- 14 Eylül 2014
- 21.504
- En iyi cevaplar
- 1
- 104.158
- 798
- Konu Sahibi serenty2017
-
Ama bu bir seçimdir. Bunu eksiklik olarak görmeyen kardeşi daha önemli gören biri bunu göze alarak yapar. Yani bunu göze alan bir insana bunu söylemekle tek çocuklar şımarık olur demek çok ayrı şeylerdir.Benim çpcuğum yüzmeye, resime gidecek imkana sahip ama senin çocuğun olamıyor demek doğru mu yani? Kardeşi olduğu için benim çocuğum sosyal olacak demekle benim tek çocuğum olduğundan daha paralı yaşıyor demek aynı şey
Aynaya bakıp kusabilirsin..Ay ne tarafa kusuyoruz ya yeter artik kabak tadı verdiniz
Hiç de anne olduğum için eski hayatımdakinden daha mutlu oldum diyen kişi yok
Yoo ben geeçekten çok merak ediyorum amaç ne ? Ciddiyim.ben sırf çocuğa çocuğa karıştığı için mutlu olan insan görmedim.ama sürekli bekarlığını özleyen çok insan gördüm.bana hep sürü psikolojisine ve kişisel meraklarımıza yenik düşüyormuşuz gibi geliyor.eee bir süre sonra ne yapalım diyorsun.ee millet ne yapıyorsa biz de onu yapalım oluyorsu bence.çok kadından duydum bende annelik içgüdüsü falan yokmuş bizi kandırmışlar diyen.limse çocuğunu geri gönderemeyeceğinw göre.o depresyonlarla geçen yıllarının üstüne şimdi de iyi ki olmuş diyorum falan diye kendini avutmaya çalışıyor.klasik bir şekilde.eee iyi ki olmuş demekten başka şans mı var ?Abartmıyor musunuz birazcık Ferhans? Evlenseniz çocuk yapmayacak mısınız ?
İşte siz karşı tarafa senin tercihin yüzünden çocuğun spor yapamıyor derseniz o da olaya kendi açısından bakıp seninki de kardeş yapmadığın için bencil deme hakkını kendinde bulur. Çünkü tercih (ya da belki de beklenmeyen gebelik ya da başka bir şey, çocuklar kendi kaderleri olduğu için dünyada bulunuyorlar) meselesi bu, herkes vicdan rahatlatıyor. Siz şimdi tarafsınız.Dışarıdan objektif bakan için o anneyle aynısınız, daha farklı doğru haklı değilsinizAma bu bir seçimdir. Bunu eksiklik olarak görmeyen kardeşi daha önemli gören biri bunu göze alarak yapar. Yani bunu göze alan bir insana bunu söylemekle tek çocuklar şımarık olur demek çok ayrı şeylerdir.
Biri bana çocuğunuz desteksiz yazık dese buna bozulmam çünkü biz bunu göze aldık tek çocukta kaldık. buna gocunmam ama çocuğumu görmeden şımarık denilmesini kabul etmiyorum
Size nesi bize nesi mi var? Herkese acik bir platformda istedigim fikrimi paylasirim. Bu böyledir diye direttigimi hatırlamıyorum. 'Kendi fikrimi' söyledim. Evet bana gore bu böyle.İkinci paragrafınızdaki sözünüz için diyorum evet yine size ne? Demekki gerçekten çok rahatlarmış. Ne alaka yani. İnsan araları az olsun istediği içinde bazen bu yaş araliginda düşünüyor aşırı aşırı rahatlığından değil. Ben demiyorum tabiki kimse kafası buhranliyken 2. Yapsın diye ama demekki aşırı rahatlar gibi cümle bence yanlış.
Bütün cümleleri sizin için yazmamıştım alinmaniza gerek yok hepsini.
Tek çocugu olanlar cesaretsizliginden yapmıyor ikinciyi demekle aynı yanlış. Yada tek çocuğu olanların hayatları çok kötü demekki çocukları çok zor ondan yapmıyor ikinciyi. Ne kadar yanlış cümleler değil mi?
Neden istedim çünkü karşılıksız sevgi istiyorum aile bu hayattaki tek gerçek başınıza bir şey geldiğinde hasta olduğunuzda işten atıldığınızda vs yapayalnız kalacaksınız arkadaş filan hepsi çıkar ilişkisi ama anne evlat ilişkisi bu dünyadaki en temiz karşılıksız çıkarsız ilişki en çok bu yüzden istedim bu hayatta canımdan çok seveceğim biri olsunAmann bırakın çoluğu çocuğu gezin, tozun, kendinize yatırım yapın. Dünyaya bir defa geliyorsunuz kendinizi neden başkaları için feda etmeye bu kadar heveslisiniz aklım almıyor.1 tane var işte ileride bakar size yeter.kuzenleriyle oynasın, kursa mursa gitsin yeteeince sosyalleşir zaten.sanki hepimizin hayatı dört dörtlük bu dünyada.yokluktan üniversiteye gidemeyince de kardeşlerine sarılıp ağlarlar artık.ne geçiyor elinize yani ? Hiç de anne olduğum için eski hayatımdakinden daha mutlu oldum diyen kişi yok.tam tersi depresyondan ancak çıkıyor millet seneler sonra ? Neden yani ?
Haha:)) heleki benim ilk çocuğum baya zordu.Bazen diyorum iyi gözüm yemiş ikinciyi yapmaya:)) aradan çıktı.Simdi 20 aylık.Cok zorlandım ama şimdi daha kolay tabi.beraber vakit geçiriyorlar.Birbirleeiyle yemek yiyorlar.İlk çocuğum evde çok sklirdi hergun parka götür getir kitap oku şu bu oda ayrı bir zordu ama.simdi en azından canları sklmiyor.Birbirlerine sarildiklari an ediyorum tüm zorlukları unutuyorum.Ben tek çocukçuyum :) insan ikinci defa aynı zorluğu kendisine nasıl yaşatır aklım almıyor çünkü :)
Üstelik bunun hamilelik + aynı sırada büyük çocuğa bakma zorluğu bir yana doğumdan sonra kıskançlığı, biraz büyüyünce kavgaları, ileride ikisinin kreş/okul masrafı gibi şeyler benim göze alamayacağım durumlar
Allah yardım etsin senin hayatinda olmak zorunda olanlara.Ne yapışkan biseysin ya. Yazma diyorum anlamıyor musun? Kıt misin?bu kadar misin? Gerçek hayatta senin gibi birisi karşıma çıksa evet kusmak isterim böyle karakterde birini görünce.Aynaya bakıp kusabilirsin..
Siz en azından delilik olduğunu kabul etmişsinizHaha:)) heleki benim ilk çocuğum baya zordu.Bazen diyorum iyi gözüm yemiş ikinciyi yapmaya:)) aradan çıktı.Simdi 20 aylık.Cok zorlandım ama şimdi daha kolay tabi.beraber vakit geçiriyorlar.Birbirleeiyle yemek yiyorlar.İlk çocuğum evde çok sklirdi hergun parka götür getir kitap oku şu bu oda ayrı bir zordu ama.simdi en azından canları sklmiyor.Birbirlerine sarildiklari an ediyorum tüm zorlukları unutuyorum.
annelik delilik başka bir açıklaması yok:)
Cocugunuz daha 2 yasindayken esinizi kovalayan kimmis, ne bu acele?
Evet muhtemelen. Ama bunun maddi boyutu da var.Benim oğlan 16 aylık eşim de istiyor. Hazır antrenmanlıyız uykusuzuz 2. De gelsin ve bitsin bu iş kafasında o yüzden. Belki konu sahibinin eşi de o kafadadır
Hazır degilmissiniz zaten. 2 yaş çok erken. Ikisine yetmek cok zor olur. Ben kizım anasinıfına baslasın ikinciyi öyle düsunuyorum acıkcasi. O zaman bebek9 ozleriz hem ,hem de ilki biraz buyür ben biraz olgunlasirım. Aksi halde Cevremde gordugüm bebek mi bakiyor yasam mücadelesi mi veriyor belli değil. O kadar amaç hibi çocuk dogurmaya gerek yok. Hazır olmayı bekleyin. Esinizden çok sizin üzerinizde olacak yioranan siz olacaksınızMerhabalar
Başlıktan anlaşılacağı üzere mesele ikinci çocuk,çok endişelerim var bu konuda .Bir oğlum var iki yaşında eşim ikinciyi istiyor ama ben çok kararsızım. Çalışıyorum, elimden geleni yapıyorum ama bazen çok zorluyor oğlum beni iyi bir anne değilmiş gibi hissediyorum kendimi. Bu hisler geldikçe ikinciye yetemezmisim gibi geliyor.yani çok da gerekli mi ikinci ondan bile emin değilim. Bazen bir kardeşi olsun oğlumun, belki destek olurlar birbirlerine diye düşünüyorum. Bazen de olmadığı daha iyi _malum ekonomik durumlar_.en azından bütün imkanlarımızi bir çocuğa yoneltebiliriz diye düşünüyorum. Yani işin içinden çıkamıyorum. Tecrübeli annelerden tavsiyeler bekliyorum.
Ben o cümle yanlış anlaşılır biliyodum ama başkası linçlenecek deseler inanmazdım:)Hayır bir de isim benzerliğimizden gelenin gidenin bana vurmasına ne demeli?
Çok sevimsiz noktalara gitti maalesef..Ben o cümle yanlış anlaşılır biliyodum ama başkası linçlenecek deseler inanmazdım:)
Objektif olarak tüm karşılıklı yorumlarınızı okuyarak söylüyorum ki çok alıngan ve histerik davranıyorsunuz. Konuyu çok uzattınız ve egzajere ettiniz, bu kadarına gerek yoktu bence, özeleştiri yapabilmeniz ve tepkilerinizi kontrol ederek daha otokontrollu davranmanız adına yazma gereği duydum.Çok sevimsiz noktalara gitti maalesef..
Bu kadar küçük düşürüldüğümü bilmiyorum…
Hakaret boyutuna geldi..
İnsanlar hakaret edip sonra yazma diyor öyle şeyler yazardım ki ama o seviyeye daha fazla düşmek istemedim çünkü bazı insanlar gerçekten çok kötü ve seviyesiz indikçe inersin onu anladım.
Neyse bence çokta yanlış anlaşılacak bir şey yoktu ortada.
İyi geceler canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?