İkinci evlilik ve çocuk

Yapıcı eleştirin için teşekkürler evet en mantıklısı başbaşa kalınmayan ortamlarda dışarıda buluşmak bakalım bu şekilde sürecek mi sürecekse ne kadar sürecek bellki de kullanılıyorum

Hayır yaş farkı 5 yai ama dediğim gibi sonuçta ben hem büüyüğüm hem de çocuğum var

Evet aslında haklıısınız ama kötü bir ilişkinin ardından beğenilmek istenmek tam da dul kompleksinne girmişken duygusal olarak bişeyler yaşamak evlenerek toplumsal baskıdan kurtulmak ve mutlu olmak istemiştim sadece cok şey mi istedim. oğlum içinde böylesinin daha iyi olacağını düiünmüştüm yoksa yatmak zevkine zaman gecirmek gibi bir amacım yoktu ( Ağlattınız beni ya

Ahlak dersi, ahlak abideliği ile ilgisi yok, senin bir çocuğun var arkadaşım. Yaşadığımız toplum malum...

Adam seninle evlilik düşünmüyor, üzgünüm ama benimde fikrim bu yönde. Bizim toplumumuzda erkekler dul kadına daha rahat yaklaşır, daha önce bir cinsel hayatı olduğu için cinselliği ihtiyaç olarak görebilir adamların işine gelir balıklama atlarlar. Madem ailesinden çekiniyor çok ahlaklı bir adam çocuklu kadının evine girip çıkıp nasıl cinsellik yaşayabiliyor?

Kusura bakma ama evlilik düşüncesini hiç açmayacak bu adam ve bir zaman sonra çekip gidecek, bir de bakmışsın ki ailesinin ona layık gördüğü el değmemiş bir kızla evlenmiş. Eski eşinde biliyormuş orada burada konuşuyormuş bu durumu. Olabileceklerin farkında mısın?

Ayrıca oğlun mu kızın mı var? ilk mesajında bir oğlum var demişsin diğer mesajında kızın :44:

Son düzenleme:
Dahası, çocuğun babası yaşadığınız hayatı öğrenip çocuk için dava açabilir. yani işin ucunda kalbinizin kırılmasında çok daha fazlası var..

Son düzenleme:
Kızım varı tanıyan çıkarsa diye yazmıştım ama herkes cok dikkatli çünkü anlatırken doğrusunu yazdım oğlum var cünkü cok bunaldımm. Bu kişinin evime gelmesi çocupumun benden alınması için sebeb mi?
eğer öyleyse dediğiniz gibi yapma ihtimalleri yüksek ve ben bu ilişkiye son vermeliyim çünkü kimse olumlu yaklaşmıyor sizler de öyle

işin doğrusu ilk başta doğrusunu oğlumu yazmıştım sonra tanıyan biri çıkar diye korkunca kızım yazdım ne kadar da dikkatlisiniz korkularımda haklıyım sanırım tanıdık çıkabilir

Evlenmiş boşanmışsınız.Genç insansınız.Tabiki gönül bu sever,aşık olur,yeniden evlenmek isteyebilirsiniz.Ama çocuğunuzun babası yaşıyorsa,çocuğunuzun bir başkasına baba demesine müsade etmeyin.Bu durum eski eşinizi de yıpratır,baba dediği insandan babalık görmez veya siz ayrılırsanız çocuğuda yıpratır.Bu tür birlikteliğinizi çocuğa da pek yansıtmasanız daha iyi olur.He ne zaman evlenmeye karar verir,ciddi bir başlangıç nişan v.s. olur,o zaman alıştıra alıştıra söylersiniz.
Sizi sevgilinize baştan çok güvenmiş,bazı şeyleri oluruna bırakarak yaşamışsınız sanırım.
Evlenmekte hak,boşanmakta.Kimsenin dul ve çocuklusunuz diye sizi yargılamaya hakkı yok.Karşnızdaki insanın da bekar olması,sizden fazla üstünlük ve artı sağlamaz ona.O turur açık açık konuşursunuz.Bu şekilde ilişki yürütemeyeceğinizi,evladınız olduğunu,kimseye de prim vermek istemediğiniz, söylersiniz.İsterse kabul eder yolunuza devam edersiniz,istemezse tokalaşır ayrılır siz yolunuza devam eder kendinizi de kaygı ve üzüntü içinde bırakmazsınız.

cocugunuzun yanında eve erkek almanız hosd egıl mahkemelık olsa velayetı kaybetmenıze sebeb olabilir

diğer sorulara gelınce kac yasında ufaklık, ufaklık derken sevgılınız

benımde 1 yasını yenı gecmıs oglum varken sevgılımle tanıstım bekardı o 1 sene sonra nısanlandık 6-7 ay sonrada evlendık bız
sana yardımcı olabilirim dıye dusunuyorum sımdı butun yorumları okuyacagım

okudum
cınsel bırlıktelık yasıyormussunuz ve bu druumda sadece evlılıkten bahseıdyormus ve 5 yas kucuk sızden

kulaga cok hos gelmedı

Boşandıktan sonra her kadın hala beğenilip beğenilmediğini fark etmek ister. Bazen benim bile aklıma gelmiyor değil. Ancak birinci sorumluluk her daim çocuklar üzerindedir. Çocukları etkileyecek hiç bir adım atılmamalıdır. Flört etmenize bir şey demiyorum, olabilir inanın öyle muhafazakar bir kafaya sahip değilim, gezebilirsiniz, eğlenebilirsiniz, birlikte olabilirsiniz bunlar bana normal geliyor ancak ortada bir çocuk varsa bu yaptıklarınızı daha dengeli ve dikkatli yapmalısınız. Evde çocukla bir araya getirecek kıvama gelen bir ilişkiniz yok, üstelik babası olan bir çocuğun başka bir adama baba demesine izin vermemelisiniz. Hayatınıza biri girebilir bu normaldir ancak normal olmayan bunun çocuğun önünde yaşanmasıdır. Çocuğunuz kaç yaşında bilmiyorum ama erkek çocukları belli bir yaştan sonra bu detayları anlamlandırmaya başlarlar. Bu konuma düşmemek için oğlunuzla bir araya getirdiğiniz kişilerle dikkatli ilişkiler kurun derim. Sevgilinizle görüşmek istiyorsanız dışarıda buluşun buna çocuğunuzu dahil etmeyin. Ne zaman ki iş ciddiye biner de evlilik kararı alırsınız bunu da çocukla nasıl paylaşmanız gerektiği konusunda pedagogdan yardım alın...

dip not: Bu arada bana beyefendinin sizinle evlenmek gibi bir niyeti yok gibi geldi, keyfini sürmekle meşgul...

senin için tek cümle kurmicam..kesinlikle eleştirmicem..Fakat, o eski kocanın yerinde olsam tek saniye bırakmazdım çocuğu senin yanında...

birliktelik yaşamadan önce evlilikten bahsedip ağzınıza bir parmak bal çalıyor
bunu anlamak bu kadar mı zor...
evliliği düşünen adam küçük çocuğun olduğu eve girip bişeyler yaşamaz

şu mübarek günlerin yüzüsuyu hürmetine Allah önce size akıl fikir hidayet versin

Ya arkadaşlar neden herkes bana bu kadar yükleniyor hiç beni duygularımı anlamaya çalışmıyor evet bana da bir hata yaptım gibi geldi ve sizlerin görüşlerini almak istedmm ama siz bana kötü kadın muamelesi yapıyorsunuz
hele eski eşinizin yeriine olsam hemen alırım diyen arkadaş belki onunda sevgilis var belki evlendi evlendiyse bir kadınla yaşayınca çocuk şoka girmeyecek mi? bu arada 5 yaşında

sizin sevgiliniz sevgili kalma niyetinde..sıkılıncada bırakıp gidecek bir zaman sonra
insanların tepkisini çeken bu zaten..sizde evlenseniz kim ne diyebilirki..

esmer kardeş dünyaya tek geldik tek gideriz o nedenle eski eşiniz kendini yaksa ya da bir yerlerden atsa sizde mi aynısını yapacaksınız....

herkesin üstünüze geldiği bence yok bence kişiler olasılığı çok yüksek şeylerden bahsetmişler

herşeyden önce insanız ve insana yaraşır bir şekilde yaşamak Allah'ın bir lütfudur...

kişi iç dünyasıyla başbaşa kaldığında kendine olan saygısından zerre kaybetmiş olmamalıdır mutlu huzurlu olacaksa....

kimi insan boşandıktan sonra çocuğuyla birlikte bir dünya düzeni kurup hayatını çocuğunu yetiştirmeye adayıp evlilik defterini kapatabilir , kimisi de evlilik insanıdır mutlu huzurlu bir yuva kurabilmek için kendine bir şans daha vermek isteyebilir ama bunun da belli ölçüler çercevesinde saygınlık içerisinde ahlaki çercevede olması gerekir .....

evlilik düşünen insanlar evlenme öncesinde bekar olmuş dul olmuş farketmez neden cinselliği yaşama gereği duysunlar madem cinsellik hayatın bir parçası o zaman evlilik için gerekli prosedürleri hızlandırın ve iç dünyanızda huzursuzluk verecek şeyleri yaşamayın ve de kafanızdaki karşı tarafın sizin hakkınızdaki acabalarına son verin....

elbette hayat sizin hayatınız kendinize neyi uygun görüyorsanız onu yaşar ve yaşatırsınız.
mutluluklar dilerim

Arkadaşım duygularım duygularım diye melankoliye bağlama. Sen çocuklu bekar bir kadınsın tabi gönül ilişkilerin olacak. Bu ilişkilerde ne kadar ileri gideceğin de seni alakadar eden bir mevzu. Ama daha ciddi bir adım yokken çocuğunun olduğu eve getirirsen adamı, sakız olur ilişkin olmuş da bak eski eşin neler söylüyormuş?

Ya çocuğunu elinden almaya kalkarsa, velayet davası açsa mahkeme senin duygularını bekar bir kadın olduğunu düşünmez anne olduğunu düşünür ona göre karar verir. Boş yere adın çıkar, asıl o zaman incinir mutsuz olursun. Lütfen ne yaşayacaksan anne olduğunu gözardı etmeden yaşa. Sana gelen laf çocuğunu da etkiler.

keşke siz de evlenseniz de öyle alsanız çocuğu yanınıza.kimseyi eleştirmek haddime değil, sizin hayatınız pek umrumda değil açıkcası fakat, çocuğunuzun sizinle kalmaması kanısındayım.kötü kadın muamelesi yapmıyoruz sana.ama hatalar yapmaya devam ederseniz, biz değil çevrenizdekiler size o gözle bakacak.

Ya bence annelik kavramı çok farklı birşey, siz annenizin sizin gibi yapmasını ister miydiniz? lütfen bi psikologtan destek alın.belli ki size yardımcı olabilecek bi arkadaşınız yok.inşallah bundan sonra ki günlerinizde çocuğunuza daha iyi bir anne olabilirsiniz.
Allah haketmeyene çocuk vermesin inş..

ahlak bekçisi namus abidesi falan değilim de
10 yaşında kızım var heryere onunla giderim
arkadaş toplantılarına bile
kadın erkek bir insanın daha kızıma ilk bakışında kızımla ilgili ne düşündüğünü anlarım
ve kızıma değer vermeyenin benim hayatımda işi olamaz
o adam size evlenecek kadar değer verseydi asla oğlunuzun elinden alınma ihtimali yaratacak şekilde davranmazdı
üstelik siz dedikodu çıktığını karar vermesini söylüyorsunuz adamda tık yok
sizce kullanılıyor musunuz

bi de siz bu durum kolay değil o haklı diye düşünürseniz hayatınız boyunca zaten insanlar size böyle davranır
siz kendinizi ne değerde görürseniz insanlar o değeri verir
çocuklu olmak boşanmış olmak dünyanın en kötü şeyi gibi davranmayın lütfen

sizin isteklerinizin duygularınızın hiç bir önemi yok
çünkü bir çocuğunuz var
siz ancak ikinci sıradasınız
siz onun iyiliğinden başka bi şey isteyemezsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…