- 17 Kasım 2015
- 3.982
- 3.552
- 83
- 37
- Konu Sahibi hippotalamus
-
cok sacma. ne demek ikincide anne oldugumu fark ettimler. madem ılkındede hazır degılsınkz doğrmayın. cok sacma geldi bana. yazdıgınız şeyler hıc ama hıc hpş degıl ıkıncı farklımış. 10 tanede olsa 10 unda birdir. yazık cocougunuzaIlk çocuğumu gerçekten çok sevdim halada çok seviyorum ama ne bilim ya ikinci çok farklı.. kime sorsam ikincide daha çok anne olduğunu hissediyorsun dediler. İlk çocuğumda o kadar seviyor kardeşini.. o bana anne bak ne tatlı dedi mi kardeşi için vicdan azabından ölüyorum.
3 çocuklu olur mu? Bir anneye sormuşlar en çok hangi evladını seversin diye.Anne;"Küçüğünü büyüyene kadar, Hasta olanı iyileşene kadar,dışarıda olanı eve gelene kadar" demiş. Zamanla geçecek.. Ben de 2.yi doğurduğumda onu severken abisine ihanet ediyormuş gibi hissederdim. Şimdi 3. yü üff bir seviyorum bir seviyorum. Kıskanıyorlar gel iyorlar elimden alıp sevmek için sonra hep beraber seviyoruz...İki çocuklu anne yok mu hiç?
Harikasınız3 çocuklu olur mu? Bir anneye sormuşlar en çok hangi evladını seversin diye.Anne;"Küçüğünü büyüyene kadar, Hasta olanı iyileşene kadar,dışarıda olanı eve gelene kadar" demiş. Zamanla geçecek.. Ben de 2.yi doğurduğumda onu severken abisine ihanet ediyormuş gibi hissederdim. Şimdi 3. yü üff bir seviyorum bir seviyorum. Kıskanıyorlar gel iyorlar elimden alıp sevmek için sonra hep beraber seviyoruz...
nasıl böyle düşünülür ki ikiside canınız aynı karında büyüdülerŞimdiden iyi bayramlar. .
2 ay önce ikinci çocuğumu kucağıma aldım şükür. İki çocuğum arasında 7 yaş var. Hamilelik dönemim çok zor geçtiği, ilk çocuğum çok zor bir çocuk olduğu ve çok erken yaşta anne olduğum için baya ara verdik.
Uzatmıyim konuya gelim.. ben yıllarca evlat ayıran ailelerden nefret ettim. Ikinci çocuğu olunca bunu başka seviyorum diyenlerden de.. gel gör ki ikinci çocuğumu sanki daha çok seviyorum. Anne olduğumu hissettim. İlk oğlum baya bir zaman kardeşimmiş gibi geldi. Gerçi bazen parkta falan görenler kardeşin kaç yaşında falan diyede sormuştur. 20 yaşında anne oldum bu arada..
Kendi kendimi telkin ediyorum, daha bebek diye böyle.. o zaman küçüktüm şimdi daha iyi anladım anne olmayı ondan diye. . Zamanla geçecek diye.
Hamileyken ya sevemezsem diye korkuyordum, ilk çocuğumu çok seviyordum çünkü. . Şimdi durum tam tersi.
Asla dışardan bunu belli etmiyorum. İlk oğlumun yanında ikinciyi çok övmüyorum. Sürekli aynı abisi diyorum. İlk oğlumu övüyorum. Şimdilik kıskanma da yok yada çaktırmıyor fazla..
Benim durumumda olan var mı? Zamanla geçiyor mu? Bir akıl verin nolur çok vicdan azabı çekiyorum. .
2 aylık...Bebegin kac aylik canim .benimde ikinci bebegim yeni dogdugunda ve ilk aylar ilk cocugumu bidaha eskisi gibi sevemeyecekmişim gibi geldi daha sonra geciyor ikisinin sevgisini ayirt ediyosun.tabi küçükler biraz daha sevimlioluyo yapacak birsey yok.sonra oda buyuycek ve eski sevimliligi kalmayacak doganin kanunu.
Ben bahane etmiyorum. İlkine de yeterince özen gösteriyorum. Ikinci doğmadan önceki gibi hatta daha ilgili davranıyorum. Öğrerek uyutuyorum, okula öperek uğurluyorum. Elimden geleni yapıyorum ve içim yinede rahat etmediği için konu açıyorumİkinciyi daha çok seven annelerin ortak bahanesi ilki bağımsız, ikincisi sevgiye ilgiye muhtaçmış. Asıl ilki sevgiye, ilgiye, merhamete daha muhtaç. Hayatının en büyük değişikliğini yaşıyor, anne babayı paylaşmak zorunda kalmış, eve bir ortak gelmiş, üstüne anne küçüğü daha çok sevdiğini gösteriyor.(ister kabul edin, ister etmeyin. Bunun normal olduğunu düşünüyorsanız belli de ediyorsunuzdur) ama küçük oyuncak bebek gibi. Emzir, temizle, uyut. Emzir, temizle, uyut. Bunları yaparken zaten yeterince vakit ve ilgi harcanıyor. Büyüğğn hakkını gaspedip onun duygularını incitmenin açıklaması olamaz.
Ben de 20 yaşında anne oldum. İkinci bebeğimi yeni kucağıma aldım. Ama ilk çocuğumun yeri bambaşka. 5 çocuğum da olsa onun kadar sevemem. Hatta bu bebeğe çok güzel, çok özel şeyler almaktan, oğluma yapmadığımı ona yapmaktan özellikle kaçınıyorum. Bence ikinci gelince ilkini ikinci plana atmanız yanlış. Genç anne olmak buna bahane değil.
ikinciyi ikinci plana atmadım. Sadece ilkin yerini koruyorum. İlk benim her zaman gözbebeğim, kıymetlimdi. ikinci daha bir hafta önce aramıza katılmışken ilke haksızlık yapıp bütün ilgi alakayı bebeğe çevirirsem o zaman haksızlık olur. Yani ilk çocuğuma ait olan sevgiyi, ilgi alakayı kimseyle bölüştürmüyorum. İkinci şimdi bana oyuncak bebek gibi geliyor. Emzirip temizleyip uyutuyorum. Hiç de büyükten daha fazla ilgi alakaya muhtaç değil. Çünkü hiçbir şeyin ayırdında değil henüz. Ama büyük benim bakışımdan bile herşeyi anlar.Konu sahibine yanlış yapıyorsun demişsiniz ama sizde ikinciyi ikinci plana atmışsınız bu doğrumu :) yazık değil mi ikincilere üçüncülere hep ilkin gölgesinde kalacaklar.Böyle olacaksa neden doğurdunuz ki ?
Araları 4 yaş iki çocuğum var,ikisininde yeri apayrı.Ne ilk gözağrım diye ilkini kayırıyorum,ne evin minnoşu diye ikinciye tolerans geçiyorum.İkisiyle de ayrı ayrı geçirdiğim "özel" anlarım var.Birine,zamanında ötekine almadığım en güzel oyuncağı alırken diğerine öbürüne hiç almayacağım pateni alabiliyorum mesela.Ne olacak,oyuncakla da beraber oynarlar,paten küçülünce de öteki giyer.Böylece ikisi de benim gözümde hem özel olduklarını, hem eşit olduklarını çok iyi biliyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?