İki buçuk aylık hamileyim , babası sahip çıkmıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum

şimdi kimse bunları tahmin edemez...... senin açtığın konu şöyle bir izlenim veriyor sanki henüz okuyan ailesine muhtaç bir öğrencisin erkek arkadaşından hamilesin. bu ikinci birinicisini adam istememiş aldırmışsın gene hamile kalmışsın adam bunu da istemiyor... eee bu tepki çeker... kınamayın başınıza gelir demek te mantıksız senin anlattığın kadarı bu yorumları hak ediyor. söz ola baş kese söz ola savaş kese demişler....

burdan biz ne desek boş hayat senin hayatın.... valla ben tek başıma işim gücüm varken çok zorlanıyorum... bazen cebimde beş kuruş param olmuyor.... bazen buzdolabı bomboş oluyor arkadaşlar arayıp sana oturmaya geliyoruz dicek diye aklımın çıktığı günler oluyor :) hele kışın faturalar bastırınca wuuu düşünmek bile istemiyorum..... sen bir de bebeyle naparsın bilmem Allah yardımcın olsun... Çok çaresiz kalırsan kadın sığınma evlerine gidebilirsin. Çocuk kıvama gelip sen bir iş edinene kadar kalacak yerin olur...... http://www.kamer.org.tr/ destek hattından bilgi alabilirsin.

Teşekkür ederim sağolun. Çok küçük yaşta tanıştım eski eşimle babam öğrendi 1 aya kalmadan , okuldan almaya kalktı beni gelip istesinler dedi. Onlar da biz okuturuz dediler onlarla yaşadım imam nikahli olarak lise bitince resmi nikahim oldu bunların hepsi 5 yıl ediyo.

aslında yargılamak istemiyorum yargılamak amacıylada yazmıyorum
benimde kızım var
senin düştügün hataya düşebilir
adamın sahip çıkmayacagı belliymişti canım ya
sen nasıl tek başına bakacaksın
kadın sıgınma evlerinden memnun olmayan birsürü kadın var
Allah yardımcın olsun

Annem aramış bugün uyurken en son konuştuğumuzda reddetmislerdi çünkü aldırmak istemedim doğurmak istedim. Napicaz nasıl olacak diye konuştuk bi çıkar yol bulucaz inşallah. Ben bu bebeği çok istedim böyle olacağı aklımın ucundan geçmedi kandirmadim da kimseyi her ay bekledi o da acaba hamile misin diye. Öğrendiğimizde de sorun yoktu hersey yolundaydı ne olduysa sonra oldu bende olanlara inanamadım. Şu an kabullendim ve sadece bebeğimi düşünüyorum.

Ben hala anlamadım.
İlk bebenin ölümüne sebep olan adam pişman oldu, hani seni sevip sarmaladı di mi?
O yüzden sevişmeye devam ettin,gebe kalmak için cebelleştin di mi?
Tüm bunların öncesinde niye bir basit nikah kıymadınız?

madem karar vermişsin mücadelenide edeceksin nerede yaşayacaksın ,, bebek doğunca çalışamayacaksın kimler bakacak sizee .. şimdiden sonra ne yapmayı planlıyorsunn..

Ay ı hataya iki kere düşüyorsun senıbkı aşk olabilir ama onunki kesinlikle yatsın kalksın istiyor sadece cocuk oluncada kaçiyor zerre inanmıyorum sana aşık olduguna

tamam da canim madem karsilikli istemissiniz bu adam sana nikah yapmayinca anlamadin mi sen sahiplenmiceini??? sen sana nikah yapmayan bi adamdan hamile kalmak icn ne die bu kadar ugrastin? evlenseydinizde ondan sonra gitseydin tedavini olsaydin doktora sanki evliymissin gibi ama hicbi garantin olmadan nasi gidiosun neye guvenerek ki bu adam ilk bebeine kiymis bi adam sen nasi bu adama ikinci kez guvenip bida hamile kaldin hemde nikah yapmadan? asil yanlis bu anlamiomusun? bebeine de yazik umarim ailen sana sahip cikar hatani kabullenir de sokaklarda surunmek zorunda kalmazsiniz gercekten sen zor bi gecmisten daha zor bi gelecege atmissin kendini ve bunu kendine sen yapmissin. ne yasadiimi bilemezsiniz demissin ama yasadiklarin bu yasayacaklarina sebep olcak seyler diil. sen hicbi sekilde bu adamla ya da baska biriyle her neyse evlenmeden boyle buyuk bi adim atmamaliydin!!!! cocuk yapmak oyuncak diil ya nasi guvenebildin? o adam zaten adam olsaydi ilk hamileliinde seninle evlenirdi o zaman evlenmeyen adam ikincide neden evlensin?

ve bu gecmisinle senin boyle bi hata yapman gecmisteki hatalarindan hiic mi hic ders almadiini gosterir mazosist gb bi aci cektirenden bi baska aci cektirene atmissin kendini tebrik ederim.

Annenin aramasi iyi olmus sonucta hicbir anne cocuguna kiyamaz insallah arkanda dururlar bebek 6 ay olunca calismaya baslarsin o zaman ozguveninde gelir kendine ve bebegine bakabilirsin

Sana sahip çıkmamış birinden bebeğe sahip çıksın bekliyorsun.
Kendin için yapmışsın kendin bak artık büyüt.
Sizin gibi bencil insanlar yüzünden çocuk esirgeme kurumları dolu, sizin gibiler yüzünden boynu bükük bayram seyran yüzü gülmeyen analı babalı öksüz çocuk dolu.
Kendi zevkiniz için bir hayatı mahvediyorsunuz daha yaşınız kaç okuyup çalışıp düzgün bir yuva kurup mutlu yuvada yetişecek çocuklar dünyaya getirebilecekken, okula gittiğinde babasının okula bıraktığı çocukları görüp ağlayan, parklarda babasıyla oynayan çocukları görüp sizi suçlayan bir çocuğunuz olacak.
yazacak çok şey var ama tek üzüldüğüm dünyaya gelecek olan o çocuk.

Diyorum zaten belki de tek suç benim ama mutluyum hiç olmadığım kadar. Bi amacım var artık. Neden böyle yaptım , böyle yapmamaliydim , şöyle yapmaliydim vs demenin hiç bi anlamı yok şu saatten sonra. Neden böyle olduğunu değil bundan sonra ne olacağını düşünüyorum. Umutsuz da değilim karamsar da. Herşey yoluna girecek inanıyorum.

söylediklerinin dogru oldugunu varsayalım
okudunuz mesajlar gecmıse aıt dıyorsun ama 2015 tarıhlı hepsı

Arkadasim bence sen bu konuyu sil yorumlara bakiyorumda ne kadar cok yargilamayi seven insanlar olmusuz cikmisiz biz hamile kalamayacagin soylendigi icin rahat davranmissin olabilir ilk bebegini sartlardan dolayi aldirmak zorunda kalmissin olabilir pisman olup ikinciyi yapmissin ama kandirilmissin senin sucun degil olabilir evlenmeden iliskiye girmissin olabilir herkes hata yapar bence senin hatan ilk bebesini aldirman olmus o da olabilir sartlar oyle gostermis simdi bir amacim var bebegime adiyorum kendimidiyosun bence cok guzel birsey bu haklarini arastir guzelim siginma evlerini arastir ailen arkanda durursa orada dur rabbim her zaman yaninda olsun insallah her gece uyumadan dua et

Sen şuan mutlusun umutlusun ama o çocuk ömür boyu senin bir anlık mutluluğunun mutsuzluğunu çekecek.
Bilemiyorum bu hiç normal değil.
Üç beş sene sonra evlenmek isteyeceksiniz belki çok farklı bir hayat sizi bekliyor ozaman ne olacak bu çocuğun durumu.
İnsan bu kadar bencil olmamalı

siz hamile oldugunuz için bence daha duygusal bakıyorsunuz konuya
gayet kürlerle ilaclarla hamile kalmaya calısmıs
bebegıne sahıp cıkmaya karar vermıs kendı basına umarım basarılı olabılır daha sonra cocugu bır kenara atıp kendısı baska bır hayata yelken acmaz
soylemeden edemeyecegım bebegı aldır demıs doktorlar
o konu netlıge kavusmus mu acaba?

Ilk haftalarda doktor bana da aldir demisti ama cok sukur saglikli benim oglum dunyada milyarlarca bekar anne var neden isin olumsuz yonunden bakiyosunuz? Tabiki bu insaninda bir hayati ozel hayati olacak ama neden kendini bebegine adamasin? Niye hep baslarina bu tur olaylar gelmis kadinlara ikinci sinif insan muamelesi yapiliyor? Benim tanidigim bir suru bekar anneler var hem kendi hayatlari var hem de bebeklerine cocuklarina annelik yapabiliyorlar bence yargilamadan once biraz empati kurmayi deneleyim

iyide biz sana nasıl yardımcı olacağız ki buradan iki kelime sözle moralin düzeliyorsa şunu diyeyim umut et o adam hatasını anlayıp çocuğuna sahip olacak çok mutlu bir yuvanız olucak seni çok sevicek inşallah hep dua et...Kimse seni istemiyorsada arkadaşların söylediği gibi kadın sığınma evine git ...

bakın hanımefendı bende bekar bır anneydım
ama evlılık dısı cocuk sahibi olmak baska evlenıp ayrılan yoluna cocuguyla devam eden kadın baska
burası turkıye burada bazı kıstaslar var genıslemeyen
bız yapmasak sen yapmasan o yapacak
ben cocugu dusunuyorum o cok ısteyerek cocuk sahıbı olmus
tedavıde olmus ınkar edemez bunu ugrasmıs 8 ay gebe kalamamıs obur kurtajın uzerınden ee
sımdı dıyorum ne oldu
toplum evlenmıs ayrılmıs kadını desteklerken evlılık dısı ılıskıden ustelık ortada baba bıle yokken o ınsanlara saygı duymuyor
bunlarda bıze dayatılmıs kalıplar
ha 20 sene sonra alısırız bız bu duruma ama o cocuk o cocuk ne olacak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…