İki eş arası neden bozulur

Sorun eşinizin ailesinden ayrışamaması...

Çok üzgünüm ama bu sizin sınır çözemediğinizi gösteriyor maalesef. 3 yıldır evliyim, şöyle bir şey yaşarsam çok sert tepki gösterirdim. Arkamda durmayan koca da lazım değil. Bence kararlarınızı gözden geçirmelisiniz

Seni manipüle ediyor hem esin hem de ailesi, en ufak biseye hayır dediğinde seni kötü ilan ediyorlar, artık iyi olmaktan vazgeç...

Haklısın canım iyi olmayanlar çok haklılar onu farkediyorum

Yaniliyor olabilirim sonucta sizi su yazdiginiz 30-40 satirla degerlendirebilirim.

Kayin aileden kopamayan koca fikri evet cok itici, gun asiri gorusmek, lohusalikta icli disli olmak vs bunlar rahatsiz edici şeyler. Bunlari kocaniz çözmeli ve cekirdek ailesinin oncelikli oldugunun farkina varmali.

Bu kisimlarda sizinle hem fikirim evet ama sizde de yazdiklarinizdan cikardigim kadariyla emeginize minnet duyulmasi istegi var.

"Ben kendime bakan kadinim" (diger bakimsiz tipler gibi degilim benden soguyamaz)

"Lohusa olmama ragmen evim temiz, sevdigi yemekleri yapiyorum" (beni takdir etsin, ben lohusa oldugum halde zahmet veriyorum, minnet duysun bana)

Yanlis anlamayın yapmaya mecbur degilsiniz evet (4 gunluk lohusa olarak yaziyorum) ama yapiyorsanizda kafaya kakiyor gibi davranmak ne kadar dogru bilemedim?

Ha dedigim gibi su yazdiginiz 30-40 satirdan aldigim his bu tamamen yaniliyor olabilirim. Siz fedakarliginizi kafaya kakan biri olmayadabilirsiniz ama ben sizden oyle bi enerji aldim.

Sizin ailenizle eşiniz böyle vakit geçiriyor mu istemediği halde

2 seçeneğin var gibi duruyor... 1. Si eşinle değil kayınvalidenle konuşacaksın.. Ne mi konuşacaksın? Ona onları ve onlarla vakit geçirmekten hoşlandığını ama bunun sık sık olmasının evliliğinize zarar verdiğini söyleyeceksin utanmayacaksın, bazen bazı şeyleri kocayla değil sorunun kendisiyle halletmek gerekir, iki senede bu kadar sık bir araya geldiyseniz artık zaten Bi tık daha gelinlikten kızlığa geçiş yapmışsındır diye düşünüyorum ama aranızdaki diyaloğu kötü etkilemeden bir konuşma gerçekleştir ki sonradan sen kötü gelin olma... Açıkça ona karı koca hayatımız bitmek üzere baş başa vakit geçiremiyoruz diye anlat insansa eğer anlayacaktır öyle çağırdıklarında Red etmek çare değil o kadar ısrar ve kapıya gelmeler varsa kötü bir aile değiller anladığım kadarıyla seni de seviyorlar belli kalp kırmaya gerek yok...
2.seçeneğin eğer ilk seçenek işe yaramazsa eşini ciddi ciddi tehtit etmelisin... Ben bunlaeı yaşamak kocasız kalmak için evlenmedim diye baskın olacaksın, kocana o raddede deki kocalık sadece yatakta olmuyor, benim her türlü ihtiyacım var sana ailenin yanında ne sen benim ruhumun ihtiyacını karşılarsın ne ben senin. Gerisi ayrılık tehtiti olur istersen devam edersin eşinin tepkisine göre baktın ki tepkisi aynı o zaman ayrılalım ben sen varkende kocasızım hiç olma o zaman evladım ve ben gül gibi stressiz yaşarım gibi göz dağı ver bakalım o zaman Neler olacak..
Bazen bazı şeyleri elde etmek için kocaları korkutmak gerekiyor...

Canım çok üzülüyorum halime kendimden çok fedakarlık ediyorum ömrüm böyle geçiyor iş yerinde aynı aile içinde aynı
Gereksiz fedakarlık sizi mahveder , ömür boyu insanlara kölelik yaparsınız, Sınır çizmeyi öğrenin ve dik durun, size psikolog Tülay Kök ün sınırlar videolarını öneririm, en azından izleyin biraz da olsa nasıl bir manipülasyona maruz kaldığınızı görün, siz böyle pasif şekilde yaşamaya devam ederseniz eşiniz, ailesi ve tüm insanlar sizi ezer ve de değersizleştirir , kendinize değer vermeyi öğrenin...

Biz de pislik içinde oturup, aç durarak mutlu olmuyoruz Ama bu gorevler bir tek sizde sanırım eşiniz elini sürmüyor. Bari mutsuzken her şeyi 4 4luk yapmayiverin diyorum. İlla İlk adımı atarım sabırlıyım, her şeyi de tek başıma yaparım kocam mutlu olsun diyorsaaaniz o adamdan değer görmeyi dahada coooook uzun yıllar beklersiniz.

Canım bunları kendim içinden geldiği için yaptığımdan dolayı basa kakmıyorum sadece eşler böyle şeylere önem veriyor diye düşündüğüm için bu konularda bir sıkıntım yok demek istedim. Akrabalarımız yapmıyorlar mesela bazıları duyuyoruz işte kayınvalidem anlatıyor şu kız şöyle şöyle yapmış diye yani ben onları da yapmıyorum ister istemez eşim benş takdir etsin istiyorum tabiki ama takdiri makdiride geçtim birbirimizden çok uzaklaştık benim üzüldüğüm şey bu

kayınvalide konu sahibini asla anlamaz , zaten rahatsız olduğunun farkındalar bilerek kıza baskı uyguluyorlar, anlayışlı olsalar 3 kere gelemem dediği halde kapısına kadar gidip aşağı in seni bekliyoruz demezlerdi ,adamlar zorba ve manipüleci..

Dört dörtlük olma kimse sana madalyon takmayacak, sal gitsin...

Sizin ailenizle eşiniz böyle vakit geçiriyor mu istemediği halde
Evet en büyük kızgın olduğum nokta da bu biz evlendiğimizden beri eşim hiç saygısızlık etmedi seviyor ailemi anlaşıyorlar ama o hiçte benim gibi robotik davranmıyor istediği zaman yatıyor kalkıyor bir yandan hoşuma gitse de demekki rahat ediyor diyorum bir yandan da aslında eşim kafası nasıl isterse öyle davranıyor benim ailemin yanında

Ben yanılmışım o halde ozurdiliyorum.

Bunu bilemeyiz şimdi iyi niyet mi kötü niyet mi manipüle mi yoksa maaile olmayı mı seviyorlar?
Mesela benim ailemde uzun zaman evlendiğimi zor kabul etti herşeye çağırdı, gitsen bir dert gitmesen bir dert meselesi... Sonra sonra yavaş yavaş özellikle de abim, bizim evli ve ayrı bir aile olduğumuzu sindirmeye başladı. Öyle ki ilk zamanlar gelemeyiz dediğimizde bozuk atardı trip atardı baya baya çocuk gibi işte o yüzden konu sahibi can havliyle anlattığı ve kendi açısından baktığı için bilemeyiz tam olarak

Yok rahatlıktan ziyade gün sayısı olarak aynı sıklıkta görüşüyor mu demek istedim ama şehir dışında olduğu İçin değildir muhakkak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…