İkinci evlilik ve çocuk yapma kararı

İkinizin de daha önce deneyimlediginiz gibi ne çocuk çiftleri birbirine bağlıyor ,ne de evliliğin devamını garanti haline getiriyor. İlerde bu eşinizle bir ayrılık yasasaniz yine de "iyi ki bir evladım daha olmus ,kendim için doğurdum" diyebilirim derseniz ikinci çocuğu hemen gundeminize alın ,yoksa düşünmeyin bile

Ben ılk evlılıgımden olan oglum 13 aylık oldugundan berı esımle beraberım. Ortak bır cocuk bağlarımız ıcın gereklı degıldı, ama oglumun hayatta yanlız kalmamasını - anılarımızı bırıyle en yakınıyla paylasmasını arzu ettıgım ıcın tam 6 .5 yıl sonra dogurdum :eek:

2 aylıkken hayatta güvenip, cocuk yapmazdım.
Kı sızınkıler daha buyuk , balıklama atlamayın derım cocuk mevzusuna. Bana gore yaslarınızıda dusunursek ortak cocuk ılla kı sart olmamalı, daha once konusmadınız mı bu konuları?
Konuşuldu elbette o zaman da çok sıcak bakmıyordum evlendik hala korkularım var. Yapsam evliliğim çok yeni, yapmasam yaşım daha da geçecek...

İkinizin de daha önce deneyimlediginiz gibi ne çocuk çiftleri birbirine bağlıyor ,ne de evliliğin devamını garanti haline getiriyor. İlerde bu eşinizle bir ayrılık yasasaniz yine de "iyi ki bir evladım daha olmus ,kendim için doğurdum" diyebilirim derseniz ikinci çocuğu hemen gundeminize alın ,yoksa düşünmeyin bile
Ne güzel söylemişsiniz, çocuk evliliği kurtarmaya yetmiyor. Kızımı kendim için yapmıştım zaten ve bekar anne olmanın sıkıntısını doya doya yaşadım. Korkularım bu yüzden zaten bir çocuğu daha yalnız büyütemem.

Çok haklısınız. Ben yapı olarak biraz fevri bir tipim, boşanmak gözümü korkutmuyor. Eşim çocuk olursa bana daha çok bağlanırsın demişti zaten. Ben de dediğiniz gibi gezmek evliliğimin tadını çıkarmak istiyorum. Her ne kadar mantığıma uysa da aşık olduğum için evlendim.
Ben sizin onceki gectiginiz yolun basindayim sizden yasca cok küçüğüm bir kizim var ve suan öyle bir niyetim yok ama ilerde evlilik olursa korkuyorum kiz cocugu sonuçta bu süreçte yalniz basiniza nelerin ustesinden geldiniz neler yasadiniz neler hissettiniz onu cok merak ettim ve mesajlasmak isterim sizinle hayatta yasanmis iyi örneklere cok ihtiyacim var.

Biz yaptik esimle ortak cocuk
Evimizin gozbebegi , ama cok zor , ben 41 esim 48 yasinda , bizim kiz tam bir canavar cikti gercekten yoruyor bizi
Eger fiziksel olarak gucluyseniz ve siz de istiyorsaniz yapin , sadece esinizin istemesi ile olacak bir is degil bu

Ben sizin onceki gectiginiz yolun basindayim sizden yasca cok küçüğüm bir kizim var ve suan öyle bir niyetim yok ama ilerde evlilik olursa korkuyorum kiz cocugu sonuçta bu süreçte yalniz basiniza nelerin ustesinden geldiniz neler yasadiniz neler hissettiniz onu cok merak ettim ve mesajlasmak isterim sizinle hayatta yasanmis iyi örneklere cok ihtiyacim var.
Elbette olur

Biz yaptik esimle ortak cocuk
Evimizin gozbebegi , ama cok zor , ben 41 esim 48 yasinda , bizim kiz tam bir canavar cikti gercekten yoruyor bizi
Eger fiziksel olarak gucluyseniz ve siz de istiyorsaniz yapin , sadece esinizin istemesi ile olacak bir is degil bu
Güle güle büyütün kızınızı:) erkek olsam ben de isterdim çocuk. Hamilelik doğum emzirme temel bakım hep kadınlarda. Her ne kadar yardımcı olurum dese de iş bana düşecek.

Ekim de tanıştık Mart ta nişan ve Mayıs ta nikah oldu. Çok hızlı gelişti her şey. Eşimi çok seviyorum ama çok güvenmiyorum, güvensizlik benden kaynaklı herkesten her şeyi bekler oldum.
Bizimle yaşayan oğlu 14 yaşında eski eşinde yaşayan oğlu 5 yaşında.

O 5 yaşindaki çocuk için yazik değil mi? Diyelim ki yeni bebek oldu. Abisinden zaten ayri yaşiyor. Bu nasil bir sistem çözemedim. Adam önce kendi kücük cocuguna sahip ciksin.

Ayrica daha 1 yil tanimdiğin adam ile elbette çocuk yapilmaz. Hatta kizin ile ayni evde yaşamasina bile yürek yemek olarak bakiyorum.

Kızım yıllarca bir kardeşi olsun istedi ben eşimle tanışana kadar evlilik bile düşünmüyordum. 10 yıl yalnız büyüttüm kızımı çok zorlandığım zamanlar oldı. Ya yine aynı şey olursa diye çok korkuyorum.
Çocuklarınız olmasaydı yaşınız ilerlediği için düşünün derdim ama ikinizinde evlatları var ortak çocuk olması iyi bir fikirde daha yeni başladınız uzun zaman sonra ikinci evliliğinizi yapmışsınız ve öncesinde tek başına kızınızla ilgilenmişsiniz bence iyi düşünün ne bileyim evlilik oturmadan çocuk yapmak ne kadar mantıklı çocuklarınız olmasaydı farklı düşünülebilirdi bence eşinizle bu durumu konuşun düşüncelerinizi paylaşın illaki olsun demez sanırım uygun bir dille anlatırsanız anlayış gösterir diye düşünüyorum

Herkese merhaba,
10 yıl bekarlıktan sonra iki ay önce ikinci evliliğimi yaptım. Eşim de ben de 40 yaşındayız. Benim 1 kızım eşimin 2 oğlu var. Kızım ve eşimin büyük oğlu bizimle yaşıyor. Eşim ikimizin ortak çocuğu olsun diye çok istiyor. Ben çok tereddütlüyüm. Çalışıyorum, kızım liseye gidecek, tam büyüttüm rahatladım derken yeni bir bebek zor geliyor.
İçinizde benim yaşadığım durumu yaşayan var mı? Ortak bebek şart mı? Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Açıkçası çocuğunuz olmasaydı bi an önce yapın geç kalmayın derdim ama ikinizin de zaten çocuğu varmış. Daha 2 aylık bir evlilikte çocuk kararı vermek pek mantıklı bir hareket değil hele ki bu yaşta, bi gezin tozun keyfini çıkarın evliliğin derim.. Herşey yolunda giderse de düşünürsünüz, olursa olur olmazsa kısmet.

O 5 yaşindaki çocuk için yazik değil mi? Diyelim ki yeni bebek oldu. Abisinden zaten ayri yaşiyor. Bu nasil bir sistem çözemedim. Adam önce kendi kücük cocuguna sahip ciksin.

Ayrica daha 1 yil tanimdiğin adam ile elbette çocuk yapilmaz. Hatta kizin ile ayni evde yaşamasina bile yürek yemek olarak bakiyorum.
Boşanırken çocukları paylaşmışlar. Büyük oğlu annesini görmek dahi istemiyor. 3 yıldır eşimle yaşamışlar yani eşim sorumluluk almayan bir insan değil oğluna hem annelik hem babalık yapmış. Eski eşi evlilik kurumundan sıkıldığı için boşanmışlar.
Kızımla aralarında daha çok saygıya dayalı bir ilişki var. 40 yaşındayım bu kararı almak için 10 yıl bekledim, kızımın büyümesini ve gerektiğinde kendini korumayı öğrenmesini.. O konuyla ilgili bir korkum olsa zaten bu işe hiç kalkışmazdım.

Onun daha kucuk cocugu hakketten kucuk . 1 yasındayken bosanmıs olsalar. Ne bılım oda cok dusunmeden ıstıyor gıbı.
Buarada sızde cocugu hemen yapacaksınız gıbı hıssedıyorum sanırım yasınızdan oturu
5 yaşında dünya tatlısı bir çocuk, çok seviyorum onu. Yaşımdan dolayı ya hemen karar vermem gerek ya da bu konu açılmamak üzere kapanacak

Çocuk olursa gerçek bir aile olurmuşuz. Ben de aynı şeyi söyledim hazırda olanlara iyi bakalım dedim. Sorunlu bir hamilelik ve yaşımdan dolayı anomalisi olan bir bebek bizi yaklaştırmaz uzaklaştırır diye korkuyorum.
Esinizin dusunce yapisi saglikli gelmedi bana. Cocuktan sonra bana daha cok baglanirsin demek cocuktan sonra ne yaparsam yapayim bir yere gidemezsin demeye geliyor. 2' ci evliligini yapan adamin daha guven verici, elindekilere gozu gibi bakmasi lazim. Ortak cocugu dusunmeyin lutfen. Asik olabilirsiniz ama guven vermedi bana soyledikleri. 1 yasinda cocugu varken bosanan adamin bir cocugun daha gelecegine yon vermesine gerek yok. Eski hanimi ona baglanmis mi ki cocuktan sonra? Sagliksiz dusunuyor. Sanki eski defterleri kapatmamis gibi.

Esinizin dusunce yapisi saglikli gelmedi bana. Cocuktan sonra bana daha cok baglanirsin demek cocuktan sonra ne yaparsam yapayim bir yere gidemezsin demeye geliyor. 2' ci evliligini yapan adamin daha guven verici, elindekilere gozu gibi bakmasi lazim. Ortak cocugu dusunmeyin lutfen. Asik olabilirsiniz ama guven vermedi bana soyledikleri. 1 yasinda cocugu varken bosanan adamin bir cocugun daha gelecegine yon vermesine gerek yok. Eski hanimi ona baglanmis mi ki cocuktan sonra? Sagliksiz dusunuyor. Sanki eski defterleri kapatmamis gibi.
Eski eşi çocuklara rağmen hayatını yaşamak adına boşanmakta ısrar eden kişi. Ve küçük oğlunu alıp 2 yıl anneannesine göndermiş büyüğü de babaya vermiş, dediğini yapmış yani. Eşim ikinci çocuğunu yeni yeni tanıyor arada gelip kalıyor bizde. İlkinde çok gençtim ikinciyi zaten göremedim yeterince, bizim olsa senden çok ben bakarım diyor.

bence zaten yaşınızdan dolayı doğurganlığınız hadsafhada değildir. -bunlar genel yargılar, belki de istisnai kısımdasınızdır- benim görüşüm herşeyi kaderin akışına bırakın şu dönemde. bence derdiniz ahımşahım bir dert degil. çocuk yapmalımıyız diye kara kara dusuneceginize korunmadan iliski yaşayın, olursa kısmetiyle geldi dersiniz. çocuk kötülük getirmez ki. kaldı ki cocugunuz da kardeş istemiş hep. olmazsa da kaderimizde yokmuş dersiniz. planlı gebelik için aylardır uğraşan insanlar var karar verince de hemen olmuyor ki. bence çözümcü olmak karamsarlıktan her zaman 1 adım öndedir. karamsarlık dertleri daha da büyütür. her şey gönlünüzce olsun

Herkese merhaba,
10 yıl bekarlıktan sonra iki ay önce ikinci evliliğimi yaptım. Eşim de ben de 40 yaşındayız. Benim 1 kızım eşimin 2 oğlu var. Kızım ve eşimin büyük oğlu bizimle yaşıyor. Eşim ikimizin ortak çocuğu olsun diye çok istiyor. Ben çok tereddütlüyüm. Çalışıyorum, kızım liseye gidecek, tam büyüttüm rahatladım derken yeni bir bebek zor geliyor.
İçinizde benim yaşadığım durumu yaşayan var mı? Ortak bebek şart mı? Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Eşiniz ortak bi çocuğumuz olsun demiş evet olabilir eşinizle bi sorununuz yoksa mutluysanız neden olmasın..bizimde 2.evliliğimiz eşimin 2 benim hiç çoçupum yok eşimde bende 40 yaşındayız eşim ve ailesi çok istiyorlar bi çocuğumuz olsun...banada bu yaştan sonra çok ağır geliyor çocuk yapmak ama etrafımda örnekleri var daha bilinçli anne babalar daha tecrübeliler çocukta eğlence oyuncak gibi bu saatden sonra monotonluk gitmiş evliliğe heyecan hareketlilik gelmiş gibi

Back
X