İkinci Çocuk İsteyenler

hah hosgeldın canım merak ettık senı ıyı haberlerını almak guzel meraklı bekleyıs devam edıyor demek ıkız odlugu ıcn farklı bı heyecan vardır tabı allah saglıcakla kavsutrusun ıns

kızım 7,5 aylık ve ben dün tekrar hamile olduğumu öğrendim bi an duraksasamda çok mutluyum arkadaşların yazılarını okuyunca dahada cesaretlendim.gözümün önüne geliyor şimdi iki bıcırın paytak paytak yürüyüşü.ama zor olacak diye tahmin ediyorum nasıl baş edeceğim diye kara kara düşünmüyorda değilimhttp://www.kadinlarkulubu.com/images/smilies/icon_idea.gif

bana bak o zaman haline şükredip daha iyi teselli edersin kendini :)
şaka şaka her işte vardır bir hayır canım belki böylesi çocukların için daha iyi olacaktır kimbilir
bak benim oğlum 2,5 yaşında korunmama rağmen hamile kaldım birde ikiz olacaklar
düşünsene evimizin halini ama biz hep işin eğlenceli keyifli tarafından bakıyorum
çok çok 1 yıl zorlanıcam ama sonrasında ne güzel rahat edecem
bıcır bıcır 3 tane çocuk
bilemiyorum polyanna değilim ama bende eşimde mutluyuz vallahi
allahım her isteyen nasip etsin

allah kolaylık versın canım hamıellıgın hayırlı olsun saglıkla kucakla ıns
benım arkadasımda 6 aylıkken bebegı hamıle kaldı sana destek oalcakbırıelrı varsa daha kolay olur dıger turlude basta zor olacak evet ama ıns sonra rahat edersın
bazen bende korkuyorum benım oglum 2 yasına gırcek bende hamıelyım 2.5 yas araları olucak dun ablamın oglunu severken(7.5 aylık) masaya oturtmustum ebnım ogalnda cıktı oturdu masada da tepsı var bı bırını bı dıgerını tutuyom ablamlarada dıyom bırı su tepsıyı alsın dıye sonra dıyom bende mı boyle olcam sımdııııııı

Son düzenleme:
çoooook teşekkür ederim arkadaşlar...

Allah yardımcın olsun arkadaşım senin ki daha vahimişşşş duaya başladım bile senin ve bıcırların için.

sütten kesmem gerekiyormuş dinimizce haram günah diyorlar nasıl kesebilirim ne yapmam lazım ek gıdalara başlamıştık

ama. yine arıyor küçük olduğu için henüz

kızlarrrrrrrr canlansın topiğimiz

selam herkese nasılsınız bakalım
bizartık gün sayıyoruz 20 günümüz var şuan ama ikiz oldukları için erkende gelebilirler(inşallah zamanlarında doğar)
tüm hazırlıklarımız evimiz ve biz hazırız artık yeni bebeklere
hemen hemen her hafta kontrollerimiz oluyor şimdilik benimde ikizlerinde sağlığı yerinde
bir tek çok ağırlaştım hiçbişey yapamaz oldum yatmak istemiyorum sıkılıyorum sürekli

artık bu durum oğlumuda sıktı sanırım
anne ikizler dounca beni kucağına alacakmısın oyun oynayacakmısın diyor
o zaman hemen doğsunlarrr diyor

ama bütün herşeye bütün zor durumlara rağmen iyiki oğluma kardeşler geliyor
biz çok mutluyuz
allah her isteyene nasip etsin

hadı bakalım canım guzel haberlerını de beklıyoruz allah yardımcın olsun saglıkla kavusun ıns bebıslerınıze

oyle bısey yok canım doktorum bana 6 aylık olana kadar ıkısıne de bı zararı yok dedı ama benım oglum artık 2 yasına geldıgı ıcın kestım.

hadi balalım bekliyor uz haberlerini

oyle bısey yok canım doktorum bana 6 aylık olana kadar ıkısıne de bı zararı yok dedı ama benım oglum artık 2 yasına geldıgı ıcın kestım.[/QUOTE]

evet gülüm ya boşuna kendime dert etmişim(( ama neler söylediler ne müslümanlığım kaldı ne anneliğim( cahil cühela işte şükürler olsun dr gidip muayeneden geçtim problem yok dedi.dediğin gibi 6 aylık olana kadar devam:)) dinimizce de sordum araştırdım caizmiş.. bilip bilmeden ne insanlar var konuşan ya hiç düşünmeden saçmalıyorlar

merhaba kızlarr bende 2. çocuğu düşünüyorum ama sadece düşünüyorum cesaret edemiorum benide cesaretlendirin gözüm hiç kesmiyo ilkinden daha zor olucak kızım zaten yaramaz dik başlı sinirli inatçı ama kardeşsizdeolmaz diyorum ne yapcamı bilemedm çok kararsızım :18::18::18::18::18::18:

kızın kaç yaşında canım?

merhaba benim kızım 6 yaşında tam zamanında oğlumu doğurmuşum (6 aylık) diye düşünüyorum tabiki Allah nasip te etti. eğer hamileliğiniz zor geçiyorsa ki mutlaka zorlukları oluyor çocuğunuz büyükse ve kardeş istiyorsa size yardımcı olacaktır benim kızım bana çok yardımcı oldu.rahatsız olduğumda uyuyabildim vs.ve doğuncada ıslak mendil getirmek,bez getirmek yastığını düzeltmek gibi veya 5 dakikalığına markete gitmek yada onu oyalamak gibi işler inanın hayatınızı kolaylaştırıyor .2 gündür kızım ananesiyle bodrumda tatilde inanın ne çok yardım ettiğini şimdi anlıyorum gelelim bana ben ara verince belki bir süre eve kapandım (öğretmenim) zor geldi bazen ama daha zevkle büyütüyorum daha rahat daha korkusuz .bu arada herkese 2 . çocuk öneririm .. insan çocuğunu sevmeyi bile 2 .de anlıyor herşey daha zevkli ve biliyorsunki karşılaştığın zorluklar geçici sabretmeli ilkinde hiç geçmiyecek gibi gelirdi öyle değilmiş öğrendim... ama bence yaş farkı şart hem büyük çocuk için hem bebek için hem zevkle bu işi yapmak istiyorsanız sizin için ....

Merhaba, bir oğlum var ağustosta iki yaşına girecek ve bu araalr ikinciyi de yapsam mı acaba diye düşünüyorum. Aslında çok da cesaret de edemiyorum birinden azıcık destek görsem evet yapmalısın dese belki cesaretim gelecek. eşimle bu konuda hiç konuşmadım onun düşüncesi nedir bilmiyorum. belki o daha istemiyordur oğumuza tamamen aşık. bende kardeşi olursa çok geçsin istemiyorum off çok kararsızım ne yapmalıyım bilmiyorum sonuçta onların geleceği ile alakalı.

kızım 15 aylık ben de şu aralar ikinci çocuk isteği var peşpeşe doğurusan beraber büyür diyo herkes yaşları yakın anneler bana yardım edebilir mi?

Bnimde oglum 11 aylikken kizima bilemeden hamile kaldim ben bibucuk yasini bekliodum ama nasip simdi kizim bi yasini gecti oglumda 3 e girecek inanin bazen aralarindaki dialoga bakiyorum gozlerim doluyo... Cok nadir kiskanma oldu belki 3-5 kere ama herséye deger tmm uykusuzluk bi yandan evin ici cocuk sesi ,bezler, Ilaclar ,biberon vs vs Anne kendini ayarladiktan sonra pek zoru yok esinizde yardimci olur... Ayrica kocamin ailesi tarafinda hep ortalama 5 yas var inanın bnim durum dha kolay onları gördükçe useniyorum,zamanını geçirmeyin derim ben eğer maddi manevi gücünüz varsa beklemeye gerek yok

Sağol canım benim yazını okuyunca cesaretlensim

canım benim de temmuz da girecek yapayım diyor bi tarafım bi tarafım dadur tek çocuk neyine yetmiyor diyo kafam karıştı çalıştığım için aklım evde kalıyo ;(((Kayınvalidem benden de iyi bakıyo ama hep diken üstünde oluyorsun!

İkinciyi dusunenler ertelemeyin derim
Ben 34 yasindayim(77lim agustosta 35olacam) bir oglm var haziran 2007 dogumlu 5 yasi dolacak biz oglum 3yasindayken ikinciye niyetlendik 5-6 ay denedik olmadi sonra rahimde yapisiklik cikti ocak 2011 de ameliyatoldum ameliyat sonrasi spiral takildi subat sonu spiral cikti ve ben martta hamile kaldim ama malesef agusosta 5.5 aylik hamileyken rahim agzi yetmezliginden kaybettim ve ikinci karnimdayken bu 1.5 yasina gelsin ucuncuyu yapariz diyen esim simdi yanasmiyor cocuk isine daha hazir degilmis ama oglmda bende. Coook istiyoruz oglum hep dua ediyor allahim bana hayirli kardes ver diye ve bana gecen gun anne artik kadesm karninda mi diye sordu, defnenin annesi ve hasanin annesi hamile onlarin kardesi olacak dedim snde hamile ol o zaman dedi
Sabirla babamizin hazir olmasini bekliyoruz yasmda cok genc dgil rabbm hayirliys nasip edr insallah

kızlar eşimle konuştum ve bu sefer tamamen ikna ettim yanlız hemen değil biraz daha zaman var yaz sonu gibi olabilir
çünki benim kilo vermem gerek adetimi düzenlemesi gerek
biraz borcumuz var onları kapatıcaz allahın izni ile tabi inşallah kucağımıza alıcaz 2.bebişimizi

selam herkese bilgisayarım bozuk o yüzden giremiyorum nete
evet kızlar tecrübelerimi aktarıp sizlere cesaret vereyim dedim
belki eski yazılarımdan bilenler biliyordur 3 yaşında bir oğlum vardı,
2.çocuk için bir türlü karar veremiyorduk bir süre hiç istemedik düşünmedik ama oğluma haksızlık ediyoruz diyede kendimizi yedik
neyse hamile kaldım korunmama rağmen vede ikiz

18 mayıs yani 1 hafta önce ikiz kızlarımı kucağıma aldım
ayy inanamazsınız ama o kadar rahat ve iyiyimki doğum sonrası depresyonmuş vs bişeycik yok
ilkinde hep panik halindeydim bebeğin yanından bir an ayrılmazdım ay bişeymi oldu aman ağladı vs çok pimpirikliydim
yani tecrübesizlik vardı
ama şimdi ikiz olmalarına rağmen o kadar rahatımki sakinimki anneliği yaşıyorum sadece
bebeklerimin kokusunu çekip içime rahatlıyorum bol bol
birde oğlumda inanılmaz uykusuz geceler yaşardım zorlanırdım
ama bunlarda nedense belkide tecrübeden dolayı hiç şikayetim yok
uykusuzda kalsam enerjim yerinde
hem kimsede yani aileden veya misafirlerden kimse size akıl vermeye çalışmıyor
tecrübelisin ya ağızlarının payını verebiliyorsun :)
yani anneliği şimdi daha iyi yaşadığımı düşünüyorum

oğluma gelince doğumdan önce hep konuşup kardeşlerini anlatmama rağmen çok korkmuştum acaba sorun yaratırmı diye
tam aksine bana yardım ediyor bebeklerin altını değiştireceğim zaman hemen koşup bezlerini getiriyor
anne seveyimmi öpeyimmi diyor dokunuyor seviyor öpüyo
gayet iyi karşıladı hiç agresif tavırlar sergilemedi

sonuç şuan çok çok iyiyiz
herşeyden önemlisi ailecek ruh halimiz pozitif
ben eşim bebekler oğlum herşey çok güzel

rabbim her isteyene nasip etsin
ben 2.çocuk için hiç pişman değilim
tecrübeli olduğumuz için daha rahat bir dönem geçiriyorsunuz ben bunu gördüm
benim içinde en önemlisi bu

fırsat buldukça yine gelirim
herkese sağlıklı günler dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…