- 31 Mayıs 2013
- 2.503
- 3.053
- 198
- Konu Sahibi BellaGasca
-
boşanma davası açılmış ve reddedilmişse 3 yıl ayrı yaşandığı şahitlerle ıspatlanırsa mahkeme otomatik boşuyor. illa anlaşmalı boşanması gerekmiyor ki.
. . .Ah be güzel ablacım... Belli ki o adamı çok seviyorsun hatta âşıksın. Aksi taktirde bunca cefaya katlanmazdın da sence bu kadarı yeterli değil mi ? Daha ne kadar acı çekeceksin, daha ne kadar kullandıracaksın kendini ? Ona vazgeçilmez olduğunu öyle hissetirmişsin ki ,adam kendi hatalarını bile meşru görmüş. Şu an acı çekiyorsun ve geçekleri çok iyi idrak edemiyorsun ama ben bunları okurken emin ol renkten renge girdim. Ne demektir yahu seni yasak ilişki gibi ondan bundan saklamak? Senin en güzel yıllarını paramparça etmiş, bir kadının en masum hayalidir anne olmak, senin bu hayalini kendi çarpık hayatı yüzünden tarumar etmiş. Yapma be güzel ablacım, sen bu kadar değersiz misin ? Tamam seviyorsun da değiyor mu?
Bence sen artık onu sevmiyorsun, o ilk âşık olduğundaki halini, kalbinde uyandırdığı duyguları seviyorsun. Eğer âşıksan eminim ki unutamayacaksın, unutmada boşver. Sevmeye devam et içinden o ilk âşık olduğun adamı; ama artık hayatını berbat etmesine izin verme. Kaç yılın ziyan olmuş, kaç yaşına gelmişsin ne var elinde ablacım ? Kaybolan yılların, parçalanan ruhun, yok olan hayallerin dışında nen kaldı elinde ? Onunla yaşadığın en büyük mutluluğu düşün, sence o bile tam olabildi mi ?Doya doya katıla katıla hiç bir şey düşünmeden gülebildin mi onunla ? O beyefendi sinirliymiş, yediremiyormuş bazı sözleri vs.,açık açık bu onun karakteri ve ondan ödün vermek istemiyor sende kabullenmişsin. Sen bırak karakteri ne diye kendinden ödün veriyorsun be güzel ablacığım. Git güzel bir psikoloğa ,gerekirse anti depresanlar kullan ama kurtul bu illetten. Bu adamın parazit gibi ,ruhunu sömürmesinden kurtul.
Eski esim iyi falan degildi, o sinirden soylenmis birsey, en cok ona kizacagini bildigim icin soyledigim birsey.
Eski esiyle gorusmuyor, sadece cocuklariyla gorusuyor. Onlarin da benden haberi yok. Herkesten saklaniyorum.
valla tek düşündüğümü açıkca yazayım darılmazsan.Bu konuyu aciyorum, cunku aptalligimin cezasini burda da cekmek istiyorum.
Doldurusa gelmenin, sinirime hakim olamamanin acisini. Herkesin bana yuklenecegini biliyorum, bunu hakettim, hazirim.
Su an o kadar aptal bir durumdayim ki. 3 yil once ikinci evliligimi yaptim, dunyanin obur ucuna gittim, 14 yil onceki sevgilimle evlendim. Ilk esimden bosanmamdan 8-9 ay sonrasiydi. Cok problemli gittim, psikolijim bile bozuktu, bana cok iyi bakti, beni iyilestirdi. Ancak zamanla bana vaad ettigi hayati sunamadigini gordum, maddi imkanlari kisitliydi, cok calisiyordu ama istedigimiz gibi olmuyordu.
Bu sorunlardan ve baska sorunlardan dolayi vatandaslik icin basvuramadim, turist olarak kalabildigim kadar kaldim ve vizemin dolmasina 3 ay kala esimle beraber istanbula geldik. o beni birakip donup calisacak, ben de burda tup bebek yapacaktim. Olmadi, olamadi.Yapamadik. Cunku o turkiye de baskasiyla evliydi, 12 -13 yildir gormedigi ve dava acip kaybettigi biriyle. 2 tane de yetiskin cocugu vardi, 19 yasinda evlenip 22 sinde ayrilmisti. Simdi ise 43 yasinda. Ben de 39.
Bunu halledecegini soyledi, halledemedi. O dava bir turlu tekrar acilamadi. hep bir engel cikti..Ilk yil cok mutluyduk, sonra problemler cikmaya basladi. Cunku bana verdigi hicbir sozu tutamadi, ben calismak istiyordum ama onun vergi problemi yuzunden ben bir turlu ne calisma iznine, ne de oturma iznine basvuramadim. Vergi problemini cozemedi, yaptiramadi. Cunku cok uzun yillar yaptirmamisti. Tup bebek sozunu tutamadi, cunku bulundugumuz ulkede cok pahaliydi.Evliligimizin 2. yilinda birlikte istanbula geldik, dedigim gibi ben burda tup bebek yapacaktim, o sperm dondurdu ve gitti. Calismaya devam etti, ha bugun ha yarin tedaviye basliyoruz dedik ama baslayamadik. .
10 ay sonra cok sevdigi o ulkeyi birakip buraya geldi. Cok sevindim, cok mutluydum. havalarda ucuyordum. Annesinin yanina akdenize tasindik ama ayni ev degil, sadece ayni binada. Annesi deli cikti. kocasini yanagindan optum diye ( adam 75 yasinda) bana bu adam musluman, bi daha bunu opemezsin deyip adami 'sen de bayiliyosun genc kadinlar seni opsun' diye kapinin onune koydu. Sonra da barisip tatile gittiler. Ve o arada o yasli adam bana ' sen iyi bir kizsin, bu kadinin tek hayali bu adami eski karisiyla baristirmak, dikkatli ol' dedi..
Bu arada esim o kadina karsi hicbisey hissetmiyor, 13 yildir yuzunu bile gormemis adini bile duymak istemiyor ( Asla 100% emin olamam ancak donmek isteseydi bu kadar yil donerdi). Sadece uzaktan onlara para gondermis ve cocuklariyla gorusmus, o kadar.
Neyse, Akdeniz'e geldik, ben is ariyorum 3 ay oldu geleli. Bir suru yerle gorustum, sonunda biryerle anlastim gibi, son bir gorusme yapmam gerek sadece baslamak icin ise. Ama bu arada istanbula gelmemiz gerekti cunku esimin kuzenleri geldiler ve beni gormemeleri gerekiyordu cunku digerine bilgi verme olasiliklari ve bu yuzden tazminat odeme durumumuz vardi. Biz de kalkip anneme, Istanbul'a geldik. Annem ve kizkardesim beni surekli doldurup doldurup doldurup sisirdiler ve sabah ona patladim. Pilini pirtini topla git burdan dedim, keske ilk kocami bosamasaydim o cok iyiydi dedim. Ben cok agir konustum ve bu ilk degildi. Esim gitti. Gunlerce konusmadik, simdi ise beni kesinlikle istemiyor..
Ben bundan sonra ne diyecegini bilmiyorum, asiri agir konusuyorsun, artik kaldiramiyorum diyor. Boyle olmaz geleyim konusalim diyorum, gelsen de sana sadece 2-3 saat ayirabilirim, sanma ki gece seninle kalabilirim, ben artik sana guvenmiyorum sana ne sarilabilirim, ne elini tutup gezebilirim ne de seninle yatabilirim diyor. Cok cok uzgunum. Tam herseyi yoluna koyacakken hersey ustuste geldi, beni kesinlikle istemiyor. Ne yapacagimi sasirdim. cok cok uzgunum.
Hadi bana iyice yuklenin de kendime geleyim :)
demek ki boşanmak isteyen eninde sonunda boşanabiliyormuş.boşanma davası açılmış ve reddedilmişse 3 yıl ayrı yaşandığı şahitlerle ıspatlanırsa mahkeme otomatik boşuyor. illa anlaşmalı boşanması gerekmiyor ki.
100 bin defa söylenmiş international bir evlilik var diye .....
Bunun nesi anlaşılmadı sayfalardır ben çözemedim.
Kusura bakmayın konunuzu baştan sona okurken bir tebessümle okudum. Bunca acınız içinde tebessüm neye yaraşır acaba?
Neden tebessüm ettim; eh insan iyi kötü kendinden de bişeyler görüyor ondan.
Hayatınız hakikaten karmakarışık ama bence asıl mesele sizin de belirttiğiniz gibi Türkiyeye geldikten sonra başlamış. Gerçekten zor şeyler yaşamışsınız. Saklanmak hakikaten benimde gücüme giderdi amaaaa...
İşte o ama daki sizin patlamalarınız ÇOOK büyük yanlış.
Bende sinirlenince ağzımdan çıkanı kulağım duymaz derim ama sizinki kadar olmaz hiç.
Sizin bu yaptığınızı eşim bana sinirlendiğinde değil, normal gündelik hayatta yapar.
O söyledikleri var ya yüreğimi deşer.
Hasta olurum -ki genelde grip ya da nezleye çabuk yakalanırım- saymadığı lafı bırakmaz. (Ben bile isteye yakalanıyormuşumda, hiç kendime dikkat etmiyormuşum da, bana layıkmış da vs. vs)
Size bu söylemleriyle yüreğimi nasıl yaktığını anlatamam ki; eşimle ikimizin 2. eş mevzusu olsa ve bana sizin ettiğiniz gibi cümleler kursa sanırım ben eşinizin verdiği tepkiyi verirdim.
Konunuzda sonuna kadar haklısınız amaa haklı olduğunuz yerde artık haksızsınız.
Sabır bu yüzden büyük bir erdem.
Size konunuzu ilk okuduğum hatta sizin gideyim mi? diye bile sormadan benim aklımdan geçen eşinizin yanına gidin onunla yüzyüze konuşun olacaktı. Siz sormuşsunuz, o yüzden direk cevap verme hakkımı kullanarak eşinizle yüzyüze konuşun derim.
Ammavelakin gittiğinizde -sadece temkin olarak- herşeyin bir anda düzelmesini beklemeyin.
Bence özür dileyin ve kabul edilirse bir daha bu şekilde dilinizin kemiğinin olmadığını bu şekilde belli etmeyin.
Siz illa barışıcaz diye de gitmeyin.
Sadece kendinizi iyi ve net son bir kez ifade etmek için gidin.
3 senenizi vermişsiniz zaten, 1 günden ne olur?
Ama 2-3 saatin dışında benle görüşmezse yıkarım yakarım olayları sıkıntılı ve yanlış ve fevri bari yaşınıza hürmeten yapmayın böyle şeyler siz artık 13 / 14 yaşındaki bir ergen değilsiniz.
Ben insanların biraz yaşınında ağırlığını taşımasından yanayım.
Dil yarası kolay geçmez bunu hiç unutmayın ve sessizlik her zaman kazanır. Eşiniz şu an öyle yapıyor!
İnşallah hakkınızda hayırlısı neyse o olur. Ama içimde iyi bir his var.
Bu evliliğinizin devam edeceği manasında algılanmasın ama her ne olacaksa iyi olacak :)
Kendinize çok iyi bakın lütfen
İyi geceler.
E="BellaGasca, post: 36755910, member: 246250"]Oben ne yaptin sen? Ben orda asla sana bisey soylemedim. Yanlis anladiysan ozur dilerim sinirim cok zouk oldugundan imlaya cok dikkat edemiyorum, kafa lazim, olgunluk lazim derken ben esime soyledim. Yani ben nelere katlandim ama o beni birakti, benim hazmettigim seylerin buyuklugunu anlamak icin kafa lazim, olgunluk lazim demek istedim. Kusura bakma, kelimelerini ozenle sectiginin farkindayim beni kirmamak icin ve aslinda icinden daha kotu kelimeler gecirip kirilmamam icin yazmadiginin da farkindayim. Bunun icin de tesekkur ederim.
şimdi baktım cevaplarına aferin kendini ezdirme böyle sen metres değilsin bir de insanlara gel bana saydır deme lütfen
herkes kendini ve ne yaşadığını kendisi bilir
hiç de yaşlı değilsin yahu insanlar artık 40larında da anne oluyor
yumurtalarından dondursana birkaç tane madem ileride taşıyıcı annelik falan düşünürsün hiç olmadı olmaz mı?
tek derdin bu olsun tıpta çaresi var birçok şeyin
ikisini de yapma ben ikisini de yaptım daha çok ters tepti şu an döt gibi kaldım işte.
Sençmiydin bilmiyorum cn ama daha önce bi konunu okumştm ilk anlattıklarınla ilgiliydi ve git gellerin vardı. Her insan düzenini kolayca değiştiremez. Bak gelmiş senin için.yıkma evliliğini madem pismansin peşine düsmek evliliğini krtarmk sana düser...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?