Ikinci evliligim de bitti..

kadınlardaki bu kociş kaybetme korkusunu napıcaz bilmiyorum

Kocişsiz yaşayamazlar da ondan.
Oysaki insan kendi kendine bir birey olarak ayakta durabilse mutluluğunu birilerine bağlamasa çok daha sağlıklı evlilikler ilişkiler olurdu.
Bende geçmişte yaptım bunu, sevgili konu sahibi gibi. Ama şimdi silkinip kendine gelme zamanı. Toparlanıp kendini sevmeye başlamalı ki değmeyecek bir adam için kendini üzmesin

İyi de türkiyedeki evliliği nasıl international değil mi?

bildiğim kadarı ile tr'deki evlilik cüzdanı da international. ama bu "nation" lara arasında amerika olmayabilir.
Tüm ulusları kapsamıyor sadece bazı ülkeleri kapsıyordur.
Teşekkürler cevabın için. Benim gözümde hala Türkiyede evliliği devam eden ilk eş karısı. Konu sahibesi bu adamla ilişkisi başladığında ya da amerikada evlenirken biliyordu sanırım evli olduğunu. Yani şimdi o ülkede bir evlilik yapabiliyor diye bir evlilik cüzdanı alabiliyor diye adam onun gözünde nasıl evli olmuyor. Bu adam amerikalı bir kadınla evlenseydi ve türkiyedeki karısı konu açsaydı herkes hak verirdi( ya da konu sahibesiyle evliliğnde)
Şimdi türkiyedeki kadın resmen karısı, konu sahibesi de karısıyım diyor ama olmuyor işte. Amerikan evlilik cüzdanı aldı diye türkiyedeki evliliği nasıl yok sayabilir ve karısı değilsin dendiğinde kızar. Yok yok benim devreler hepten yandı...

Evet konu sahibi o konuda haksız, kendine de haksızlık etmiş ki sadece buradaki kadına değil.
Ama insan kendisinden boşanmak isteyen bir adama nasıl yapışır ki buradaki karısı da bence çok sağlam ayakkabı değil.
Beni istemeyen adamı ben hiç istemezdim..

Kesinlikle haklısın, istemeye istemeye resmen senelerdir evliler.
Ama şimdi mantıklı düşünürsek ben adama derdim sen ilk önce bir boşan bakalım, ondan sonra evlenirim diye. Malesef benim gözümde konu sahibesi karısı olmuyor, adam rahat istediği gibi at kosturuyor ve buna göz yuman da yine kadın oluyor. Buna kızıyorum aslında...

Just valla sen cok tatli bir kizsin, insallah hayatinda hersey istediginden de guzel olsun, hersey yoluna girsin..biktim ya, ben artik cevap vermek istemiyorum..tamam, kabul etmem hataydi belki ama zayif donemime denk geldi ve kabul ettim, bir cok kadin kabul etmezdi ona da tamam..ama asiktim, yeni bosanmistim, sapsaldim ve kabul ettim..yiter ya..

O konuda ben sana haksizsin diyemem, cunku ben de ayni senin gibi dusunuyorum..o zaman Amerika'da yasadigimiz icin cok takmiyordum, ama ne zaman TR sinirlarinda yasamaya basladik ( ki henuz 3 ay oldu), benim de devreler yanmaya basladi..bu isi cozmeyi zaten istiyor ama benim istedigim hizda degil, ben de cildirdim ve bu duruma geldik

Neyse ne be konu sahibesi, bundan sonraki hayatiniza bakin bence. Size nutuk atanlar, cik cik cik cekenlerin hepsi cok mu ilkeli, cok mu bagimsiz, eminim iclerinde aldatilmayi kabul eden de vardir, daha beterini de. Oteye beriye ahkam kesmek, sen de kisilikli ol demek kolay, gercekten guclu olmak zor. Ben daha once dedigim gibi onunuze bakin diyorum, bu adam bir garip cins.

Evet, cogu insan sanki kendi kocalariyla berabermisim gibi saldirdilar ki bu adam benden baska kimsenin kocasi degil..Hos, artik benim de degil..Amerika'dayken ben rahattim, umrumda degildi, Tr ye gidince halledilir gozuyle baktim hep ama buraya gelince ancak 3 ay sabredebildim, sonra surekli dirdir etmeye, agir konusmaya baslayinca ipler koptu..Kadin hos bir kadin degil, 20 yasindaki kizini zorla kapatan, calismaya .rospuluk gozuyle bakan, tuhaf bir kadin..bosanma konusunda sorunu yok, zaten dini nikahlari yuzyillar once bitmis ve kadin dini nikahtan baska nikahi onemsemiyor..sadece tazminat istiyor..neyse artik bunlari konusmanin cok anlami yok, bizim iliskimiz de bitti zaten..

Gercekten cok cinsmis, ben bu kadar tuhaf oldugunu yeni farkettim..cunku simdiye kadar cok iyiydim, biraz dirdir edince belli oldu neyin ne oldugu ve inanilmaz bir sacmaliklar zincirinin icinde buldum kendimi..bundan sonra aman cocugum olsun, aman asigim, biraktim onlari..once kendime cok acil is bulup hayatima 3 yil once kaldigim yerden devam edicem..cok sukur ki beni destekleyen iyi bir ailem ve meslegim var..yoksa yanmistim..Burda herkes cok guclu, cok ilkeli, cok prensipli zaten..kendini oyle gostermek o kadar kolay ki..

Allah kolaylık versin, zor durumlar yaşadığın zaten aşikar. Umarım en kısa zamanda herşey hallolur, rahata erersin.

İyi de türkiyedeki evliliği nasıl international değil mi?

Elbette Tr deki evlilik de uluslararasi gecerliligi olan bir evlilik ancak bazi ulkelerde karsilikli anlasma gerekiyor taninmasi icin..O ulkeyle TR arasinda anlasma olmadigi icin de bu olabildi..valla cok karisik, benim de devreler yandi zaten sonunda, bosver..Ama gercek bir evlilik cuzdanim var, orda party bile yaptik..cok da guzeldi evlilik seremonim ve son derece de yasal ve gercekti..dolayisiyla burda aksini soyleyen bircok insana ragmen tup bebek merkezlerinde de kabul goren bir evlenme cuzdani, yani sonucta nikahimiz var..ama ben o diger olay bitmeden yaptiramadim, kabul edemedim..Bu cins adamin yuzunden anne olamadigima kiziyorum simdi..

Ben zaten bu herife evli gozuyle bakmiyorum, cunku 20 yil gormeyip nikah defterinde imza olmasina evlilik denmiyor, mahkemeye basvursa tek celsede bosanir. Bu herifin evliligi biteli cok olmus zaten.Benim takildigim nokta herifin garip olmasi,hayatinizin sacma sapan bir yone gitmesi oldu. Konu sizin hayatinizin nereye gittigi, herifin eski karisi degil ki. Birden herkes sankim onlarin kocalarini calmissiniz(!), yuvalarini yikmissiniz gibi yazdi, ben de sasirdim. Milletin ne degerli kocasi varmis meger. !?**?

Şimdi bu lafları konu sahibesinin evliliğini evlilik kabul etmeyene yazıyorsanız, kendi görüşümü zaten belirttim önceki mesajlarda. Güçlü olmak ya da olmak zorunda kalmaktan nefret eder zamanları yaşayan bir kadın olarak bu bir yana , bu benim aynı durumda aynı şeyi yapmamı gerekli kılmaz. Evet herkesin ilkeleri var, var iyi ki de var...

Neden biriyle resmi evliliği varken ötekini kabul etmeyene ' kocalarını çaldılarr sanki ' vs gibi bakış açısı geliyor anlamadım.
Resmi olarak evlilik deniyor işte var mı ötesi...

Ben de ayni seye takildigim icin saldirgan olmaya basladim zaten ve hersey sacma sapan bir hale gelmeye basladi..Mahkemeye basvursa tek celsede bosanir elbette ama iste hala basvurmadi. Tamam, saglik sorunlari oldu, araya bambaska seyler girdi ve o da biran once bunu yapmak istiyordu, inaniyorum ama kaldiramadim...Insanlarin bu kadar saldirmasi bir yana, 'Allah kocalarimizi sizin gibilerden uzak tutsun' diyen bile oldu ki butun gece sinirimden uyuyamadigim halde cevap yazmadim hatuna..ayiptir ya..Bu adamin eski karisindan sonra ve benden once 9 yillik bir beraberligi bile var..kadin o kadar mazide kalmis yani..kadinin istedigi paralari adam verememis o zamanlar ve kacmis gitmis, ben mi oldum simdi kadinin ac gozlulugunun suclusu..benden en az 10 yil once bitmis bir iliskiyi sahiplendi burda insanlar..'o kadina bunu yasatmaya ne hakkin var' bile dediler ki artik ben soyleyecek soz bulamiyorum..en iyisi kapatip gitmek :)

Hata yaptim evet, ama ben de bu ulkede degildim, yasadigim ulkede gayet mutluydum, hicbir sikintim yoktu..buraya gelince ben de sapittim..hatta diyorum ki haksizmisim bile, keske 'kocisime' ben de yapissaymisim..bu ne ya

Neden biriyle resmi evliliği varken ötekini kabul etmeyene ' kocalarını çaldılarr sanki ' vs gibi bakış açısı geliyor anlamadım.
Resmi olarak evlilik deniyor işte var mı ötesi...

Sevil, lutfen bir onceki mesajimi oku..anliyorum imza sizin icin cok onemli, yuzunu 13-14 yildir gormese, telefonda konusmasa bile, 9000 km uzakta yasasa bile o karisi, ben haksizim..sizin bakis aciniz saygi duyuyorum ancak lutfen mantik sinirlarini asmayin..ben kimsenin kocasini falan calmadim..benden milyon yil once bitmis bir iliski vardi ortada, ben bu konuyu acaba ne yapsam da duzeltsem diye acmistim ancak artik duzeltmek istemiyorum ama konu o kadar sapti ki..siz yapmadiniz ancak konuyu okudunuz mu bilmiyorum, bana cok sacma saldirilarda bulunan insanlar oldu..o yuzden biraz kirgin ve tepkiliyim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…