İki buçuk aylık hamileyim , babası sahip çıkmıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum

Tek yaşayan bi arkadaşım var benden 3 yaş küçük onun da bir çocuğu var durumumu biliyo yanına tasinmami istiyo. Bikaç gün içinde netleşecek ne olacağı.
arkadas cevresı cok onemlı
sen bır arkadasına bu ysadıgın seyı tavsıye edermısın? merak ettım

Teşekkür ederim. Çok fazla şey yaşadım ben hiç bişey yasamayana ütopya gibi gelebilir. Yasadiysaniz da böyle konusmazdiniz. Sokakta da kaldım kışın ortasında bankta da sabahladim bi apartmana girip orda da uyudum 5 kuruş param da yoktu o zamanlar kontör vardı o da yoktu arayamadim kimseyi siginacak kimsem de yoktu çok çok fazla şeyler. Dedigim gibi cilt cilt kitap çıkar bu yüzden bu kadar cesaretliyim belki de herseye rağmen ayakta kalabildigim için ölmeyi hiç dusunmedigim için.

benı etıketlersenız yazdıgınızıda gorebılırım
bakıs acısınızı oldukca genıs tutuyorsunuz ama gercekler bunlar degıl

Evet bakin sizde hakli olabilirsiniz bu da sizin bakis aciniz bende bir anne olucam allah kismet ederse ve her ne olursa olsun evladimdan ayrilamam hele ki daha once kaybetmissem

Tek yaşayan bi arkadaşım var benden 3 yaş küçük onun da bir çocuğu var durumumu biliyo yanına tasinmami istiyo. Bikaç gün içinde netleşecek ne olacağı.
o zaman anlatın biz de bilelim nasıl yaşadıklarını..zira biz 2 koca insan 5 yaşındaki oğlumuzun masrafları eğitimi,yetiştirmesi derken ancak başediyoruz..maddi manevi zorlandığımız oluyor..
arkadaşınız çalışıyor mu,parayı nerden kazanıyor? kazanacaksınız siz?
o işteyken bebeğe kim bakıyor? sizin bebeğe kim bakacak?
bunlar en basit sıradan olanları? gebelik takibi,yanız doğum,gece uykusuzlukları,loğusa depresyonları,masrafları,manevi yükü,bunları yaparken yalnız olmanız kısmını katmıyorum bile işe..
herşey o kadra tozpembe değil ne yazık ki hayatta.."içimde kıpırtı var şahane hissediyorum" değil mesele,mesela o kıpırtının "can" olduğunu bilmek,sıkılınca zora geliince vazgeçemeyeciğini bilmek,bir de geleceğini düşünmek...

Bu tavsiye edilecek bişey değil ... Durumu ogrenenler sahip çıkmak istedi. Öncesinde zaten baba yanimizdaydi.

yavrucuğum güzelim çok fazla şey yaşadın ama şurada hata yaptın. Bundan sonra yapma diye söylüyorum..yaşadığın herşeyi herkese anlatma. Dost var düşman var. En başından beri herşeyini ailene anlatmasan şu an şu durumda olmayabilirdin..

yahu empatı yapmak baska bısey yapıyoruz
ama onu kandırmak baska bısey
bu kadının kolay bır hayatı olmayacak asla, cocugunda olmayacak
bu ımkanları sunma ıhtımalı bıle yok bakın para olsa yıyecek ekmegı olsa eyvallah kadın ıstemıs cocuk derız ne bılım manevı destek oluruz ama degıl kı.
herkezın bırbırıne yorum yapmaya hakkı var
konusuyoruz karsıt fıkırlerı
ne demek sen kımsın bana yorum yazıyorsun asıl sen kımsınde bu kızı gazlıyorsun sende hamılesın yazık gunah degılmı?
senın cocugunla onun cocugu esıt kosullardamı yasayacak maddı manevı?

konu sahıbı hamıle oldugunuzu herkeze duyurmayın rıca edıcem alnından öpmeyecekler senı
sımdıye kadar ogrencı olman durumu degıstırmıyor bundan sonra dogumdan sonra o bebecıge kım bakacak? nasıl calısacaksın , okuyacaksan nasıl para kazanacaksın

aynı seylerı yasamadım ama cok sey yasadım
herseye sahıbım ama kolay olmadı
senınkı daha zor olacak, bız senın kotulugunu ıstıyoruz falan sanıyorsun ama oyle degıl. bundan sonra sana basarılar dılerım hayatta

Elime hoparlör alıp tabiki de duyurmadim. Baba bırakıp gidince yakın cevrem bi çözüm bulmaya çalıştı. Tanidiklarim dedim zaten.

o zaman yalnızdınız..sadece kendi sorumluluğunuz vardır..şimdi bebeğinize sorumluluğunuz var.onu bu şartlarda yaşatabilit misiniz?paran olmazsa bankat uyutamazsın o bebeği..hakkın da yok..
bu yaptığın ,adamın haberi olmadan gebe kalmaya çalışmak,nasılsa evlenir zihniyetiyle yapamk tamamen CAHİL CESARETİ...

Bak ne guzel demissin herkesin yorum yapmaya hakki var diye bizde yorum yapiyoruz sen bana kalkmis utopyada yaaiyor gibi dalga gecmek maksadinla bir yorumda bulunamazsin bu kizin kurtaj zamani zaten gecti olan oldu daha neyin ustune gidiyosunuz ki ben bunu anlamiyorum yani

Elime hoparlör alıp tabiki de duyurmadim. Baba bırakıp gidince yakın cevrem bi çözüm bulmaya çalıştı. Tanidiklarim dedim zaten.
adam ne zamandır yok
kac haftadır?
sız onu ya da o sızı hıc aramadımı?
ben bu ısın tek bır sekılde cozume ulasacagına ınanıyorum adam mecbur kalsa bıle sızle evlense
sonrası gene kolay

Zor olacak evet. Herkesin hayatında zorlu bi süreç var kimininki daha uzun kimininki daha kısa. Kimse dört dörtlük bi hayat yaşamıyo ki. Tüm yasadiklarima rağmen hala ayakta kalisim bile muhteşem değil mi ... zayıf olabilirdim kaldiramayabilirdim hayatıma son verebilirdim ergenligimde de yaşadım bu zor zamanları. Gucluyum bence. Ayrıca herkesin hayatı pamuk ipliğine bağlı ... eşiniz bugün evden çıktığında kim doneceginin garantisini verebilir ? Hersey Allah ın elinde

Bu tavsiye edilecek bişey değil ... Durumu ogrenenler sahip çıkmak istedi. Öncesinde zaten baba yanimizdaydi.

Senin anan baban şam babasi mi iskele babasi mi? Seni sahiplenmemisler sokaklarda yatmissin simdi rahatca annem aradi napacagiz diye sordu diyorsun..Nasil bir baban varmis 16n da gelsin istesinler demis seni kedi yavrusu gibi atmislar seni sokaga...Hayatinin (sayet anlattiklarin dogruysa) tek sorumlusu ailen ve su yasadiklarinin da ve sen hic ders almamissin ki senin yasadiklarinin baska turlusunu hatta daha kotusunu bebegine yasatacaksin hem de cok daha erken yaslarda..

Ilk sayfalarda olup bitiyorum askimdan derken simdi onume bakiyorum repliklerin inandirici de degil..Hem seni yari yolda birakan bir adamin cocugunu dogurmak istemen de sacmalik.Aklin fikrin yok mu senin?Patladin mi daha takili plak gibi ben bu bebegi istiyorum diyorsun.20 li yaslarin basindasin.Onumde uzun bir hayat var evlenir cocuk yaparim diye beyni calistirip mantik kurmak bu kadar mi zor ?O cocugu bazi durumlari idrak edebilecek yasa geldiginde dusundum de mahallede arkadaslariyla,sinifta hayal ettim daha da icim acidi.

bende oglum 2 aylıkken ayrıldım
aılemın durumuda ıyıydı
ayaklarımın uzerınde durmam ıcın calısacaksın dedıler
4 ay babamın dukkanında haftalık 120 tl calıstım
aptamıl ve bebek bezı alabıldım sadece
daha sonra ıse gırdım bu seferde benı paranoya sardı
cunku aıleme demıskı bırı verın cocugu babaya gorsun karılarla gezmeyı cute cok kucuk demısler. bebegımı verecekler sandım caycı abla baktı 20 gun ısyerınde
buna ragmen cok zordu
ısyerınde her gun acayıp hakaretler goruyor eve gıdıp aglıyordum ben cıkıcam bu ısten dedım dayanmıyor kac kere
dedılerkı adam gıttı sende ıstern cıkarsan cocuguda alıp gıdersın nereye gıdersen gıt dedıler
sahıp cıkmayacaklarından degıl ama hayatı anlamam ıcın yaptılar bılıyorum
buna ragmen cok zordu ya
bır tek sen yasamadın
ölmek ne demek ölmek sen o cocuk ıcın bundan sonra yasamalısın bılmem anlatabılıyor muyum?

ayrıldıgımda 22 yasındaydım ve 1 tl bıle yoktu

Hala çok seviyorum herşeye rağmen fakat önüme bakmak zorundayım. Büyük şehirde yaşıyorum ben. Burda herkesin hayatı aynı aşağı yukarı. Kimse kimsenin hayatını bilmiyo. Küçük bi kasabada yaşamıyorum. Herkes kendi hayatında. Önceki yaşadığım yer olsaydı hakliydiniz da burası öyle değil .

Siz de çok zor bi hayat yasamissiniz şu an ne durumdasiniz bilmiyorum ama Allah sizin de yardımcınız olsun.

zaten buradakilerin tek tesellisi o bana dersen sen de yaparsın hayatta hiç kimsenin prensibi yok ya

Siz de çok zor bi hayat yasamissiniz şu an ne durumdasiniz bilmiyorum ama Allah sizin de yardımcınız olsun.
Şuanda ıyı durumdaydım ısım var calısıyorum cok guzel paralar kazanıyorum oglum ıcın maddı manevı herseyı en ınce ayrıntısına kadar dusunebılıyorum
ama boyle olmayabılırdı
allah yolunu acık etsın ne dıyım yaz ara ara bıze durumunu
buarada ben evlıyım 3 seneden fazladır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…