- 14 Aralık 2015
- 11.972
- 28.956
- 598
- Konu Sahibi hippotalamus
-
ikinciyi ikinci plana atmadım. Sadece ilkin yerini koruyorum. İlk benim her zaman gözbebeğim, kıymetlimdi. ikinci daha bir hafta önce aramıza katılmışken ilke haksızlık yapıp bütün ilgi alakayı bebeğe çevirirsem o zaman haksızlık olur. Yani ilk çocuğuma ait olan sevgiyi, ilgi alakayı kimseyle bölüştürmüyorum. İkinci şimdi bana oyuncak bebek gibi geliyor. Emzirip temizleyip uyutuyorum. Hiç de büyükten daha fazla ilgi alakaya muhtaç değil. Çünkü hiçbir şeyin ayırdında değil henüz. Ama büyük benim bakışımdan bile herşeyi anlar.
Kendiniz yazmışsınız pateni küçülünce diğeri giyer diye. Ama küçüğe aldığınız özel bir şeyi büyük kullanamaz. Büyüğün süslü tulumu giymek yada pahalı işlevli bir çıngırakla oynama lüksü yok. Bunları eline alabiliyor olması onlardan faydalandığı anlamına gelmiyor. Ben sipariş verdiğim 300 tl lik anakucağını sanki büyüğünü böyle özel anakucağında mı yatırdım diye düşünüp iade ettim. 100 tl lik aldım. Bu şekilde eşitlik sağladığımı düşünüyorum. Tıpkı sizin farklı şeyler alıp, özel vakit harcayarak eşit olduğunuzu düşündüğünüz gibi
İkinciyi daha çok seven annelerin ortak bahanesi ilki bağımsız, ikincisi sevgiye ilgiye muhtaçmış. Asıl ilki sevgiye, ilgiye, merhamete daha muhtaç. Hayatının en büyük değişikliğini yaşıyor, anne babayı paylaşmak zorunda kalmış, eve bir ortak gelmiş, üstüne anne küçüğü daha çok sevdiğini gösteriyor.(ister kabul edin, ister etmeyin. Bunun normal olduğunu düşünüyorsanız belli de ediyorsunuzdur) ama küçük oyuncak bebek gibi. Emzir, temizle, uyut. Emzir, temizle, uyut. Bunları yaparken zaten yeterince vakit ve ilgi harcanıyor. Büyüğğn hakkını gaspedip onun duygularını incitmenin açıklaması olamaz.
Canım senin durumun beninkinin tam tersi.. yorumlarını dikkatle okudum ve sende resmen ilk çocuğunu kayırıyorsun. Kınamıyorum kesinlikle ama bana bu kadar kızarken sende farklı bişi yapmıyorsun.ikinciyi ikinci plana atmadım. Sadece ilkin yerini koruyorum. İlk benim her zaman gözbebeğim, kıymetlimdi. ikinci daha bir hafta önce aramıza katılmışken ilke haksızlık yapıp bütün ilgi alakayı bebeğe çevirirsem o zaman haksızlık olur. Yani ilk çocuğuma ait olan sevgiyi, ilgi alakayı kimseyle bölüştürmüyorum. İkinci şimdi bana oyuncak bebek gibi geliyor. Emzirip temizleyip uyutuyorum. Hiç de büyükten daha fazla ilgi alakaya muhtaç değil. Çünkü hiçbir şeyin ayırdında değil henüz. Ama büyük benim bakışımdan bile herşeyi anlar.
Kendiniz yazmışsınız pateni küçülünce diğeri giyer diye. Ama küçüğe aldığınız özel bir şeyi büyük kullanamaz. Büyüğün süslü tulumu giymek yada pahalı işlevli bir çıngırakla oynama lüksü yok. Bunları eline alabiliyor olması onlardan faydalandığı anlamına gelmiyor. Ben sipariş verdiğim 300 tl lik anakucağını sanki büyüğünü böyle özel anakucağında mı yatırdım diye düşünüp iade ettim. 100 tl lik aldım. Bu şekilde eşitlik sağladığımı düşünüyorum. Tıpkı sizin farklı şeyler alıp, özel vakit harcayarak eşit olduğunuzu düşündüğünüz gibi
Daha bebegin hayatina cok yeni girdigi icin duygularin zamanla daha oturuyo.iki cocuga alisma sureci olcak haliyle .saglikla buyut cocuklari2 aylık...
Son çocuklar hep daha çok ilgi görür ilk çocuk acemiliğe geliyor tabi. Bende evlat ayrımı sevmem ama sizinki evlat ayrımi değil bence aşırı vicdanlısınız ve duygularınızı karıştırıyorsunuz. Benimde oğlum 5 yaşında 2.düşünüyorum. Simdiden içim kıpır kıpır. Mesela ben yeni doğan bebekleri cok daha severim ve çok cabuk büyüyor lar. Ilk çocukta bunu bilmediğimden midir nedir sanki doyamadım bebek kokusuna. Birde 7 yıl ara vermişsin bebek özlemi olur. Tıpkı neneler dedeler de olduğu gibi. Mesela annem bana karşı çocukken çok katıydı ama oğluma surdan kalk suraya otur diyemem yanında. Oda torunu olmadan önce torun sımartanlara çok kızar laf ederdi. Şimdi o yapıyor aynısınıŞimdiden iyi bayramlar. .
2 ay önce ikinci çocuğumu kucağıma aldım şükür. İki çocuğum arasında 7 yaş var. Hamilelik dönemim çok zor geçtiği, ilk çocuğum çok zor bir çocuk olduğu ve çok erken yaşta anne olduğum için baya ara verdik.
Uzatmıyim konuya gelim.. ben yıllarca evlat ayıran ailelerden nefret ettim. Ikinci çocuğu olunca bunu başka seviyorum diyenlerden de.. gel gör ki ikinci çocuğumu sanki daha çok seviyorum. Anne olduğumu hissettim. İlk oğlum baya bir zaman kardeşimmiş gibi geldi. Gerçi bazen parkta falan görenler kardeşin kaç yaşında falan diyede sormuştur. 20 yaşında anne oldum bu arada..
Kendi kendimi telkin ediyorum, daha bebek diye böyle.. o zaman küçüktüm şimdi daha iyi anladım anne olmayı ondan diye. . Zamanla geçecek diye.
Hamileyken ya sevemezsem diye korkuyordum, ilk çocuğumu çok seviyordum çünkü. . Şimdi durum tam tersi.
Asla dışardan bunu belli etmiyorum. İlk oğlumun yanında ikinciyi çok övmüyorum. Sürekli aynı abisi diyorum. İlk oğlumu övüyorum. Şimdilik kıskanma da yok yada çaktırmıyor fazla..
Benim durumumda olan var mı? Zamanla geçiyor mu? Bir akıl verin nolur çok vicdan azabı çekiyorum. .
Dogum olmustur. Su an nasil bir kiz bir erkek anneligi? Dengeler oturdu mu?Ikinci çocuğumu bekliyorum ve kızıma bakıp diyorum kimse senin yerini dolduramaz.ultrasonda oğlumun kızıma benzediğini gördüm ve ondan sonra ısınmaya başladım.bende bu yuzden vicdan azabı cekiyorum 1 ay sonra umarimki dengelenir.babasida etkiliyor sanırım beni kizim da kızım diyerek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?