- 16 Mayıs 2016
- 15.730
- 66.690
- 518
- Konu Sahibi hippotalamus
-
İnan bende hamileyken böle düşünüyordum. . Çok isteyerek hamile kalmama rağmen ilkini çok sevdiğim için ikinciyi sevemem diye çok korktum. Ama gel gör ki..Allah analı babalı büyütsünn canımben de kızıma bir kardeş istiyorum ve kızımı çok sevdiğim için ya yeni bebeğimi sevemezsem kızıma az ilgi göstermek zorunda kalırsam falan diyorum şimdi konuyu okuyunca bilemedim
Ya tabiki ayırmıyorum. İlki üzülcek kıskanacak diye aklım çıkıyor. Çok dikkat ediyorum. İlk defa duymanıza şaşırdım açıkcası. Ben kaç kişiden duydum ve çok kızardım böle söyleyenlere..İlk kez böyle bir şey duyuyorum, yani gerçek manada yaşanabildiğini, duygusal olarak böyle bir ayırdıma düşülebileceğini ilk kez okuyorum. Evlat ayırma olayını hani görürüz bazılarında, ama duygusal boyutta böyle bir şeyin yaşanabildiğini hiç düşünmemişim.
Geçici bir şeydir diye düşünüyorum. Vicdanlı bir kadınsan hele... Hadi sıkıysa birini birinden fazla sev, uykuların haram olur.
Geçecektir, ilk göz ağrısı öbürü de, hiç evlat ayırılır mı ^_^
Küçükler küçük kalır sadece hep, öyledir ya hani, büyümez küçükler, öyle bi şeydir o.
5 yaşında kızım var 4 aylıkta oğlum var.bende olmadı öyle bişey canım.ama doğmadan önce kızımın üstüne çocuk sevemem diyodum.ama şimdi seviyorum oğlumuda.bence seninkide o küçük olduğundan kaynaklanıyo.bu arada bende 20 yaşında anne oldum ve kızımı çok zor büyüttüm.o ağlardı ben ağlardım.onun için kızımın yeri gönlümde apayrıdır.Ilk çocuğumu gerçekten çok sevdim halada çok seviyorum ama ne bilim ya ikinci çok farklı.. kime sorsam ikincide daha çok anne olduğunu hissediyorsun dediler. İlk çocuğumda o kadar seviyor kardeşini.. o bana anne bak ne tatlı dedi mi kardeşi için vicdan azabından ölüyorum.
Ya tabiki ayırmıyorum. İlki üzülcek kıskanacak diye aklım çıkıyor. Çok dikkat ediyorum. İlk defa duymanıza şaşırdım açıkcası. Ben kaç kişiden duydum ve çok kızardım böle söyleyenlere..
Bende sendenim canım Sevemem gibi geliyor. Yaş 33 cesaret edemiyorumSenin durumunda değilim ama cevapları merak ediyorum .
30'u geçince anne oldum .
Oğlum 7 yaşında .
Sanki 3 kişi dünyaya gelmiş gibiyiz . Anne/baba/çocuk .
Bir kez daha anne olsam böyle sevemem gibi saçma bir düşüncem var benimde .
Hoş düşüne düşüne 40'ı devirip ... vazgeçeceğim zaten :))
Canim hiç böyle düşünme. Sen ne tatlı annesin ki bunu dert edip buraya konu acmissin.Ilk çocuğumu gerçekten çok sevdim halada çok seviyorum ama ne bilim ya ikinci çok farklı.. kime sorsam ikincide daha çok anne olduğunu hissediyorsun dediler. İlk çocuğumda o kadar seviyor kardeşini.. o bana anne bak ne tatlı dedi mi kardeşi için vicdan azabından ölüyorum.
Üzmek demeyelim de ne kadar olsa yaramazlık yapıp işimi zorlaştırıyor. Şimdi okula başladı, şükür özlüyoruz birbirimizi..Daha küçük te ondan bence..benimde 4.5 yasinda ve 13 aylık iki çocuğum var.. büyük olan çok yaramaz, oburu de aynı olacak gibi..beni üzdü günde kızıyorum ama sonra vicdan azabı cekiyorum.. ama ikisininde farkı yok gözümde.. acaba büyüğü sizi uzuyormu ondan olabilir mi bu hisleriniz..
Yani övmek derken mesela abisi bak ne tatlı aynı sen.. biri bebeği sevse aynı abisi.. abisi bak sana nasıl gülüyor çok seviyor abisini gibi..ya ben inanmıyorum eşit sevme olayına
ben olsam ben de birini daha çok severdim galiba
ama bence bunu bastırmak için büyüğü de çok övmeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?