ikinci çocuk

Anne degilim ama mantik olarak ilk cocukta atesi ciktimi naparim aciktimi usudumu endiseleriniz ikinciye oranla cok fazla oluyor.
Suan tecrubelisiniz ve sevmeye odaklisiniz ve size muhtac kendinizi kaptirmazsaniz zamanla gececektir.
Gule gule buyutun cocuklarinizi.

Ben de ikinci bebegimi bekliyorum ve ayni endiseleri taşıyorum. Yani kimse kizim gibi olamaz hicbir bebegi onun kadar sevemem bir daha diyorum. Ama sonra dusununce hepsi evlat, elbet herkesin yeri farkli olacaktir.
Siz de zamanla alisirsiniz simdi kucuk diye boyle oluyordur.
Gule güle buyutun.

Her şeyin yavrusu ayrı tatlı oluyor. ama bu şey gibi evde bir bebek olunca biraz daha büyümüş olanların pabucu dama atılır. Bu her yerde böyle. Anne olmamama ragmen ben bile ortamda bebek varsa diğer çocuklara bakmam :) tabi siz anne olarak bu durumdan vicdan yapmışsınız. Bence gönlünüz rahat olsun seneler sonra üçüncü bir çocuğunuz olsa ikinci için de aynı şeyleri düşünürsünüz tabi bu benim fikrim :) Allah'ım Ben de bir gün anne olup bu endişeleri yaşayabilecek miyim ah ah

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben tek çocuğum. Anneme zamanda bir kadın bir çocuğunu daha çok sevdiğini söylemiş de annem de şaşırmış nasıl olur diye. Kadın da anneme "senin tek çocuğun olduğu için anlamazsın ama birden fazla çocuğu olanlarda durum böyle eşit sevgi olmuyor" demiş. Bence haklı olabilir. Kastım birini sevip birini sevmemek değil. Tabii ki ikisini de çok seversin ama biri ağır basar. Herkes tepki çekmemek bunu kendine bile itiraf etmez kolayca ama bence de böyle bir şey var. Dillendirmeseler de çevremde çok şahit oldum.

Inşallah geçer.. ben ilk çocuğum oldu olalı başkalarının çocuklarını bile sevemiyorum. İkinciyi sevemem diye de çok korktum. Sordum eşim de aynı şekildeymiş meğer. .

Kız ben de hemen bu örneği verecektim benden önce yazmışsın

40 devirmeden hemen başla
benımde kızım 9 yasında ve ben yaşındayım yıldır denyoruz olmuyor artık tüp bebek demeye başladılar ,
o yüzden benden dınlersen hemen basla , kızımada okadar kolay hamile kaldım ki bu da öyle olacak sandım ,

suan ezan okunuyor rabbim isteyen herkese içinde banada nasip etsin inşallah

Büyüyünce gececektir diye düşünüyorum benimde 1 tane kizim var 2 yasinda ve artik esim ikinci çocuğu iki aydır istediğini altlığı çok ısrarcı olmasada yumurtlama donemim geldiğinde israrci oluyo ama ben istemiyorum kizimin yeri bambaska icime sokasim geliyo 7 aylık dogdu sikntlarimiz çok oldu kuvezde yattı cikana kadar gozumun yaşı dinmedi kardesi olunca yeterince ilgilenememekten ihmal etmekten en cokta bana olan sevgisinin azalmasindan korkuyorum ve başka sebeplerde var kv beraber oturuyoruz istememe sebebim birazda o kafam karma karisik

Amin inşallah . Bende senin için canı gönülden duacıyım .

Doğru diyorsan ; ha diyince olacağı da belli değil . Nasip .

Ayirt ettigini sanmiyorum. Cevremde gozlemledigim sonradan olan cocuklar daha kucuk ve bakima muhtac oldugu icin ilgi ister istemez daha fazla oluyor, daha ana kuzusular sonucta, tamamen sana bagimli. E herseyin kucugu tatli ama o da buyusun biraz esitlersin icinde merak etme.

hippotalamus ben ikinci bebeğini daha çok sevdiğini değilde anneliğini daha çok sevdiğini düşümüyorum.
İlk bebeğin de etraf tarafı belki daha çok dinledin, kendi istediklerini uygulayamadın. Belki de nasıl büyüdü anlamadın.
Şimdi tecrübelisin. Belki kimseye kulak asmıyorsun. Kendime daha çok güveniyorsun. Sevdiğin bu olabilir mi ?
Bir arkadaşım " ikinci bebeğimi büyütürken annelik paçalarımdan aktı" demişti.
Bana kalırsa seninde durumun bu

Ben de 20 yaşında anne oldum. İkinci bebeğimi yeni kucağıma aldım. Ama ilk çocuğumun yeri bambaşka. 5 çocuğum da olsa onun kadar sevemem. Hatta bu bebeğe çok güzel, çok özel şeyler almaktan, oğluma yapmadığımı ona yapmaktan özellikle kaçınıyorum. Bence ikinci gelince ilkini ikinci plana atmanız yanlış. Genç anne olmak buna bahane değil.

Benmde ilk cocugum ama ilkinde tecrubesiz oluyoruz surekli biseyleri ogrenmek icin ugrasiyoruz korkularimiz daha fazla oluyo o yuzden belkide tam olarak annelik 2. de daha cok anlasiliyodur ama ben yavruma kurban olurum sevgi kelebegim ilk goz agrim benim

Benimde iki evladım var birisi 18 aylik birisi 4 yaşında. Hamileyken bende korkmustum ikinciyi sevemezsem diye dogunca gecti tabi.Ben hep ilk çocuğuma haksizlik etmis gibi hisseddim. Ikisininde sevgisi yeri ayrı birisi daha fazla değil aslaaa.Beş parmağın hangisini kessen daha az acir diye bir laf vardir.Evlat oyle bişey iste. Bebeğinizin biraz büyüsün hele abisiyle arasindaki bagi gorunce ikisini bir butun olarak goruyorsunuz.

yilan bile yavruyken sevilir derler ondan merak etme buyudukce dengelenir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…