İkinci evlilik ve çocuk yapma kararı

YsmnSrts

All is well☺️
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2019
59
42
8
Herkese merhaba,
10 yıl bekarlıktan sonra iki ay önce ikinci evliliğimi yaptım. Eşim de ben de 40 yaşındayız. Benim 1 kızım eşimin 2 oğlu var. Kızım ve eşimin büyük oğlu bizimle yaşıyor. Eşim ikimizin ortak çocuğu olsun diye çok istiyor. Ben çok tereddütlüyüm. Çalışıyorum, kızım liseye gidecek, tam büyüttüm rahatladım derken yeni bir bebek zor geliyor.
İçinizde benim yaşadığım durumu yaşayan var mı? Ortak bebek şart mı? Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
rahatınız bozma derim...ayrıca riskli gebeliğe giriyor...

bence gerek yok ne güzel büyütmüşsünüz yiyin için gezin yahu
hem de kızınız tam ergenlikte hem onun sorunları hem evlilik yeni
bir de bebek gelirse kızınız için iyi olmayabilir.
Kızım yıllarca bir kardeşi olsun istedi ben eşimle tanışana kadar evlilik bile düşünmüyordum. 10 yıl yalnız büyüttüm kızımı çok zorlandığım zamanlar oldı. Ya yine aynı şey olursa diye çok korkuyorum.

Enerji ve sabır var ama cesaret yok
Ilk once ikinci baharinizi yasasaniz sehirleri gezseniz durumunuz varsa ülke turlarina katilsaniz sonra bebek dusunseniz. Ikinci evlilikte daha bi kolay bitiyor gibi geliyor bana ilkinden bosanmissiniz gözünüz korkmuyor gibi bosanmak daha kolay gibi yani.Ben olsam temkinli olurdum ne olur ne olmaz diye biraz evliliginizin tadini çıkarın bence.

Eşiniz neden bir çocuk daha istiyor, zaten ailedeki çocukların düzenleri değişmiş, yeni ebeveynlerine alışmaya çalışıyorlar ki eminim çocuklar için çok zor bir süreçtir. Hazırda var olanlara daha iyi anne-babalık yapmak yerine, belki çocukların psikolojilerini bir süre olumsuz etkileyebilecek bir bebek neden ? Üstelik yaşınız da var. Ben olsam kesinlikle kabul etmezdim.

2 ay bir evliliğin oturması için çok erken bence. Eşinizi iyi tanıyıp güveniyor musunuz?

Diğer çocuklar kaç yaşında, nerede yaşıyorlar?
Ekim de tanıştık Mart ta nişan ve Mayıs ta nikah oldu. Çok hızlı gelişti her şey. Eşimi çok seviyorum ama çok güvenmiyorum, güvensizlik benden kaynaklı herkesten her şeyi bekler oldum.
Bizimle yaşayan oğlu 14 yaşında eski eşinde yaşayan oğlu 5 yaşında.

Çok haklısınız. Ben yapı olarak biraz fevri bir tipim, boşanmak gözümü korkutmuyor. Eşim çocuk olursa bana daha çok bağlanırsın demişti zaten. Ben de dediğiniz gibi gezmek evliliğimin tadını çıkarmak istiyorum. Her ne kadar mantığıma uysa da aşık olduğum için evlendim.

Çocuk olursa gerçek bir aile olurmuşuz. Ben de aynı şeyi söyledim hazırda olanlara iyi bakalım dedim. Sorunlu bir hamilelik ve yaşımdan dolayı anomalisi olan bir bebek bizi yaklaştırmaz uzaklaştırır diye korkuyorum.

Güvensiz bir insan olmakla ilgisi yok bence. Tanışalı 1 yıl bile olmamış, evleneli 2 ay olmuş olan bir adamdan çocuk yapmak istememeniz çok normal. Bence arkadaşların dediği gibi önce biraz gezip, tozun, seyahatler yapıp, evliliğin tadını çıkarın. O sırada eşinizi de daha iyi tanımış olursunuz.

Bu arada, doktora gidip hamilelik için bir engel olup olmadığını öğrenip, rezervle ilgili acele etmeniz gereken bir durum varsa, yumurtalarınızı dondurtmayı da düşünebilirsiniz. Karar sizin tabii.

Son düzenleme:
Gerçek bir aile olmak için bebeğe değil, karşılıklı sevgi ve saygıya ihtiyaç vardır. Eşiniz yanlış düşünüyor maalesef.

Ben ılk evlılıgımden olan oglum 13 aylık oldugundan berı esımle beraberım. Ortak bır cocuk bağlarımız ıcın gereklı degıldı, ama oglumun hayatta yanlız kalmamasını - anılarımızı bırıyle en yakınıyla paylasmasını arzu ettıgım ıcın tam 6 .5 yıl sonra dogurdum

2 aylıkken hayatta güvenip, cocuk yapmazdım.
Kı sızınkıler daha buyuk , balıklama atlamayın derım cocuk mevzusuna. Bana gore yaslarınızıda dusunursek ortak cocuk ılla kı sart olmamalı, daha once konusmadınız mı bu konuları?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…