İkinci Çocuk İsteyenler

1 trilyon para verseler yatlar katlar verseler yapmam ikiyi yapanın ya aklı yoktur ya aklı peynir ekmekle yemiştir yada gercekten zor bir bbek büyütmemiştir. 20aylık kızım gecede elli defa kalkıyor akşam 10dan sabah 6ya kadar ayagımda sallamassam orrtalıgı yıkıyor tuvalete bile beraber gidiyoruz kimseye gitmiyor insanları şeytan görmüş gibi kaçıyor aglıyor . sürekli aglayan aglayınca kusan artıkisyan eşiğine getiren dogurmaz olaydım dedirten bir çocugu büyütseydiniz asla iki fikrini bile dile getirmezdiniz. demekki fikri aklınıza geliyorsa belliki ilk çocugunuz akıllıymış yapın ozman. ama ben asla rabbim yaazdı ise bozsun. biri yetti aman kardeşsiz kalsın gerek yok bir tane daha ömür törpüsüne:52::52::52::52::52:..

1 trilyon para verseler yatlar katlar verseler yapmam ikiyi yapanın ya aklı yoktur ya aklı peynir ekmekle yemiştir yada gercekten zor bir bbek büyütmemiştir. 20aylık kızım gecede elli defa kalkıyor akşam 10dan sabah 6ya kadar ayagımda sallamassam orrtalıgı yıkıyor tuvalete bile beraber gidiyoruz kimseye gitmiyor insanları şeytan görmüş gibi kaçıyor aglıyor . sürekli aglayan aglayınca kusan artıkisyan eşiğine getiren dogurmaz olaydım dedirten bir çocugu büyütseydiniz asla iki fikrini bile dile getirmezdiniz. demekki fikri aklınıza geliyorsa belliki ilk çocugunuz akıllıymış yapın ozman. ama ben asla rabbim yaazdı ise bozsun. biri yetti aman kardeşsiz kalsın gerek yok bir tane daha ömür törpüsüne:52::52::52::52::52:..

hhahahaha..ne yazmışın sen ölee..Allah yardımcın olsun canım.Allah çocuklarımıza uzun ömür versin.beninde 1 tane oğlum var.tek çocuk düşünüyorum.çünkü zor bir bebekti.uslu olsa belki ikinciye cesaret ederdim.:36::36:

vallahi kızlar eskiden bende öyle diyordum
eşimde bende asla ikinci çocuk olmaz diyorduk
sebepler ise sizin yazdıklarınız zorluklar sıkıntılar vs liste uzar da uzar...
ama büyük konuşmuşuz
ve biz hayatımızı evimizi işlerimizi herşeyimizi tek çocuklu olarak ayarladık geleceğe öyle baktık
am ahep içimizde bir suçluluk duygusu vardı acaba oğlumuza haksızlık mı ediyorduk
bir insanın kardeşi olmasımı yoksa olmamasını iyiydi
eşiminde benimde kardeşlerimiz var iyikide var
insanın kardeşinin olması gerçekten çoook güzel bişey
insan herşeyi annesi babasıyla paylaşamaz ama kardeşle öyle değil

e birgün bir baktımki korunmama rağmen hamileyim doktora koştum kalp atışları duyuluyordu
şok olmuştuk eşimde bende içimizde istek heycan bişey yoktu o anda
sanki bütün hayatımız mahvolacak gibiydi sanki bir dah sokağa çıkamayacağım bir dah eşimle birlkte yemek yiyemeyeceğiz vs vs
gerçekten içmde bişey yoktu hazırlık bile yapmak istemiyordum
oğlumun odasına bir beşik alırız olur diyoruduk
2 ay sonra bir baktıkki bebekler ikizmiş bir şok daha yaşadık
ama inanmazsınız belki eşiminde benimde istemediğimiz bir durum 360 derece değişti
sanki ilk defa hamiile kalıyor ilk defa anne baba olacaktık
içimizde garip bir heyecan sevinç belirdi anlatamam
dört gözle doğmalarını bekliyoruz
büyük bir hevesle odalarını hazırlıyorum
vs vs vs

büyük konuşmamak lazım ikinciye hamile kalsakta öyle gözümüzün korktuğu gibi olmuyor inanki
insan daha tecrübeli oluyor herşeye daha iyi yaklaşbiliyor
vee inanki içince bir can taşımaya başlayınca bu kötü senaryolar yaşanan onca sıkıntılar hiçç aklına gelmiyor insanın

tabiki yinede allah her isteyene nasip etsin
herkesin kendi tercihidir.

selam herkeseee
birkaç gündür çok kötüydüm ben yaa grip oldum
dünde doktoruma gittim saolsun çok ilgilendi hemen serum taktı vitamin takviyesi felan biraz toparlandım,
dün bebişlerimide gördüm çok heyecanlandım yaa
vallahi allah isteyenlere bebek nasip etsin derdim artık ikiz versin diyorum :52:
çok tatlılar yaa bıcır bıcırdı dün baktım ne güzel hareketliler birine bakarken öbürü hemen giriveriyor araya dönüyorlar vs
inallah sağlıcakla doğarlar

ikinciden korkmayın onunda ayrı bir tatlı duygusu varmış inanın

meryem merhaba ...ben üye olmadan önce sen miydin başka bir meryem miydi bilmiyorum....ilk bebğin tüp bebek miydi senin yanlışım varsa kusura bakma..........

meryem merhaba ...ben üye olmadan önce sen miydin başka bir meryem miydi bilmiyorum....ilk bebğin tüp bebek miydi senin yanlışım varsa kusura bakma..........

bilemiyorum acaba benmiydim
benimki tüp bebek değil canım ama kan pıhtılaşması yüzünden çok sıkıntılar yaşadım
gebelik öncesi gebelik süresince bebeğimi kaybettim vs vs belki bunlarıda hatırlıyor olabilirsin
yani tip bebek yapanlar kadar sıkıntılı süreçlerim oldu
ama doğal yolla hamile kaldım hep

meryem çok güzel ifade etmişsin ben çalıştığım için yetişemem korkusuyla ikinci de kararsızım her şeyin hayırlısı;)

bencede meryem arkadas cok guzel bı yorum katmıs..bende calısıyorum suan 28 aylık kızım var ve bende 3 yasını doldursun sonra hamıle kalmayı dusunuyorum...ALLAH nasıp ederse aralarında 4 yas gıbı olcak...bencede calıssanda calısmasanda aralarında fazla yas farkı ıyı degıl ...tabı bakıcısı maddı yonu ayrı..bu benım naçizane fikrim..

ve biz hayatımızı evimizi işlerimizi herşeyimizi tek çocuklu olarak ayarladık geleceğe öyle baktık
am ahep içimizde bir suçluluk duygusu vardı acaba oğlumuza haksızlık mı ediyorduk

herkesin kendi tercihidir.[/QUOTE

ilk çocugu kendimiz için yaparız ikinci çocuğu birinciye kardeş olsun diye.anne olmak baba olmak için. ikinci ise hep aman çocuğumun kardeşi olsun diye olmuştur. yani birinciye oyuncak olsun diye ikinciyi yapmak gibi. çok nadir insan ikinci kez anne baba olmak için çocuk yapar..bilemiorum:27:

ilk çocugu kendimiz için yaparız ikinci çocuğu birinciye kardeş olsun diye.anne olmak baba olmak için. ikinci ise hep aman çocuğumun kardeşi olsun diye olmuştur. yani birinciye oyuncak olsun diye ikinciyi yapmak gibi. çok nadir insan ikinci kez anne baba olmak için çocuk yapar..bilemiorum:27:

bence yanlış düşünüyorsunuz,çocuk sahibi olmak sadece süs olsun anne baba olalım diye mi oluyor hayır...
sizin kardeşiniz varmı bir annenize sorun lütfen iki çocuk arasında fark varmıymış
şimdi ilk oğlum benim canım kanım herşeyim ikinci çocuklarımda aynı şekilde olacak,
çocuğum oynasın arkadaş olsun diye değil bu çok katı bir tez olmuş bence bir anneye yakışmayan bir cümle
kim çocuğuna oyuncak olsun diye çocuk yapar allah aşkına
ilk çocuğuma karşı duygularım anneliğim ne ise ikincilere de aynı derecede olacağından eminim onlarda benim canım kanım olacak
ikinci kez anne olmak diye bişey yok zaten bu sadece laftır bana göre
insan anne olur ve anne kalır hem ben şimdi zaten anneyim ikinci kezi mi var bunun

peki şu konuda haksızmıyım ; ikinci çocuğu neden istemiyoruz
tek sebep ;sadece yaşayacağımız zorluklar yüzünden
buda bencilliktir bana göre çocuğumuzu düşünmemek kendimizi düşünmektir.
bumudur peki annelik ???

siz diyorsunuz ya ilk çocuğa oyuncak olsun diye peki ikinciyi yapmamakla ilk çocuğumuzu mu düşünüyoruz
siz ikinciyi yapmak istemiyorsunuz (saygı duyarım tercihinizdir)
ama siz kendinizi düşündüğünüz için istemiyorsunuz çocuğunuzu düşündüğünüzden değil ...
buda tartışılır buna bakarsak

sadece fikirlerimi sunuyorum amacım kimseyi kırmak üzmek değildir.
kırdıysamda özür dilerim
herkesin tercihidir saygı duyarım

bence yanlış düşünüyorsunuz,çocuk sahibi olmak sadece süs olsun anne baba olalım diye mi oluyor hayır...
sizin kardeşiniz varmı bir annenize sorun lütfen iki çocuk arasında fark varmıymış
şimdi ilk oğlum benim canım kanım herşeyim ikinci çocuklarımda aynı şekilde olacak,
çocuğum oynasın arkadaş olsun diye değil bu çok katı bir tez olmuş bence bir anneye yakışmayan bir cümle
kim çocuğuna oyuncak olsun diye çocuk yapar allah aşkına
ilk çocuğuma karşı duygularım anneliğim ne ise ikincilere de aynı derecede olacağından eminim onlarda benim canım kanım olacak
ikinci kez anne olmak diye bişey yok zaten bu sadece laftır bana göre
insan anne olur ve anne kalır hem ben şimdi zaten anneyim ikinci kezi mi var bunun

peki şu konuda haksızmıyım ; ikinci çocuğu neden istemiyoruz
tek sebep ;sadece yaşayacağımız zorluklar yüzünden
buda bencilliktir bana göre çocuğumuzu düşünmemek kendimizi düşünmektir.
bumudur peki annelik ???

siz diyorsunuz ya ilk çocuğa oyuncak olsun diye peki ikinciyi yapmamakla ilk çocuğumuzu mu düşünüyoruz
siz ikinciyi yapmak istemiyorsunuz (saygı duyarım tercihinizdir)
ama siz kendinizi düşündüğünüz için istemiyorsunuz çocuğunuzu düşündüğünüzden değil ...
buda tartışılır buna bakarsak

sadece fikirlerimi sunuyorum amacım kimseyi kırmak üzmek değildir.
kırdıysamda özür dilerim
herkesin tercihidir saygı duyarım

ben sadece fikrimi zöyledim herkes aynı demedim çogu anne babalar bu şekilede yapıyor dedim. benim abim ve ablm var evt çok sviyorum hatta ablam hayatımın hep %51dir derdim anne babamdan öncedir benim için .ikinci annem benim ama şahsen maddi manevi kaldıramam vede çoooooook zor bir çocugum var bir tane daha yapıp kimsenin huzurunu bozamam zatern bebeğime nasıl bir hayat verebileceğim bunu düşünürken bir başkası sırf aman kardeşi olsun diye ne buna nede dogacak olana haksızlık yapamam. bu devirde bana göre tek çocuk olmalı. helede çalışan biri ise bakıcı bakacagı için ikinci çocugu düşünmeye bile hakkı yok... benim fikrim hıı evde ise belkiii ikinci kısaca rabbim isteyene versin. hı birde milletin ikinci üçüncüsü olacagına olmayana nasip etsin... kırdıysam kusura bakmayın fikrimi yazmak istemiştim:17:

arkadaşlar duyduklarım karsısında şoktayım sprialle hamile kalmakmı en büyük korkum oo.peki sprialle hamile kaldıgınızı ilşk ne zaman farkettiniz..doktor açıklama yaptımı peki size sprialiniz kaymış düşmüş gibisinden ...:26::26::26::26::26:

benim 1 erkek kardeşim var mesela hiç geçinemeyiz..isterdim bi abim yada ablam kız kardeşim olmasını yani 3. bile isterdimm...ilerde anne baba öldüğü zaman araları bozulsa bıle aralarını yapacak bir 3.kişiye ihtiyaç olur...tabi bu devirde artık kardeş kardeşe hançer vurma durumunda...ALLAH hepimize saplıklı ve hayırlı evlatlar versın ...herkesin gönlüne göre versin RABBİM...2de bir bence 4 te...sevgileri yeter ...maddi durum varsa anne baba kendınce hazırsa olmalı bence...başbakanımız ne diyorr...en az 3 çocuk...:9::9:

ben sadece fikrimi zöyledim herkes aynı demedim çogu anne babalar bu şekilede yapıyor dedim. benim abim ve ablm var evt çok sviyorum hatta ablam hayatımın hep %51dir derdim anne babamdan öncedir benim için .ikinci annem benim ama şahsen maddi manevi kaldıramam vede çoooooook zor bir çocugum var bir tane daha yapıp kimsenin huzurunu bozamam zatern bebeğime nasıl bir hayat verebileceğim bunu düşünürken bir başkası sırf aman kardeşi olsun diye ne buna nede dogacak olana haksızlık yapamam. bu devirde bana göre tek çocuk olmalı. helede çalışan biri ise bakıcı bakacagı için ikinci çocugu düşünmeye bile hakkı yok... benim fikrim hıı evde ise belkiii ikinci kısaca rabbim isteyene versin. hı birde milletin ikinci üçüncüsü olacagına olmayana nasip etsin... kırdıysam kusura bakmayın fikrimi yazmak istemiştim:17:

canım kırılmadım sanada hak veriyorum tabiki,çocuk yetiştirmek elbette zor
sadece doğurmakla da olmuyor,onun geleceğini hazırlamak,onu güzel mutlu bir ortamda yetiştirmek,
elbetteki ona yetişebileceği bir ortam hazırlayamayacaksak bencede boş yere doğrumakla olmaz..
sadece maddi değil manevi anlamda da ona yetebilmek lazım
öyle doğurup doğurup büyürler demekle olmaz tabiki..
annelik yapamayacaksan doğurmayalım tabiki

ama bütün bu zemini hazırlayabiliyorsak bence ikinci çocuk olmalı diyorum

arkadaşlar duyduklarım karsısında şoktayım sprialle hamile kalmakmı en büyük korkum oo.peki sprialle hamile kaldıgınızı ilşk ne zaman farkettiniz..doktor açıklama yaptımı peki size sprialiniz kaymış düşmüş gibisinden ...:26::26::26::26::26:

evet canım yaaa,bende spirale rağmen hamile kaldım işte
her 6 ayda düzenli kontrole giderdim bir sıkıntı yoktu yine kontrole gittiğim ay
doktordan geldim 2 hafta sonra bir baktım ki hamileyim doktorum bile şaşırdı
nasıl olur bu yaa dedi ben iki hafta önce kontrol ettim bir sorun yoktu spiral yerindeydi dedi.
kaymıştır mutlaka dedi
sonuç ikizlerimi bekliyorum kısmetse 6 ay sonra doğum :1:
ama bu olaydan sonra çok araştırdım çok kişi va spiraale rağmen hamile kalan
bu doğumumsağlıcakla bitsin ben tüplerimi bağlatacam en iyi çözüm bu sanırım

benim 1 erkek kardeşim var mesela hiç geçinemeyiz..isterdim bi abim yada ablam kız kardeşim olmasını yani 3. bile isterdimm...ilerde anne baba öldüğü zaman araları bozulsa bıle aralarını yapacak bir 3.kişiye ihtiyaç olur...tabi bu devirde artık kardeş kardeşe hançer vurma durumunda...ALLAH hepimize saplıklı ve hayırlı evlatlar versın ...herkesin gönlüne göre versin RABBİM...2de bir bence 4 te...sevgileri yeter ...maddi durum varsa anne baba kendınce hazırsa olmalı bence...başbakanımız ne diyorr...en az 3 çocuk...:9::9:

aynen tabiki canım hepsinin sevgisi bambaşka her çocuk ayrı bir tat
annelik çok müthiş bişey
tabiki çok zor çocuk bakmak büyütmek ama değiyor yaa
oğlumu bir koklayıp öpüyorum dünyaları bütün dertleri unutuyorum
çektiğim onca sıkıntı vız geliyor
birde allah kısmet ederse şimdi 3 tane olacak hep ileriyi düşününce çok heyecanlanıyorum
ne güzel kocaman olacaklar bir arkadaş gibi yetişkin gibi karşılıklı sohbet edecem vs
çok güzel bir duygu
allahım her isteyene sağlıklı hayırlı çocuklar versin

canım kırılmadım sanada hak veriyorum tabiki,çocuk yetiştirmek elbette zor
sadece doğurmakla da olmuyor,onun geleceğini hazırlamak,onu güzel mutlu bir ortamda yetiştirmek,
elbetteki ona yetişebileceği bir ortam hazırlayamayacaksak bencede boş yere doğrumakla olmaz..
sadece maddi değil manevi anlamda da ona yetebilmek lazım
öyle doğurup doğurup büyürler demekle olmaz tabiki..
annelik yapamayacaksan doğurmayalım tabiki

ama bütün bu zemini hazırlayabiliyorsak bence ikinci çocuk olmalı diyorum

evet canım yaaa,bende spirale rağmen hamile kaldım işte
her 6 ayda düzenli kontrole giderdim bir sıkıntı yoktu yine kontrole gittiğim ay
doktordan geldim 2 hafta sonra bir baktım ki hamileyim doktorum bile şaşırdı
nasıl olur bu yaa dedi ben iki hafta önce kontrol ettim bir sorun yoktu spiral yerindeydi dedi.
kaymıştır mutlaka dedi
sonuç ikizlerimi bekliyorum kısmetse 6 ay sonra doğum :1:
ama bu olaydan sonra çok araştırdım çok kişi va spiraale rağmen hamile kalan
bu doğumumsağlıcakla bitsin ben tüplerimi bağlatacam en iyi çözüm bu sanırım

aynen tabiki canım hepsinin sevgisi bambaşka her çocuk ayrı bir tat
annelik çok müthiş bişey
tabiki çok zor çocuk bakmak büyütmek ama değiyor yaa
oğlumu bir koklayıp öpüyorum dünyaları bütün dertleri unutuyorum
çektiğim onca sıkıntı vız geliyor
birde allah kısmet ederse şimdi 3 tane olacak hep ileriyi düşününce çok heyecanlanıyorum
ne güzel kocaman olacaklar bir arkadaş gibi yetişkin gibi karşılıklı sohbet edecem vs
çok güzel bir duygu
allahım her isteyene sağlıklı hayırlı çocuklar versin

valla süpriz yuurta gibi bide ikiz allah yardımcın olsun.benim kuzu 3 aylıkken gittim taktırdım 1 ay sonra kontrole gel dedi.ben fırsat bulamadım 6 ay sonra gittim kontrole allahtan duruyo dedi niye erteledin dedi gelemedim vakit bulamadım dedi.baktı herşey normal 1 sene sonra gel dedi kontrole ...peki sende bir rahatsızlık felan oldumu sprial kaydıgında anladınmı bişeler agrı yaptımı karın agrısı bacakta kasılma felan şu an tırsıyorum ..bugunlerde sıkça duyar oldum sprialle hamile kalanları..sana bişey diyim korkutmak gibi olmasın ama bizim topıkte bir bayan tüplerini baglattıgı halde 4.cüye hamile kaldı nasıl oldu bilmiyorum ama kaldı işte..allah istedikten sonra herşekılde çocuk dünyaya geliyo kaderden öteye geçilmiyor..tedbir bizden takdir allahtan

valla süpriz yuurta gibi bide ikiz allah yardımcın olsun.benim kuzu 3 aylıkken gittim taktırdım 1 ay sonra kontrole gel dedi.ben fırsat bulamadım 6 ay sonra gittim kontrole allahtan duruyo dedi niye erteledin dedi gelemedim vakit bulamadım dedi.baktı herşey normal 1 sene sonra gel dedi kontrole ...peki sende bir rahatsızlık felan oldumu sprial kaydıgında anladınmı bişeler agrı yaptımı karın agrısı bacakta kasılma felan şu an tırsıyorum ..bugunlerde sıkça duyar oldum sprialle hamile kalanları..sana bişey diyim korkutmak gibi olmasın ama bizim topıkte bir bayan tüplerini baglattıgı halde 4.cüye hamile kaldı nasıl oldu bilmiyorum ama kaldı işte..allah istedikten sonra herşekılde çocuk dünyaya geliyo kaderden öteye geçilmiyor..tedbir bizden takdir allahtan

canım dediğin gibi allah verince vallahi her şekilde veriyor önüne geçilmez
ama yinede tedbirimizi almak zorundayız
canım vallahi ben gördüğünüz gibi spirale rağmen hamile kaldım bir dah spirali düşünemem
ister istemez aklım takılacak sürekli tedirgin olacam o yüzden düşünmüyorum
mecburen tüpleri balatmayı düşünecem başka nasıl korunabilirizki

spiral konusunda canım inanki benim farkedebileceğim hiç sıkıntı yaşamadım
ağrı sızı kanama vs hiçbişey olmadı sadece adetim gecikti,test yaptım pozitif :14:
normalde spiral kaymasında ağrı oluyormuş doktorum demişti
ilişki esnasında ağrı hissediliyormuş

ay off bu nasıl birşeydir yaaa en iyi korunma şekillerinden biri diye biliyoruz ama o bile koruyamayabiliyor
ne yapacağımızı şaşırdık

canım dediğin gibi allah verince vallahi her şekilde veriyor önüne geçilmez
ama yinede tedbirimizi almak zorundayız
canım vallahi ben gördüğünüz gibi spirale rağmen hamile kaldım bir dah spirali düşünemem
ister istemez aklım takılacak sürekli tedirgin olacam o yüzden düşünmüyorum
mecburen tüpleri balatmayı düşünecem başka nasıl korunabilirizki

spiral konusunda canım inanki benim farkedebileceğim hiç sıkıntı yaşamadım
ağrı sızı kanama vs hiçbişey olmadı sadece adetim gecikti,test yaptım pozitif :14:
normalde spiral kaymasında ağrı oluyormuş doktorum demişti
ilişki esnasında ağrı hissediliyormuş

ay off bu nasıl birşeydir yaaa en iyi korunma şekillerinden biri diye biliyoruz ama o bile koruyamayabiliyor
ne yapacağımızı şaşırdık

kadın olmak çok zor bütün sıkıntıyı korkuyu kadınlar çekiyor..ama senin adına çok mutlu oldum ..ne güzel ikilzerin olucak inşallah biri kız biri erkek olur.zaten bir oglun varmış.hep hayalim ikiz gebelikti bir kız bir erkek.ama ne zamankı dogum yaptım zorluklarını gördüm iyikide olmamıs dedim.ama şimdi heveslendim bak :1::1::1::1:

cimcimik merhaba çok yaramaz bi kızın olduğundan bahsetmişsin Allah bağışlasın canım.....sanırım ikinciyi kazayla hamilemiyim diye okumuştum bi forumda seni istemiyosun ya ondan merak ettim varmı bi cadı daha.......

MERYEM canım heralde ondan hatırlıyorum seni neyse çok şükür atlatmısın galiba ....bebişlerinide sağlıkla doğur işallah....ben de ikiz istiyorum işallah olur....ailede varmı ikiz senin...

MERYEM canım heralde ondan hatırlıyorum seni neyse çok şükür atlatmısın galiba ....bebişlerinide sağlıkla doğur işallah....ben de ikiz istiyorum işallah olur....ailede varmı ikiz senin...

selam canım evet şükür çok sorunlar atlattık kavuştum oğluma
şimdide ikizler yolda
canım aslında bendede eşimdede yani aile akraba ikiz yok çoğul gebelik yok
ama belkide bir önceki kuşakta varmıdır bilemiyoruz onuda
kısmet böyleymiş
ama ikizin de yari tadı başkaymış yaa rabbim her isteyen nasip etsin
ultrason görüntülerine bitiyorum ben ikisini hareketlerini görünce etkilenmemek mümkün değil
allahım her isteyen nasip etsin

Back
X