İkinci eş üvey anne yeni anne ...

Empati hanım efendi kız nolursa olsun ya annesinden yada babasından ayrı büyümüş bı kızdan bahsediyoruz nasıl bı piskolojiden bahsettiğimiz ortada
Siz o psikolojiyi yaşayan bir insanı anlık yorumluyorsunuz ben 3 yıldır bizzat yaşıyorum. Empatiye gerek bile kalmıyor harcadığım emek onu kapıya atan öz annesinden kat be kat fazla kii bunu hayatimda ki herkes çok iyi biliyor. Siz sadece tek bir kelimeye takılıp kalın orda olurmu??

Kusura bakmayın da küçük yaşımda annemi babamı kaybetmiş biriyim o piskolojiden gayet iyi anlıyorum annesi kapıya atmış dediğiniz kişi kedi yavrusu değil kendi KOCANİZİn kızı !!

neden kapıya atmış olsun ki. 16 yıl bakmış emek vermiş. 16 yıl da babası bakabilir.

annem de babam da şuan başkalarıyla evli.
empati yapmaya çalışıyorum yok olmuyor.
sizin içiniz kötü bence.
derdiniz çocuk olmasa burda size bir tebessümü esirgeyen eşinizden dert yanardınız. çocuğa değişik değişik tanılar koymazdınız.
öfkelisiniz, çünkü siz evlenir evlenmez yanınıza yerleşmiş sindiremediğiniz bu.

annesi sizi ayırmak için göndermiş miş.

arkadaşımın üvey kızı kendisine dediki, babam annemi seninle aldatmış senin yüzünden ayrılmışlar. annesi böyle aşılıyor çocuğa
ve arkadaşım bipolar hastası. en ufak birşeyi kafaya taktığı anda uyku uyuyamaz, sürekli intihar düşünür. defalarca kez de intihar etti.
o bu haliyle bunların üstesinden geldi. nasıl biliyor musunuz, sevgiyle.
onu gerçekten sevmek istedi ve sevdi.

siz de bunun zerresini göremiyorum
buradaki insanlara bile neler söylüyorsunuz

Babasi bakmaya da kabul etmeye de mecbur ama.
Yani dogal olarak babasiyla evlenecek kadinin da bunu bilmesi gerekiyor evlenmeden once
İyi ama insanlar boşanırken çocukların velayeti doğal olarak taraflardan birine veriliyor ve her iki taraf da hayatını ona göre şekillendiriyor. Bu demek değil ki bi kez velayet anneye verildiyse bi daha asla babaya gidemez. Ama düğününden 5 gün sonra anlaşamıyoruz diyip çocuğu babaya göndermek de ne zaruret ne de iyi niyet ihtiva eder. Sonuçta bu kadın evlenirken bu adamın boşandığı ve kızın velayetinin annede olduğu gerçeğiyle evlendi. Yani kızın annesinin bakacak durumu olmasa hasta olsa vs tamam da sırf anlaşamıyoruz diyip çocuğu gönderirse bu kadına da yazık değil mi?

Anne değilim. 19 yaşındaki genc kadinin bir annesi var zaten. Konusahibi annelik yapmak zorunda değil

Babası da babalık yapmak zorunda işte.Bu çocuklar bir tek anneye ait değil.Belki o kadın da evlenecek senelerce bakmış,neden illa kadın bakmak ve fedakarlık yapmak zorunda kalıyor?

Sanki bebekken bu kız size geldi de siz bakıp büyüttünüz beslediniz süt verdiniz,uykusuz kaldınız sanki.Eşinize sorun bakalım eski eşiyle nasıl büyüttüler o kızı. 16 yaşına kadar annesi bakmış.zaten farkındaysanız.

Ne demek annesinden daha fazla emeğim var? 3 yılda 16 senenin emeği nasıl bir olabiliyor? bu kız zaten okula gidiyor yarım gün evde önüne bir yemek koyuyorsunuz çamaşırlarını makine yıkıyor. Sadece anne değil kızında babasını istediğini zaten konunuzda yazdınız kocanız bile babalık yapmadığını kabul etmiş yani hiç.öyle annesini yermeyin.

Babası da babalık yapmak zorunda işte.Bu çocuklar bir tek anneye ait değil.Belki o kadın da evlenecek senelerce bakmış,neden illa kadın bakmak ve fedakarlık yapmak zorunda kalıyor?

Velayeti alan bakmak zorunda. kadin erkek fark etmez. İnsanlar boşanırken velayet konusu geniş kapsamli düşünülüyor ve velayeti alan taraf bakmakla yükümlü. Velayet paylaşımı da var. Anlaşamadım al şunu demek olmaz. Karşı taraf ona göre hayatini yönlendiriyor ve planliyor. Ortada sonucda bir cocuk var. Kedi yavrusu değil.
Bende boşanmış iki insanin çocuğu olarak durumu dramatize edenleri anlamiyorum. Aklimin ucundan bile gecmezdi babamin eşinin pişirdiği yiyip tabağa tata yapmak

Konu sahibi bu mesajta kendini çok daha güzel ifade etmişsin ilk mesaj sinirle yazıldığı için tepki aldin. Ayrica ilk mesajtan esinizin kizini 16 sandim bende ama 3 senelik evliymissiniz yorumların cogu 16 oldugu dusunulerek yapilmis aslinda 19 yaşı. Bu mesajı düzenleyip eşinize bir mektup yazabilirsiniz. 3 senedir bu evlilik devam ediyorsa sizin alttan almanızla devam etmiş bu kadar hırçın bir çocuk varken karşınızda, sizin kötü fesat biri olduğunuzu düşünmüyorum. Tahammül etmişsiniz 3 yıl dile kolay. Ama şimdi şöyle bir durum var sizin artık bir bebeğiniz var. O kız bebeğinizle artık kardeş. Kızınız henüz 4 aylık olduğu için babayla çok iletişim kuramıyor olabilir 6 aydan sonra göreceksiniz ki eşiniz sizin kızınıza da evin direği muamelesi yapıyor. Eşiniz ilk kızıyla zamanında babalık yapamadığı için kendini sucluyormus bunun yani sıra insan evladının ağzının içine bakıyor birşey dese de yapsam diye. Öyle bir gurur duyma ve memnun etme çabasına giriyor. Siz 4 aylık bebek sahibisiniz eşiniz 19 yıllık evlat sahibi. Kızıyla olan ilişkisi çok anormal değil ama sizin iletişim halinde olmaması anormal. Burda en önemli şey kızınız ile ablası arasında bağ kurmanız, kızınız dillenip babayla iletişime geçtiğinde aralarında sorun olmasın. Birbirlerine destek olsunlar. Aile olsunlar. Zaten 3 yıl en zor zamanı çekmişsiniz yakında evden uçacak o genç kız. Eşinize mektup yazip derdinizi anlatın , kızla da iletişimi güçlendirin bir bakmışsınız bu günler geçmiş gitmiş bile.

Burda konu sahibi yalnis kelimeler seçmiş olabilir, ama yaşadıkları da kolay degil bence. Biraz empati göstermeye çalışın. Benim dayımın cocugu ergenlik dönemde olduğu halde affedersiniz yeni esi biktirmak icin kakasını tuvaletdeki duvara sürüyordu. Silmekde yeni ese kalıyordu. Yeni eşde yinede o cocugu hirpalamadi veya kizmadi sabretti, yemegini yapti, camasirini yikadi felan. Ama icinden oda belki kizmistir. Burda konu sahibi icini dökerken öfkesini kusmus olabilir. Burda kız da kurban am yeni eş de kurban olmus.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…