İki gelin arası eşitlik

Ben anladım seni
Ama onlar işlerine geldiği gibi anlatıyor sana.
Kimse her istediğini yapan o kadar bilezik alan birinden durup dururken ayrılmaz.
Nikahtan dönmüş diyorsun kimi kır ne yaşadı kız.
Beğendiğin ne varsa söyle öyle alın bence. Çok taviz verme.
Başta nasıl alıştırırsan öyle gidiyor biraz o işler biraz
Abisi ayrılmış kızdan. Sanırım baştan çok taviz verdim

Yanlis anlamayin ama is sizde ve sevgilinizde bitiyor.
Bir konuda esimin ailesi esitlik olacak abinlere sunu yaptik demisti, ben de hayir benim istedigim olacak parasi muhim degil biz karsilariz siz dert etmeyin demistim. Sevgilinizin burada daha agir basmasi gerekir, sonucta aile sirketi ise onun da geliri soz konusu sadece ailesi karsiliyor degil masraflari.
Öyle ama ailesi daha çok kazanıyor tabii sevgilimden

Neden size gelin bile olmamis kizla herseyim esit olacakmiş desene oncelikle. Allahtan o kaçmiş kurtulmuş bu kvden. Kızım senin aklın yok mu esitlikten dem vuruyor ama onceki kiz tum evi kendi istegine gore duzdurmuş sen kv evinde yada kv ile altlu ustlu oturacaksin onlarin duzenine gideceksin yani nerde esitlik demedin mi? Umarim burdaki konulardan ve yorumlardan ders cikarirsin. Daha yolun basindasin kendinden odun veriyosun yapma. Onlar ödün versinler. Oncelikle kv ile ayni binada oturmaktan vazgec. Bu kv seni parmagiyla oynatir demedi deme.

Merhaba hanımlar
Benim ciddi bir ilişkim var.Evlenince şehir dışında oturacağım. Kayınvalidemlerle aynı binada. Şimdi şöyle ki bundan önce sevgilimin abisi nikahtan dönmüş. O zamanlar abisinin dairesini kız istediği gibi yaptırmış , tüm eşyaların en iyisini aldırmış ve hepsini erkek arkadaşımın ailesi almış. Anlattıklarına göre kız çok görgüsüzmüş , sırf onlar alıyor diye her şeyin en pahalısını aldırmış , bir sürü bilezik istemiş , kendini küçük ev aleti bile almamış falan. Buraya kadar olan kısım aslında beni hiç alakadar etmez-di
Daha tanıştığımız ilk günden müstakbel kayınvalidem her şey eşit olsun istiyorum , ikinize de aynı şeyleri yapmak istiyorum falan diyordu. Gel gelelim iş oturacağımız eve gelince bana dediler ki sen bizim evde otur , biz zaten taşınıcaz. Bu arada mutfağı banyoyu falan da istedikleri gibi yaptırmışlar daha önce. Ben ses etmedim hiç , hani ama diğeri her şeyi istediği gibi yaptırmış falan demedim.
Bu arada ben daha önce altlı üstlü oturmasak mı falan demiştim , o zaman sevgilim kendi evimiz olur mutfağı banyoyu istediğimiz gibi yaptırırız falan diyordu.
Ama geçen gün yüzük bakarken kayınvalidem demiş ki yüzüğün boyu birebir aynı olacak. İşte o zaman çok içerlendim
Mesele yüzüğün büyük küçük olması değil. Ama benim ailem eşyaları almaya gelince eşitlik yok , evin içini döşerken eşitlik yok , yüzüğe gelince eşitlik araması bana çok garip geldi. Sizler neler düşünüyorsunuz?
Kv ile aynı binada olmaman gerektiğini söylüyorum ve müstakbel eşim ve ailesi geçmiş bir kızı bana kötülerlerse eğer ki her şeyini de yapmışlar aldırdı yaptırdı diye bir şey yok hadi yaptırın bakalım yapabiliyorsanız şimdi buradAn yola çıkarak zamanında oğlu için göz yumup her şeyi yapıp sonra bana o kızı kötülerse böyle bir aileye girmek istemem bence bunları düşünün her şeyden önce naçizane fikrim

Böyle seyleri okuyunca ben nekadar kolay bir insanin diyorum.
Böyle sacma seyler yüzünden kalpler kirilmasin cünkü gereksiz. Yok mutfak onlarin istedigi gibi yok banyo onlar yaptirmis ne fark eder. Şükredinki durumlari iyi.. anneler babalar ugrasiyor.. biraz da herseyin güzel tarafini görseniz.

Ben baştan sona saçma buldum, o iş bitmiş gitmiş, biten şeyle sen neden kıyaslanasın? Neden bunlar konuşuluyor bu kadar? Neden aynı evde oturacakmışsın? Sen evine alabildiğini alırsın onlarda yapabildiğini yapar, yüzüğün boyutuna kadar düşünmek nedir, bende uzak yere evlendim İnan psikolojin bozuluyor, tanımadığın kişilere alışmak, birde bunlar böyleyse işin zor

Oğulları açısından eşit olmak istiyorlar herhalde belki senden sonra gelen daha çok eşya getirecek

Yuzuk konusuna bir sey diyemeyecegim cunku anlamadim 😂yuzukler nasil esit boyda olacak? Benim bildigim parmaga gore yuzuk alinir, santimetreye gore degil
Neyse,bu vesileyle cok sey isteyenlerin gorgusuzluklerinin ayriliklara sebep oldugunu anlamissinizdir.
Bu arada mutfagi banyosu istedigi gibi olmasi ne demek? Ben sifir daire aldim icinde bir banyo ve bir mutfak yapilmisti zaten oldugu gibi de kullandim. Degistirmek aklima gelmedi. Allah rizasi icin bir lavabo musluk dus falan varsa neyini tekrar tekrar yaptiriyor bu insanlar anlayan varsa beri gelsin. İste bu gorgusuzlukler yuzunden ,tuketim cilginligindan aha hepimiz evlerde hapis olduk. Mis gibi oturalim o istedigimiz gibi yaptirdigimiz banyolarda simdi

Kesinlikle sen haklısın, madem eşitlik için özellikle çaba sarfedilecekse her alanda eşitlik olsun o zaman, kendilerine yontmuşlar ne yazık ki... ha iki gelin arası eşitlikte hicbir zaman olmuyor bu arada zaten, birinin muhakkak hakkı yeniyor.

hep gelınlerın arkasından konusulur sıze onları soyleyen sızın arkanızdanda baskasına hakkınızda boyle konusacak emın olun

esıtlık dıyorsanız sızın de aılenız yapmasın bırsey madem ? sorun cozulur

ayrıca esıtlık derken cocuklarına dıyorlardır gelınlere degıl bır gelın dıgerınden kıloludur daha uzundur kıyafet alırken cm hesabı mı yaptıracaksınız :KK70: ucun besın hesabına bakmayın yasayacagınız sekılde mınımum duzeyde hedıyeyle de evlendırebılırlerdı hıc bırsey yapmayadabılırlerdı eger yaptıklarını begenmıyorsanız herseyı sız yapın ya da ne verıyorlarsa o kadarına razı gelın o zaman sorun kalmaz

zaten aynı apartmanda oturmak tum sorunların baslangıcı, sızde sorun cıkarmaya meyıllı bırısınız ,ıyı veya kotu bır kızın arkasından o kadar kotu konusan kaynananın da ne oldugu bellı ...hepınız yuvarlanır gıdersınız artık hayırlı olsun

Yuzuk konusuna bir sey diyemeyecegim cunku anlamadim 😂yuzukler nasil esit boyda olacak? Benim bildigim parmaga gore yuzuk alinir, santimetreye gore degil
Neyse,bu vesileyle cok sey isteyenlerin gorgusuzluklerinin ayriliklara sebep oldugunu anlamissinizdir.
Bu arada mutfagi banyosu istedigi gibi olmasi ne demek? Ben sifir daire aldim icinde bir banyo ve bir mutfak yapilmisti zaten oldugu gibi de kullandim. Degistirmek aklima gelmedi. Allah rizasi icin bir lavabo musluk dus falan varsa neyini tekrar tekrar yaptiriyor bu insanlar anlayan varsa beri gelsin. İste bu gorgusuzlukler yuzunden ,tuketim cilginligindan aha hepimiz evlerde hapis olduk. Mis gibi oturalim o istedigimiz gibi yaptirdigimiz banyolarda simdi

taşın boyutu olarak yüzük büyüklüğü. Evleri eski bina dolayısıyla mutfak banyo tadilat istiyor

Valla burada sıkıntı ne ev ne eşya ne yüzük asıl sıkıntı zihniyet, size alınacak yüzüğe oturacağınız eve alacağınız eşyaya bile ailesine danışmadan karar alamayan ve onların lafından çıkamayan bir eş, belliki önceki kiz akıllı ve dişliymiş ama düzenin bozukluğunu görmüş evlenmemiş, ailelerin ortak işleri ve gelirleri olabilir ama burada önemli olan eşin ve ailenin tavrı, nişanlının ailesinin sanki size bağış yapmış, iki gün sonra eşinin ailesi ile sorun yaşasan maddi olarak sizi süründüreceklermiş gibi bir tavrı var. Eşinde o işte çalışıp emek veriyorsa yeri geldiğinde ailesine karşı gelebilecek, size sahip çıkacağını size hissettirebilecek bir karakteri olmalı ama ben nişanlınızda öyle bir tavır göremedim. Daha kaynın evlenmemiş bile iki gün sonra yeniden evlilik yoluna girdiğinde o kızda eskisi gibi çıkıp bütün o eşyaları istemeyip evi ona yeniden döşetirse ve yaptırırsa ne olacak sizin evide eşitlik olsun diye ikinci defa yeniden mi düzeceklermiş, hiç sanmıyorum. Altın, eşya bunlar önemli değil önemli olan tavır ve insanların karakteri, ben ne nişanlınızda ne ailesinde güven veren ne tavır ne karakter gördüm. Gidin kiraya üç beş parça eşyanız olsun, hiç altınınız olmasın ama eşiniz sağlam karakterli olsun yoksa kocanız basiretli olmaz arkanızda durmazsa sarayda otursanız o saray size zindan olur.

Back
X