Evlenmeyi siz düşünüyorsunuz, sevgiliniz de düşünüyor mu..
Yıllar önce izlediğim bir filmi getirdiniz aklıma..
Bir evde anne-oğul ve annenin sevgilisi birlikte yaşıyorlardı.
Annenin yatak odasından sesler geldikçe çocuk kafasını odasının duvarlarına vuruyordu, sevişme seslerini duymamak için..
Zorladım kendimi, ama ismini hatırlayamadım. Yabancı bir filmdi.
Gözünün önünde seviştiğinizi iddia etmedim, yok artık daha neler..
Ama bir de oğlunuzun gözünden bakın olaylara, henüz bir çocuk ama büyüyüp delikanlı olacak.
Annesi eve sevgili getirirdi ve aynı odada kalırlardı. Böylece anımsayacak. Erkek çocuğu daha da çok etkilenir. Belli ki bu durum duyuluyor, yayılıyor. Oğlunuz bunu gurur meselesi de yapar ileride, şimdi anlayamıyor tam olarak.
Bir de diğer boyutu var, çocuğun sevgilinize alışmasını amaçladığınızı yazmışsınız.
Sizi ailesine dahi takdim edemeyen bir adama nasıl güveniyorsunuz böyle..
Adam hevesini alıp, size de "Başkalarıyla da yakınlaşmadığını nerden bileyim" gibi kalbinizi kıracak 2 laf edip çekip giderse çocuğunuza nasıl anlatacaksınız bu durumu..
"Bu baba da gitti oğlum" mu diyeceksiniz..
Siz bu riskleri nasıl ve neden alıyorsunuz ?
Benim amcam (kendisi bekar ve çocuksuzken), dul ve bir çocuklu bir hanımı çok severek evlendi. Muhafazakar bir aile yapımız var, dolayısı ile ilk etapta herkes biraz tedrigin oldu. Ama amcam göğsünü gere gere "bu benim karım, bu da kızım. Karım için kıymetli olan, benim de kıymetlim. Bunu kabullenemeyen kişiler huzurumu kaçırmadan hayatımdan çıkabilir." dedi. O saniye herkes kabullendi inanın. Çocuğa da kendi soyadını dahi verdi. Şu an hepimiz yeğenimizi çok seviyor, hatta birkaç gün evvel biz de kaldı birkaç günlüğüne.
Diyeceğim o ki, şu an ailesinden çekinen bir adam, madem öyle ahlaklı, doğru, dürüst biri ise, neden çocuklu bir annenin evine girip çıkıp o kadınla karı koca hayatı yaşamakta sakınca görmüyor.. Çok kıymetli ailesi bunu duysa tasvip eder mi..
Siz siz olun, önce kendinize değer verin.
Böyle bir muameleyi ne siz ne evladınız asla hak etmiyorsunuz. Çocuklu bir insanla bekar bir insnaın evlenmesi artık eskisi gibi ender bir durum değil. Ama belli ki sevgiliniz daha kendisi aşamamış bu konuyu. Bu adamla yürümez. Adınızı çıkarttığınızla kalırsınız.
Gene de siz bilirsiniz. Buyrun, yaşayarak öğrenin.
Bazı şeyleri tam anlayamadınız sanırım elbette çocuğun yanında sevişecek değilim saçmalamayın lütfen onu eve almamaın tek sebebi sevişmek de değil onunla evlenmeyi düşündüğüm için cocuk ona alışsın istiyorum yoksa ilk defa gördüğü biriyle evvde yaşaması ona daha büyük şok olmaz m?
Ayrıca burada bir şey paylaşıldığında neden herkes aniden bir ahlak abidesi keslip diğerine ahlak dersi vermeye ve suclamaya başlıyır. bir insanı suclamadan veya kendini mükemmel gösterme gayretine girmeden fikir söylenemez mi
işin doğrusu ilk başta doğrusunu oğlumu yazmıştım sonra tanıyan biri çıkar diye korkunca kızım yazdım ne kadar da dikkatlisiniz korkularımda haklıyım sanırım tanıdık çıkabilir
Ya arkadaşlar neden herkes bana bu kadar yükleniyor hiç beni duygularımı anlamaya çalışmıyor evet bana da bir hata yaptım gibi geldi ve sizlerin görüşlerini almak istedmm ama siz bana kötü kadın muamelesi yapıyorsunuz
hele eski eşinizin yeriine olsam hemen alırım diyen arkadaş belki onunda sevgilis var belki evlendi evlendiyse bir kadınla yaşayınca çocuk şoka girmeyecek mi? bu arada 5 yaşında
Ya arkadaşlar neden herkes bana bu kadar yükleniyor hiç beni duygularımı anlamaya çalışmıyor evet bana da bir hata yaptım gibi geldi ve sizlerin görüşlerini almak istedmm ama siz bana kötü kadın muamelesi yapıyorsunuz
hele eski eşinizin yeriine olsam hemen alırım diyen arkadaş belki onunda sevgilis var belki evlendi evlendiyse bir kadınla yaşayınca çocuk şoka girmeyecek mi? bu arada 5 yaşında
evet ben de bu nedenle burada paylaşmak istedim cok emin de olamıyorum ama bana da iyi davranıyor cocuğa da iyi davranıyor ama ona da hak vermekk gerekiyor diye düsünüyorum cünkü bizim toplumumuz da boşanmış ve cocuklu bir kadınla evlenmek ve bunu aileye kabullendirmek de pek kolay değil.
gerci ben ona cinsellik öncesi bir ödül ve ceza gibi kullanmıyorum bu durumu ama o genelde seviştmeden önce ve sonra evlenme konusunu kendi açıyor ve bunu cok istediğini söylüyor
Evet aslında haklıısınız ama kötü bir ilişkinin ardından beğenilmek istenmek tam da dul kompleksinne girmişken duygusal olarak bişeyler yaşamak evlenerek toplumsal baskıdan kurtulmak ve mutlu olmak istemiştim sadece cok şey mi istedim. oğlum içinde böylesinin daha iyi olacağını düiünmüştüm yoksa yatmak zevkine zaman gecirmek gibi bir amacım yoktu( Ağlattınız beni ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?