilitliyor genelde kendi odamızdayız. Çocuğum sıkılıyor bunalıyor sık sık parka götürüyorum ama şuan havalar da çok sıcak pek fazla çıkamıyoruz. Bayram geçti mesela arkadaşlar yalnızdım 😔 yemeğimi yalnız yiyorum kızım simariyor rahatsız oluyorlar diye. Bir çay kahve içecek kimsem yok. İş meselesine gelince çağrı merkezi gibi yerlere başvurdum ama kızımdan dolayı yapabilir miyim bilmiyorum cevap da gelmedi henüz. Temizlik işlerine başvurdum çocuk var diye kimse dönüş yapmadı.Devlet kreşi üç yaşında alıyor özeller pahalı. Part time işe girsem yine dediğim gibi kiralar pahalı. Ne yapsam bilmiyorum. Anneme dile getirdim sen bizi salonuna almıyorsun diye tabi almam ben temizliyorum orayı dedi. Ama ben çocuğumun kirlettigi heryeri temizliyorum pis bırakmıyoruz ki. Biliyorum konu çok dağınık oldu ama kafam karışık içim çok dolu kimsem yok😔

Sizi bir odaya kapatmışlar, kendilerinden soyutlamışlar resmen. Ben misafir geldiğinde kedimi bile odaya kapatmıyorum bunalır sıkılır diye, onun yerine korkan olursa bizim olduğumuz odayı kapatıyorum. 1.5 yaşındaki çocuk şımarıklıktan değil yaşından dolayı hareketlidir. Üzüldüm durumunuza :(

Son düzenleme:
Oyyy canım tahmin edebiliyorum şu an ki mağduriyetini üzüldüm açıkçası umarım bir an önce problemlerin çözülür

dürüst olayım
ben "doğurduysan 30 yaşında da 50 yaşında da çocuğunun her türlü çilesini sonuna kadar çekeceksin" lafını fazla büyük buluyorum

yani keşke her aile çocuğun her türlü destek olabilse, ideali odur belki
ama
zaten sizi bebekle eve almışlar, kira ödemiyorsunuz kalıyorsunuz. annenizin dünyasında bebeğinizin psikolojisinden filan daha önemlidir salonun temizliği. bunu değiştirmek için de yapacak pek bir şeyimiz yok. hatta siz temizliyor olsanız da zaten çocukla eve dönmüş bir kız ona zaten batıyordur, bizim toplumumuzda batar.

bence insanlar 20lerinden sonra aile evinde kalmamalı, hele bebekle. o yüzden annenizin böyle tepkiler vermesi kötü de olsa yani çok da anlaşılmayacak bişey değil. anne babalarımız böyle. çoğu anne baba böyle.

yani ne biliyim bu tolumda çocukla dönmüş kızı kabul bile etmeyecek bi sürü ev var. yalan mı?

"ama etmeli"?

e o zaman siz de "ama çalışmalı" kendi evinizi tutup kendi düzeninizi kurmalısınız? en ideali bu, değil mi? neticede size anne babanız bir ev vermiş. siz daha kendi çocuğunuza onu vermiyorsunuz. yalan mı?

onlar ideal olamıyor, evet. e siz de ideal olamıyorsunuz ona kalırsa? o nedenle mümkün olduğunca kavga gürültüsüz çocuğu büyütüp iş bulmaya bakın derim eşiniz de umarım nafaka verir.

dilerim en kısa sürede başarırsınız.

İşte kadınlarımız bu sebeple boşanmaktan korkuyor. Minnet altında kalmak, ne demek odada kalıyoruz yemeği bile tek yiyorum. Çok üzüldüm o kucucuk yavrunuz istenmedigini hissettiginden belki de sizin şımartmak dediğiniz şeyleri yapıyor😔 Keşke anne baba evi yerine siz cocugunuzla evinizde kalsaydiniz eski eşiniz gitseydi.

1,5 yasinda bebegin biblo gibi oturup kalmasi mumkun degil zaten. Tedbir nafakasi aliyir musunuz babanin hic bir katkisi olmuyor mu?
Alıyoruz 8 bin lira aslında az bir para değil ama oyuncağı kıyafeti bezi falan derken anca yetiyor az birsey ya artırıyorum ya da artıramıyorum bile 😔

Alışık olmadığım bir anne kiz ilişkisi, hep tuhaf gelir bu konular bana, her anneyi kendi annem gibi düşünmemden ötürü sanırım...
Sadece çocuğun kirlettiği yerleri değil de genel olarak temizlik konusunda daha yardımcı olursanız, en azından kendi düzeninizi kurana kadar daha rahat olursunuz sanırım, fazla üstünüze gelmez belki🤷‍♀️ Allah yardımcınız olsun.🙏

Çocuğunuzu sık sık dışarı parka götürün çocuk bunalmasın çok üzüldüm. Eşinizden bir an önce nafaka falan almalısınız almıyorsanız. Bebeğiniz kreş yaşına gelince hemen bir işe girmelisiniz ve ayrı eve çıkmalısınız.Bazen 2 yaşta alan kreşler oluyor iyi araştırın derim. Ben de boşanmiş biri olarak çok üzüldüm Allah yardımcınız olsun.

Sizi bir odaya kapatmışlar, kendilerinden soyutlamışlar resmen. Ben misafir geldiğinde kedimi bile odaya kapatmıyorum bunalır sıkılır diye, onun yerine korkan olursa bizim olduğumuz odayı kapatıyorum. 1.5 yaşındaki çocuk şımarıklıktan değil yaşından dolayı hareketlidir. Üzüldüm durumunuza :(
Teşekkür ederim 😔

Alışık olmadığım bir anne kiz ilişkisi, hep tuhaf gelir bu konular bana, her anneyi kendi annem gibi düşünmemden ötürü sanırım...
Sadece çocuğun kirlettiği yerleri değil de genel olarak temizlik konusunda daha yardımcı olursanız, en azından kendi düzeninizi kurana kadar daha rahat olursunuz sanırım, fazla üstünüze gelmez belki🤷‍♀️ Allah yardımcınız olsun.🙏
Temizlik konusunda yardımcı olmayı çok istiyorum ama ya izin vermiyor yeter ki çocuğu da al ayağımın altından git diyor ya da bazen benimle inatlasıp benim temizledigim yerleri tekrar temizliyor, yoksa ben istemez miyim yükünü almak 😔

Merhaba arkadaşlar. Ben eşimden iki yıl önce ayrıldım hala devam eden bir mahkememiz var. Bebeğim bir buçuk yaşında ben annem ve babamın evinde yaşıyorum. Canımı sıkan bir konu var acaba alınganlık mi yapıyorum ama gerçekten çok moralim bozuluyor. Kızım yaramaz ve hareketli bir çocuk. Annem bu yüzden salonunu odalarını vs kilitliyor genelde kendi odamızdayız. Çocuğum sıkılıyor bunalıyor sık sık parka götürüyorum ama şuan havalar da çok sıcak pek fazla çıkamıyoruz. Bayram geçti mesela arkadaşlar yalnızdım 😔 yemeğimi yalnız yiyorum kızım simariyor rahatsız oluyorlar diye. Bir çay kahve içecek kimsem yok. İş meselesine gelince çağrı merkezi gibi yerlere başvurdum ama kızımdan dolayı yapabilir miyim bilmiyorum cevap da gelmedi henüz. Temizlik işlerine başvurdum çocuk var diye kimse dönüş yapmadı.Devlet kreşi üç yaşında alıyor özeller pahalı. Part time işe girsem yine dediğim gibi kiralar pahalı. Ne yapsam bilmiyorum. Anneme dile getirdim sen bizi salonuna almıyorsun diye tabi almam ben temizliyorum orayı dedi. Ama ben çocuğumun kirlettigi heryeri temizliyorum pis bırakmıyoruz ki. Biliyorum konu çok dağınık oldu ama kafam karışık içim çok dolu kimsem yok😔
Durum gerçekten zor , ama şimdi çocuğunuz heryeri karıştırıp dağıtıyordur. Eşyaları kırıp , çekmeceleri dağıtabilir. Anneniz de kendince haklı, evi değilsin istemiyor, kafası kaldırmıyor insanın belirli bir yaştan sonra , ayrıca sizi eve almışlar maddi ihtiyaçlarınızı karşılıyorlar , ellerinden geleni yapıyorlar.
Çocuğunuzu yazın açılan eğlence parklarına, kreş derslerine götürebilirsiniz. Haftada 2-3 kez bir kaç saatliğine çocuklarla kaynaşır, siz de başında olursunuz.
çocuğunuz gerçekten aşırı hareketli anladığım kadarı ile, eğer anneniz rahatsız oluyorsa ilk önce ona yemek yedirin, etrafın dağılmaması için üzerine önlük altına örtü serin. Ben bebek ile yalnız yemek yemenizde bir sorun göremedim. Mutlaka hepimiz beraber oturmak zorunda değilsiniz, çocuğunuzun rutinine göre hareket etmeniz lazım.
Bir çay kahve içeçek kimsenizin olmaması, ne aileniz ne de bebeğinizin suçu. Benim de aynı yaşlarda evde çocuğuna bakan arkadaşlarım var, özellikle oyun grupları içinde çocukları beraber oynatıp, buluşuyorlar.
İş meselesine pek anlam veremedim , şu an çalışmanız mümkün değil, çocuğunuz var , temel sorumluluğunuz o. Ayrıca siz ilteyken kim bakacak , siz iş arıyorsunuz anlamadım.
Siz evliliğiniz tam oturmadan hamile kalıp , ayrılmışsınız, eminim düşündüğünüz evlilik , hamilelik, annelik bu değildi, ama önemli olan çocuğunuzun gelişimi , annelik zor evet ama o çocukla ilgilenecek başka bir kişi yok şu an.

İşte kadınlarımız bu sebeple boşanmaktan korkuyor. Minnet altında kalmak, ne demek odada kalıyoruz yemeği bile tek yiyorum. Çok üzüldüm o kucucuk yavrunuz istenmedigini hissettiginden belki de sizin şımartmak dediğiniz şeyleri yapıyor😔 Keşke anne baba evi yerine siz cocugunuzla evinizde kalsaydiniz eski eşiniz gitseydi.
Kurulu bir düzenimiz yoktu eşyalı evde kalıyorduk o yüzden gitmek zorunda kaldım eğer kurulu düzenimiz olsaydı dediğiniz çok daha doğru tabiiki😔

Temizlik konusunda yardımcı olmayı çok istiyorum ama ya izin vermiyor yeter ki çocuğu da al ayağımın altından git diyor ya da bazen benimle inatlasıp benim temizledigim yerleri tekrar temizliyor, yoksa ben istemez miyim yükünü almak 😔
Anneniz apaçık sorunlu demek ki... Bunları yaşamanızı hiç istemezdim, bi an once kurtulmanizi diliyorum.

Back
X