- 24 Ocak 2021
- 12.983
- 29.809
- 548
Bunun için dik durmanız ve net olmanız lazım...Evet canım bence de öyleyim ben ama değişmek istiyorum evliliğimi düzeltmek istiyorum üç kişilik bir aile olduğumuzu eşime öğretmem lazım
Sorun eşinizin ailesinden ayrışamaması...Ben bebeğimiz olduktan sonra bu soğukluk arttı gibi hissediyordum ama bebeğimiz yüzünden felan değil o sadece bir bahane üstelik bebeğim 9dedin mi uyuyan bir bebek yani bazı dönemleri hariç zorlayan bir bebek değil bizim eşimle ilişkimiz sıkıntılı bir dönemde
Çok üzgünüm ama bu sizin sınır çözemediğinizi gösteriyor maalesef. 3 yıldır evliyim, şöyle bir şey yaşarsam çok sert tepki gösterirdim. Arkamda durmayan koca da lazım değil. Bence kararlarınızı gözden geçirmelisinizYa ben de anlayamıyorum karşı taraf çok ısrarcı oluyor hayırdan anlamıyorlar aslında kızım biz şuraya gideceğiz seni de alalım dediler birgün arayıp. Yok dedim kibarca anlamadılar ısrar ettiler ettiler en son kesin bşr şekilde yok deyip telefonu kapatmama rağmen kapımızın önüne gelip tekrar aramışlardı kızım aşapıda bekliyoruz hadi in diye . Yani seviyorum ama soğutuyor insanlar böyle kendilerinden yoktan anlasalar
Seni manipüle ediyor hem esin hem de ailesi, en ufak biseye hayır dediğinde seni kötü ilan ediyorlar, artık iyi olmaktan vazgeç...Evet canım çok haklısın karşı taraf çok ısrarcı bşr kere gitmek isteme hadi kaç defa arıyorlar alttan giripüstten çıkıyorlar bende çok merhametliyim iyi hadi tamam gidelim diyorum ama bşr kere gitmeyelim hemen kötü anlaşılıyor ama bunu aşmak istiyorum en büyük sorun eşimin rahatsız olmaması
Haklısın canım iyi olmayanlar çok haklılar onu farkediyorumEşiniz çocuk olunca ailesinin yanında iyice kıymete bindi haliyle bu durum onun egosunu okşuyor, size düşen dik durmak , gitmeyin gelmeyin eşinizi tek yollayın, eş ailesinin ısrarlarına boyun etmeyin gerekirse sertce karşılık verin kavga çıkarın başka türlü yakanızdan düşmezler, iyi olarak asla kurtulamazsın kötü olacaksın gerekirse boşanmayı göze alacaksın ancak öyle düzelirler...
Evet canım haklısınız ben size hak veriyorum hata bendeÇok üzgünüm ama bu sizin sınır çözemediğinizi gösteriyor maalesef. 3 yıldır evliyim, şöyle bir şey yaşarsam çok sert tepki gösterirdim. Arkamda durmayan koca da lazım değil. Bence kararlarınızı gözden geçirmelisiniz
Canım çok üzülüyorum halime kendimden çok fedakarlık ediyorum ömrüm böyle geçiyor iş yerinde aynı aile içinde aynıSeni manipüle ediyor hem esin hem de ailesi, en ufak biseye hayır dediğinde seni kötü ilan ediyorlar, artık iyi olmaktan vazgeç...
Merhaba eşimle 8senelik ilişki sonrası çook aşık evlendik evlendiğim günden beri eşimin anne babasından kopaması ile uğraşıyordum iki güne bir üç güne bir görüşüyorduk 1. Senenin sonuna kadar böyle devam etti bende doldum patladım eşimle çok tartıştık sonra ben hamile kaldım beneğimiz dünyaya geldi her soruna rağmen her strese rağmen ne lohusa depresyonuna girdim ne moralimi bozdum ne naz yaptım 2. Gün ayağa kalktım emzirme dönemi sporlarına başladım kendime geldim yani kendime bakıyorum her şeyden önce kendim için kendime bakıyorum. Her neyse. Doğumdan sonra eşimle aramıza sogukluklar girdi. Hem bu lohusa zamanı sık sık ailesi ile görüşmek istemesi beni küçücük bebeğimizi hastaneye hasta ziyaretine ,hastaneden çıkana hasta ziyaretine götürmek istemesi vs beni çok sıktı. Eşimle çok severek evlendim hiç böyle bir sorunumuz olacağını tahmin etmemiştim. Konuştugumuzda ise neden benimle vakit geçirmiyorsun boş zamanlarımızda dediğim zaman ailemin yanında da beraber vakit geçirmiş oluyoruz yine yan yanayız diyor. Kısacası her haftasonu mesai yapıyor yapmadığı zamanlarda ailesi ile beraberiz ilişkimiz soğukluğumuz çok fazla binbir emekler ediyorum anne olmama rağmen sevdiği yemekler evim her zaman temiz kendim güleryüzle anlayışlı olmaya çalışıyorum ama artık çok bunaldım kızlar bu kadar çaba göstermeye ben neden mecburum
Sizin ailenizle eşiniz böyle vakit geçiriyor mu istemediği haldeCanım en son geçen hafta onun çok sevdiği bir yere yemeğe çıktık çok güzel giyindim hazırlandım o da aynı şekilde yemeklerimizi yedik bu konuyu açtım güzel güzel kısaca konuştum bana verdiği cevap sen sadece ikimiz olalım başka kimse olmasın diyorsun ama başkaları varken de biz yine ikimiz yemeğe çıkmış oluyoruz yine ikimiz yan yana oluyoruz diyor böyle bir cevap aldım eşimden. Gittiğimiz zaman o uzanıyor uyuyor ben robot gibi hizmet ediyorum robot gibi oturuyorum kalkıyorum seviyorum ailesini ama sevmek bu kadar kendinden vermek midir.
Gereksiz fedakarlık sizi mahveder , ömür boyu insanlara kölelik yaparsınız, Sınır çizmeyi öğrenin ve dik durun, size psikolog Tülay Kök ün sınırlar videolarını öneririm, en azından izleyin biraz da olsa nasıl bir manipülasyona maruz kaldığınızı görün, siz böyle pasif şekilde yaşamaya devam ederseniz eşiniz, ailesi ve tüm insanlar sizi ezer ve de değersizleştirir , kendinize değer vermeyi öğrenin...Canım çok üzülüyorum halime kendimden çok fedakarlık ediyorum ömrüm böyle geçiyor iş yerinde aynı aile içinde aynı
Canım ben her zaman ilk adımı kendim atarım be çok sabırlıyımdır. Bunları yapmak eşimden ziyade beni çok mutlu eden şeyler. Ben evim güzel olduğu zaman kendim iyi güzel olduğum zaman herkesten önce ben mutlu oluyorum aslında. Bunları size saymamın sebebi böyle şeylerden erkekler eşler de mutlu olmaz mı yani. Ben mesela üstüm kirliyse değiştirmeden kitap okumam. Kitap başına oturmak için bile bir özenmem lazımdır böyle şeyler mutlu eder beni. Bebeğimizi çok severek isteyerek yaptık kayınvalşdemgil sürekli görüşmek istiyor diye bebek istediğimden neden vazgeçeyim
Canım bunları kendim içinden geldiği için yaptığımdan dolayı basa kakmıyorum sadece eşler böyle şeylere önem veriyor diye düşündüğüm için bu konularda bir sıkıntım yok demek istedim. Akrabalarımız yapmıyorlar mesela bazıları duyuyoruz işte kayınvalidem anlatıyor şu kız şöyle şöyle yapmış diye yani ben onları da yapmıyorum ister istemez eşim benş takdir etsin istiyorum tabiki ama takdiri makdiride geçtim birbirimizden çok uzaklaştık benim üzüldüğüm şey buYaniliyor olabilirim sonucta sizi su yazdiginiz 30-40 satirla degerlendirebilirim.
Kayin aileden kopamayan koca fikri evet cok itici, gun asiri gorusmek, lohusalikta icli disli olmak vs bunlar rahatsiz edici şeyler. Bunlari kocaniz çözmeli ve cekirdek ailesinin oncelikli oldugunun farkina varmali.
Bu kisimlarda sizinle hem fikirim evet ama sizde de yazdiklarinizdan cikardigim kadariyla emeginize minnet duyulmasi istegi var.
"Ben kendime bakan kadinim" (diger bakimsiz tipler gibi degilim benden soguyamaz)
"Lohusa olmama ragmen evim temiz, sevdigi yemekleri yapiyorum" (beni takdir etsin, ben lohusa oldugum halde zahmet veriyorum, minnet duysun bana)
Yanlis anlamayın yapmaya mecbur degilsiniz evet (4 gunluk lohusa olarak yaziyorum) ama yapiyorsanizda kafaya kakiyor gibi davranmak ne kadar dogru bilemedim?
Ha dedigim gibi su yazdiginiz 30-40 satirdan aldigim his bu tamamen yaniliyor olabilirim. Siz fedakarliginizi kafaya kakan biri olmayadabilirsiniz ama ben sizden oyle bi enerji aldim.
kayınvalide konu sahibini asla anlamaz , zaten rahatsız olduğunun farkındalar bilerek kıza baskı uyguluyorlar, anlayışlı olsalar 3 kere gelemem dediği halde kapısına kadar gidip aşağı in seni bekliyoruz demezlerdi ,adamlar zorba ve manipüleci..2 seçeneğin var gibi duruyor... 1. Si eşinle değil kayınvalidenle konuşacaksın.. Ne mi konuşacaksın? Ona onları ve onlarla vakit geçirmekten hoşlandığını ama bunun sık sık olmasının evliliğinize zarar verdiğini söyleyeceksin utanmayacaksın, bazen bazı şeyleri kocayla değil sorunun kendisiyle halletmek gerekir, iki senede bu kadar sık bir araya geldiyseniz artık zaten Bi tık daha gelinlikten kızlığa geçiş yapmışsındır diye düşünüyorum ama aranızdaki diyaloğu kötü etkilemeden bir konuşma gerçekleştir ki sonradan sen kötü gelin olma... Açıkça ona karı koca hayatımız bitmek üzere baş başa vakit geçiremiyoruz diye anlat insansa eğer anlayacaktır öyle çağırdıklarında Red etmek çare değil o kadar ısrar ve kapıya gelmeler varsa kötü bir aile değiller anladığım kadarıyla seni de seviyorlar belli kalp kırmaya gerek yok...
2.seçeneğin eğer ilk seçenek işe yaramazsa eşini ciddi ciddi tehtit etmelisin... Ben bunlaeı yaşamak kocasız kalmak için evlenmedim diye baskın olacaksın, kocana o raddede deki kocalık sadece yatakta olmuyor, benim her türlü ihtiyacım var sana ailenin yanında ne sen benim ruhumun ihtiyacını karşılarsın ne ben senin. Gerisi ayrılık tehtiti olur istersen devam edersin eşinin tepkisine göre baktın ki tepkisi aynı o zaman ayrılalım ben sen varkende kocasızım hiç olma o zaman evladım ve ben gül gibi stressiz yaşarım gibi göz dağı ver bakalım o zaman Neler olacak..
Bazen bazı şeyleri elde etmek için kocaları korkutmak gerekiyor...
Dört dörtlük olma kimse sana madalyon takmayacak, sal gitsin...Canım bunları kendim içinden geldiği için yaptığımdan dolayı basa kakmıyorum sadece eşler böyle şeylere önem veriyor diye düşündüğüm için bu konularda bir sıkıntım yok demek istedim. Akrabalarımız yapmıyorlar mesela bazıları duyuyoruz işte kayınvalidem anlatıyor şu kız şöyle şöyle yapmış diye yani ben onları da yapmıyorum ister istemez eşim benş takdir etsin istiyorum tabiki ama takdiri makdiride geçtim birbirimizden çok uzaklaştık benim üzüldüğüm şey bu
Evet en büyük kızgın olduğum nokta da bu biz evlendiğimizden beri eşim hiç saygısızlık etmedi seviyor ailemi anlaşıyorlar ama o hiçte benim gibi robotik davranmıyor istediği zaman yatıyor kalkıyor bir yandan hoşuma gitse de demekki rahat ediyor diyorum bir yandan da aslında eşim kafası nasıl isterse öyle davranıyor benim ailemin yanındaSizin ailenizle eşiniz böyle vakit geçiriyor mu istemediği halde
Canım bunları kendim içinden geldiği için yaptığımdan dolayı basa kakmıyorum sadece eşler böyle şeylere önem veriyor diye düşündüğüm için bu konularda bir sıkıntım yok demek istedim. Akrabalarımız yapmıyorlar mesela bazıları duyuyoruz işte kayınvalidem anlatıyor şu kız şöyle şöyle yapmış diye yani ben onları da yapmıyorum ister istemez eşim benş takdir etsin istiyorum tabiki ama takdiri makdiride geçtim birbirimizden çok uzaklaştık benim üzüldüğüm şey bu
Bunu bilemeyiz şimdi iyi niyet mi kötü niyet mi manipüle mi yoksa maaile olmayı mı seviyorlar?kayınvalide konu sahibini asla anlamaz , zaten rahatsız olduğunun farkındalar bilerek kıza baskı uyguluyorlar, anlayışlı olsalar 3 kere gelemem dediği halde kapısına kadar gidip aşağı in seni bekliyoruz demezlerdi ,adamlar zorba ve manipüleci..
Yok rahatlıktan ziyade gün sayısı olarak aynı sıklıkta görüşüyor mu demek istedim ama şehir dışında olduğu İçin değildir muhakkakEvet en büyük kızgın olduğum nokta da bu biz evlendiğimizden beri eşim hiç saygısızlık etmedi seviyor ailemi anlaşıyorlar ama o hiçte benim gibi robotik davranmıyor istediği zaman yatıyor kalkıyor bir yandan hoşuma gitse de demekki rahat ediyor diyorum bir yandan da aslında eşim kafası nasıl isterse öyle davranıyor benim ailemin yanında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?