Mantıklı, ama listede markasından, cinsine kadar hepsi yazıyor yine. Mesela neon sulu boya istenmiş, daha bulamadık biz.Görsel eğitim parası harictir okul ücretinden.
Eskiden içindeydi ama veliler itiraz etti herkes sizin belirlediğiniz markayi kullanmak zorunda degil diye sonra çıkarıldı okul ücret kaleminden
Surekli mi temizlettiniz . Her gün temizleniyor sınıflar hem sizde para bağışıyla desteklemişsiniz .Yanlız sıvı sabun tuvaletler için çoğu okulda tuvaletlerde sabun olmuyor bağış ve aidat toplanamadığı için. Bağış toplanamayınca böyle bir uygulama yapmışlardır.Okuluna göre degişir
Para vermeyen veli oluyor. Okullar ilk kayıtta ne alabilirse o sonra toplayarak maalesef alamıyorlar. Bir sınıfta yarısı para veriyorsa yarısı vermiyor devlet okulunda. Verenlere haksızlık oluyor. Tabii ki devlet karşılasın ama maalesef ödenek olmuyor. Ben idarecilik yapmıştım kötü sayılabilecek bir semtte okul aile birliği para toplamakta cok zorlanıyordu. Çocukların kırdığı kapılar kapı kolları pencereler vs gibi zararlar temizlik malzemeleri ödenekte maalesf yetmiyordu.
Olamamis demek ki. 52 derslikli okula devletin takdir ettigi 1 hademe var yalnizca. O kisi temizlik yapmaya bile yetisemiyor ki temizlik malzemesi stogunu gozden gecirsin. Cogu okulu pislik goturuyor zaten. Yilda veya donemde bir kere daha kolaylarina geliyor olabilir. Ne de olsa alinacaksa taksit taksit alinmasiyla bir defada alinmasi arasinda fark yok diye dusunmus olabilirler.
Marka belirtip tablet isteyen özel okul var. Bunlar ne ki? İllaki apple olacak dediler ve model belirttiler birde,kızim o okula gitmiyor ama aklımda kalmış.Benim anlamadığım özel koleje gönderiyorsanız bu eşyaları neden aldınız? Bunları tedarik etmek okulun görevi değil mi? Okul için o kadar para veriyorsunuz bir de kırtasiye malzemeleri mi alıyorsunuz? Şaştım vallahi. Türkiye’de nasıl oluyor bilmiyorum ama benim çocuklarım burdaki özel okula gidiyor ve biz hiçbirşeyi almıyoruz. Kıyafet,yemek,servis,kırtasiye vs hepsi ücretin içinde. Servis,yemek,kıyafet ücretini anlarım ama kırtasiye mazlezemlerinin parasını vermek çok şaşırttı beni.
Mantıklı, ama listede markasından, cinsine kadar hepsi yazıyor yine. Mesela neon sulu boya istenmiş, daha bulamadık biz.
ya koleje yıllık ücret veriyorsunuz, üstüne neden malzemeleri siz alıyorsunuz? her yerde böyle biliyorum ama bu mantık saçma değil mi?
Arkadaşlar bu da kimine göre dert, kimine göre değil.. geçen açtığım konuda oğlumu koleje kayıt ettirdiğimizi yazmıştım. Bir kaç gün içinde alıştı, alışacagını yazanlar olmuştu. Haklılarmış..
Her neyse.. konu ihtiyaç listesine gelince şöyle. Listedeki herşeyi aldık. 450 TL tuttu. Aldık, ödedik, çok şükür durumumuz var.. özel koleje gönderiyorsan listeyi alacaksınız diyenler olabilir. Konu bu değil. Bana göre listedeki fazlalıklar
**Mesela 20 kişilk sınıftalar. Her öğrenciden bir top A4 kağıdı 20 top eder. 4 yaş grubunda bir yılda 20 top kağıt kullanılıyor mu gerçekten merak ediyorum. Renkli A4ler, kartonlar hariç..
**Bir de 24 renkli boya kutuları. Pastel, kuru boya, sulu boya, keçelisi.. hepsi 24 lü.. yani ben bu yaşımda bu 24 ayrı rengin ismini bilmiyorum. 4 yaşındaki çocuk ne yapacak merak ediyorum..
*parmak boyası hep isteniyor ama hepsi kullanılmıyor, azıcık yetiyor zaten.. Öner’iniz ne derseniz bence bir sınıfa 20x6= 120 parmak boyası bir yıl için gerçekten fazla. Beş kutu alınıp, ücreti tedarik edilebilir..
Yani özetle İSRAF olduğunudüşünüyorum.
Öğretmene herhangi bir şey söylemeyi düşünmüyorum bu konuda..
Ama okul öncesinde çalışanlar aydınlatabilir gerçekten gerekliyse..
HoşgeldinizBizim liste de 460 tl tuttu,geçen yıl 400 civarıydı üstelik bu sene geçen seneden bazı malzameler olmasına rağmen(yani bazıları evde vardı yeni almadım) öyle yani kırtasiye fiyatları uçmuş,en basitinden bir top a4 kağıdının en ucuzu 20 tl.Okul taksitini de 145 ten 160 çıkardılar verdikleri kuru ekmek, domates,helva vb.dişe dokunur birşey yok yani
Kendi çocuğum, hatta ben ve kardeşim dahil olmak üzere tüm akrabalarımın çocukları kreşten itibaren özel okula gittiler, gidiyorlar.
Kolejlerde ihtiyaç listesi olmaz ki? Olsa olsa kırtasiye listesi olur. Onlar da zaten kullanılıyor. İnternette gezinen ihtiyaç listesi fotolarına bakarsanız ne demek istediğimi daha rahat anlayabilirsiniz. (yer temizliyici isteyeni hadi anladım da, traş köpüğü isteyeni gördü bu gözler)
Anlaşmalı kırtasiyeden ya da kendi internet sitelerinden mi aldırdılar yoksa istediğiniz yerden alabilildiniz mi?
Eğer kendi alışverişinizi kendiniz yaptıysanız şanslı gruptansınız diyebilirim. Zira bu sene kitaplara (11.sınıf) 2468 tl verdik ve kendi internet sitesinden aldık. El mecbur durumu yani... Defter,kalem ve formalar hariç..
Not: Bugüne kadar A4 kağıdı isteyen kolej ne görmüş ne de duymuştum. Bir yaşıma daha girdim diyeyim o halde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?