ikinci çocuk

hippotalamus

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2016
15.730
66.690
518
Şimdiden iyi bayramlar. .

2 ay önce ikinci çocuğumu kucağıma aldım şükür. İki çocuğum arasında 7 yaş var. Hamilelik dönemim çok zor geçtiği, ilk çocuğum çok zor bir çocuk olduğu ve çok erken yaşta anne olduğum için baya ara verdik.

Uzatmıyim konuya gelim.. ben yıllarca evlat ayıran ailelerden nefret ettim. Ikinci çocuğu olunca bunu başka seviyorum diyenlerden de.. gel gör ki ikinci çocuğumu sanki daha çok seviyorum. Anne olduğumu hissettim. İlk oğlum baya bir zaman kardeşimmiş gibi geldi. Gerçi bazen parkta falan görenler kardeşin kaç yaşında falan diyede sormuştur. 20 yaşında anne oldum bu arada..

Kendi kendimi telkin ediyorum, daha bebek diye böyle.. o zaman küçüktüm şimdi daha iyi anladım anne olmayı ondan diye. . Zamanla geçecek diye.

Hamileyken ya sevemezsem diye korkuyordum, ilk çocuğumu çok seviyordum çünkü. . Şimdi durum tam tersi.

Asla dışardan bunu belli etmiyorum. İlk oğlumun yanında ikinciyi çok övmüyorum. Sürekli aynı abisi diyorum. İlk oğlumu övüyorum. Şimdilik kıskanma da yok yada çaktırmıyor fazla..

Benim durumumda olan var mı? Zamanla geçiyor mu? Bir akıl verin nolur çok vicdan azabı çekiyorum. .

Senin durumunda değilim ama cevapları merak ediyorum .

30'u geçince anne oldum .

Oğlum 7 yaşında .

Sanki 3 kişi dünyaya gelmiş gibiyiz . Anne/baba/çocuk .

Bir kez daha anne olsam böyle sevemem gibi saçma bir düşüncem var benimde .

Hoş düşüne düşüne 40'ı devirip ... vazgeçeceğim zaten :))

Vicdan azabı çekmenize gerek yok .Ben de çok genç anne oldum , ve ilk çocuğumla ikimiz birlikte büyüdük diyebilirim , ikinci çocuğumu ise baya baya bir yaş arasıyla doğum yaptım , gel gör ki anneliği ikinci evladımda tattım sanki , böyle onu ciğerime sokasım geliyordu , ama sonra sonra zamanla geçiyor , ikisini de çok seviyorum .Sizin de öyle olacaktır .

Henüz küçük olduğu için ilginiz daha yoğun olabilir, ilk çocuğunuz doğduğu zamanki hâlinizi düşünün, şimdiki haline göre daha çok üstüne titriyordunuz herhalde?

Evlat illa ki sevilir ama bebekliğindeki tatlılığı ile çocukluğundaki evlat sevgisi farklı şeyler.

Bununla da alakalı olabilir diye düşünüyorum. Henüz tek çocuğum olduğu için daha fazla bilgim yok.

Ilk çocuğumu gerçekten çok sevdim halada çok seviyorum ama ne bilim ya ikinci çok farklı.. kime sorsam ikincide daha çok anne olduğunu hissediyorsun dediler. İlk çocuğumda o kadar seviyor kardeşini.. o bana anne bak ne tatlı dedi mi kardeşi için vicdan azabından ölüyorum.

İlk kez böyle bir şey duyuyorum, yani gerçek manada yaşanabildiğini, duygusal olarak böyle bir ayırdıma düşülebileceğini ilk kez okuyorum. Evlat ayırma olayını hani görürüz bazılarında, ama duygusal boyutta böyle bir şeyin yaşanabildiğini hiç düşünmemişim.

Geçici bir şeydir diye düşünüyorum. Vicdanlı bir kadınsan hele... Hadi sıkıysa birini birinden fazla sev, uykuların haram olur.

Geçecektir, ilk göz ağrısı öbürü de, hiç evlat ayırılır mı ^_^
Küçükler küçük kalır sadece hep, öyledir ya hani, büyümez küçükler, öyle bi şeydir o.

İnan bende hamileyken böle düşünüyordum. . Çok isteyerek hamile kalmama rağmen ilkini çok sevdiğim için ikinciyi sevemem diye çok korktum. Ama gel gör ki..

Ya tabiki ayırmıyorum. İlki üzülcek kıskanacak diye aklım çıkıyor. Çok dikkat ediyorum. İlk defa duymanıza şaşırdım açıkcası. Ben kaç kişiden duydum ve çok kızardım böle söyleyenlere..

Daha küçük te ondan bence..benimde 4.5 yasinda ve 13 aylık iki çocuğum var.. büyük olan çok yaramaz, oburu de aynı olacak gibi..beni üzdü günde kızıyorum ama sonra vicdan azabı cekiyorum.. ama ikisininde farkı yok gözümde.. acaba büyüğü sizi uzuyormu ondan olabilir mi bu hisleriniz..

ya ben inanmıyorum eşit sevme olayına
ben olsam ben de birini daha çok severdim galiba
ama bence bunu bastırmak için büyüğü de çok övmeyin

5 yaşında kızım var 4 aylıkta oğlum var.bende olmadı öyle bişey canım.ama doğmadan önce kızımın üstüne çocuk sevemem diyodum.ama şimdi seviyorum oğlumuda.bence seninkide o küçük olduğundan kaynaklanıyo.bu arada bende 20 yaşında anne oldum ve kızımı çok zor büyüttüm.o ağlardı ben ağlardım.onun için kızımın yeri gönlümde apayrıdır.

Daha taze bebek olduğundandır, hormonlar depreşmiştir; çünkü "ilki üzülecek diye aklım çıkıyor" diyorsunuz. Evlat filan ayırmıyorsunuz siz, yoksa böyle olmazsınız, gamsız olursunuz daha daha. İkisinin de yeri ayrı olur, kendi kendinizi doldurup üzmeyin.

Evet, ilk kez duyuyorum yani duygusal olarak böyle bir farkın yaşanabilmesi ihtimalini hiç düşünmemişim.

Bende sendenim canım Sevemem gibi geliyor. Yaş 33 cesaret edemiyorum

Canim hiç böyle düşünme. Sen ne tatlı annesin ki bunu dert edip buraya konu acmissin.
Ilk bebekte işler zor çünkü kaç yaşında doğum yaparsak yapalım mesleğimız ne olursa olsun , dünyanın aptali ilan ediliyoruz. Herkes süper zeka biz beceriksiz gibi oluyoruz. Bu bizi geriyor. Ama işte 2. De hakimiyet bizde gibi oluyor işte bunun için sen 2. Bebegin de kendini daha iyi hissediyorsun ve buda daha olumlu olarak bebegi ne yansıyor.
Allah ikisinide sana bagislasin

Üzmek demeyelim de ne kadar olsa yaramazlık yapıp işimi zorlaştırıyor. Şimdi okula başladı, şükür özlüyoruz birbirimizi..

ya ben inanmıyorum eşit sevme olayına
ben olsam ben de birini daha çok severdim galiba
ama bence bunu bastırmak için büyüğü de çok övmeyin
Yani övmek derken mesela abisi bak ne tatlı aynı sen.. biri bebeği sevse aynı abisi.. abisi bak sana nasıl gülüyor çok seviyor abisini gibi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…