- 24 Ocak 2021
- 12.983
- 29.809
- 548
Bakin erkek ailesi ile kız ailesi arasında dünya kadar farklar var , evin kızı ile gelin asla aynı bakış açısına sahip değil bizim toplumda, kayınvalide gelin oğlumu benden ayırmak istiyor diye yaygara koparırken bizim kendi ailelerimiz aman huzurları kacmasin da ne olursa olsun modundalar, asla iyi niyetli değil eş aileleri ...Bunu bilemeyiz şimdi iyi niyet mi kötü niyet mi manipüle mi yoksa maaile olmayı mı seviyorlar?
Mesela benim ailemde uzun zaman evlendiğimi zor kabul etti herşeye çağırdı, gitsen bir dert gitmesen bir dert meselesi... Sonra sonra yavaş yavaş özellikle de abim, bizim evli ve ayrı bir aile olduğumuzu sindirmeye başladı. Öyle ki ilk zamanlar gelemeyiz dediğimizde bozuk atardı trip atardı baya baya çocuk gibiişte o yüzden konu sahibi can havliyle anlattığı ve kendi açısından baktığı için bilemeyiz tam olarak
Estagfurullah güzel önerileriniz için teşekkür ederim benBen yanılmışım o halde ozurdiliyorum.
Evet canım onlar hiç rahatsızlık duymuyorlar eşim bir gün evdeysek beraber geçirmek isteyebileceğimizi anlayamıyorlar sık sık hergğn onlara gitsem hiç yadırgamazlar bu da beni şaşırtıyorBunu bilemeyiz şimdi iyi niyet mi kötü niyet mi manipüle mi yoksa maaile olmayı mı seviyorlar?
Mesela benim ailemde uzun zaman evlendiğimi zor kabul etti herşeye çağırdı, gitsen bir dert gitmesen bir dert meselesi... Sonra sonra yavaş yavaş özellikle de abim, bizim evli ve ayrı bir aile olduğumuzu sindirmeye başladı. Öyle ki ilk zamanlar gelemeyiz dediğimizde bozuk atardı trip atardı baya baya çocuk gibiişte o yüzden konu sahibi can havliyle anlattığı ve kendi açısından baktığı için bilemeyiz tam olarak
Kesinlikle katılıyorumBakin erkek ailesi ile kız ailesi arasında dünya kadar farklar var , evin kızı ile gelin asla aynı bakış açısına sahip değil bizim toplumda, kayınvalide gelin oğlumu benden ayırmak istiyor diye yaygara koparırken bizim kendi ailelerimiz aman huzurları kacmasin da ne olursa olsun modundalar, asla iyi niyetli değil eş aileleri ...
Yarı yarıya haklısın aslında ama işte bazen bazı şeyleri bu şekilde abartmadsm abartı olmadığını düşünerek yazmak geliyor içimdenBakin erkek ailesi ile kız ailesi arasında dünya kadar farklar var , evin kızı ile gelin asla aynı bakış açısına sahip değil bizim toplumda, kayınvalide gelin oğlumu benden ayırmak istiyor diye yaygara koparırken bizim kendi ailelerimiz aman huzurları kacmasin da ne olursa olsun modundalar, asla iyi niyetli değil eş aileleri ...
Canım ilkini yapamam kayınvalidem evet çok iyi birisi hakkında hep herkes iyi konuşur bende iyiliğini gördüm ama çok nazlı birisi çok kırılgan alıngan bebeğimize 40. Gününde gezmeye götürmedik diye üç kere ağlamış birisi. Yanı böyle şeyler de yaşadık ama ben her şeyi anlatmak istemiyorum uzun uzun yani konuşabileceğimi sanmıyorum onunla eşimle de konuşasım gelmiyor artık çünkü eşim ortada bir huzursuzluk varken her şey normalmiş gibi davranabiliyorsa beni yeterince anlamak sevmek istemiyor demekki2 seçeneğin var gibi duruyor... 1. Si eşinle değil kayınvalidenle konuşacaksın.. Ne mi konuşacaksın? Ona onları ve onlarla vakit geçirmekten hoşlandığını ama bunun sık sık olmasının evliliğinize zarar verdiğini söyleyeceksin utanmayacaksın, bazen bazı şeyleri kocayla değil sorunun kendisiyle halletmek gerekir, iki senede bu kadar sık bir araya geldiyseniz artık zaten Bi tık daha gelinlikten kızlığa geçiş yapmışsındır diye düşünüyorum ama aranızdaki diyaloğu kötü etkilemeden bir konuşma gerçekleştir ki sonradan sen kötü gelin olma... Açıkça ona karı koca hayatımız bitmek üzere baş başa vakit geçiremiyoruz diye anlat insansa eğer anlayacaktır öyle çağırdıklarında Red etmek çare değil o kadar ısrar ve kapıya gelmeler varsa kötü bir aile değiller anladığım kadarıyla seni de seviyorlar belli kalp kırmaya gerek yok...
2.seçeneğin eğer ilk seçenek işe yaramazsa eşini ciddi ciddi tehtit etmelisin... Ben bunlaeı yaşamak kocasız kalmak için evlenmedim diye baskın olacaksın, kocana o raddede deki kocalık sadece yatakta olmuyor, benim her türlü ihtiyacım var sana ailenin yanında ne sen benim ruhumun ihtiyacını karşılarsın ne ben senin. Gerisi ayrılık tehtiti olur istersen devam edersin eşinin tepkisine göre baktın ki tepkisi aynı o zaman ayrılalım ben sen varkende kocasızım hiç olma o zaman evladım ve ben gül gibi stressiz yaşarım gibi göz dağı ver bakalım o zaman Neler olacak..
Bazen bazı şeyleri elde etmek için kocaları korkutmak gerekiyor...
Ben bu sorunları çok yaşadım maalesef , asla iyi niyetli değiller...Yarı yarıya haklısın aslında ama işte bazen bazı şeyleri bu şekilde abartmadsm abartı olmadığını düşünerek yazmak geliyor içimdenben yaşamadım bu sorunu hatta hala görüşmem Kvmle Bi kere geçenlerde gittim uzun zaman sonra karışmaz gelmez aramaz kendisi
Benim abimde bize aşırı düşkündür yedi yirmidört onlarda olalım ( bekar annemle yaşıyor) istiyor herşeyde birlikte olalım istiyor hatta aynı evde bile yaşamak istedi evleri tribleks gelin dediistemedik istekleri olmayınca kızıyor trip atıyor falanEvet canım onlar hiç rahatsızlık duymuyorlar eşim bir gün evdeysek beraber geçirmek isteyebileceğimizi anlayamıyorlar sık sık hergğn onlara gitsem hiç yadırgamazlar bu da beni şaşırtıyor
Gezmeye götürmedin diye ağlayan kayınvalide asla masum değildir, kadın oğluna psikolojik şiddet uygulayarak dediğini yaptırıyor, asla iyi niyetli değil, ay benim Kayinvalidem de böyleydiCanım ilkini yapamam kayınvalidem evet çok iyi birisi hakkında hep herkes iyi konuşur bende iyiliğini gördüm ama çok nazlı birisi çok kırılgan alıngan bebeğimize 40. Gününde gezmeye götürmedik diye üç kere ağlamış birisi. Yanı böyle şeyler de yaşadık ama ben her şeyi anlatmak istemiyorum uzun uzun yani konuşabileceğimi sanmıyorum onunla eşimle de konuşasım gelmiyor artık çünkü eşim ortada bir huzursuzluk varken her şey normalmiş gibi davranabiliyorsa beni yeterince anlamak sevmek istemiyor demekki
Ya yanlış anlama ama nesini seviyorsun böyle bir ailenin? Özel alan diye bir şey bırakmamışlar. Belki regl sin o gün ve yoğun geçiyor.Ya ben de anlayamıyorum karşı taraf çok ısrarcı oluyor hayırdan anlamıyorlar aslında kızım biz şuraya gideceğiz seni de alalım dediler birgün arayıp. Yok dedim kibarca anlamadılar ısrar ettiler ettiler en son kesin bşr şekilde yok deyip telefonu kapatmama rağmen kapımızın önüne gelip tekrar aramışlardı kızım aşapıda bekliyoruz hadi in diye . Yani seviyorum ama soğutuyor insanlar böyle kendilerinden yoktan anlasalar
Oğlu kendi malları çünkü bizse el kızıyız...Kesinlikle katılıyorum
Benim ex kv kızının düzenini bozmak üzereydi aşırı gidip kaldığı İçin. Sonra çekiliverdi aradan. Damadım da damadım. Aman evlilikleri bozulmasın diye sustu oturdu. Bize yapıştı kaldı, her türlü terbiyesizliği yaptı.
Kızıyla elbet gelini aynı görmüyorlar görmeyecekler. Kızının evliliğini düşündüğü gibi keşke oğlununkini de düşünseler.
Abiniz mümkünse bir daha evlenmesin ayrı bir aile kuracak yapıda değil belli ki.Benim abimde bize aşırı düşkündür yedi yirmidört onlarda olalım ( bekar annemle yaşıyor) istiyor herşeyde birlikte olalım istiyor hatta aynı evde bile yaşamak istedi evleri tribleks gelin dediistemedik istekleri olmayınca kızıyor trip atıyor falanikinci seneyi devirdik bizde hala bazen bozuk atar gelmiyoruz biz dediğimizde. Şimdi tam tersinide anlatacağım sana. Abim bir sene kadar bir evlilik yaşadı, ayrı oturmadı annemle yaşadılar. Annem sürekli Bi yerlere gitti bize ablama Kendi ailesine gitti geldi yalnız bıraktı onları... Buna rağmen abim en ufak birşeye bizi annemi katmak istedi ne bileyim bir misal vereyim zayenğiş güç sık dışarı çıkmazlardı Bi gün yemeğe çıkmışlar abim anamıda aramış annemde benim ne işim var siz eğlenin diye Red etmiş... Şimdi diyeceğim şu bu örneği niye verdim bazı erkekler ailelerine ayrı bir düşkün olurlar ama eğer insansa kayınvalide halden anlar, tabi bunu birinin de aksettirmesi lazım, yine abime döneyim, eski eşi ilgi isteyen biriydi ve abim ilgilenmediği zaman anneme bize dert yanardı bizde annemde elimizden geleni yapardık abim gözünü açsın da ilgilensin diye...
Bilmiyorum anlatabildim mi
İnşallah kayınvaliden insandır
Keşke böyle mantıktakiler hiç evlendirmese kuzularınıOğlu kendi malları çünkü bizse el kızıyız...
Haklısın aksini iddia edemiyorum da işte çözmek için bir yerden başlaman ve sesini artık çıkarman gerekiyor, yoksa bu şekilde gerçek anlamda bitecek evlilik... Tek seçenek o zaman göz dağı vereceksin kocana gerekiyorsa ciddi ciddi valiz hazırlayıp ananın evine gideceksin ve akıllanana kadar gelip seni alana kadar dönmeyeceksin... Almadı mı seni o zaman zil takıp oyna ömrünü yanlış kişiyle geçirmemiş olacaksın, almaya geldiğinde gerçekten pişmansa ve ailesine yani sana ve evladına sahip çıkıp öncelikli olarak sizinle olacaksa döneceksin yuvana... Bu şekilde bu bir yuva değil zaten üzgünüm ama gerçek bu...Canım ilkini yapamam kayınvalidem evet çok iyi birisi hakkında hep herkes iyi konuşur bende iyiliğini gördüm ama çok nazlı birisi çok kırılgan alıngan bebeğimize 40. Gününde gezmeye götürmedik diye üç kere ağlamış birisi. Yanı böyle şeyler de yaşadık ama ben her şeyi anlatmak istemiyorum uzun uzun yani konuşabileceğimi sanmıyorum onunla eşimle de konuşasım gelmiyor artık çünkü eşim ortada bir huzursuzluk varken her şey normalmiş gibi davranabiliyorsa beni yeterince anlamak sevmek istemiyor demekki
Canım işte bende bunu anlamıyorum belki işim var hani çağırıp bıraksalar neyse çok ısrarcı davranıyorlar böyle yapa yapa iyice eşimle uzaklaştık artık bende çaba göstermiyorum akışına bıraktım eşim gidelim diyorsa gidiyorum yok diyorsa gitmiyorum çok üzülüyorum artık o kadar severek evlendikYa yanlış anlama ama nesini seviyorsun böyle bir ailenin? Özel alan diye bir şey bırakmamışlar. Belki regl sin o gün ve yoğun geçiyor.
Canım o da geçiyor içimden çok bunaldım sık sık onlarla vakit geçiriyorum ama ailemle hiç uzun zamandır vakit geçirmiyorum gitsem acaba işler daha da sarpa sarar mı uzaklık daha da artar mı diye korkuyorumHaklısın aksini iddia edemiyorum da işte çözmek için bir yerden başlaman ve sesini artık çıkarman gerekiyor, yoksa bu şekilde gerçek anlamda bitecek evlilik... Tek seçenek o zaman göz dağı vereceksin kocana gerekiyorsa ciddi ciddi valiz hazırlayıp ananın evine gideceksin ve akıllanana kadar gelip seni alana kadar dönmeyeceksin... Almadı mı seni o zaman zil takıp oyna ömrünü yanlış kişiyle geçirmemiş olacaksın, almaya geldiğinde gerçekten pişmansa ve ailesine yani sana ve evladına sahip çıkıp öncelikli olarak sizinle olacaksa döneceksin yuvana... Bu şekilde bu bir yuva değil zaten üzgünüm ama gerçek bu...
Kv yalnız mı kp var mıCanım işte bende bunu anlamıyorum belki işim var hani çağırıp bıraksalar neyse çok ısrarcı davranıyorlar böyle yapa yapa iyice eşimle uzaklaştık artık bende çaba göstermiyorum akışına bıraktım eşim gidelim diyorsa gidiyorum yok diyorsa gitmiyorum çok üzülüyorum artık o kadar severek evlendik
Yok yok evlenmedi Bi dahaAbiniz mümkünse bir daha evlenmesin ayrı bir aile kuracak yapıda değil belli ki.
Evlenmiş sanırım eski eşten de bahsetmişsiniz ama eminim yeni eşi de sikayetcidir anam da anam hallerinden.
Canım eski eşi galiba abinin sonumuz böyle olmaz inşallahBenim abimde bize aşırı düşkündür yedi yirmidört onlarda olalım ( bekar annemle yaşıyor) istiyor herşeyde birlikte olalım istiyor hatta aynı evde bile yaşamak istedi evleri tribleks gelin dediistemedik istekleri olmayınca kızıyor trip atıyor falanikinci seneyi devirdik bizde hala bazen bozuk atar gelmiyoruz biz dediğimizde. Şimdi tam tersinide anlatacağım sana. Abim bir sene kadar bir evlilik yaşadı, ayrı oturmadı annemle yaşadılar. Annem sürekli Bi yerlere gitti bize ablama Kendi ailesine gitti geldi yalnız bıraktı onları... Buna rağmen abim en ufak birşeye bizi annemi katmak istedi ne bileyim bir misal vereyim zayenğiş güç sık dışarı çıkmazlardı Bi gün yemeğe çıkmışlar abim anamıda aramış annemde benim ne işim var siz eğlenin diye Red etmiş... Şimdi diyeceğim şu bu örneği niye verdim bazı erkekler ailelerine ayrı bir düşkün olurlar ama eğer insansa kayınvalide halden anlar, tabi bunu birinin de aksettirmesi lazım, yine abime döneyim, eski eşi ilgi isteyen biriydi ve abim ilgilenmediği zaman anneme bize dert yanardı bizde annemde elimizden geleni yapardık abim gözünü açsın da ilgilensin diye...
Bilmiyorum anlatabildim mi
İnşallah kayınvaliden insandır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?