- 10 Haziran 2018
- 1.203
- 1.479
- 83
- Konu Sahibi virastgele
-
annem babam ayrı, yaratığa dönüştüğümü düşünmüyorum aksine çok daha duygusal oldum ya da mesela ben anne babası ayrı olan bir birey olarak sana merhametsiz ya da patavatsız diyor muyum? esasında daha fazla şey derim de banlanmaya değmezsin.Boşanma gibi bir düşüncem en azından şimdilik yok bende bir evlat büyütüyorum ve aile olmayinca bir yaratığa donustuklerine bizzat şahit oldum.
Bosandiklarinda kız 11 yaşındaymış hanasıl ayrıldıklarını bilmiyorsunuz ama. arkadaşım boşandı bebeği 7 aylıktı. eşine sorumluluk fazla geldi. kız hem çalıştı hem bebeğiyle ilgilendi. o kadar zayıfladı ki uykusuzluk yorgunluk. adamsa istediği gibi bekar hayatı yaşadı gezdi tozdu . şimdi kızı 5 yaşında. adam evlense ve arkadaşım, ki tam arkadasım sayılmaz karakterinden de hoşlanmam, bile isteye huzursuzluk için bile kızını gönderse haklı derim. adam keyif catarken kız hiç hayatına bakamadı. yeni birini vs de alamadı hayatına. neden hep kadınlar çekmek zorunda. kadın 16 yıl boyunca yalnız cocuk bakmaktan psikolojisi bozulmuş halde de olabilir.
Kardeşini çok seviyor ve sadece onunla ilgileniyor odasından çıktığı zamanlarda sonuçta küçücük bebek hepimizin neşe kaynağı oldu aslında .Evladını seven anne yollamaz. Eski kocasıyla karısını huzursuz etmek için çocuğunu kullanmaz. Siz evladınızı yollar mısınız. Burdan anlayın o kızın ruh halini. Söylemek yapmaktan kolaydır biliyorum ama kızı kazanmaya çalışın. Kocanızla da açık açık durumu konuşun. Babalığın nasıl olması gerektiğini anlatın. Bir evlat yanında büyüyor bari ona düzgün babalık yapsın. Kimse için uğraşmaya değmez diye düşünüyorsanız kızınız için uğraşın. Biri babası biri ablası.
Bu arada kızın kardeşine davranışları nasıl.
sizYaratık diye bir kelime yazmamış konu sahibi benmi yanlış okuyorum sizmi?
Ok aşşağıda oda varmış maalesef
Onceki dedigim mesajdada oldugu gibi kiz bunlari kasitli yapiyor. Kendiside soylemis. Valla hersey este bitiyor. Ya duzgunce kinusucak kiziyla yada bi psikologa gidilecek olmadi sonucu belli zaten.Şu saatten sonra annesine de göndersem bizde inanılmaz yaralar açtı. Ben o yaraları kapatmak istiyorum. Evlenmeden önce eşimi yere göğe sigdiramazdim. Dünyanın en mutlu evliliğini yapacaktık örnek olacaktı herkese. Üç senede bittik resmen ve kendi kanından kendi canından biri sayesinde. Geçenlerde bana "annem buraya beni sizin yuvanızı yıkmam için bilinçli gönderdi Abla" dedi ve bunu soyleywn birine ben yemek yapip camasirini yikayip temizligini yapiyorum. Cok kolaysa ustune alinan yasadiklarimi anlamayip klavye kahramani olan herkes bulsun benimki gibi bir hayat ve kendi yaşasın güllük gulistanlik. Ama benim hayatımı özverilerimi fedakarlıklarını bir mecburiyet gibi görmenize anlam veremedim. Kimsenin kimse için hayatını feda etmeyeceği bir devirde yaşıyoruz. Madalya beklentim yok ama en azından evimin içinde bana hem kendini hemde kızını idare ettiğim için tebessüm bile esirgeyen bir adamla yaşıyorum derdim budur. Umarım orda bir kelimeye takılıp beni taşlamaya kalkan herkes bu mesajı da okur ve iki dakika empati yapabilme becerisi sergiler
Bende üniversitede çalışıyorum memurum gelen öğrencileri görüyoruz şimdiki kızlar umursamaz kütüphanede çalışıyor kurallardan bi.haber su şişesini kağıtları bile çöpe atmıyorlar. Bu nesil böyle hayata atılmaları lazım hayatı anlamaları için napalım yaratık yarım akıllı mı diyelim öğrencilere?
!
Pardon da kendi öz annesi istememiş kızı siz hiç çekmek zorunda değilsiniz hemde hiç herkes kendi çocuğuyla ilgilensin yeter.Selam kızlar ilk defa yazıyorum foruma,merak ettiğim ben gibiler varmı varsa ne yapıyorlar öğrenmek istiyorum. Esimin ikinci evliligiyim 16 yasinda annesiyle yasayan kizi vardi bunu biliyordum. Biz evlendikten 5 gün sonra eski eşi kızı istemedi kiz da annesini bende sorunsuz gelsin diye kabul ettim. Etmez olaydım, kız problem çocuk resmen eşşşek kadar ama yarim akıllı bildiğiniz. Cok sıkıntılar atlattık eşim çok pasif. Kızına karşı hep el pençe. Neymiş zamanında ona babalık edememiş. Zerre kadar eğitim vermiyor görgü kurallarından bihaber kız sofraya bile oturmak gelmiyor içimden. Ayrıca elini sicak sudan soğuk suya koymaz. Surdan kalk şuraya otur demeyiz. Her istediği alınır. Alınmazsa kiyamet kopar.Karşılığında bir evlatlık yapmaz mesela bir bardak su bile getirmez. Kızı ve yaptıklarını zar zor sineye çektim ama eşime karşı buz gibi oldum bu arada. Evin içinde yabancı gibiyiz birbirimize ne bende eski sevgi ilgi kaldı ne de onda. Tek istediğim azıcık baba gibi davranması görseniz evimizin direği kızı gibi davranıyor. Bazen oturup gülüyorum bu hallerine bazen ağlıyorum. Bu arada ikimizde egitimciyiz sözüm ona beş kuruş etmedi evimizin içinde eğitimimiz bize. Ayrica benimde bir kızım oldu henüz dört aylık. Danışacağım birsey yok aslında sadece anlatmaya ihtiyacım vardı. Boşanma gibi bir düşüncem en azından şimdilik yok bende bir evlat büyütüyorum ve aile olmayinca bir yaratığa donustuklerine bizzat şahit oldum. Şimdi düşünüyorum da beş günlük gelinken ona gelsin demesemiydim aceba???
Konudan bağımsız çok rahatsız oldum bu yorumdan..
bu nesil böyle diyip bir normalleştirme, böyle bir kabul olmamalı...
19 yaşında üniversite öğrencisi kendi çöpünü atmaktan acizse, bu terbiyesizliktir, kusura bakmayın...
13-15 yaşlarındaki gençler sitenin parkında çekirdek yiyip yere çöp atıyorlar diye önlerine çöp kutusunu çekip, oturdum birlikte çekirdek çitleyip, o kabukları küçük çocukların ağzına koyduklarını anlattım...
Temizleyenlerin babaları/anneleri yaşında insanlar olduklarını. Kimsenin klmseye yük olma hakkı olmadığını.
Bir daha da o gruptaki 6-7 gençten böyle bir davranış hiç görmedim.
Asıl bu nesil böyle diyip kabul etmek o nesle yarım akıllı muamelesi yapmak, zekasını, öğrenme yeteneğini ve görgüsünü küçümsemektir.
Kabullenmeyin böyle bir şeyi. Yoksa kendi evlatlarınızı da böyle yetiştirirsiniz.
Pardon da kendi öz annesi istememiş kızı siz hiç çekmek zorunda değilsiniz hemde hiç herkes kendi çocuğuyla ilgilensin yeter.
Ben kabullenmiyorum asla hatta uyarıyorum çöpünüzü atın bırakmayın kütüphane kurallarına uyun diye defalarca ikaz ediyorum. Hatta kızdığımda oluyor içten içe o ayrı o konu. Ama şunu belirtmek istedim bu konu sahibinin üvey kızına has bir durum değil arkadaşlarımın çocuklarına da bakıyorum rahatlar herşeyi annelerinden bekliyorlar ve anneleri de yapıyor öz anne evindeyken böyleler yani ama bu öğrenciye ya da sokaktaki gençlere yarın akıllı yaratık deme hakkını doğurmuyor bize. 16 yaşında ona gelmiş belki annesi babasızlığından dolayı biraz fazla ilgi gösterdi belki yaptırmadı ama anne babası ayrılan çocuklar yaratığa dönüşüyor ne demek? kendi çocuğu da büyüyecek ona bu lafları der mi sanmıyorum
Pardon da kendi öz annesi istememiş kızı siz hiç çekmek zorunda değilsiniz hemde hiç herkes kendi çocuğuyla ilgilensin yeter.
Evet size katılıyorum ve ben evlendikten bir hafta kadar sonra kızların annesinin arayip size yollayacagim çocukları nihayetinde eşin çocukların olduğunu biliyordu ;dedi...Eşim de ben de kabul etmedik...benim zaten bir kızım var ve beraber yaşamak anaya düşer bence ..kızların annesi felaket çirkeflesip bunları oraya yollar o yuvayi da dağıtmayi bilirim dedi...ki boşanan 5-6 yıl olmuş ...burda amaç sıkıntı yaratmak. ..ben çocukları kabul ettim ;beraber yaşamayı değil ...Eşim de sağolsun hiiiic taviz vermedi ..suistimal e getirmedi işi. ..bence de böyle her dediği yapılan çocuk zaten facia. ..ban yeriz ama olsun fikrim bu;çocuk anaya yakışır. ..Horozun yanında mi olur civciv bile tavukların mi ☺
Sizi bilmem ama o çocukların babasi-yani esiniz- çok şey hak ediyor.Yok anneleri maalesef güçlü bir karakter değil ki hatta ahlaka mugayyir hayatı yüzünden tv lere gazeteler e cikmisligi bile var...o dönem kızlara ben bakmak için sırf onları kurtarmak için kendimi ortaya attım da Kiz bir güzel haykirip suratıma tükürdü. ..sizce ben bunu hakettim mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?