- 6 Ağustos 2016
- 6.007
- 9.730
- 198
Buradaki okula takmışlar da noluyor.. MEB bakanlığı öğretmen ile veliyi birbirine düşürüyor resmen. Bizim okul 20 lira istiyor dönemlik. Ben veriyorum. Hatta bana göre az bile. Okulun durumunu biliyorum. Ama parası bolca olup vermeyen çok veli var. 240 okulun toplam mevcudu. Sonra herkes okulu, müdürü, öğretmeni suçluyor. Geçen sene sinifta yapılıp asılan çalışmalar yürütülüyor diye sınıfın kapısına kilit yaptırdı öğretmenimiz. Yardımcı olmak istedim, kabul etmedi. Sınıftan toplayalim dedim, gerek yok dedi. Herkesin bir aile hayatı var. O, bizim çocuklara harcadikca ben vicdanen rahat olamıyorum. Kendi çocuklarına harcamali. Sınıfa dağıttığı fotokopileri renkli diye evde kendi yazıcısindan getiriyor.Umarım değişir. Zaten enerjimizin bütününü çocuklara vermemiz gerekirken, bir de bunlar tüketiyor bizi. Müdürümüze gerçekten acıyorum ben. Adamcagız bizden eğrile büğrüle para istiyor, kendisi cebinden neler yapıyor bilseniz. Tek maaşla 2 çocuk okutuyor, arabası, evi yok. Buna rağmen okula adamış durumda. Ama her sene başında veliler adamı mahvediyor.
Akıllı tahtayla hiç tanışmadık henüz.
Kitaplar geldi ortaokulda pzt dağıttım. Narin bileklerim incindi hatta:)valla benim bildiğim daha devlet okullara kitapları göndermedi basamadığı için..
öğretmen arkadaşlar aydınlatın bizi:)
Kimisine geldi, kimisine gelmedi, kimisine eksik geldi.Kitaplar geldi ortaokulda pzt dağıttım. Narin bileklerim incindi hatta:)
Ben devlet ana okuluna gönderdim 400 tl kırtasiye malzeme tuttu 25 öğrenci varArkadaşlar bu da kimine göre dert, kimine göre değil.. geçen açtığım konuda oğlumu koleje kayıt ettirdiğimizi yazmıştım. Bir kaç gün içinde alıştı, alışacagını yazanlar olmuştu. Haklılarmış..
Her neyse.. konu ihtiyaç listesine gelince şöyle. Listedeki herşeyi aldık. 450 TL tuttu. Aldık, ödedik, çok şükür durumumuz var.. özel koleje gönderiyorsan listeyi alacaksınız diyenler olabilir. Konu bu değil. Bana göre listedeki fazlalıklar
**Mesela 20 kişilk sınıftalar. Her öğrenciden bir top A4 kağıdı 20 top eder. 4 yaş grubunda bir yılda 20 top kağıt kullanılıyor mu gerçekten merak ediyorum. Renkli A4ler, kartonlar hariç..
**Bir de 24 renkli boya kutuları. Pastel, kuru boya, sulu boya, keçelisi.. hepsi 24 lü.. yani ben bu yaşımda bu 24 ayrı rengin ismini bilmiyorum. 4 yaşındaki çocuk ne yapacak merak ediyorum..
*parmak boyası hep isteniyor ama hepsi kullanılmıyor, azıcık yetiyor zaten.. Öner’iniz ne derseniz bence bir sınıfa 20x6= 120 parmak boyası bir yıl için gerçekten fazla. Beş kutu alınıp, ücreti tedarik edilebilir..
Yani özetle İSRAF olduğunudüşünüyorum.
Öğretmene herhangi bir şey söylemeyi düşünmüyorum bu konuda..
Ama okul öncesinde çalışanlar aydınlatabilir gerçekten gerekliyse..
3top istendi bizden ayrıca 3 kilo domestos 1kilo sıvı sabun 1kilo yüzey temizleyici oğluma kreşe giderken almıştım kuru boya takım olarak duruyordu alışana kadar onları kullansın kaybeder önümüzdeki ay yenisini alıcaktık öğretmen beğenmedi yenisini istedi aldık onun dışında herşey yeniydi zaten
Bakanlığın bu duruma acilen el atması gerekli. Bozulan klima tamiri (çok sıcak bir şehir burası), bozulan akıllı tahta tamiri, dediğiniz gibi diğer tamir, eksik ve olmayanlar için MEB ödenek ayırmalı. Bizim okulun internet faturasını bile kendi ödüyor. Veliler olarak wifi modem ve yükseltici aldık da okulda tum sınıflarda internet oldu. Bakan degisti. Bu durumlar da değişir artık umarım.
biz o parayi ayakkabisi olmayana ayakkabı, month olmayana Mont, defteri bitene defter vs... Almak icin kullaniyoruz zaten. Her öğrenciye sene boyunca 30 AR tl den hediye alsan 40 kiside 1200 tl ediyor zaten.Öğretmenlerin hepsi okul açılınca kırtasiye için 1130 lira kaynak ödemesi aldı
Ama velilerin hiçbirine çocuğun okula başlıyo al şu da sana yok
Ayrıca alınan sadece a4 olmadığı için tabi ne nekadar kaçtane gider hesabı yapılacak git okullar leş gibi bi kova suyla kaç kat siliniyo ama her öğrenciden bir domestos bir asprin isteniyo tahta kalemi vs
okul 36 hafta açıkmış resmi tatiller hava muhafeletinide çıksan 34 hafta eder her öğrenciye hergün 3 kağıt verilse 1 ğaket fazlasıyla yetiyo
Ha öğretmende tahtaya yazmak okuyarak yazdırmak yerine fotokopi çekiyosa bizahmet kendiside alsın malum bununiçin devletten ek ödenek alıyo
A4 kagitlarini satip tatile gidiyoruz sanki . Ne kagitmis arkadas.gecen sene 40 top kagit kullandim.Bahsedilen para aylik 100 liradan biraz fazla. Ayda ogrencilere 1er liralik 2-3 kere odul alsan(tabi 1 liraya bir sey kaldiysa) zaten harcaniyor. Kaldi ki bu minimum bir ornek, her ogretmen bunun fazlasini yapiyor zaten.
Gunde 3 fotokopi verilince ne kadar fazla geliyor pardon? Atiyorum 2 topu fazla ne yapacagiz onu eve mi goturecegiz kar sayip? Veya sayip velilere mi paylastiracagiz sene sonunda? Zannedersin istenilenlerin yarisi bosa.
Tahtaya yazdirmakla fotokopi vermenin alakasi nedir? Konu ozeti kisaca yazilir zaten deftere, pratik yapmak deftere soru yazmakla mi olur hazir olani okuyup cozmekle mi?
Ayrica fotokopi olmamasi ogretmenlerin isine gelir gunde bilmem kac sayfa fotokopiyle, dagitmasiyla ve kontroluyle ugrasmak yerine derste 3-5 soru yazdirip cozdururum isim biter.
Temizlik konusunda bizim okulda gunde 5 litre domestos harcaniyormus mesela. Devletin verdigi gorevli sayisi 1. Bu insanin her teneffus sonrasi butun katlardaki tuvaletleri temizlemesi mumkun olmadi. Sizin gibi okullar les gibi diyenlerle toplanilip her kata 1 temizlik gorevlisi olmak uzere gorevli alindi. Bu +3 kisinin ucretini de okul oduyor haliyle. Sigortasi dahil aylik bir masraf olarak bakarsaniz ve devletin karsilamadigini da dusunurseniz velilerin en azindan senede 1 uyduruk paket domestos alarak 2 gram destek olmasi bir nebze faydali. Hos biz almiyoruz boyle seyler ama alanlar da camasir suyunu alip satmiyorlardir.
Nasil bir seyleri daha iyi yapariz diye ugrastikca boyle icten pazarlikli seyler duymak gercekten cirkin.
Devlet okulu velilerinde gördüğüm şey su:3 kuruşları ceplerinden çıkacak diye akılları cikiyor.maddi durumu gayet yerinde olanlar yani isteseler özele gönderebilecek olanlarda çok görüyorum bunu.Keşke bütün veliler sizin gibi olsa...Sadece beliler değil herkes sizin anlayışınızda olsa. Devlet okul giderleri için ödenek vermiyorsa taşın altına veliler de elini koyabilmeli. Okul hepimizin,çocuklar hepimizin.. Velilerin hiçbirşeye yanaşmayıp herşeyi öğretmen ya da idareden beklemesi yanlış olan..
Devlet okulu velilerinde gördüğüm şey su:3 kuruşları ceplerinden çıkacak diye akılları cikiyor.maddi durumu gayet yerinde olanlar yani isteseler özele gönderebilecek olanlarda çok görüyorum bunu.
Cimrilikle alakalı heralde?
Devlet bu işi kıviramıyor bizim çocuklarımız gün boyu burada demiyorlar.egitim onemli demiyorlar,paramda param.
ya koleje yıllık ücret veriyorsunuz, üstüne neden malzemeleri siz alıyorsunuz? her yerde böyle biliyorum ama bu mantık saçma değil mi?
Aynı şeyi düşünüyorum. Biz de kızımızı kolejin anaokuluna verdik(eşim aynı kolejin lisesinde öğretmen, o yüzden personel indirimimiz var)ya koleje yıllık ücret veriyorsunuz, üstüne neden malzemeleri siz alıyorsunuz? her yerde böyle biliyorum ama bu mantık saçma değil mi?
Aynı ben, o kadar domestesi nerede muhafaza edecekler diyorum bir yandanYa gulmekten oluyorum, bazi arkadaslar domestos yazmis ya, ben onu domates okudum ilk, Allah Allah domatesi ne yapacaklar hem de 3 kg 5 kg diye dusundum, neyse sonra jeton dustu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?