İkinci eş üvey anne yeni anne ...

Umarım ünıversiteyi kazanır da başka bir şehirde okur böylece kötü olmadan sorun çozülür

Boşanma gibi bir düşüncem en azından şimdilik yok bende bir evlat büyütüyorum ve aile olmayinca bir yaratığa donustuklerine bizzat şahit oldum.
annem babam ayrı, yaratığa dönüştüğümü düşünmüyorum aksine çok daha duygusal oldum ya da mesela ben anne babası ayrı olan bir birey olarak sana merhametsiz ya da patavatsız diyor muyum? esasında daha fazla şey derim de banlanmaya değmezsin.

Bosandiklarinda kız 11 yaşındaymış ha
Kardeşini çok seviyor ve sadece onunla ilgileniyor odasından çıktığı zamanlarda sonuçta küçücük bebek hepimizin neşe kaynağı oldu aslında .

Ben yazdiklarinizi sinirle yazdiginizi dusunuyorum isiniz gercekten zor cocuklu erkekle evlenmek zor genelde cocukalr yeni esi kabullenmiyor Allah yardimciniz olsun

Onceki dedigim mesajdada oldugu gibi kiz bunlari kasitli yapiyor. Kendiside soylemis. Valla hersey este bitiyor. Ya duzgunce kinusucak kiziyla yada bi psikologa gidilecek olmadi sonucu belli zaten.
Burdan insanlara konusmak kolay tabi buraz empati yapip kendilerini sizin yerinize koysunlar bence taslayacagina sanki kimse cocuguna kizip yeri geldiginde kirici konusmuyor.
Biraz gercekci olalim hepimiz yapiyoruz sinirlendigimizde.
Gecen teyzem gelmisti misafirlige uzaktan bir hafta kaldilar 15 yasinda kizi var elinde telefon odadan cikmiyor. Ben sinir oldum banyo yap ablcim diyorum resmen ter kokuyo zoraki banyoya girdi. Herseyi annesinden bekliyor.
Kizin yuzunu yemekten yemege goruyorduk.
Zorla diyordum ablcim hadi surayi supur bana biraz yardimci ol ha kendi isimi kendim yapiyorum zaten ama maksat onu o odadan cikarmak. Ben bi kac gunde bu kadar zorlandiysam Allah size yardim etsin. Basina gelmeyen bilemez.

Konudan bağımsız çok rahatsız oldum bu yorumdan..
bu nesil böyle diyip bir normalleştirme, böyle bir kabul olmamalı...
19 yaşında üniversite öğrencisi kendi çöpünü atmaktan acizse, bu terbiyesizliktir, kusura bakmayın...

13-15 yaşlarındaki gençler sitenin parkında çekirdek yiyip yere çöp atıyorlar diye önlerine çöp kutusunu çekip, oturdum birlikte çekirdek çitleyip, o kabukları küçük çocukların ağzına koyduklarını anlattım...
Temizleyenlerin babaları/anneleri yaşında insanlar olduklarını. Kimsenin klmseye yük olma hakkı olmadığını.
Bir daha da o gruptaki 6-7 gençten böyle bir davranış hiç görmedim.
Asıl bu nesil böyle diyip kabul etmek o nesle yarım akıllı muamelesi yapmak, zekasını, öğrenme yeteneğini ve görgüsünü küçümsemektir.
Kabullenmeyin böyle bir şeyi. Yoksa kendi evlatlarınızı da böyle yetiştirirsiniz.

Tüm mesajları okumadım.
3 yılda genç kıza harcadığınız emek annesinden kat be kat fazla yazmışsınız, olamaz :)

Siz de çocuk büyütüyorsunuz. Henüz 4 aylık. 16 yaşında gelene kader emek verdikten sonra tekrar konuşalım bu kıyası.

Üstelik o kızın annesi kocanızın vicdan azabına bakılırsa çocuğu tek başına büyütmüş bir kadın.

Hoş bana kalırsa siz de tek büyüteceksiniz. Evliliğiniz sürse bile...

En büyük yanılgınız, kendi canından kanından olan kızına babalık yapmayan adamdan kocalık beklemek olmuş.
Üstüne de bebeğinizi istemişsiniz.
Daha evdeki çocukla arayı düzeltmeden, kocanız dengeyi bulmadan üstelik...
Ben tabirleriniz büyük bir kısmını bozulmuş sinirlerinize ve yeni Doğum yapmış olmanıza veriyorum.
Karşınızdaki çocuk degil. 3 yılda bir arpa boyu yol almış olmalıydınız. Burada babanın tavrı önemli ama sizin iletişim becerileriniz daha önemli...
Bir çocuğa bakmak onun fiziksel ihtiyaçlarını karşılamak demek degil.
Ruhuna iyi gelen ne yaptınız?
3 yıldır birlikte bir kere aile terapistine gittiniz mi mesela? Belki psikoloğu kabul etmezdi sorun bende değil diye ama iletişim kurmak adına hep birlikte gidiyoruz deseniz gelirdi.
Kız çocuğu, kaç kere birlikte abla-kız eğlenceli alışverişe çıktınız?
Kaç kere pijama partisi yaptınız? Birbirinize makyaj yapıp eğlendiniz?
Kaç kere bir kek bir börek pişirip arkadaşlarını eve davet ettiniz?
Hiç kadınlara özel konulardan bahsettiniz mi?
Hiç gel babana bir Doğum günü pastası yapalım, yada odayı süsleyelim vs dediniz mi?
Zor bir şeye kalkışmış ve altından kalkamamışsınız.
Eşiniz de dengeyi bulamamış ama siz kız kıza bu olayı aşabilirdiniz.
Onun yerine çocuk yapmayı seçip araya uçurumlar koyup bencil davranmışsınız.
Ben kimsenin bencilliğini yargılamam, ben de bencil bir insanımdır. Ama kendimi tanıyorum.
Siz de kendinizi tanıyıp en başta çocuklu adamla evlilik yapmamalıydınız...

Pardon da kendi öz annesi istememiş kızı siz hiç çekmek zorunda değilsiniz hemde hiç herkes kendi çocuğuyla ilgilensin yeter.

Ben kabullenmiyorum asla hatta uyarıyorum çöpünüzü atın bırakmayın kütüphane kurallarına uyun diye defalarca ikaz ediyorum. Hatta kızdığımda oluyor içten içe o ayrı o konu. Ama şunu belirtmek istedim bu konu sahibinin üvey kızına has bir durum değil arkadaşlarımın çocuklarına da bakıyorum rahatlar herşeyi annelerinden bekliyorlar ve anneleri de yapıyor öz anne evindeyken böyleler yani ama bu öğrenciye ya da sokaktaki gençlere yarın akıllı yaratık deme hakkını doğurmuyor bize. 16 yaşında ona gelmiş belki annesi babasızlığından dolayı biraz fazla ilgi gösterdi belki yaptırmadı ama anne babası ayrılan çocuklar yaratığa dönüşüyor ne demek? kendi çocuğu da büyüyecek ona bu lafları der mi sanmıyorum

Pardon da kendi öz annesi istememiş kızı siz hiç çekmek zorunda değilsiniz hemde hiç herkes kendi çocuğuyla ilgilensin yeter.

Annesi 16 sene ben baktım biraz da babası baksıb diyebilir kadın istemese o kadar sene bakmazdı kimbilir ne zorluklarla büyüttü tek başına o yaşa gelmedi.Ohh ne güzel dimi onlar keyfine baksın bir çocuk daha yapsınlar adam öbür kız nasılsa annesinde hayatıma bakarım desin. Baba bu zamana kadar babalık yapmadığını kabul ediyor ve bu saatten sonra ilgilenicem demiş bu ihtimal hep var evlenmeyecekti o zaman çocuğu olan adamla. Bir de demez mi.annesinden çok emeğim var diye şaka gibi..16 sene bakan büyüten anneyle 3 seneyi nasıl bir tutuyor acaba?kız da babasını istemiş zaten hakkı yok mu o evde yaşamya babasının evi kadın tek başına yapmadı o çocuğu

İşte etrafımızdaki gençlerin böyle olması bunun doğru olduğu anlamına gelmiyor.
Zannediyor Musunuz ki onların ‘öz’ anneleri onlara hiç bir şey demiyor?
Mutlaka Diyorlar, ve o çocuklar anneleri diyor diye alınmıyorlar.
Ama bu kadın kıza söylese oooo üvey anne bak iş yaptırıyor olur. :) 18-19 yaşındaki kız masa kaldırır toplar. Evde işin ucundan tutar. Yapmazsa annesi konuşur, söylenir, yaptırır.
Ben de yapmazdım, annem söylene söylene yaptırırdı. Bir tek odamı toplardım itiraz etmeden. Evi de dağıtmazdım. Orada burada bir şey bırakmazdım. Bana göre bu kadardı görevim.
Geri kalan her iş için sürekli bir isyan. He isyan ettim de ne oldu, yaptım valla paşa paşa :)

Kadının bebeği 4 aylık. 6 aya kadar ben ilk Doğumunu yapmış anneleri lohusa kabul ediyorum artık :) tabirlerin sertliği biraz yıpranmışlık psikolojisi biraz kendi çocuğunun gelecek endişesi ve biraz da lohusalıkla alakalı bence.

Ama yazdım konu sahibi için de... kızın tavırları doğru degil, ama ortada 3 yıldır aşılamayan bir iletişim problemi var... ve bu konuda kimse kızı suçlayamaz. Problemi çözecek olan baba ve konu sahibi idi...

İnsanın bazen kendi öz evladına karşı bile tahammülü tükeniyor.Can acısıyla,öfkeyle yazdığınızı anlıyorum.Herşeye silbaştan başlayıp zamanında babası babalık yapmamiş,şu an da annesi tarafından başından atılmış bu kıza elinizi uzatın.Pes etmeyin.O sizin bebeğinizin ablası.Siz güzel adımlar atarsanız,siz,bebeğiniz ve o güzel bir üçlü olabilirsiniz.

Babası çekmek zorunda ama, konu sahibi de babayla evli olduğuna göre banane diyemez ayni evin içinde. Başkasının doğurduğu çocuğu çekmeyecekse yaldir yaldir cocuklu adamla evlenmeyecek o zaman.

Konu sahibi senin de çocuğun var eşinle problemleri aşamazda ayrilirsan senin çocuğun da tabir ettiğin yaratığa mı dönüşecek. En baştan bakış açın o kadar yanlış ki o kızla sittin sene geçinemezsin bence.

Eşiniz sizin kızınızla yaşamayı kabul etmiş ama, siz onun çocukları ile yaşamayı kabul etmiyorsunuz. Empati sıfır rabbena hep bana... Elbet eşiniz de alir bunun karşılığını. O kızların eline düşer elbet onlar da o vakit eşimiz kabul etmiyor baba selametle der geçer...

Azıcık daha sabredin. Üniversiteye falan giderse belki daha farklı olur yeni ortam yeni arkadaşlar belki yeni bir şehir. Babalar kızlarına düşkün olur mümkünse iyi de kötü de olsa yorum yapmamaya çalışın. Kimse kimseyi zorla sevemez tabi ama misafir gibi düşünün. Belki birkaç yıla evlenebilir bile. Kendinizi yıprattığınıza değmez.

Sizi bilmem ama o çocukların babasi-yani esiniz- çok şey hak ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…